|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Recept tedna: Strašna pajkova mreža za pojest

Uredništvo Ringaraja.net, 30.10.2023
Tole slastno pajkovo mrežo iz črne in bele čokolade bodo otroci z veseljem zmazali ne le na noč čarovnic, temveč tudi kar tako.

image
Za strašno in sladko noč čarovnic :) (Oblizniprste.si))
/11


Da bo noč čarovnic zares strašna, je treba poskrbeti tudi s strašnimi jedmi.

Če je to čokoladna pajkova mreža s temno in belo čokolado, bodo otroci gotovo navijali za večdnevno praznovanje tega ameriškega praznika. 


Za 10 pajkovih mrež potrebujete:

10 nesoljenih riževih vafljev

100 g temne čokolade

100 g bele čokolade


Priprava

1) Temno čoklado nalomite na koščke in jo stopite na parni oziroma vodni kopeli. Stopljeno čokolado nato z žlico ali čopičem enakomerno in na dovolj debelo (da so vaflji povsem prekriti s čokolado) nanesite na vaflje.

2) Čokoladne riževe vaflje razporedite na pladenj ali krožnik in jih najmanj za 15 minut pustite v hladilniku, da se čokoladen premaz dobro strdi.

3) Medtem na vodni kopeli stopite še belo čokolado in jo še vročo zlijte v vrečko ali modelček za peko, s katerim boste lahko narisali vzorec pajkove mreže. Najprej s štirimi črtami iz bele čokolade vafelj razdelite na osem delov, ki jih med sabo povežite z osmimi "krogi" oziroma črtami, ki spominjajo na pajkovo mrežo.

4) Vaflje ponovno postavite v hladilnik, da se strdi še bela čokolada. Nato jih lahko ponudite otrokom oz. strašnim malim pošastim ;).


PREBERITE TUDI: Super preproste ideje za okraske za noč čarovnic!


Namig, ko zmanjka časa

Če ste v stiski s časom, lahko kupite riževe vaflje, ki že imajo čokoladni preliv, in dorišete samo še belo pajkovo mrežo, kar vam bo vzelo največ 20 minut s strjevanjem v hladilniku vred.

 

VIR: Oblizniprste.si


Vse recepte tedna najdete tudi v naši rubriki Recepti, kjer lahko z nami podelite tudi svoje kuharske specialitete in tako pomagate staršem, ki so ostali brez kuharskih idej.


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
4
Mavrica na vašem krožniku
Naravne barve sadja in zelenjave ne predstavljajo samo pašo za naše oči, temveč tudi blagodejno delujejo na naš organize...
3
Zgodba: Mamica vegetarijanka
Mamica treh otrok Martina Judež je že skoraj dvajset let vegetarijanka. Zaupala nam je svojo zgodbo in pogled do vegetar...
3
Kuharska družina decembra je ...
Nagrajenci natečaja za Kuharsko družino decembra 2012 so znani! Preveri, ali ste prav vi osvojili laskavi naziv in/ali e...
3



Bananina krema - okusno zdravilo proti kašlju
Banana je odličen vir energije, le malokdo pa ve, da je lahko tudi izjemno učinkovito sredstvo proti nadležnemu kašlju. ...
Odličen recept za vaflje
Vaflji, ki jih bodo otroci oboževali.