|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kako pravilno narezati grozdje, da preprečite zadušitev?

Metka Troha, 1.9.2023
Določena hrana je za dojenčke in malčke nevarna. Grozdje, na primer. Otrok se lahko zaduši z eno samcato grozdno jagodo oziroma celo zgolj s polovičko le te, če ni pravilno narezana. Preverite, kako prerezati grozdje, da bo varno z otroka.

image
Pozor pri ponujanju grozdja dojenčku! (Freepik.com)
/21


Mamica Sophie Jackson je na svoj Facebook profil delila fotografijo, kakšen je pravi in napačen način rezanja grozdne jagode, da gre otroku lažje po ozkem grlu. Objavo je delila med starše potem, ko bi se njena zgodba lahko končala tragično zaradi enega koščka grozdja. Njen sin je namreč skoraj umrl zaradi zadušitve s tem sadjem.

 

Pretresljiva zgodba, ki bi se lahko končala tragično

V pretresljivi zgodbi, ki se je hitro širila prek družabnega omrežja, je mamica opisala trenutke, ko se je njen sin skoraj zadušil. Obenem je pozvala vse starše, da svojemu otroku VEDNO razrežete grozdje in da se naučite prve pomoči v primeru dušenja otroka.

 

Mama Sophie se je na grozljiv način naučila, kako lahko napačno prerezana grozdna jagoda en običajen dan z otrokm spremeni v nočno moro. Čeprav je že prej vedela, da je grozdje potrebno prerezati, preden ga ponudiš majhnemu otroku, se ni zavedala, da je zelo pomembno tudi to, kako jagodo prerežeš. Njen dvoinpolletni sin Jake je v trenutku nepazljivosti v usta dal dve celi jagodi grozdja in se pričel dušiti.

 

PREBERITE TUDI: Pozor - otrokom nevarna hrana!

 

Kot sama pravi, je imela veliko srečo, da je njen sin preživel, zato vse starše poziva, da svojim otrokom VEDNO, ampak res VEDNO grozdje narežete tako, kot je prikazano na fotografiji. Hkrati pa poudarja, da je zelo pomembno tudi, da znamo pravilno ukrepati, če pride do dušenja.

 

Grozdna jagoda je za malčka prevelika

Grozdje je lahko otroku nevarna hrana, ker se z njo lahko zaduši, to pa še ne pomeni, da mu ga ne smete ponuditi, le predhodno ga morate obvezno prerezati.

 

grozdjePOZOR! Pozorni bodite na to, kako boste prerezali grozdno jagodo. Grozdje morate vedno prerezati po dolžini, da lažje potuje po otrokovem žrelu.

NIKOLI ne prerežite po širini, saj je tak košček še vedno prevelik in se lahko otrok z njim zaduši. Še bolje je, da jagodo razrežete kar na četrtine oziroma na čisto majhne koščke.

 

Starši si moramo pomagati, da drug drugega obveščamo o morebitnih nevarnostih, ki prežijo na naše najmlajše in se jih pogosto ne zavedamo. Zato podelite zgodbo z drugimi starši in jih opozorite!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Mavrica na vašem krožniku
Naravne barve sadja in zelenjave ne predstavljajo samo pašo za naše oči, temveč tudi blagodejno delujejo na naš organize...
4
Kako pripraviti popolno pokovko?
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
4
POZOR: Zdravju škodljivi otroški piškoti!
Iz Uprave RS za varno hrano so sporočili, da so priljubljeni otroški piškoti znamke Plazma neustrezni za uživanje zaradi...
3
Kozarček jajčnega likerja (za odrasle)
Privoščite si kozarec domačega jajčnega likerja!
3



Recept za dojenčke: Sladek krompir
Danes je glavna sestavina sladek krompir, recept pa je prilagojen za začetek uvajanja in nadgrajen za osemmesečnika in e...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?