Bonnie_RR
|
Oj! Da se po dolgem času spet malo oglasim... Sicer sem vsak dan na tekočem z dogajanjem, ampak si samo vsake toliko (kolikor mi čas dopušča) vzamem par minutk, da vse preberem, potem pa je mojega timinga konec. Ker se 7.9. približuje z bliskovito hitrostjo in moj trojček z njim , se trudim čim več študirat... Nik pridno raste... Zdej je aktualno, da spleza na čist vsako stvar in moramo ful pazit na razne stole, mize, klopi, stopnice, ograje... Pleza pa tud po ljudeh! Ni da ni! Se je že zgodilo, da se je obešal na stol in je potem ta padel po njem, pa padel je že iz stola, pa še in še. Zjutraj strašno rad spleza na stol pri računalniku in stika po mizi. Zadnjič se je nekaj naslanjal na tipkovnico in v šusu dragemu zbrisal 100 mailov. Zadnje čase imamo tud pri spanju zaradi tega drugačen režim, ker še preden pridem do dnevne ta falotek pricaplja za mano. In je to sposoben ponavljat v nedogled! Tako je zdej treba (podnevi in ponoči) ležat zraven na taveliki postelji in ko čuvaj pazit in ga opozarjat, da ne sme ven. Včasih hitro zaspi, včasih se še kar dviguje, pa me gleda, pa ogovarja, pa cuka, boža, pa z nogo ruka skoz prečke... Mene pa to ležanje zraven direkt uspava in potem rabim pol ure, da pridem k sebi in začnem delat kaj produktivnega. No, drugače pa z njim ni nekih večjih problemov. Nonstop nekaj čeblja. Vedno več besed je že razumljivih nam odraslim, veliko si tud prepeva. Odkril je nov ples in sicer vrtenje. Ne vem, kje ga je pobral. Veliko se smeji, dudo mu vztrajno skrivam v en lonček in se zelo redko spomni nanjo - večinoma jo dobi takrat, ko gre spat, drugače ne. Hranjenje je ok, komot sam je. Večinoma že tud sam pije - ni važno kako (kozarec, slamica, steklenica). Igra se pa v bistvu zelo malo. Večina igrač je pri nas spravljena v 2 zabojih in velikokrat, ko ga vprašam, če mu dam igrače ven, dobim odgovor, da ne. In tud, če mu jih dam ve, jih samo ven meče in razmetava. Kaj potem počne? Ko sem v kuhinji, sedi na pultu ob oknu, kjer ima na okenski polici nekaj igračk (kakšne kinder jajčke, žogice, žličke, posodice, figurice...) in jih potem spravlja gor pa dol, pa v škatlo pa spet ven... In se kar zamoti. Vmes se pa itak skoz nekaj pogovarjava oz. čebljava. Pa naštimava si radio in zraven pojeva. Po zajtrku greva dopoldne, če je lepo vreme po navadi pred hišo in se spušča po toboganu, gunca, igra v peskovniku, skriva v hiški, vozi s triciklom ali avtom, napihujem mu balone, nabirava lešnike, rožice, pihava mehurčke... Ko dajem prat in obešam perilo, si iz "pralnice" prinese mehčalec, pa destilirano vodo, pa razne plastenke in jih potem prenaša sem in tja ko da bi bil plačan za to. Js v tem času vse v miru postorim. Popoldne gremo pa tako spet ven (na kakšen obisk, kavo, sprehod, igrišče, park...). Hudič pa je, če je slabo vreme in ne moremo ven. Takrat je pa tako tečen, da je groza! Mu je takooooo strašansko dolgčas, da iz zdogločasenosti dela same bedarije. Vseeno ga poskušava na nek način zamotit in sicer: z raznimi knjigicami, pa z atijem vozita avto na daljinca po stanovanju , pliškotom skuhava čaj in ga potem pijemo, z duplo kockami sestavljamo stolpe (zadnjih nekaj dni so mu začuda zanimive in se zelo potrudi sestavit stop ), pa žogamo se z mini mehkimi žogicami, pa skoz pleza na okno (s sedežne) in naju obvešča, kaj se dogaja zunaj... Kaj pa vem... Skoz se nekaj dogaja, zdaj se tako zelo težko spomnim konkretnih stvari. Dosti je vključen v razna opravila, skoz se nekaj pogovarja, sprašuje, kaže..., tako da je pri nas zelo redkokdaj mir ali tišina. suky... Upam, da bo Gaji tretja doza pomagala in da se, revica, hitro pozdravi! sarazan... Lepo, da se tu in tam malo oglasih in poveš, kako ste. Ti pa petka do poznih ur v službi niti malo ne zavidam! Upam, da so bolj redkost... sesanje, brisanje, pomivanje... Čist odvisno. Js skoraj vsak dan hodim naokoli z ročnim sesalcem in sesam prah, drobtine... Ko kje kaj takega zagledam, že letim in sesam. Po tleh ne pomivam. Skoraj povsod imamo tepihe in jih sesamo. Prah brišem občasno. Kuhinjo itak vsak dan brišem, po navadi po pomivanju posode, v jedilnici je na mizi šipa in jo večkrat na dan pobrišem. Drugače pa se ostale stvari čistijo sproti, ob potrebi. Včasih na par dni, včasih na 1 teden. Edino okna in ogledala pomijem pa mogoče 1x na pol leta. Se mi zdi škoda mojih živcev, ker mi jih Nik takoj popacka, poljubčka... Joj, zdej je pa že tolk ura, da samo šibam še Čestitke objavit in spat! Smo danes imeli delovni dan - smo obirali lešnike (letos jih je ful veliko), pa potem smo nekaj še na žaru spekli, in sem že ful utrujena... Lahko noč vsem in lepo nedeljo!