|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zakaj je ustvarjanje odlično za otrokov razvoj?

P.R., 1.4.2024
Ustvarjanje z otrokom ni le odličen način kakovostnega preživljanja časa, ampak dokazano pozitivno vpliva na otrokov razvoj. Z izdelavo različnih izdelkov boste ustvarili nepozabne spomine, kreativni izdelki pa so tudi lepo darilo za najbližje.

image
/11


Številne študije dokazujejo, da ima ustvarjanje pozitiven vpliv na celosten razvoj otroka:

Razvoj fine motorike: Ustvarjanje z rokami, na primer trganje, lepljenje, risanje …, spodbuja razvoj drobnih mišic v rokah, t. i. finomotoričnih spretnosti.

Spodbujanje domišljije in kreativnosti: Ustvarjanje z rokami spodbuja otrokovo domišljijo in kreativnost. Otroci se učijo razmišljanja izven okvirjev in izražanja svojih idej skozi umetnost in ustvarjanje.

Krepitev samozavesti: Ko otroci ustvarijo nekaj novega in uspešno dosežejo cilj v ustvarjalnem procesu, krepijo svojo samozavest.

Razvijanje spretnosti reševanja problemov: Pri ustvarjanju se otroci srečujejo z različnimi izzivi, ki jih je treba rešiti. To krepi sposobnost reševanja problemov in iskanja rešitev.

Izražanje čustev: Umetnost in ustvarjalnost omogočata otrokom izražanje čustev in občutkov na pozitiven način. To je še posebej dobrodošlo za otroke, ki se težje odprejo in težje izrazijo svoje občutke z besedami.

Krepitev koncentracije: Ustvarjalne dejavnosti zahtevajo pozornost in osredotočenost, kar pomaga otrokom razvijati sposobnost koncentracije in vztrajnosti.

 

bambo

 

Odslužen papir in karton sta odlična materiala za ustvarjanje

Ustvarjanje je dobrodošlo v vseh starostnih obdobjih. Že v zgodnjem otroštvu naj otroci čim več ustvarjajo z rokami, pri čemer materiale in tehnike prilagodimo njihovi starosti. Odlični za ustvarjanje so papir, večje barvice, prstne barve, plastelin in druge mase, s čimer otroci raziskujejo različne materiale.

Za manjši vpliv na okolje in porabo papirja, lahko za ustvarjanje uporabite odsluženo embalažo, npr. papirnato embalažo pleničk, kartonske škatle, v katerih dobite domov pakete …

Za to so kot nalašč pleničke Bambo Nature, proizvedene na Danskem, ki so bile med prvimi na voljo tudi v papirnati embalaži. Skandinavski papir, s certifikatom FSC®, je primeren za recikliranje z ostalimi gospodinjskimi odpadki iz papirja, a tudi hvaležen in praktičen material za ustvarjanje.

Med dojenčki in malčki so zelo priljubljene tudi velike kartonske škatle, ki se z nekaj domišljije in spretnosti lahko spremenijo v hiško, avtomobil, pralni stroj, pravo gledališče …

 


Ali veste?

Majhna sprememba pomeni velik vpliv: Izračun življenjskega cikla (LCA) kaže, da izbira papirnate embalaže pleničk Bambo Nature namesto plastične embalaže pleničk Bambo Nature (če se ta ob koncu življenjske dobe reciklira kot odpadni papir) v povprečju pomeni 50 % manj izpustov CO2*. V primeru sežiga embalaže ob koncu življenjske dobe pa z izbiro papirnate embalaže pleničk Bambo Nature namesto plastične prihranimo skoraj 70 % izpustov CO2.


 

Ustvarjanje je dobrodošlo v vseh starostnih obdobjih

Spodbujanje otrok vseh starosti k rednemu sodelovanju v ustvarjalnih dejavnostih je ključno za njihov intelektualni, čustveni, socialni in telesni razvoj. Ob tem z njimi preživite kakovosten čas, ustvarite nepozabne spomine in poskrbite za unikatna darila za različne priložnosti za babice, dedke, strice, tete … Če pri tem uporabite še odsluženo embalažo in ji tako vdahnete novo življenje, pa še toliko bolje.

Več kot dovolj razlogov, da ustvarjanje postane del vašega vsakdana, kajne?

 

* Te številke veljajo samo za plenice Bambo Nature, ne pa tudi za hlačke Bambo Nature. Metode modeliranja in izračuna temeljijo na standardu ISO 14040/44. Kategorije vpliva in poročanje o rezultatih temeljijo na EF 3.0 (PEF-Product Environmental Footprint). Izračuni so narejeni za 1000 kosov in ob recikliranju ob koncu življenjske dobe. Več informacij o izračunu ocene življenjskega cikla najdete na www.abena-helpi.si/trajnostnost/lca.

Promocijsko sporočilo

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Čas je za igro!
Nič ni lepšega kot opazovati svojega otroka pri igri in ni malo staršev, ki želijo te trenutke posneti ali fotografirati...
5
Zakaj starejši otrok ne bi smel biti varuš...
Ruski psiholog Vladimir Petrov je objavil študijo o tem, zakaj naj se starši pri skrbi za mlajše otroke izogibajo prelag...
4
Razigrani otroci hitreje spregovorijo
Fiziologi so odkrili neposredno povezavo med razvojem govora in pravilno motoriko rok. To je še posebej opaziti pri otro...
4
V torek se tudi v vrtce vračajo otroci
V torek se vrtci spet odpirajo. Kako bo potekalo varstvo in kaj lahko malčki pričakujejo, smo se pogovarjali z ravnatelj...
4



10 idej za zabavo s kartonskimi škatlami
photo
Ne glede na to koliko igrač ima otrok, z eno od idej, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, boste poskrbeli za najbol...
Učenje plavanja: kdaj in kako
Nikoli ni prezgodaj za učenje plavanja. Čeprav je idealna starost šest do sedem let, je dobro z učenjem plavanja pričeti...




Odvajanje od plenic.
пеперутка16

S čim si pomagate?