|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Telo moje žene ima sedaj brazgotine od carskega reza

Uredništvo Ringaraja.net, 15.7.2021
Preberite besedilo pisatelja in novinarja Bretta Ortlerja, objavljeno na strani Fatherly, ki razveseljuje ženske in moške prisili, da razmislijo o njihovi površnosti!
Ključne besede:

image
/11


"Kaj sem ženi rekel o tem, kako se je njeno telo spremenilo po porodu? Popolnoma nič.

 

Znano je, da se nosečnost ne zgodi sama od sebe, zato sem neposredno odgovoren za spremembe, ki so se ji zgodile. Z drugimi besedami, dobil sem točno tisto, kar sem si želel.

 

Ko ste rekli: "Imejva otroka," ste si morda predstavljali svojega naslednika, ki prvi hodi po Marsu in odkrije zdravilo za raka.

Ampak ste tudi rekli: "Hej draga, želim, da 9 mesecev nosiš mojega otroka. Ta postopek te bo drastično spremenil in privedel do velikih in trajnih sprememb v tvojem umu in osebnosti, da ne omenjamo neizbrisnih sprememb na tvojem telesu. Prav tako boš postala proizvodni obrat mleka in se zredila.

Seveda, večkrat ko partnerka zanosi, težje so stvari. Imava dva otroka, vendar je bila moja žena štirikrat noseča. Skupaj gre za 26 mesecev, dve leti slabosti in čudnih želja, posledic dojenja in brazgotin zaradi carskega reza.

 

PREBERITE TUDI: Moj mož ne čuva otrok!

 

Nekaj ??razjasnimo. Da, telo moje žene se je po porodu spremenilo. In kaj potem? Ne glede na spremembe, je še vedno ista ognjena rdečelaska, kot je bila vedno!

In moje telo se je spremenilo. Ko sva se poročila, sem imel 27 let. Dvigal sem uteži, tekel in še vedno sem imel izgledal kot rokoborec, kot sem nekoč bil. Edino, kar danes dvigam, je moja hči, v dnevni sobi, ko se igrava letala.

Moj tek je preganjanje najinega triletnika, medtem ko se pretvarjam, da sem pošast iz risanke. Največji nasprotnik, s katerim se danes borim, je odločitev, ali bom pojedel tri ali šest kosov pice, ko naročimo dostavo.

Sama ideja obsojanja telesa moje žene je tako odbijajoča, sebična in kratkovidna.

 

PREBERITE TUDI: Seks v spalnici, kjer spi tudi dojenček – da ali ne?

 

Pomislite tako: Če bi bil eden od vaših prijateljev iz nogometa mesece na bolniški, bi se zredil in na koncu imel nevarno operacijo trebuha, zagotavljam, da nikoli ne bi pomislili na njegove trebušne mišice ali brazgotine. Čestitali bi mu in rekli: Stari, preživel si!

Razlika v tem scenariju in nosečnosti je v tem, da je vaša partnerka čudežno prinesla človeka na svet. Pa ne katero koli bitje - to bitje, ki je vaš otrok. In ta otrok je del vaše družine.

 

Po porodu imam rad ženino telo, saj vsakič, ko ga pogledam, v njem zagledam svojo družino in moja družina je tista, za katero je vredno živeti vsak dan.

In ker kljub vsemu, kar sem doslej naredil, še vedno želi spati z mano. "

 

Vir: Ringeraja.mk

 

PREBERITE TUDI: Čudovito pismo očeta svojemu otroku


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
42
Besede, ki jih morate kot starši uporabiti...
Kar otroku govorimo starši, ostane za vedno, zato preverite, katere stvari morate otroku izreči čim večkrat.
14
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
10
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
6



Razhod: menjata se starša, ne otroci
Ločeni milenijci vse pogosteje puščajo svoje otroke, da živijo v družinskem domu, medtem ko starša živita z njimi v izme...
7 lastnosti otrok, rojenih v aprilu
Otroci, rojeni v aprilu so trmasti, energični in naravnost obožujejo življenje.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?