|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Slasten in zdravilen zimski kompot

Uredništvo Ringaraja.net, 3.2.2020
Okrepite otrokovo zdravje s tem pisanim, slastnim in zdravilnim zimskim kompotom, ki mu bo pomagal se boriti proti gripi in drugim aktualnim virusom.

image
Poigrajte se z izborom sadja v kompotu.
/11


Veliko otrok se zmrduje nad veliko vrstami sadja (na primer hruškami, slivami in marelicami), ki pa jih z veliko večjim veseljem zmažejo, če so v sladkem kompotu.

Zato smo za tokratni ponedeljkov recept tedna izbrali ta slasten in zdravilen kompot, ki bo vsem družinskim članom pomagal v bitki z zimskimi virusi, ki razhajajo.

 

PREBERITE TUDI: Bučni cmoki s slivo

 

Za 4 do 6 oseb potrebujete:

- 200 gramov suhih marelic (naj bodo obvezno ekološke!)
- 100 gramov suhih sliv (tudi ekološke in obvezno nežveplane)
- 100 gramov suhih jabolk (še najbolje, če so domače)
- 100 gramov suhih hrušk (domače ali kupljene, toda naj bodo ekološke)
- 6 nageljnovih žbic
- 1 palčka cimeta (spet obvezno ekološka!)
- 1 žlička koncentrata jabolčnega bio soka
- približno 600 mililitrov vode

 

PREBERITE TUDI: Kako narediti domači ghi?

 

Priprava:

1) Suho sadje skupaj z začimbami in koncentratom jabolčnega soka dajte v vodo in pustite, da se čez noč namaka. 

2) Naslednje jutro vse skupaj prelijte v kozico in počakajte, da zavre. Ko zavre, zmanjšajte ogenj na minimum, kozico pokrijte in počasi kuhajte približno 25 minut. Po potrebi dolijte še malo vode, odvisno kako močan okus kompota želite.

3) Ko je kompot kuhan, odstranite začimbe in ga po želji sladkajte (čeprav bo že zaradi sadja in jabolčnega koncentrata sladek) s katerim od naravnih sladil - javorjevim sirupom ali nesegretim medom, pri čemer pazite, da temperatura kompota ne preseže 36 stopinj Celzija, saj boste z višjo temperaturo uničili vse dobre reči v medu.

 

PREBERITE TUDI: Ne bojte se surovega mleka!

 

Za izbirčne:

Nekateri otroci tudi kuhanega sadja ne marajo, zato jim lahko ponudite le tekoči kompot, ki bo otroka ravno tako pogrel in preskrbel z vitamini in minerali ter drugimi za otrokovo zdravje pomembnimi snovmi.

 

Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrav zajtrk za šolarja – teden 3
Za zdravje, počutje in učno sposobnost je zelo pomembno, da otrok vsako jutro zajtrkuje. Tukaj najdete nove ideje za zdr...
4
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.
3
Enostavni novoletni piškoti s sladkornimi ...
Čeprav zaradi manj spretnih ročic, ki vam bodo pomagale pri peki teh novoletnih piškotov, ti morda ne bodo idealnih obli...
3
3 neobičajne pustne dobrote: recepti
Pust je pač sladkih ust in ob tem sladkanju zagotovo najbolj uživajo otroci, pa tudi odrasli ne zaostajamo. Preverite tr...
3



Zdrave jedi, ki jih lahko pripravite iz riža
Ker ne vsebuje glutena in je lahko prebavljiv, je riž primeren tudi za ljudi z občutljivo prebavo, nosečnice, bolnike in...
Izbirčen otrok: nasveti, ki delujejo
Z neješčostjo se sreča večina otrok, le da je pri nekaterih izrazitejša kot pri drugih in v teh primerih je prehranjevan...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?