|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Obvestilo za starše: Šolska prehrana in štipendija

P.L., 15.8.2014
Za letošnjo subvencionirano šolsko prehrano vam ni potrebno oddajati vloge na Center za socialno delo, imeti pa morate veljavno odločbo o otroškem dodatku. Za štipendijo dijaka ali študenta morate oddati vlogo do konca avgusta!

image
Vloge za malico letos ni potrebno oddajati. (FreeDigitalPhotos)
/11


Z letošnjim 1. septembrom bodo začele veljati določbe novele zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, ki prinašajo tudi nov način izmenjave podatkov med ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. Njihov namen je poenostavitev uveljavljanja subvencionirane prehrane. Vzgojno-izobraževalni zavodi bodo imeli vpogled do določenih podatkov, ki jih potrebujejo za izračun višine zneska za otrokovo kosilo in malico. Pri tem bodo upoštevali uvrstitev v dohodkovni razred na osnovi podatkov o povprečnem mesečnem dohodku na osebo, ugotovljenem v veljavni odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji, ter tako ustrezno znižali višino položnice za malico in kosilo.

 

Pozor: do konca avgusta!

Letos staršem ni potrebno oddajati vlog za subvencionirano malico ali kosilo, razen seveda, če nimajo več veljavne odločbe o otroškem dodatku ali državni štipendiji. Če imate doma dijaka ali študenta, pa morate oddati vlogo za državno štipendijo do konca avgusta 2014. 

Če družina nima veljavne odločbe za otroški dodatek oz. državno štipendijo in teh pravic ne želi uveljavljati ali do njih ni upravičena, želi pa uveljavljati subvencijo za prehrano z začetkom šolskega leta 2014/2015, mora v tem mesecu vložiti posebno vlogo za subvencijo malice in subvencijo kosila pri pristojnem centru za socialno delo.

 

Višina subvencije ostaja enaka

Višina subvencije malice in kosila ostaja enaka, kot je določena s sedanjo zakonodajo. Do polne subvencije oz. brezplačne malice so upravičeni učenci in dijaki iz rejniških družin, tisti, ki bivajo v zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami oz. v domovih za učence in obiskujejo šolo izven zavoda ali ki so prosilci za azil. Subvencija v višini cene malice pripada tudi učencem, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo v družini ne presega 53 odstotkov neto povprečne plače pri nas.

Brezplačna malica pripada tudi dijakom, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 42 odstotkov neto povprečne plače. Dijakom, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo znaša med 42 in 53 odstotkov neto povprečne plače, pripada subvencija malice v višini 70 odstotkov malice. Dijaki, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo znaša med 53 in 64 odstotkov neto povprečne plače, pa prejmejo subvencijo v višini 40 odstotkov cene malice.

Subvencija za kosilo dijakom ne pripada, do polne subvencije za kosilo pa so upravičeni učenci, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 18 odstotkov neto povprečne plače. Do brezplačnega kosila so upravičeni tudi tisti, ki bivajo v rejniški družini, še pojasnjujejo na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...
3
Da bomo uživali tudi v pokoju
V času krize se pri načrtovanju osebnih financ vse bolj srečujemo tudi z aktualnimi vprašanji pokojnin in vprašanjem, ka...
3
Varstvo osebnih podatkov pri plačilnih in ...
Ali zakon predvideva varstvo osebnih podatkov v zvezi s plačevanjem s kreditnimi karticami? Ali lahko upravljalec osebni...
3
Črni petek še ni zagotovilo za najugodnejš...
Britanska potrošniška organizacija Which je lani ugotovila, da kar 60 % cen, ki jih trgovci ponujajo v okviru razprodaj ...
3



Dodatek za veliko družino za leto 2019
Ker se z novim letom končujejo varčevalni ukrepi na področju družinskih prejemkov, bo v letu 2019 do dodatka za veliko d...
Izplačilo dodatka za veliko družino 2022
Vse družine s tremi in več otroki boste v sredo, 13. aprila 2022 prejele letni dodatek za velike družine za leto 2022. K...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?