|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Ponedeljkov recept tedna: Pisana in zdravilna zelenjavna juha

Uredništvo Ringaraja.net, 1.1.2018
Po pregrešnem decembru bo vsem v družini zagotovo prijala ta zelenjavna juha, ki poleg zelenjave vsebuje tudi zdravilne začimbe. Uporabiti morate seveda takšne ekološkega izvora. In ne spreglejte namiga za zelo lačne.

image
Fižol lahko nadomestite s čičeriko ali ga enostavno izpustite.
/11


Decembra nas je verjetno večina grešila s sladkarijami in drugo nezdravo hrano. Zato smo za tokratni ponedeljkov recept tedna izbrali pisano in zdravilno zelenjavno juho, ki vam bo pomagala okrepiti in razstrupiti telo.

Če boste poleg tega v svoj tedenski jedilnik dodali še dan za post oz. le tekočo hrano, je to navada, ki jo je dobro ohraniti, saj kratek odmor od hrane znanstveno dokazano izboljšuje zdravje. 

 

Za 4-člansko družino potrebujete:

  • 3 korenčke
  • 1 manjši por
  • 1 bučko
  • 1 sladek krompir
  • pol skodelice kuhanega ali namočenega fižola (lahko ga zamenjate s čičeriko)
  • ščepec himalajske soli
  • 3 lovorove liste
  • žlico olivnega olja
  • žlico kokosove maščobe
  • ščepec ingverja
  • ščepec kurkume
  • ščepec sladke paprike v prahu
  • ščepec kumine

 

Priprava:

1) Najprej nasekljajte por, bučko in korenje, sladek krompir pa olupite, dobro očistite in narežite na majhne kocke.

2) Nato nasekljan por prepražite na kokosovi maščobi, pri čemer pazite, da ne porumeni. Dodajte še vso ostalo zelenjavo razen bučke in prilijte nekaj vode, da se zelenjava ne zažge in nekaj minut dušite. Nato dodajte primerno količino vode (glede na velikost lonca in željo, kako gosto juho želite) in nasekljano bučko.

3) Če želite večjo moč začimb, jih dodajte še v mrzlo vodo in juho kuhajte skupaj z začimbami, sicer se začimbe dodajajo približno 15 minut pred zaključkom kuhanja. Takrat dodajte tudi žlico olivnega olja. Juha je kuhana takrat, ko je kuhana najtrša zelenjava: fižol in korenje.  

 

In še namig za zelo lačne:

Juhi lahko dodate testenine in tako dobite odlično enolončnico. Ali pa spečete pirine palačinke, jih narežete na kolobarje in postrežete ob juhi.

 

Vse ponedeljkove recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti,
kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete
in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Policistični jajčniki - pripravki za zdrav...
Policistični jajčniki so pogosta težava žensk, veliko preglavic pa jim povzročajo predvsem pri zanositvi. S hrano lahko ...
4
POZOR: nevarna zamrznjena zelenjava!
Iz Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so sporočili, da je podjetje Greenyard N.V. iz prodaje odpokl...
4
Dojenje: Sezamov čaj za več mleka
Ste vedeli, da sezam spodbuja nastajanje mleka? Preizkusite sezamov čaj za dojenje, s katerim boste povečale svojo zalog...
4
Recept: Dva praznična prigrizka Ane Žontar...
Vam v teh dneh pogosto zmanjka idej za okusne in hitre prigrizke? Preizkusite dva recepta, ki ju je priljubljena bloger...
3



Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?