|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Z vozičkom do čvrste zadnjice

Uredništvo Ringaraja.net, 2.2.2019
Predstavljamo vam nekaj odličnih zamisli za vadbo, ki jih lahko preizkusite doma ali med sprehodom po parku. Vse vaje lahko namreč izvajate z otroškim vozičkom, med hojo. Super, a ne?

image
Vadite ob vozičku vsaj dvakrat tedensko.
/121


Vse vaje bomo izvedli z otroškim vozičkom med hojo. Priporočamo, da se pred pričetkom te vaje primerno ogrejete, da preprečite poškodbe in zmanjšate utrujenost mišic po končani vadbi.

Strokovnjaki za fitnes trdijo, da lahko s pravilno izvedbo vaj in manjšim številom ponovitev tudi pridemo do osupljivih sprememb. Ne verjamete? Vključite v nadaljevanju opisane vaje v svoj trening dvakrat tedensko, po 3 serije od 10 do 12 ponovitev ter pojdite vsak dan za pol ure na sprehod.

V nadaljevanju predstavljamo štiri vaje, ki jih izvajajte med sprehodom (fotografije si poglejte v galeriji zgoraj).

 

1. Izpadni korak z otroškim vozičkom (slika 4-6)

Stojite skupaj s stopali, voziček naj bo pred vami in ga držite za ročaj. Z desno nogo naredite velik korak naprej in se navpično spustite, tako da pokrčite sprednjo nogo, zadnja noga pa ostane stegnjena. Pri tem pazite, da koleno ne pogleda čez prste stopala. Zadržite dve sekundi in nato se dvignete in priključite drugo nogo. Nato zamenjate nogi in vajo ponovite. Pri tem pazite, da je med izvajanjem vadbe hrbet raven in da roke imate ves čas eno pokrčene. Ko se dvignemo izdihnemo zrak. S pravilnim dihanjem boste dobili dovolj kisika za mišice in povečali svojo vzdržnost za izvedbo prav vseh ponovitev v seriji.

 

POGLEJTE TUDI: Video: Vadba s pomočjo vozička


2. Počep z vozičkom na mestu (slika 1-3)

Stojite s stopali vzporedno v širini ramen in se držite za ročaj vozička. Naredimo počep, tako da imamo raven hrbet, voziček imamo ves čas enako oddaljen od nas in ga ne premikamo. Zadnjico preprosto potisnemo nazaj, kot da bi se usedli na stol. Spuščate se vse do 90° kota v kolenih. Nato se dvignemo in zravnamo celotno telo. Med vajo se držimo pokončno in ne gledamo navzdol. Če boste z glavo gledali navzdol, se vam bo takoj usločil hrbet in porušili boste pravilno držo telesa. Počep se vedno naredi nazaj in ne navzdol, saj bo koleno potovalo preko prstov na nogi, kar močno obremeni kolenski sklep. Od začetka do konca te vaje je potrebno noge riniti navzven. S tem boste še dodatno aktivirali mišice medeničnega obroča in lažje dosegli globino počepa.

Dihanje: Pri spuščanju v počep vdihnite zrak in ob spuščanju izdihnite, ko se vračate v začetni položaj.


3. Nadgradnja počep z vozičkom na mestu

V začetnem položaju držite vozičke ob sebi, tako da se ročaj z rokami dotika vašega trebuščka. Ko izvedete spuščanje v počep voziček odrinete od sebe. Ko se dvigujete v začetni položaj voziček pritegnete k sebi. S tem boste aktivirali tako roke, kot tudi noge. Hkrati morate paziti le, da ves čas gledate pred seboj in da je vaša hrbtenica ves čas vzravnana.


4. Dvig dojenčka z boki (slika 7-11)

Ležimo na hrbtu, otroka posedimo na spodnji del trebuščka. Noge imamo pokrčene. Izvedemo dvig in z rokami držimo otroka. Z dvigom izdihnemo in stisnemo trebušne mišice. Otroka požgečkajte ali se mu posvetite po spustu bokov. 

 

PREBERITE TUDI: Kdaj po porodu spet na skupinsko vadbo?


Vadbe so priporočljive za mamice šest tednov po porodu. Otroški voziček nam služi kot odličen pripomoček, s katerim razbremenimo kolenski sklep in nam omogoči, da izvedemo vse ponovitve v posamezni seriji. V primeru da bi želeli narediti lažjo vadbo, se enostavno še bolj naslonite na ročaj vozička, v primeru da želite bolj zahtevno vadbo, se naslonite manj. Za zahtevno vadbo lahko dlani rok povsem iztegnete in ne držite vozička, ampak ga le potiskate z dlanmi.

 

VIR: aktivnamamica.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Pilates za krepitev nog
Pri vseh pilates vajah je zelo pomembno, da pred izvedbo vaje potegnete popek proti hrbtenici , dihate pravilno (vdih sk...
3
Ste gibljivi?
Gibljivost je ena izmed motoričnih sposobnosti, ki z leti slabi, če ne delamo na tem, da ostaja naše telo prožno in gibl...
3
RECEPT: Napitek, ki topi maščobe na trebuhu
Ta napitek ima močan učinek, ki v sedmih dneh stopi maščobo na trebuhu.
3
Vadba za nosečnice – 2. del
Naše darilo samo za vas – ker ste nam pomembne - VADBA V NOSEČNOSTI IN NJEN VPLIV NA NOSEČNICO IN OTROKA
2



Lahko hujšam, če dojim?
Razumljivo je, da se želimo po porodu čim prej vrniti na telesno težo, ki smo jo imeli pred nosečnostjo. Zato se veliko ...
Kako izgubiti trebuh po porodu?
Nosečnost je mimo, ostal pa je velik trebuh. Kako ga zgubiti s preprostimi tehnikami?