|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Mali kuharski triki za popolne krofe

Uredništvo Ringaraja.net, 21.2.2022
Si želite, da vaši krofi letos ne bodo premastni, da bodo ravno prav sladki in da vam tokrat uspe tisti pravi venček (krancl), ki je vedno uspel vaši babici? Potem preverite nasvete za peko krofov, ki vam jih bodo gostje zavidali. ;)

image
Da bodo letošnji krofi popolni ... (Foto: slovenia.info)
/11


Brez obročka - kaj delam narobe?

Že večkrat sem se trudila, da bi moji krofi imeli bel obroček oz. venček, pa mi še ni uspelo. 

Venček na krofu vam bo zagotov uspel, če bodo krofi pravilno vzhajani. Če so krofi premalo vzhajani, se bodo preveč potopili v olje in vam venček ne bo uspel. Če pa bodo krofi preveč vzhajani, se vam bodo v olju prevračali, zato ne bodo imeli obročka.

Kako vemo, kdaj je krof dovolj vzhajan? Če se krofa narahlo dotaknete, se mora le ta stresti.

 

KUHARSKI TRIKI:

1. Ko se testo dvigne oz. vzhaja, ga vedno položite v vroče olje tako da napihnjeni - vzhajani del najprej položite v olje.

2. Krofi bodo lepši, če boste iz razvaljane mase z modelom izrezali krog in ga ročno oblikovali v kroglico (ki naj ima približno 6–7 g).

3. Ko krof položimo v olje, ga pokrijemo s pokrovko, cvremo približno 3 minute in potem obrnemo ter cvremo še 2 minute. Ko krof obrnemo, posode ne pokrijemo več.

 

Moji krofi so zelo mastni in prepojeni z oljem!

Če damo v testo več maščob (namesto masla raje uporabite oljčno olje), se bo krof pri cvrtju manj napojil z maščobo. Vendar pozor, krof bo kljub temu masten.

 

KUHARSKI TRIK:

Pečene krofe odloži na papirnate brisače, da se odvečna maščoba odcedi.

 

Krofi so sicer rjavo zapečeni, skoraj preveč rjavi, znotraj pa so še surovi.

Verjetno ste v testo dali preveč sladkorja, saj sladkor pospešuje porjavitev pri pečenju. Če si kljub temu želite sladke krofe, znižajte temperaturo pri cvrtju in podaljšajte čas cvrtja. Lahko pa zgolj zmanjšate količino sladkorja v testu in ga napolnite z več in/ali s slajšo marmelado.

 

KUHARSKI TRIK:

Olje za pečenje ne sme biti prevroče, najboljša je temperature med 160 do 170° C. Kako pa vemo, kdaj je olje dovolj vroče? V olje potopimo leseno palčko oz. zobotrebec. Ko se olje ob njem začne peniti, je ravno prave temperature. In še nasvet: v olje damo ščepec soli, da se ne bo penilo.

 

PREVERITE TUDI: Zdravi krofi (recept) 

 

Moji krofi so v sredini votli. :(

Pri stepanju testa za krofe, ste le tega verjetno preveč dvigovali in s tem vanj vtepli preveč zraka. Zato so vam v testu nastale prevelike zračne luknje in so ocvrti krofi v sredini votli. Pazite torej pri stepanju testa.

 

KUHARSKI TRIK:

V kolikor pa se bolj zanesete na izrezovanje krofov, testo razvaljajte na dobro pomokani deski, za palec na debelo, in jih izrezujte s pomočjo modela za krofe ali drugega modela. Manj primerne so skodelice za čaj ali belo kavo, ker z izrezovanjem v surove krofe stisnete tudi nekaj zraka, ki je v skodelicah. V tem primeru je bolje da uporabite plastične kozarce in na dnu kozarca naredite večjo luknjo.

 

Krofi so bili odlični, ko so bili sveže pečeni, zdaj pa so suhi.

Krofe, ki jih niste "zmazali" svežih, ste verjetno shranili v hladilnik, zaradi česar so se vam izsušili. Priporočamo, da jih naslednjič shranite pri sobni temperature, pokrite s foljo za živila in ne z aluminjasto foljo.

 

Zagotovo obstaja še kakšen preizkušen nasvet mojstrice ali mojstra za pustne krofe. Vabljeni, da ga DELITE z nami.

Sicer pa, kdo pravi, da krofi brez venčka niso dobri!? Če boste krofe pekli vsi člani družine, se ob tem zabavali in smejali ter jih spečene z užitkom zmazali, prav nihče ne bo opazil, da nimajo venčka.

Dober tek!

 

RECEPTI: Krofi brez kvasa, Krofi z rozinami, Fritole - miške, Slastne miške

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Ameriški krofi z mlečno čokolado
Če bi za letošnjega pusta pripravili kaj drugačnega, je tukaj recept za Ameriške krofe z mlečno čokolado.
4
Kravje mleko za dojenčka: da ali ne?
Čeprav je bilo že veliko povedanega in zapisanega, a še vedno tema o kravjem mleku za dojenčke odpira marsikatere polemi...
4
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
4
Triki za peko brezglutenskega kruha
Za to, da kruh ni narastel dovolj, so lahko krive različne reči - testo za kruh je stalo na hladnem ali ni bilo pokrito,...
3



10 rastlinskih živil z največ železa
Z raznoliko rastlinsko prehrano, ki temelji na polnovrednih živilih, se lahko zaužije dovolj železa. Predstavljamo vam 1...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...