|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

NOVO: Šola za starše (v karanteni)

Uredništvo Ringaraja.net, 22.4.2020
Na Ringaraji boste našli veliko koristnih vsebin za bodoče starše, med drugim tudi video vsebine z osnovnimi informacijami o nosečnosti, pripravi na porod in negi novorojenčka, ki so jih pripravili strokovnjaki iz UKC Ljubljana.

image
Preverita video šolo za starše, da bosta pripravljena na vse.
/11


Skozi celotno nosečnost se bodoča starša počasi privajata na novega družinskega člana. Pri tem jima je v veliko pomoč tudi šola za starše. V času epidemije koronavirusne bolezni pa so bodoči starši ostali brez možnosti takšne priprave na porod in obdobje po porodu, zato so na UKC Ljubljana pripravili serijo video predstavitev zanimivih vsebin, ki jim v normalnih razmerah pari lahko prisluhnete v okviru Šole za starše. 


V sodelovanju z UKC Ljubljana smo tudi na Ringaraji poskrbeli, da boste nosečke in bodoči očetje imeli možnost, da slišite koristne informacije in napotke, s pomočjo katerih bo čas nosečnosti in porod ter privajanje na življenje z novorojenčkom lažje.

 

PREBERITE TUDI: Šola za starše ni obvezna, je pa zaželena


Video šola za starše: vsebine

V okviru posebne rubrike ŠOLA ZA STARŠE smo že objavili nekatere video vsebine, tem pa bomo postopno dodajali še ostale. Tako boste tudi v času karantene imeli možnost, da se kakovostno pripravite na porod in starševstvo. Da boste hitreje našli kar iščete, le kliknite na določen naslov, zapisan spodaj in se vam bo odprl članek z želeno vsebino (naslovi člankov, ki so že objavljeni, so odebeljeni, podčrtani in označeni s puščicami).

1) Strah pred porodom in poporodna depresija >>>

2) Prehrana v nosečnosti >>>

3) Preprečevanje bolečin v križu >>>

4) Lajšanje porodne bolečine >>>

5) Zdrava prehrana v nosečnosti in po porodu >>>

6) Dojenje

7) Poporodne spremembe

8) Pravilno ravnanje z dojenčkom

9) Nega novorojenčka

10) Skrb za ustno zdravje

 

KORISTNO

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so za bodoče starše pripravili obširnejši priročnik z naslovom PRIČAKUJEMO DOJENČKA: Vodnik o nosečnosti, porodu in zgodnjem starševstvu, pri katerem so sodelovali številni priznani zdravstveni in drugi strokovnjaki. V vodniku so zbrani odgovori na najpogostejša vprašanja o tem vznemirljivem obdobju in usmeritve, kam po dodatne informacije, podporo ali pomoč, če bi jih potrebovali. 

NALOŽITE PDF TUKAJ >>>

 

Ali res potrebujeva šolo za starše?

Šola za starše sicer ni obvezna, je pa zelo priporočljiva. V šoli za starše vas bodo namreč seznanili s potekom nosečnosti, z bližajočim se porodom, poporodnim obdobjem, nego in prehrano dojenčka. Tako nosečnica kot partner bosta na predavanjih, ki jih vodijo strokovno usposobljene osebe (babice, medicinske sestre ...) dobila koristne napotke za lažje soočanje s spremembami že v nosečnosti in pomembne informacije, ki vama bodo omogočile boljše sodelovanje pri samem porodu, ko bo napočil čas zanj.

Več kot boste vedeli o nosečnosti in porodu, lažje boste zaupali sebi in svojim sposobnostim, ki jih potrebujete pri rojevanju, dojenju, vzgoji in skrbi za otroka.

  


Video predstavitve so pripravili v UKC Ljubljana kot pomoč bodočim staršem v trenutnih razmerah, ko so zaradi epidemije koronavirusa predavanja v okviru Šole za starše odpadla. Bodoče staršev pa vabijo, da se Šoli za starše pridružite v živo, ko bo le ta ponovno organizirana. Vse aktualne informacije o pričetku tečajev za starše boste našli TUKAJ >>>

 

RINGARAJIN NOSEČNIŠKI KOLEDAR: Spremljaj svojo nosečnost iz tedna v teden!

Nosečka, če želiš spremljati, kako se tvoj otrok razvija in raste iz tedna v teden, se naroči na naš nosečniški koledarček. Na svoje e-naslov boš tako vsak teden prejela novo sporočilo z zanimivimi, koristnimi in zabavnimi vsebinami, ki bodo popolnoma prilagojene tednu nosečnosti, v katerem boš.

KLIKNI IN NAROČI SVOJ KOLEDARČEK >>>

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
5
Nosečnost in kronične bolezni – ali gredo ...
Zdrave ženske zapleteno prilagajanje telesa v nosečnosti dobro prenašajo, tiste z nagnjenostjo ali že odkrito kronično b...
5



7 zanimivih dejstev o brcanju v trebuhu
Ste noseči in komaj čakate, da boste začutili prve brce vašega otročka v trebuščku? Vam je ginekolog svetoval, da sledit...
Sedem razlik med nosečnostjo in PMS
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMS, a zelo podobni simptomi se...