|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Strašna pajkova mreža za pojest

Uredništvo Ringaraja.net, 30.10.2023
Tole slastno pajkovo mrežo iz črne in bele čokolade bodo otroci z veseljem zmazali ne le na noč čarovnic, temveč tudi kar tako.

image
Za strašno in sladko noč čarovnic :) (Oblizniprste.si))
/11


Da bo noč čarovnic zares strašna, je treba poskrbeti tudi s strašnimi jedmi.

Če je to čokoladna pajkova mreža s temno in belo čokolado, bodo otroci gotovo navijali za večdnevno praznovanje tega ameriškega praznika. 


Za 10 pajkovih mrež potrebujete:

10 nesoljenih riževih vafljev

100 g temne čokolade

100 g bele čokolade


Priprava

1) Temno čoklado nalomite na koščke in jo stopite na parni oziroma vodni kopeli. Stopljeno čokolado nato z žlico ali čopičem enakomerno in na dovolj debelo (da so vaflji povsem prekriti s čokolado) nanesite na vaflje.

2) Čokoladne riževe vaflje razporedite na pladenj ali krožnik in jih najmanj za 15 minut pustite v hladilniku, da se čokoladen premaz dobro strdi.

3) Medtem na vodni kopeli stopite še belo čokolado in jo še vročo zlijte v vrečko ali modelček za peko, s katerim boste lahko narisali vzorec pajkove mreže. Najprej s štirimi črtami iz bele čokolade vafelj razdelite na osem delov, ki jih med sabo povežite z osmimi "krogi" oziroma črtami, ki spominjajo na pajkovo mrežo.

4) Vaflje ponovno postavite v hladilnik, da se strdi še bela čokolada. Nato jih lahko ponudite otrokom oz. strašnim malim pošastim ;).


PREBERITE TUDI: Super preproste ideje za okraske za noč čarovnic!


Namig, ko zmanjka časa

Če ste v stiski s časom, lahko kupite riževe vaflje, ki že imajo čokoladni preliv, in dorišete samo še belo pajkovo mrežo, kar vam bo vzelo največ 20 minut s strjevanjem v hladilniku vred.

 

VIR: Oblizniprste.si


Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
6
3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
4
Pirhi v naravnih barvah
Barvanje jajc otroke navdušuje. Preberite, kako ste lahko ustvarjalni pri barvanju jajc z naravnimi barvami.
4
Ne bojte se surovega mleka!
Surovo mleko je z vidika mikrobov v resnici bolj ravnovesno kot pasterizirano, saj pasterizirano in sterilno mleko gnije...
4



Danes so na jedilniku šparglji
photo
Šparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...
Izbirčen otrok: nasveti, ki delujejo
Z neješčostjo se sreča večina otrok, le da je pri nekaterih izrazitejša kot pri drugih in v teh primerih je prehranjevan...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?