|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Poskrbite za zdravje otroka že danes

P.R., 12.5.2023
Vaš otrok bo zdrav in pripravljen na izzive, ki jih prinaša življenje, če boste začeli skrbeti za njegovo zdravje in razvoj že pred samim rojstvom.

image
/11


Najboljše darilo otroku za celo življenje

Ni pomembno le, kako se prehranjuje otrok, saj ima življenjski slog staršev celo že pred spočetjem vpliv na zdravje otroka. Prehranske navade v prvih 1000 do 2000 dneh otrokovega življenja, vključno z njegovim življenjem v maternici, strokovnjaki imenujejo razvojno ali presnovno programiranje. Zdrav življenjski slog je torej pomemben. ˝Investicija˝ v zdrave navade v tem času je najboljše darilo otroku za celo življenje.

 

Dopolnitev prehrane s koristnimi bakterijami je dobrodošlo

Beremo lahko, da lahko uživanje hitro pripravljene hrane med nosečnostjo, časovna stiska in stres slabo vplivajo na imunski sistem nosečnice, povečajo tveganje za okužbe in vplivajo na zdravje še nerojenega otroka. Vse to drži, a je zelo pomembno tudi, da že v času nosečnosti naredite še korak več k zagotavljanju zdravega razvoja otroka.

Tekom nosečnosti se dogajajo hormonske spremembe, ki vplivajo na sestavo mikrobiote materinega telesa, to pa vpliva tako na imunski status matere kot na imunsko programiranje otroka. Na stanje imunskega sistema namreč v precejšnji meri vplivajo razmere v črevesju. Dopolnitev prehrane s koristnimi bakterijami lahko usmerja črevesno mikrobioto matere na naravo pot, kar lahko ima pozitiven vpliv na črevesno zdravje in tudi na vaginalno mikrobioto, ki sta do določene mere povezani. Bakterije v črevesju pa tudi pomagajo k presnovi hrane, tvorbi vitaminov in drugih hranil.

 

Ne pozabite na vitamin D

K zdravju in razvoju otroka pa pripomore tudi vitamin D, ki je dobro poznan zaradi svojih številnih pomembnih vlog:

- sodeluje pri razvoju zdravih kosti in zob,

- pomoč pri delovanju mišic,

- podpora delovanju imunskega sistema in

- pomoč pri absorbciji kalcija in fosforja, kar je vse ključno tudi pri razvoju otrok.*

 

lincomplex

 

Izberite prehransko dopolnilo, ki ima več kot eno korist

Najnovejše prehransko dopolnilo LinComplex® D3 Baby podjetja Lek v sodelovanju z danskim mednarodnim podjetjem Chr. Hansen bo nudilo dobro osnovo za zdravje vas in vašega otroka. Kapljice LinComplex® D3 Baby namreč vsebujejo vitamin D3 v kombinaciji z naravnimi bifidobakterijami BB-12® in se lahko uporabljajo kot podpora prehrani nosečnic, doječih mater, novorojenčkov, dojenčkov in otrok.

S skrbjo za otrokov črevesni ekosistem z dodajanjem bifidobakterij in  priporočene količine vitamina D** pripomorete k njegovemu zdravju. Obe sestavini lahko namreč ustvarita spodbudne pogoje za zdrav razvoj, še posebej imunskega sistema, in zdravo življenje, ki si ga otroci zaslužijo.

Preberite si več o Lincomplex® D3 Baby.

 

lincomplex

 

Prehransko dopolnilo LinComplex® D3 Baby vsebuje v enem odmerku 1 milijardo kolonijskih enot bifidobakterij B. animalis subsp. lactis, BB-12®, in 400 IE (10 mikrogramov) vitamina D3.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Skrbite tudi za zdrav življenjski slog.

BB-12® je zaščitena blagovna znamka podjetja Chr. Hansen S/A.

*Vitamin D prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in mišic, k ohranjanju zdravih kosti in zob, k normalni ravni kalcija in fosforja v krvi in prispeva k normalni absorpciji/ uporabi kalcija in fosforja. Poleg tega pa ima vlogo tudi pri delitvi celic.

**Braegger et al. Vitamin D in the Healthy European Paediatric Population. JPGN 2013; 56.

 

Viri:

1. Talsness CE, Penders J, Jansen EHJM, Damoiseaux J, Thijs C, Mommers M (2017). Influence of vitamin D on key bacterial taxa in infant microbiota in the KOALA Birth Cohort Study. PLoS ONE 12(11): e0188011.

2. Korpela K. Ann Nutr Metab 2021; 77 (suppl. 3).

3. EFSA upper levels of vitamin D in infants, 2018: https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/5365.

4. Chr. Hansen BB-12 (dostopno na: https://www.chr-hansen.com/en/human-health-and-probiotics/our-probiotic-strains/bb-12).

5. Nyangahu et al. Clin Exp Immunol (2019); 198: 47–56.

6. Yao et al. Front Pharmacol 2020; 11: 643.

7. Mirghafourvand et al. Iran Red Crescent Med J. 2016 November; 18(11): e39870.

8. Koletzko et al. Ann Nutr Metab. 2019; 74(2): 93–106.

9. Di Simone et al. Front. Immunol. 11: 528202.

10. Christoph et al. Swiss Med Wkly. 2020 May 28; 150: w20238.

11. Ganmaa et al. Journal of Internal Medicine, Volume: 291, Issue: 2.

12. Grant et al. Acta Paediatr. 2015; 104(4).

13. Dottterud et al. British Journal of Dermatology 2010; 163.

14. Gershuni et al. Am J Clin Nutr 2021; 113.

15. Jenmalm MC. JIM, December 2017; 282, 6.

 

279742 I Informacija pripravljena april 2023

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
44
Malčkov tek letos praznuje skupaj z Modrim...
Udeležba na Malčkovem teku bo za vse mlade športnike brezplačna, kar omogočajo številni zvesti partnerji dogodka. Zaradi...
13
Še poznate stare igre? Se jih še igrate?
Igre poznajo vse kulture sveta. Skozi igro spoznavamo sebe in druge, pridobivamo dragocene izkušnje, rešujemo konflikte,...
8
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
8



Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Udarec v glavo: kako resna poškodba je?
Ko se otrok udari v glavo, je zanj in tudi za starše lahko to precej neprijetna izkušnja, ampak brez skrbi - pogosto vse...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?