|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarčki in februarčice 2006
18.8.2007 13:06:10   
jer.za.
Pozdravček!

Sem že včeraj zvečer začela pisati post, pa je pri nas začelo tako močno grmeti, da sem raje ugasnila in izklopila računalnik.

Tinkatonka: jaz delam na Cigaletovi, na Kotnikovi pa imamo stare prostore tako da hodim vsak petek tja po pošto. Bi se lahko komot dobile en petek ob 7.00, če si za? Pa škoda, ker nisem vedela da si včeraj hodila po centru mesta, tudi jaz sem ker ni bilo veliko dela v službi in sem malo po Čopovi trgovine obletala in denarnico praznilauser posted image .

Sarazan:ni nič kaj prijetno biti v službi tako pozno, sploh pa ne v petek. Upam, da imaš takih dni čimmanj user posted image !

Jerca spi (ponavadi spi od 12.00 pa do 14.00, če se do takrat ne zbudi jo zbudim sama, ker drugače zvečer noče spati ). Se je pa danes ponoči kar trikrt zbudila, in ni in ni hotela zaspati nazaj. Sem pa tudi sama spala precj slabouser posted image

Jaz pa sedajle ravno kuham kosilo-krompirjevo solato in pohanega osliča (mož ravno panira osliča pa imam čas za RRuser posted image user posted image ). Po kosilu pa hitro posodo v pomivalca, potem bomo šli pa na kolo če ne bo padal dež. Sem bila včeraj pridna in sem že vse pospravila,naredila generalnouser posted image , tako da sem lahko danes in jutri malo bolj prosta. Zanima me, kolikokrat na teden ve sesate, brišete prah, pomivate po tleh? Jaz to naredim enkrat tedensko,(ponavadi v petek popoldan da sem potem soboto in nedeljo prosta) pri tem pa mi vedno pomaga tudi mož, če le nima zunaj dela. Seveda pa tudi Zala in Jerca že sodelujeta pri pospravljanju, zraven pa tudi pojemo pesmice, se malo skrivamo, tako da združimo "prijetno s koristnim". Ne vem kako druge gledate na te stavi, ampak meni osebno pomeni ukvarjanje z otrokom tudi to, da ko opravljam gospodinjske stvari, se zraven s puncama pogovarjam, pojemo, se smejemo, učimo?

Grem v kuhinjo preverit, kakšno je stanje...user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
18.8.2007 21:20:48   
suky
Da se na hitrco javim...vas bom drugič prebrala.
Smo z morja, mal smo se fajn. Gaja je uživala na plaži in bla ful zaposlena z mivko...zvečer pa pol user posted image spravt ves pesek z nje!! O vodi pa ni hotela niti slišat. Sav šle do morja pa je samo gledala prav prestrašeno, mal sem ji nogce zmočila pa je prav glasno protestirala in potem je nisem več hotla brezveze neki silit z vodo, ker se o samo še bolj bala. Bo že sama šla ko bo pripravljena. In tko, da ni blo nobenga dela z njo in strahu, da se bo kje v vodo zvrnila, ker ni šla tud zraven ne.

Je pa Gaja staknila grdo vnetje...sva ravno danes ble pri zdravniku, da je dala vodo. Ta je bla polna levkocitov in bakterij. Je bil že skoraj sam gnoj. Groza!!! Ni čudno, da celo noč nisva spali, ker vsakokrat ko jo je blo lulat je ful jokala in kazala na lulikouser posted image  Dobila je primotren in nej bi hitro prijel, ker če ne bo boljše bo mogla v bolnicouser posted image user posted image . Vročine nima!Saj to!! No, resnično upam, da bo tretja doza prijela in, da je ne bo več bolelo, ker js to sploh ne prnesem, da malo bitje tko trpi!!! So ble pa krive vrjetno mrzle ploščice v apartmaju. Pa skoz je bla bosa pa še ene parkrat se je vsedla na njih in to je zdej rezultat. Samo, če pa js nje ne morem dopovedat, da se more obut!!!GAja je že od nekdaj bosa in ne prenese čevljev

moram zaključit, ker se zbuja...joka!

lp

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
19.8.2007 0:16:52   
Bonnie_RR
Oj!

Da se po dolgem času spet malo oglasim...user posted image

Sicer sem vsak dan na tekočem z dogajanjem, ampak si samo vsake toliko (kolikor mi čas dopušča) vzamem par minutk, da vse preberem, potem pa je mojega timinga konec. Ker se 7.9. približuje z bliskovito hitrostjo in moj trojček z njimuser posted image , se trudim čim več študirat...

Nik pridno raste...user posted image
Zdej je aktualno, da spleza na čist vsako stvar in moramo ful pazit na razne stole, mize, klopi, stopnice, ograje...user posted image user posted image user posted image Pleza pa tud po ljudeh! Ni da ni!user posted image Se je že zgodilo, da se je obešal na stol in je potem ta padel po njem, pa padel je že iz stola, pa še in še. Zjutraj strašno rad spleza na stol pri računalniku in stika po mizi. Zadnjič se je nekaj naslanjal na tipkovnico in v šusu dragemu zbrisal 100 mailov.user posted image

Zadnje čase imamo tud pri spanju zaradi tega drugačen režim, ker še preden pridem do dnevne ta falotek pricaplja za mano.user posted image In je to sposoben ponavljat v nedogled!user posted image Tako je zdej treba (podnevi in ponoči) ležat zraven na taveliki postelji in ko čuvaj pazit in ga opozarjat, da ne sme ven. Včasih hitro zaspi, včasih se še kar dviguje, pa me gleda, pa ogovarja, pa cuka, boža, pa z nogo ruka skoz prečke... Mene pa to ležanje zraven direkt uspava in potem rabim pol ure, da pridem k sebi in začnem delat kaj produktivnega.user posted image

No, drugače pa z njim ni nekih večjih problemov. user posted image

Nonstop nekaj čeblja. Vedno več besed je že razumljivih nam odraslim, veliko si tud prepeva. Odkril je nov ples in sicer vrtenje.user posted image Ne vem, kje ga je pobral.
Veliko se smeji, dudo mu vztrajno skrivam v en lonček in se zelo redko spomni nanjo - večinoma jo dobi takrat, ko gre spat, drugače ne. Hranjenje je ok, komot sam je. Večinoma že tud sam pije - ni važno kako (kozarec, slamica, steklenica).

Igra se pa v bistvu zelo malo. Večina igrač je pri nas spravljena v 2 zabojih in velikokrat, ko ga vprašam, če mu dam igrače ven, dobim odgovor, da ne. In tud, če mu jih dam ve, jih samo ven meče in razmetava. Kaj potem počne? Ko sem v kuhinji, sedi na pultu ob oknu, kjer ima na okenski polici nekaj igračk (kakšne kinder jajčke, žogice, žličke, posodice, figurice...) in jih potem spravlja gor pa dol, pa v škatlo pa spet ven... In se kar zamoti. Vmes se pa itak skoz nekaj pogovarjava oz. čebljava.user posted image Pa naštimava si radio in zraven pojeva.
Po zajtrku greva dopoldne, če je lepo vreme po navadi pred hišo in se spušča po toboganu, gunca, igra v peskovniku, skriva v hiški, vozi s triciklom ali avtom, napihujem mu balone, nabirava lešnike, rožice, pihava mehurčke... Ko dajem prat in obešam perilo, si iz "pralnice" prinese mehčalec, pa destilirano vodo, pa razne plastenke in jih potem prenaša sem in tja ko da bi bil plačan za to.user posted image Js v tem času vse v miru postorim.user posted image

Popoldne gremo pa tako spet ven (na kakšen obisk, kavo, sprehod, igrišče, park...).
Hudič pa je, če je slabo vreme in ne moremo ven. Takrat je pa tako tečen, da je groza!user posted image Mu je takooooo strašansko dolgčas, da iz zdogločasenosti dela same bedarije. Vseeno ga poskušava na nek način zamotit in sicer: z raznimi knjigicami, pa z atijem vozita avto na daljinca po stanovanjuuser posted image , pliškotom skuhava čaj in ga potem pijemo, z duplo kockami sestavljamo stolpe (zadnjih nekaj dni so mu začuda zanimive in se zelo potrudi sestavit stopuser posted image ), pa žogamo se z mini mehkimi žogicami, pa skoz pleza na okno (s sedežne) in naju obvešča, kaj se dogaja zunaj... Kaj pa vem... Skoz se nekaj dogaja, zdaj se tako zelo težko spomnim konkretnih stvari. Dosti je vključen v razna opravila, skoz se nekaj pogovarja, sprašuje, kaže..., tako da je pri nas zelo redkokdaj mir ali tišina.

suky... Upam, da bo Gaji tretja doza pomagala in da se, revica, hitro pozdravi! user posted image

sarazan... Lepo, da se tu in tam malo oglasih in poveš, kako ste. Ti pa petka do poznih ur v službi niti malo ne zavidam! Upam, da so bolj redkost...

sesanje, brisanje, pomivanje... Čist odvisno. Js skoraj vsak dan hodim naokoli z ročnim sesalcem in sesam prah, drobtine... Ko kje kaj takega zagledam, že letim in sesam. Po tleh ne pomivam. Skoraj povsod imamo tepihe in jih sesamo. Prah brišem občasno. Kuhinjo itak vsak dan brišem, po navadi po pomivanju posode, v jedilnici je na mizi šipa in jo večkrat na dan pobrišem. Drugače pa se ostale stvari čistijo sproti, ob potrebi. Včasih na par dni, včasih na 1 teden.
Edino okna in ogledala pomijem pa mogoče 1x na pol leta. Se mi zdi škoda mojih živcev, ker mi jih Nik takoj popacka, poljubčka...user posted image

Joj, zdej je pa že tolk ura, da samo šibam še Čestitke objavit in spat! Smo danes imeli delovni dan - smo obirali lešnike (letos jih je ful veliko), pa potem smo nekaj še na žaru spekli, in sem že ful utrujena...user posted image

Lahko noč vsem in lepo nedeljo!

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
19.8.2007 7:50:56   
jer.za.
Dobro jutro!

Dodala sem nekaj novih slikic Jerce in Zale ter Zaline tortice v album, geslo je&za.

Mi smo bili danes že zelo zgodnji. Sta mali vstali že ob 6.15user posted image . Od takrat naprej pa je že akcija. Edino sedajle je malo potihnilo, ko je Živ žav po televiziji. To pa gledata vsako nedeljo če smo le doma. Tako da je nedelja edini dan, ko lahko z dragim spijeva jutranjo kavico v miruuser posted image .

Pri nas imamo pa danes semenj, tako da ste lepo vabljene na krofe, potratno potico,...user posted image . Jaz bi mogla sicer malo shujšati, ampak ob vseh teh piknikih, praznovanjih, doborotah mi grejo kilce namesto dol goruser posted image .  Mi je namreč ostalo po dveh porodih kar nekaj odvečnih kg, ampak kar ne gre in ne gre dol.

Suky: user posted image upam, da se Gaja čimprej pozdravi. Vnetja so res skranjo neprijetna zadeva. Sporoči, kako je kaj.

Sedaj moram pa nehat, je Jerca že pri računalniku in hoče tipkat, potem pa ji prehitro rata da vse skupaj zbriše.

Se še slišimo. Papa

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
19.8.2007 9:19:43   
tinkatonka
Hojla punce!

Anej je šel ravnokar na izlet (Šmarna Gora) z babico in dedkom, mož dela, jaz sem pa ostala doma, spet nekaj smrkava in bom malo pucala po hiši.

Pospravljanje…jer.za imaš dobro strategijo, da pucaš ob petkih, da si čez vikend frej. Men pospravljat nasploh samo en dan ne uspe in potem skoraj vsak večer. ko gre Anej spat, malo pospravljam. Bom se pa tud jaz sčasoma lotila podobne strategije kot ti. Drugače pa čez dan tudi jaz Aneja veliko vključujem v dnevne aktivnosti. Skupaj obešava perilo, dajeva prat v pralni stroj, pa sesava skupaj, pa kuha zelo rad z mano.

Šport…ves šport s katerim se ukvarjam je kolesarjenje z Anejem. Pa tekanje za njim, če to slučajno šteje. Se bom pa z oktobrom vpisala na jogo – 2× tedensko. Rabim nekaj za relaksacijo. Na jogi še nisem bila upam da mi bo všeč, bomo videli. Jo katera mogoče prakticira?

Jer-.za…sem si pogledala slikice in morem rečt,da sta pravi lepotički tile tvoji deklici. Torta pa tudi izgleda prav božansko. Sej če se dobro spomnim si jo sama naredila a ne? Si res umetnica ni kaj. Glede kavice v petek. ja lahko se dobiva. Mogoče že ta petek če imaš čas. Se lahko kar preko ZS-ja zmeniva. MG je v Ledina centru (2 in 3 štuk), tam so tudi lokali, kje imate pa vi bivše prostore??

Sem kr mal tečna, ker grem jutri po 5 dneh spet v službo. Se mi po pravici povedano sploh ne da, sploh zato, ker bo jutri ful naporen dan. Punca, ki sem jo zdaj nadomeščala, ker je bila na dopustu, se vrne in je nekaj nujnega za naredit, pa bo kup enega letanja in predajanja dela nazaj.

Zdel se moram mal lotit pospravljanja najine dnevne sobe. Mi gre ful na živce, ker imam do konca nabito omaro tudi z novimi brisačami in posodami, ki so namenjen za novo stanovanje pa nimam kam preselit. Mož mora kopalniški blok postavit pa dokončat s »prašnimi deli« v kuhinji, potem bom pa začela počasi seliti te stvari, da ne bo na koncu toliko za preselit. A mogoče katera ve, koliko dni dopusta ti pripada za selitev?? Vem da dobiš nekaj dni, ne vem pa točno koliko. Najbrž kakšna 2 ali 3 dni a ne?

suky...upam da se Gaja čimprej pozdravi. Mora bit pa res bogica, ko lula. Saj bo kmalu bolje boš videla.

piknik...mi imamo danes popoldne majhen piknik - pečena koruza in hrenovke pa pivo seveda zraven. Pirdeta še tast in tašča pa brat s punco. Anej bo spet ultra zadovoljen, ker bo v središču pozornosti. Prav uživa v tem.

Zdaj pa res grem…

Lp Tina

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 19.8.2007 9:21:59 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
19.8.2007 22:37:24   
Kami
Čao punce,
no fantje so so končno umirili. Liam je ves živčen pred povratkom v vrtec in ni in ni mogel zaspati. Je prišel ob devetih iz sobe in rekel, da je preštel do 220 da naprej pa ne more več. user posted image  Sem ga šla potem še malo pobožat in povedat še eno pesmico. Sicer pa mi je včeraj prvič v življenju rekel, da me ne mara (ker sem, oh ti packa, ugasnila televizijo, ker je skakal po kavču zraven - prej sem ga seveda by the book 2x opozorila). Danes pa je v avtu "navihano" nagovarjal Evana v avtu: "A 'čva umorit atija in mamico? A 'čva?" user posted image In Evan mu je navdušeno kimal (ker kima pač vsemu kar mu zveni na prepovedano). Mi je šlo na smeh, mož pa je znorel in rekel, če ga kar takoj pelje v sirotišnico. Skratka, pojma nimam od kje pozna besedo "umorit". In sploh kako bom v prihodnje obvladovala tele in podobne izpade in napade. Se prav veselim, da ga jutri peljem v vrtec. In tudi svoje službe, ki jo nastopim čez 2 tedna.

Mi smo bili od torka v Brežicah in nam je bilo kar fino, če odmislim marsikaj, kar me v hiši tasta in tašče pač moti. Ampak sem mi ne ljubi tistih nekaj dni na leto, ko smo skupaj, delat dodatne slabe volje in težav. Se pa čuti, da mi tam ni ravno fajn. Ampak ok, ta maledva uživata, ker jima onadva dovolita marsikaj, kar je doma prepovedano. Med drugim smo srečali tudi Tajo27 in njeno Avo ter moža. Mi je prav fajn, da sva se spoznali in vzeli čas za to srečanje. Klepetati nisva mogli veliko, saj sta se Liam in Evan obnašala bolj ali manj podivjano (če izvzamem prvih in zadnjih 5 minut), Ava pa je bila ultra pridna in sploh ni bilo opaziti, da je zraven. Sploh zgleda starejša in bolj zrela za svojo starost. Sicer pa mislim, da sta fanta uživala. Liam je vsem povedal, da je 3:2 premagal Sandija v fuzbalu user posted image , očitno se mu je to zdelo strašno imenitno. Prisrčno vabljeni k nam, ko boste v bližini!

Diploma.... a jo bom sploh še kdaj vzela v roke, da jo dokončam. ..user posted image

Suky... upam, da se Gaja čimprej pozdravi. Liam je imel tudi med prvim in drugim letom kar naprej uroinfekte. Smo ga mogli zaradi tega in ušes za pol leta iz vrtca izpisat. Upam, da se čimprej pozdravi. Ni nujno, da je to od prehlada, čeravno ni priporočljivo, da hodi bosa po mrzlem.

Pospravljanje... jaz imam eno žensko, da mi pospravi vse  enkrat tedensko za 4 ure. Ona mi tudi pomije omarice, okna ipd. Mož mi pri svojem tempu ne more pomagat in sva se prej večkrat prepirala kdo naj bi kaj naredil. Pa sva tako rešila zadevo, da zdaj plačujeva pomoč. Mi je ok, ker vem, da bi se drugače jaz zelo slabo počutila, če bi bilo vse na meni. Tako ali tako pa jaz skoraj vsak dan, ko gresta maledva v posteljo pometem in pomijem (vsaj kuhinjo in lijake). Če bi samo 1x tedensko, bi hodili po gnoju. user posted image  Pod mizo pa skoraj po vsakem obroku vsaj s papirjem potegnem, ker mi maledva totalno nasvinjata. Zelo rada kuham, nisem pa tip ženske, ki bi pa čisto ves svoj čas dala v gospodinjstvo, zato mi je ta razdelitev del zaenkrat ok. Tamaledva pa imata na skrbi svoje igrače. Sta kar pridna okrog tega in niti ne razmečeta preveč. Liam dobro ve, da ne sme vzeti nove igrače, dokler prejšnja ni pospravljena. Na srečo, ga začenja nered v sobi že motiti (ko npr. Evan ful razmetava poleg njega). Samo, ko pridejo kaki obiski, se nekako pozabi na to. user posted image  Evana pa bomo morali še veliko naučiti, da si bo zapomnil to pravilo. Rad pa pospravlja nazaj v škatle. Zaenkrat še.

Igrače... glede na starejšega bratca je pri nas pestra izbira igrač za vse starosti. Na srečo Evan ne daje v usta ničesar kar ni hrana, tako da me ni pretirano strah. Pa tudi Liam se ne igra z zelo majhnimi stvarmi. Evana je treba veliko manj animirati kot je bilo treba Liama v tej starosti. Evanu je dovolj, da je poleg Liama in ga posnema v vsem. Zlaganje kock, vožnja avtomobilov, gledanje risank. Vse. Bolj je problem, ker se Liam ne mara igrat z njim in ima občutek, da mu bo Evan kaj podrl, uničil ipd. (in ponavadi mu res). Skratka počuti so ogroženega in želi, da je zaprt sam v sobi, kar pa mu redko dovolim, saj mi ni ok, da si jo lasti. Evan ima poleg tega zelo rad knjigice, predvsem tiste z nič teksta in veliko slik. user posted image  Vlakov, traktorjev, avtov. Rad vozi samokolnico v stanovanju in v njej različne stvari. Danes sem mu pri zajtrku rekla, da če bo tako drobil kruh bo moral sam pometat. In je v tistem šel dol s stolčka (nima več palice gor), tekel na balkon in vzel metlico in smetišno. user posted image  Čist je bil srečen! Pa rad začenja kuhat z mano. Dans mi je pomagal jajčka miksat za rolado. Pa rad pleše. Predvsem pa je rad zunaj, seveda.

Madona sem se razpisala. Zdaj grem odprt file od diplomske. Pa nazaj zaprt tud. user posted image  Bodte pridne in vse lepo v prihodnjih dneh.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
20.8.2007 9:23:40   
jer.za.
Hojla!

Samo na hitro: če katero slučajno zanima tečaj oživljanja dojenčkov in otrok, ali pa odraslih, naj mi sporoči.

Lp

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
20.8.2007 9:44:43   
Bonnie_RR
Samo, da vam povem, če še niste opazile... Ponosni očka je na Rodili smo... objavil novico...

Karin412 je spet mamica, rodila je sinka Miho! user posted image user posted image user posted image Želim vam veliko lepih skupnih trenutkov, čim več cartanja in čim manj neprespanih noči!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
20.8.2007 11:43:55   
jer.za.
Čestitke Karin412 tudi z moje strani user posted image user posted image user posted image !

Tinkatonka:se strinjam, da bi se dobili kar v petek ob 7.00 v Ledina centru. Mogoče kar v lokalu  v pritličju zraven pekarne(če prideš skozi vhod, ki je zraven vrtca, na desno)?

Kami: sem se nasmejala tvojemu Liamu in njegovemu štetju.user posted image user posted image user posted image

Pospravljanje: tudi jaz pospravljam vsak dan sproti stvari, kot so cunje, pometam po tleh, ... (kar se sproti pokaže), ampak tisto bolj podrobno imam pa ob petkih popoldan.  

Sedaj pa grem še malo v mesto, po copatke (čeprav že dežuje), ker imam potem še en sestanek.

papa

Neposredna povezava do sporočila: 2909
20.8.2007 13:01:17   
tinkatonka
user posted image user posted image  Bravo Karin!!! Pa imate še fantička. JJUUUPPPII!!!!user posted image user posted image

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
20.8.2007 14:43:11   
taja27
user posted image user posted image  čestitke Karin za vašega Mihca user posted image user posted image

Kami in naše srečanje ... ja, končno smo se srečali s Kami in njenima fantoma. Liam in Evan sta prou luštna fanta. ima pa Kami kar precej dela, predvsem s ''pogajanji'' z Liamom. Ava je bla pa res kar pridna, če pozabimo, da je na začetku Evana s ponvo po glavi user posted image , še dobro, da je bila plastična. upam, da ste se imeli lepo v živalskem vrtu in, da sta Evan, predvsem pa Liam, res uživala.

pospravljanje ... tud jst mam eno gospo, ki mi enkrat na teden počisti stanovanje (tko bolj na ornk), drugače pa dnevno pospravljava z možem, ki je zelo redoljuben (mam srečo ni kajuser posted image ). po potrebi navmes tudi sesam (predvsem svoje lase v kopalnici), kaj pomijem ... skratka, nikol ne zmanjka dela.

igrače ... Ava ima čisto preveč igrač. sama ji kupujem predvsem didaktnične igrače in knjige, za darila pa dobi ogromno neumnosti. ima tudi takšne, ki sploh še niso primerne zanjo. npr. barbike, razne punčke z vsemi dodatki ... to so darila, ki pa so ponavadi še v omari. imam pa navado, da ji igrače menjujem vsake dva tedna. ko ji dam škatlo z igračami, ki so bile dva tedna pospravljene, se jih razveseli, kot da so nove.

suky upam, da je Gaji že kaj boljše. oh ti revica.

sarazan in bonnie lepo, da sta se spet malo oglasili in z nami delili napredke Sare in Nika. sarazan tebi pa prav nič ne zavidam tele sarine trme. sej je tud Ava včasih trmasta (najbolj, ko ji ne dovolim, da hodi z barvico v roki po hiši) ampak tok napadalna pa spet ni. upam, da je res samo obdobje in da jo tale napadalnost do drugih otrok mine. nasveta ti pa žal ne znam dat nobenega.

Neposredna povezava do sporočila: 2911
20.8.2007 15:50:22   
tinkatonka
HOJ!

Uf...danes sem bila pa ultra produktivna. Je kar prijeten občutek, čeprav moram rečt, da me v hrbetenici že nekaj špika, ker sem cel dan pred kompjutrom in obnašanje "biti lepa" pred delegacijami je tudi zelo utrudljivo. Oh ja bo že. Zdele čakam, da Anej in dedi prideta po mene, pa imam 10 minut časa, da vam kaj napišem.

Danes gremo spet zapravljat dinarčke. Pa Aneju bo čeveljčke za v dež. Pa potem najbrž na hišo pucat. Samo je skoraj nemogoče imet Aneja zraven, ker se zapodi v škaf z barvo in želi zelene stene prebarvati na belo. user posted image  Pa upam, da ne bo več dežja ta teden, da bomo lahko do konca tedna dokončali teraso.

dežniček otroški...Anej obožuje ko pada dežek, da lahko drži dežnik pri mamici. Sem si omislila, da bi mu enega kar kupila, da ko pada dež da lahko peš hodi z njim, ker je res težak. Pa o palerini tudi že razmišljam. Dežne hlače in škornjčke pa že ima, samo upam, da škornjček ni prerastel, ker sem jih kupila že spomladi. Bo treba preverit.

Odštevamo dneve do dopusta - še 12 dni. In "molimo" za lepo vreme.

Šibam, ker me neki kompjuter zajebuser posted image . In ga moram resetirat.

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
20.8.2007 21:05:34   
sazi
Čer,

Ste bile pridne čez vikend - se vidi, da je bilo malo slabše vreme.

sarazan - lepo, da se javljaš in res je malo kriza s poznimi petkovimi urami v službi. Meni se tega zaenkrat ni bati, bi pa morala (me imate že poln kufr z mojim jaranjem, verjetno), malo poprijeti za računalnik tudi doma (pa ne za pisanje na RR) in tudi povleči v noč in to kar veliko večerov. Kar ne morem verjeti, kako "velika" je že Sara. Tole s trmo in napadanjem je res malo zaskrbljujoče, ampak se velikokrat pokaže, da so otroci taki samo v določenih situacijah. Kot npr. Lev v prisotnosti mene in moža velikokrat kar nekaj "piska" - jamra in teži in sploh ne da miru. Če pa naju ni zraven, pravi moja mama, je čisto miren in zadovoljen - dosti žalostno slišati tako poročanje, ampak tako je in tak je bil tudi moj nečak.

pospravljanje in pomivanje - a,khm. Pri nas je vse bolj naključno. Ko me prime in imam čas pomijem in pospravim - ponavadi vsak večer malo, ampak kakega reda ali plana pa nimam.

Suky - upam, da je Gaja že bolje.

bonnie_, tudi Lev je v deževnih dneh in notri bolj siten. Še dobro, da takih dni ni veliko in da imamo občasno možnost iti kam na obisk za kako urico (sorodniki in pa ostale mamice z malimi otroki), le na žalost je bila večina vseh poleti odsotna, pa se včasih res nismo imeli kam dati.

občutljivost - Lev zadnje dni slabo spi - mislim, da ima spet probleme z zobmi, pa še koža se mu spet kvari. Zdaj ne vem, ali je to kar tako ali od jajc, ki mu jih spet uvajam. Ma, sem jezna na tisto dohtarco, ki ga ni hotela testirat. Nepotnico je pa vzela - grrrrr. No, pišem o občutljivosti. Ker je zelooo zaspan, ga vsaka stvar zelo hitro iztiri. Popoldne je bilo kar hudo - na obisku, se je tistega fantka tako bal (mu je na začetku obiska takoj vzel avto iz rok, Lev pa v neutolažljiv jok), da čim ga je videl, se je začel jokat, fantek se je želel pa samo igrati z njim. Res hudo. Upam, da ga bo naslednjič lepo sprejel.

spanje - kot sem rekla, imamo nekaj težav. Danes smo vstali že ob 5:40, pa je včeraj zaspal ob 21:30 in danes čez dan je spal samo 45 minut - ni čudno, da je čisto bogi.

vikend - smobili vMB in je bilo prav lušno, če seveda odštejem neprespanost... Poleg težav, ki jih imamo je tam preoblem še v tem, da nimajo rolet, Lev pa zaspi samo ob trdni temi (drugače ima pa še več problemov).

Kami - res imate pestro. Upam, da boš zadovoljna s službi. Moja sestrična je tudi spet dobila službo (je bila od junija brez) - v Kamniku. Se tudi veseli, dela v novem vrtcu.

pomoč pri pospravljanju - sem že pisala, da bi mi prišla prav, samo se mi zdi, da imam v tem stanovanju vse tako nastavljeno, da ne morem pripeljati nekoga, da bi čistil, če ni prostora za to. Se moram malo zorganizirat in narediti prostor vsem stvarem. Pa se mi v bistvu ne da, ker si pravim, da se bomo itak preselili, pa bo tam prostor za vse.

bravo Karin412user posted image  za Miho.

Lev je tudi že zgulil še 2. svoje čevlje (zaradi plazenja naredi luknje na prstih) in je spet dobil nove, pa še nove copatke.

Gradnja - večina bo mislila, da sem neuravnovešena, ampak danes sem plačala akontacijo za kuhinjouser posted image , ki še ne bo stala vsaj pol leta (po mojem tudi 9 mesecev še ne). Nama je zelo všeč in samo zdaj je bila za tako ceno. Ni poceni, ampak drugače za ta denar dobim manj funcionalno in meni manj všečno. No, pa imam 1 stvar manj za tuhtat.

Bi se sicer rada dobila z vami kako popoldne v Bizoviku, pa me ves čas nekaj čas preganja. Kdaj bi imele čas? Morda kako popoldne naslednji teden? Bo že lepše vreme. Povejte

zdaj je pa stroj opral in šibam

lep večer in lahko noč

Neposredna povezava do sporočila: 2913
21.8.2007 8:08:32   
jer.za.
Ojla!

Sem že uro in pol v službi, pa še vedno ni nič od meneuser posted image  Me tale dež vedno čisto iz tira vrže, sploh ne morem funkcionirati. Tudi zjutraj sem komaj vstala, pa čeprav sem šla spat že ob 9.00user posted image .

Ali še kateri od vaših otrok "cuza palček"? Jerca ga vedno bolj, ima že prav otiščanec na palčku. Pa jo sploh ne morem odvaditi. Čez dan ji skušam pozornost usmeriti na druge stvari, ampak se ne da. Samo da ima pri sebi kaj mehkega(npr.moji lasje so zakon, pa Zaliniuser posted image ), me poboža, palček na desni roki pa je že v ustih. Sem tudi spraševala pediatrinjo, kaj bi bilo za narediti, pa je rekla da nič, da se bo že sama odvadila. Duda pa noče. Je pa res, da sem tudi jaz imela palček v ustih do prvega razreda OŠuser posted image user posted image . Mogoče je tudi dedno kaj?user posted image

Tinkatonka:ali potem velja za petek ob 7.00 v Ledina centru, pritličje, lokal desno od pekarne?

Sazi:user posted image  za kuhinjo. Meni se na srečo ni bilo treba s tem obremenjevati, ker nama jo je naredil možev brat (imava precej majhen prostor namenjen kuhinji, in je bilo treba vse po naročilu. Ne bi šla nobena standard kuhinja notri, ker je na eni strani še pobita stena). Smo se potem skupaj dogovorili kaj bi midva rada, ona nama je še svoje stvari priporočal in sedaj imava majhno, ampak res funkcionalno kuhinjo, brez nepotrebnega prostora za nabiranje šareuser posted image . Edino, kar pogrešam je šank, to bo pa potem v novi kuhinji, čez ene 5 let, ko bova izdelala novo stanovanje. Tako da tudi mene počasi čaka zidanje, pogajanja z mojstri,...in takrat  mi bodo vaši nasveti prišli zelo, zelo prav.

Pomoč pri pospravljanju: jaz že od nekdaj zelo rada pospravljam(so tudi opravila, ki jih imam malo manj rada), tako da pri meni pomoč v gospodinjstvu ne bi bila pri roki. Bi pa rabila kakšno gospo, ki bi mi občasno plela na vrtu, ter malo obdelala vrt.user posted image  To se mi pa res ne da. Zaenkrat te stvari še dela tašča, ampak ne vem kako dolgo bo še.

Srečanje v Bizoviku:jaz sem za, venadr pa sem drug teden od ponedeljka do petka brez Zale in Jerce, ker gresta s taščo in mojo sestro malo na počitnice. Če se boste zmenile za drug teden, bom prišla pa sama. Bi vas pa tudi jaz zelo rada spoznala.user posted image

Sem napisala že cel roman, sedaj pa je že čas da skočim še vn po malico, potem imam pa že uradne ure.

Lep, pa čeprav deževen dan vam želim.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
21.8.2007 8:28:22   
tinkatonka
Hojla!

Danes je bil pa en cuden zacetek dneva. Anej je res vremenski in ze zjutraj se vidi, kaksne volje bo cez dan - danes tečne volje. Ko sva prišla v vrtec me je najprej ugrznil, ker ni hotel iz avta, ko ga položim na tla in zaprem avto, da greva v vrtec mi izpuli svojo roko iz moje in se zabriše po mokrih tleh. Juuppiii. Je bil "usran" še pred vrtcem. Prideva v vrtec gre ponavadi sam po copatke, danes noče, pa noče na previjalno kjer ga preoblačem, pa noče mamice polubčkat, nič noče. Oh ja bo že bolje. Dvakrat globoko zadihnemo, pokažemo žalosten obraz in nato skušamo pozabiti.

Sazi...user posted image user posted image  za kuhinjo. A ni luštno, ko takole zapravljaš za hišo, delaš zase in nekaj ustvarjaš. Sicer sem jaz zdej že mal naveličana ampak vseeno je luštno izbirati. Je pa lahko kdaj kar problem, ker je toliko izbire.

opremljanje....ta teden bova naročila vrata in čakala na njih 45 dni user posted image user posted image 3

Šibam delat - gneča.

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 2915
21.8.2007 8:29:15   
tinkatonka
Srečanje  v Bizoviku - SEM ZA. Sem ful fleksibilna, tko da kr določte datum. Bom še urši_p rekla, če bo prišla.

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 2916
21.8.2007 8:41:12   
tinkatonka
jer.za..ZS sem ti poslala. user posted image

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 2917
21.8.2007 10:56:52   
jer.za.
Tinkatonka:imaš ZS.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 2918
21.8.2007 13:41:28   
Kami
Čao punce,
sem mal na nat švignila, ker Evan spi, jaz ima že vse pripravljeno za kosilo, diplomske se mi ne da roke vzet, skratka prav luštni zadnji dnevi pred službo. user posted image
V petek zjutraj greva z možem na vsakoletni "hanimun" user posted image . Do nedelje! In jo bova mahnila v Cinque Terre (Italija). Mami nama je za darilo za rojstne dneve namreč podarila čuvanje mulcev za en vikend (jih pelje na morje do ponedeljka). Se strašno veselim. Mal si morava tudi čas za naju vzet, saj naju oba čaka pestra jesen. Poročilo sledi. A je katera že bila tam?

Čestitke Karin412 za Miha! Zdaj bo šele luštno! user posted image

Bizovik... bom skušala prit, če se boste zmenili drug teden. Fanta bosta gotovo za.

Sazi... na koncu se ti bo glih za glih izšlo s kuhinjo, boš videla, preden bo vse stalo. Midva se lotiva tega projekta (nova kuhinja) ko končno spacam diplomo skupaj. Naj bi mi bila to motivacija, ampak so far so... nothing. user posted image

jer.za... Palček je sesal samo Evan, ko je bil star nekaj mesecev, ampak ga je zelo hitro minilo. Dude tudi ne. Evan je sploh ni imel, Liam pa do 11. meseca za zaspat. Imata pa oba svojo "nano". Liamu je to en zdrapan mehek kuži, Evanu pa frotirasta krpica. Če jih opazujem kako zaspita, potem vidim da vedno frcata s prstki svojo nano (mečkata). Očitno ju to umirja. Jerca je očitno našla svoj način umirjanja- Poskusi mogoče najdit en nadomestek za palček, da kaj drži v roki (pa magari v obeh . Lažje rečt, kot narest, vem. user posted image

Pozdravček vsem!

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
22.8.2007 7:55:43   
tinkatonka
Dobro jutro!

Kako ste kaj?? Upam da dobro in da vas ta deževn dan ne spravi preveč v slabo voljo, bodo pa padavine baje ponehale že dopoldne tko da upamo na kak sončen žarek kasneje.

Pri nas nič posebno novega, razen mogoče tega da sva zdej pa res vrata naročila in jih dobiva nekje do 5. oktobra. user posted image  Novo pa je tudi to, da me zdaj čaka obdobje učenja za težki izpit za imenovanje v naziv, ki ga moram opraviti. Oh ja. Upam da mi rata, cilj je pa zaključek pripravništva, nova pogodba (žal za določen čas) in 30% večja neto plača.

Šibam zdaj po kavo. Upam da boste kaj napisale, ker se meni danes nič kaj posebno ne da in upam da bo dan bolj miren.

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
22.8.2007 12:38:33   
jer.za.
Pozdravljene!

Se malo na hitro oglasim, ker imam danes kar pestro v službi. Sem bila v pisarni že ob 6.00, vmes na kolegiju, potem imam pa še ob treh en sestanek, tako da bo danes kar dolga. Bo pa zato petek bolj kratek, in tudi to je kar nekaj vredno, kajne?user posted image

Se moram malo pohvalit, danes smo dokončno potrdili, da me s 1.10. zaposlijo, sicer sedaj za določen čas eno leto, po enem letu pa z možnostjo za nedoločen časuser posted image user posted image . Sicer bo plaša malo manjša kot jo imam sedaj preko ŠS, vendar pa če pomislim dolgoročno se pa sigurno splača. Sem kar ponosna sama nase, glede na to da imam (šele) 25 let. Pogodba je v pripravi, sedaj moram urediti še formalnosti, kot so zdr.zavarovanje,prekinitev statusa študenta,...

Pri nas pa nič novega od včeraj. Se pa moram tudi sama spraviti za knjige, da dokončam diplomo in dva izpita. Upam, da mi bo to uspelo do konca letošnjega letauser posted image .

Sedaj si grem pa skuhat eno kavico, si jo že zaslužim danesuser posted image .

papa

Neposredna povezava do sporočila: 2921
22.8.2007 12:40:23   
taja27
Kami tam, kamor gresta je čudovito. takšna italija je men ušeč. pa ne si pozabit pogledat Portofino, je res lep. je letos ravno 10 let, kar sva se s Sandijem potepala po Italiji in naju je pot zanesla tudi v Cinque Terre. lepo, res lepo. uživajta. ampak darilo od tvoje mami je pa zakon user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2922
22.8.2007 12:48:43   
taja27
dežni pripomočki ... naša Ava obožuje dežnike. ima kar tri, enega smo kupili od S'Oliverja, dva pa je dobila v nagradni igri od Pampersa. sem jih mislila raztalat, pa sem si premisnla, ko sem ugotovila, kako jih obožuje. pri nas se velikokrat zgodi, da hodi z odprtim dežnikom po hiši. drži ga že čisto sama. ni kaj, vaja dela mojstra. prav tako obožuje dežni plašč in klobuček, ki ji ga moram spredaj zavihat navzgor, da ji padajo dežne kaplje po obrazu. kar cvili od sreče. prejšno soboto smo šli v mercatorja in si sploh ni dovolila slečt dežnega plašča in klobučka, ji je kar kapljalo iz glavice od vročineuser posted image , ampak je uživala. kar se pa škorenjčkov tiče, jih pa niti pod razno ne da na noge.  torej tinkatonka kar kupi Aneju dežnik in obilo zabave vam želim.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
22.8.2007 23:26:34   
Bonnie_RR
Oj!

Samo, da nas spravim nazaj na 1. stran... Za kaj več žal ni časa...

Pa lahko noč vsem!user posted image

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
23.8.2007 1:04:11   
Bonnie_RR
Sem malo prej spet za računalnik sedla in šla malo fotke gledat...
Ene par sem jih dala tud v album Dopust07 (geslo ostaja enako). Če katero zanima...user posted image

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako otroka vključiti v izbiro šolskih pot...
Nakup šolskih potrebščin je lahko zabavna skupna naloga – če otroka vključimo premišljeno. Preverite, kako mu dati možno...
Kako disciplinirati otroke, mlajše od treh...
Postavljanje meja, spodbujanje želenega vedenja in odvračanje od nezaželenega se lahko začne že, ko je vaš otrok še doje...

o brihti
Naša črtica koraka

Se zgodi, da kdaj prav pride, če je imaš malce pre-več. Kako bi glede tega označili sebe?

da, sem dovolj brihtna. (35%)

to je domena mojega partnerja. (3%)

ravno prav, ne preveč, ne premalo, se pa opazi. (30%)

ha, zagotovo vem, da ni dedno! (6%)

ne razumem te ankete. (22%)

sem lepa. (5%)

Število vseh glasov: 186

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!