|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Umivanje lask brez joka

Tina Južnič, 10.11.2021
tudi vi obupujete in ne veste več, kako se lotiti umivanja otrokovih lask, ne da bi se pri tem delno sprli s svojim malčkom. Ponujamo vam nekaj idej, kako lahko umivanje las spremenite v igro.

image
Umivanje las naj bo igra. (FOTO: freepik.com)
/11


»Mami, voda mi nagaja. Ne vidim in ne morem normalno dihati,« nam s svojim 'protestnim' jokom sporočajo otroci med umivanjem glavice. Vi pa obupujete in ne veste več, kako se lotiti umivanja lask, ne da bi se pri tem delno sprli s svojim malčkom.

Umivanje glavice otrokom nikakor ni prijetno opravilo. Lahko pa ga omilite s pravilnim pristopom, ki pa zahteva od vas predvsem veliko mero potrpljenja in pogajalskih sposobnosti. Mi vam lahko pomagamo z zabavnimi idejami, kako spremeniti to opravilo v zanimivo in zabavno tako za vas, kot za vaše malčke.


1. Nekateri starši otrokom perejo lase pri vsakem kopanju. V primeru, da otrok tega ne mara, se bo najverjetneje upiral že ob samih pripravah na kopanje. Zato vam svetujemo, da omejite pranje glavice, saj lask res ni potrebno umivati ob vsakem kopanju. Precenite kdaj je to nujno potrebno. Torej v primeru, da je bil otrok fizično aktiven in preznojen oziroma po nekaj dnevnem premoru. Poleg tega bo omejevanje vsakodnevnega pranja koristilo otrokovem lasišču.


2. Naredite pranje lask zabavno opravilo. Izkoristite svoje pogajalske spodobnosti in uporabite domišljijo ter prepričajte vašega malčka, da bo to opravilo izvedel kar sam. To lahko naredite na več načinov. Lahko mu na primer prepustite tuš in ga pozovete, da si sam zmoči ali spere lase. Če radi tuš držite vi, poskusite s posodico, v katero bo lahko nalil vodo in si jo zlil po glavici.


3. Zabava bo zagotovljena tudi, če boste poskusili zabavati svojega malčka z oblikovanjem različnih pričesk. Ko laski štrlijo navzgor je lahko zelo smešno. Še posebej, če se ima malček priložnost videti.


4. Obstajajo tudi načini, ko imate še vedno sami v oblasti celotno situacijo. Za večje otroke pride v poštev tudi drugačna drža glavice pri pranju lask. V primeru, da boste glavo prali v stoječem položaju pod tušem, potem naj otrok nagne glavo nazaj in zamiži. Če pa pri kopanju uporabljate banjo, naj se otrok nagne nad banjo naprej ter zamiži, medtem ko mu vi umivate lase.


5. Z večjimi otroci se le pogovorite, zakaj ne marajo umivanja las. Je kriva voda, ki jim nagaja ali šampon, ki včasih zaide v očke? Morda jih moti drgnjenje glavice ob umivanju las.?Preverite, da niste pregrobi in namesto klasičnega umivanja izvedite še delno masažo glave, ki bo sproščujoče vplivala na vašega malčka.


6. In še zadnja, najpogosteje uporabljena sodobna 'vzgojna' metoda, ki vam lahko pride prav tudi med kopanjem in umivanjem las je preusmerjanje otrokove pozornosti na kakšno drugo zabavno opravilo. Zato nikar ne pozabiti med kopanjem uporabljati različnih kopalnih pripomočkov. Šprickoti so le eni izmed navihanih pripomočkov, ki vam lahko olajšajo to opravilo in naredijo kopanje še bolj zabavno.


Verjamemo, da boste tudi vi našli način, ki vašemu otroku najbolje ustreza in naredili pranje glave zabavno nujno potrebno opravilo. Svojih navihanih kopalnih dogodivščin nikar ne pozabite deliti z nami na facebooku.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako otroka spraviti iz hiše?
Karkoli boste otroku govorili (kako zelo je čas, preživet v naravi, zdrav ali koliko zanimivih reči se skriva na vrtu), ...
7
Spočiti ali utrujeni iz družinskega dopusta?
Dopustovanje z majhnimi otroki je za starše lahko zelo naporno obdobje. Nikakor si ga ne morejo predstavljati kot »oddih...
7
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
7
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
6



Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?