|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Iščejo se nosečke do 33. tedna, ki spadajo pod primorsko, ljubljansko ali mariborsko regijo in so pripravljene sodelovati v raziskavi o dojenju in dojiti svojega otroka vsaj 6 tednov.

image
/21


Skupaj z vami, spoštovane nosečnice, bomo prišli do novih spoznanj in odprli nove poglede glede vloge materine prehrane ter njenega mleka na razvoj mikrobiote novorojenčka, zato vas vljudno vabimo k sodelovanju!

 

Materino mleko je za novorojenčka in dojenčka idealna kombinacija hranilnih in zaščitnih snovi, ki otročku zagotavlja in omogoča najboljši napredek v rasti in razvoju. Ker so malčki naše največje bogastvo, so se raziskovalci, v želji po zagotovitvi zdrave in uspešne prihodnosti, odločili izvesti raziskavo z naslovom Moje-mleko.si. Strokovnjaki z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, pod vodstvom prof. dr. Irene Rogelj, dipl. ing., so se povezali s strokovnjaki iz Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, pod vodstvom asist. dr. Boruta Brataniča, dr. med. in doc. dr. Nataše Fidler Mis, univ. dipl. inž. in zasnovali pionirski projekt v svetovnem merilu. Glavni cilj raziskave je pojasniti vlogo bakterijske ter maščobno kislinske sestave materinega mleka na razvoj črevesne mikrobiote in zdravstvenega stanja dojenčka.

 

V raziskavo vključujemo zdrave nosečnice iz treh regij Slovenije: Ljubljana, Maribor in Izola z okolico, ki nameravajo izključno dojiti svojega otroka in dvakrat voditi 4-dnevni tehtani prehranski dnevnik (prvič v zadnji tretjini nosečnosti, drugič štiri tedne po porodu).

 


 


Bodite prve, drage nosečnice, in s svojim sodelovanjem pri projektu pomagajte, da s skupnimi močmi postavimo deželico na sončni strani Alp na svetovni zemljevid. 

 Več informacij o raziskavi: www.moje-mleko.si.


 


Prispevek so pripravili: Katja Jarc in Tanja Carli, študentki 5. letnika splošne medicine UL in Evgen Benedik, univ. dipl. inž. živ. tehnol., mladi raziskovalec na Pediatrični kliniki, Služba za nutricionistiko, dietetiko in bolniško prehrano

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Bo fantek ali punčka?
Poznanih je kar nekaj metod za odkrivanje spola nerojenega otroka. V prispevku najdete nekaj zelo zanimivih "dognanj...
6
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
6
5 vprašanj in dilem vsake nosečnice
V nosečnosti se pojavijo številne dileme, strahovi in vprašanja. Izločili smo pet najpogostejših, na katere sta odgovori...
4
7 presenetljivih dejstev o nosečniškem tre...
Pogled na rast nosečniškega trebuha je nekaj posebnega in občutek res prekrasen, ko veš, da tam raste ljubezen tvojega ž...
4



Dianatal olajša porod
photo
Porod predstavlja svojevrstno izkušnjo, saj se ga nosečnica po eni strani boji, hkrati pa ta trenutek nestrpno pričakuje...
Postojnska porodnišnica v novih barvah
photo
Porodnišnica Postojna je za Miklavža dobila barvito prenovo!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?