|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Obvezna oprema za očke in mamice: Rokavica za brisanje ritke

Uredništvo Ringaraja.net, 3.5.2022
Ste že slišali za drečko? To je nov izraz za vrečko za pobiranje pasjih iztrebkov, drekcev. Kako bi lahko rekli tej novosti: rokavici za brisanje otroške ritke? Drekavica? Vsekakor bi prišla prav marsikateremu očku, pa tudi mamici.

image
Izum, ki očkom in mamicam olajša previjanje pokakanih ritk. (Arhiv Ringaraja.net)
/11


Vsem je znano tisto strašansko zmrdovanje očkov (no, pa tudi mamic), ko je treba obrisati drekec, ki je razmazan čez pol dojenčka. Mamice in očki že veste, da se je treba na dojenčkov kakec kar malce navaditi, saj je brisanje pokakanih ritk precej dolgo sestavni del starševstva, in to ne najbolj priljubljen del. Ko se dojenček pokaka, se velikokrat zares »poserje« - blato je čisto povsod, tudi na tvojih rokah in če dobro pomislite, je to res malce »bljak«. Ampak, to je ena od obveznih nalog vseh staršev, lahko pa vam povemo, da vendarle obstaja rešitev, s katero si lahko pomagate pri brisanju pokakane ritke.

 

PREBERITE TUDI: Nevarne snovi v plenicah za enkratno uporabo


Izum, ki rešuje težavo z brisanjem dojenčkovih kakcev

Verjetno to ni najnovejša pogruntavščina, ampak za marsikoga je tole precej pomemben izum: posebna rokavica za brisanje ritke za enkratno uporabo, ki vsem staršem olajša brisanje otrokove ritke. Po zaslugi te rokavice se vam namreč ne bo več zgodilo, da boste imeli smreče blato po rokah. To ni nobena šala! »Shittens« - približni prevod bi lahko bil drekavice – je dejansko mogoče kupiti, in sicer gre za posebne vlažilne robčke v obliki rokavice. Verjetno te rokavice res niso uporabne za vsakokratno brisanje malih ritkic, so pa vsekakor dobrodošla pomoč, ko se otrok odvaja od plenic.

 

rokavica

 

Smešna, toda uporabna stvar

Najpogosteje rokavice kupijo kot hecno, zabavno darilo ob rojstvu dojenčka, ampak so se pogosto izkazale kot zelo uporabna stvar. Po mnenju nekaterih uporabnikov je to precej dober izdelek. Kljub uporabnosti, pa imajo tile posebni robčki dve napaki. Ena od njih je cena, saj stane paket 20 rokavic slabih 31 evrov, kar pomeni, da morate za eno plačati več kot 1,5 evra, kar je precej visoka cena samo zato, da ohranite svoje roke čiste. Druga slabost je ekološke narave. Rokavice so za enkratno uporabo in niso bioragradljive, kar pomeni, da so samo še en nepotreben odpadek več.

 

PREBERITE TUDI: Pravilno previjanje dojenčka

 

Če ste naveličani, da vam roke neprestano smrdijo po dreku, pa so lahko »drekavice« prava stvar za vas. Boste pa imeli kar nekaj težav, da si jih kupite, saj se prodajajo izključno na Amazonu in so trenutno razprodane.

 

VIR: Fatherly.com

brisanje ritke

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
10
Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
10
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
5
VIDEO: Tudi carski rez je lahko čudovit porod
Se tudi vi počutite nepopolno, ker je vaš otrok prišel na svet s carskim rezom? Ste razočarane, ker niste imeli možnosti...
4



Besede, ki jih želi slišati vsaka mamica
Ko v družinico stopi malo dete, ki zahteva veliko količino pozornosti, se spremeni tudi partnerski odnos. Očka dela, mam...
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...