|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

ČLANKI

VIDEO NASVETI

VIDEO: Krepitev mišic medeničnega dna

Avtor: Uredništvo Fit.ringaraja.net | 19.2.2024
image

Predstavljamo vam vaje za tri različne načine krepitve mišic medeničnega dna.

DRUŽINA

Kako z energijskimi vajami vrniti telo v ravnovesje

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 21.12.2023
image

Starševstvo je lahko izjemno naporno in ob vzgoji naših najmlajših večkrat pozabimo nase. Zato vam tokrat v nagradni igri podarjamo knjigo, ki vam bo pokazala vaje, ki vas bodo napolnile z energijo.

ZDRAVA NOSEČNOST

3 vaje za dobro držo v nosečnosti

Avtor: Tanja Želj, prof. športne vzgoje www.tanergija.si | 11.8.2023
image

Slaba drža povzroči grbo na hrbtu, krajša vezi v prsnih mišicah, tako da se telo prične krčiti skupaj. Povzroča tudi bolečine v vratu in med ter pod lopaticami. Kaj lahko naredite, da do tega ne pride?

FIT MAMICA

Vaje medeničnega dna oziroma Keglove vaje

Avtor: Anja Oman, inštruktorica pilatesa | 28.7.2023
image

Jih poznamo, a ne? ;) Z njimi se srečamo v času nosečnosti in, če smo zelo pridne, postanejo del našega vsakdana. Poznamo njihove super učinke, znamo jih izvajati in izvajamo jih lahko kadarkoli in kjerkoli. Zakaj jih torej ne delamo vsak dan?

MOTORIKA IN RAZVOJ

Handling za pravilen razvoj

Avtor: Zdenka Šefman, dipl. fizio., specialistka nevrofizioterapije | 6.5.2023
image

Handling dojenčku in otroku pomaga, da spozna svoje telo in njegove zmogljivosti. Obsega posebne prijeme, položaje in način ravnanja, s katerim se telo nauči pravilnih reakcij.

image

Če je otrok v posteriorni legi (z obrazom navzgor), je dvakrat večja možnost, da bo porod daljši od 12 ur, skoraj trikrat večja verjetnost, da bo iztis trajal več kot dve uri, in kar šestkrat večja verjetnost, da se bo porod zaključil s carskim rezom

MAMICA PO PORODU

Mama po porodu: Vaje za lepo držo

Avtor: Nuša Gnezda, NOOSHEE FIT | 19.5.2022
image

Mamice zaradi dojenja, prisiljene drže, držanja dojenčka pogosto občutijo bolečine v zgornjem delu hrbta. Kako si lahko pomagate? Z nekaj preprostimi vajami boste občutili veliko izboljšanje. Poskusite!

MAMICA PO PORODU

Kako in kdaj telovaditi po carskem rezu?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 18.4.2022
image

Kdaj lahko začne ženska, ki je imela carski rez zares telovaditi in katere vaje so oz. niso primerne? Je lahko ženski trebušček tudi po carskem rezu spet raven? Na vprašanja nam je odgovorila strokovnjakinja Nuša Gnezda.

NASVETI PO PORODU

Z vozičkom do čvrste zadnjice

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 2.2.2019
image

Predstavljamo vam nekaj odličnih zamisli za vadbo, ki jih lahko preizkusite doma ali med sprehodom po parku. Vse vaje lahko namreč izvajate z otroškim vozičkom, med hojo. Super, a ne?

ŽIVLJENJE NOSEČNICE

Kakšna vadba je priporočljiva v nosečnosti?

Avtor: Uredništvo Ringaraja.net | 8.10.2017
image

Vsak dan bodite v gibanju vsaj pol ure, na sprehodih poskrbite, da vam pulz ne skoči nad 125 udarcev na minuto ter ne pozabite na mišice medeničnega dna, da se boste izognile poporodnim težavam kot sta ohlapna nožnica in uhajanje urina.

STRAN 1 OD 3

VIDEO: Morska hrana v nosečnosti
video
Pazite na vrsto morske hrane, ki jo uživate v nosečnosti. Katere ribe, školjke, rakce sploh lahko jeste, zakaj ne in kol...
Video: Pilates za nosečnice - prepilates
video
Prepilates so odlične vaje, s katerimi se nosečnice individualno ali v skupini sprostijo, umirijo, ogrejejo in pripravij...