sazi
|
Dan, danes pa vem, kje začeti . Moram najprej nadvušeno povedati, da se je Lev kar spomnil in začel hoditi naokrog. Kar tako od nič, skoraj na ful. Šele ta vikend je prvič naredil korak ali 2 od kavča do mene in podobno, včeraj zjutraj pa je prišel za mano iz dnevne sobe v kuhinjo, kar je bilo precej več kot 10 korakov, pa še ovinek vmes. Skoraj nisem mogla verjeti. Ima sicer malo nevaren način hoje - rit potisne naprej, komolce pa pritisne k telesu in če ga potegne nazaj, je ves zategnjen in se ne uspe ujeti, ampak se je tudi že naučil, da potem pade na rit, če ne uspe priti do cilja. Problem nastane, kadar se naenkrat odloči spremeniti smer - takrat pa kar grdo pade, ampak se trudimo ga loviti in nadzorovati, dokler ne dojame, kako naj se kontrolira sam - sicer pa večinoma itak veste, kako to gre. gradnja - ojej. Spet komplikacije, pa še začeli nismo. SMo imeli včeraj naročeno dostavo materiala iz Merkurja in mož čaka na hiši celo popoldne (naj bi do 20ih pripeljali). Pa vseeno pokličem tja že ob 19ih, da preverim, pa sploh niso našli naročila - so ga dali v napačen zvezek - kaj to mene briga. Skratka ceglov še ni in zidar ne more zidat - za znoret. Naj bi jih pripeljali danes, zidar pa veselo na delo jutri - haha- kar malo dvomim. Bomo že. So naju zgodaj začeli trenirat, da se ne bi navadila, da gre kaj lahko gladko. vikend - smo bili v Izoli, ker sva šla z možem v soboto na eno poroko. Prav fajn je bilo - že dolgo nisva bila nikjer tako pozno in brez skrbi. Škoda, da je bilo žura konec že nekaj čez polnoč. Sva šla zadnja domov. Lev se je pa super ujel z babi in dedijem. Je bil zelo priden in tudi zaspal je brez problema, le jesti ni hotel - kar je zanj že itak skoraj stalnica. Ko smo odhajali domov smo na prehodu za pešce potrobili Marty5, Jerneju in atiju. So mislili, da jim teži kak neučakanec, pa smo si potem le uspeli pomahat in pozdravit. hrana - kot rečeno, imamo hude probleme. Že tako ga težko prepričam, da kaj poje, hladne hrane pa sploh ne. Ne morem mu kar dati hladnega obroka in čakati kaj bo, ker vem, da ne bo jedel. pri njem, da bo že jedel, ko bo lačen ne drži - mu ni do hrane. Poznam nekaj takih ljudi, ki jim je hrana nujno zlo, samo odrasel še kaj poje, mali pa nič. sarazan - lepo je spet prebrati, kako ste kaj. Tudi jaz težko najdem čas za karkoli. Imam pa srečo, da imam službo precej manj napeto in si lažje najdem nekaj časa za branje tega čvekalnika. gospodinjska pomočnica - bi tudi meni prišla prav. No, zaenkrat uspem naše malo stanovanje kolikor toliko poštimat, za hišo si pa trenutno ne predstavljam. Bomo takrat videli, kakšno bo stanje (glede čistoče, časa in financ). Hrvaška - mi tja že dolgo ne hodimo na dopust - le, kadar gremo jadrat, pa še to smo preden sva dobila Leva šli kar v Grčijo in bomo nekoč tudi nadaljevali tam. lani smo šli pač na Hrvaško, ker je bil Lev premali, da bi ga vlačili jadrat v Grčijo. Cenovno je isto, čeprav si moraš plačat pot do tja, je pa neprimerljivo manj gužve in ljudje so bolj prijazni. Ugotavljate, koliko so vam otročki zrasli. Lev ima okoli 10 kg, velik pa je zagotovo čez 85 cm - res je suhec. Ko dobim kak "uraden" podatek, pa ga posredujem naprej. Tudi Lev je imel samo 48 cm, ko se je rodil, pa je kaj hitro ujel ostale. petje in govorjenje - lepo poje tole Tami. Lev je še vedno pri brrrm,brrm in pri n različicah zloga ma, ki vsaka pomeni kaj drugega (mama, jesti, piti, Maj in še kaj). Maj je novi fantek pri varuški in ga ima Lev zelo rad. Ko mu zjutraj povem, da greva k varuški, začne ves navdušen ponavljati Ma. tinkatonka in angine - res kriza. Jaz sem imela angino eno na drugo nekje v srednji šoli - nekaj let non-stop. Sem dobila napotnico za operacijo (no, za začetek za pregled), pa nisem šla in potem nekaj let nisem imela angine - jo je strah odgnal . Zandja leta sem jo imela le tu in tam. Upam, da se končno pozdrvaiš in da če bo potrebno odstraniti mandlje, da ti jih bodo - čeprav tudi brez mandljev ni fajn bit - sta mama in mož brez. Angin sicer nimata, če pa zbolita se jima pa namesto na mandljih vse skupaj preseli nižje in je še slabše. Torej zbolita bolj poredko, ampak takrat malo bolj - oprosti, če sem te prestrašila. Naj ti dr. pove uradno medicinsko razlago možnih komplikacij. hladilnik - tudi naš je prazen, pa ne uspem priti do trgovine. Mogoče danes, čeprav dvomim. jadranje - Kami, se ti še gunca. Malo hecen, ampak super občutek. tudi jaz bi se šla malo poguncat... stopnice - Lev že dooolgo obožuje hojo po stopnicah. Doma jih sicer nimamo, ampak pri starših in v Bohinju pa non-stop leze gor. Pa v vseh trgovinah in igriščih. Gre po vseh 4ih, zdaj pa tudi prav lepo, če se me drži za rokice. Ko bomo v hiši imeli veliko stopnic se pa bojim, da ga bo veselje že minilo in da bo potem rekel, da je utrujen in naj ga nesem... Pred časom sem vam pisala, kakšne imamo plane za naslednjega otročka (tako nekako kot EViii in Marty5). No, smo plane malo spremenili, ker ne folgam in je treba imeti vsaj približno vizijo, da bo hiša končana, preden pride naslednje dete in da končam vsaj eno od mojih zaostalih obveznosti. Vseeno pa računam na razliko okoli 3 leta (+/- nekaj mesecev). Če pa sta Marty5 in Eviii že kaj naredili na to temo, naj vama pa samo povem, da trenutno dela v Izoli kot porodničarka moja prijateljica, h kateri bi šla jaz z veseljem rodit - bo pa tam do aprila, tako da če je že kaj na poti, bosta v dobrih rokah, potem pa pride v LJ - mogoče jo potem ujamem jaz, če mi ne uide prej na kliniko za reprodukcijo, kjer bo tudi nekaj mesecev. Lep dan vsem
|