sarazan
|
A vidite, koliko je ura? Jaz sem pa še v službi in to v petek!!! Ni kaj, pa še 2 urci me čakata... Imam pa čas, da se malo oglasim, kar je pa tudi po svoje dobro, a ne?! Malo sem preletela zadnjo stran, da vidim, kaj se vam kaj dogaja. Čestitke za vse dosežke in rojstne dneve . Itak ste vse super pridne, sploh tiste, ki ste v gradnji. Mi se že pol leta pripravljamo, da zrihtamo vrt pred hišo, pa je vse še vedno samo na papirju (sva plačala krajinsko arhitektko, da nama je vse zrisala in svetovala). Upam, da jesen "pljunemo" v roke in končno vse kar zdaj raste, vržemo ven, nasujemo novo zemljo in zasadimo nove rastline. Naša mala razbojnica je končno začela (spet) spat v svoji sobi in to CELO noč . Sem mislila, da tega ne bom dočakala. Spat gre okoli 21h in spi do nekje 7h. Superca za naše družinske navade. Zvečer pred tuširanjem gre obvezno na stranišče - ponavadi ne lula, ampak porabi pol role papirja, da se obriše. Tako je smešna, ko tlači roko tja med noge in briše navidezne kapljice . Tudi kahlico uporabljamo, ampak bolj za privajanje navade, kot da bi kaj veliko naredila vanjo. Je še čas. Pa tudi v vrtcu je še ne "trenirajo", ker je najmlajša in na kahlah zdaj sedijo starejši otroci. Sara spi ponavadi 1,5h sredi dneva. Včasih ji uspe tudi do 3h in takrat je cel popoldne kot raketa. Se mi zazdi, kot da je hiperaktivna. Glede hrane sem že pisala, da je Sara popolnoma neizbirčna. Poje prav vse. To je hudo dobro, ko gremo jest v gostilno in ni treba prav nič komplicirat. Res sem prav vesela za to. Zjuraj in zvečer pa obvezno dobi mleko in žitno kašo (iz krožnika ali po flaši). Zobke umivamo, ampak ne prav navdušeno. Je ful dobro stiskat pasto (uporabljamo Welledino brez fluorida) na krtačko, pa potem krtačko sesati in spirati pod curkom vode. Da bi pa zobke malo podrgnila, ji pa na misel ne pride. Potem pa jaz delam umetnost, ko jo prepričujem, da odpre usta in ji krtačim zobe. Upam, da jo mine. Ena znanka je rekla, da so ta odpor do umivanja zob odpravili, ko so kupili električno krtačko. Potem je ta dejavnost naenkrat postala najbolj zanimiva. Mogoče bomo poskusili tudi mi. Trma... raje sploh ne bi o tem. Pomoje je moja Sara najbolj trmasta od vseh vaših otrok. Če ji kaj ni prav se vrže na tla, ali opraska po obrazu, otroke vleče za lase,... Ni da ni. Ne vem, kaj naj naredim. Upam, da je to le faza, ker ne bom dovolila, da je taka. Konec koncev je sploh ne bom mogla dat med otroke, da ne bo koga poškodovala. Zdaj je bila 2 dni v vrtcu po dolgem času. Takoj prvi dan se je stepla z eno punčko, ki je bila prej najbolj razbojniška. Sta si skočile v lase in nobena ni hotela popustiti. Vzgojiteljica ju je komaj spravila narazen, potem sta se pa gledali k 2 mački. Jao, jao,... Pa še punca je, ne bi rekla, da bi se fantek tako postavljal... Me je kar sram . Ne vem, kaj naj naredim, ker vsi mehki prijemi ne zaležejo. Igra... pri nas trenutno najbolj zažigajo vozički, punčke, dojenčki, posteljca za dojenčke in vse okoli tega. Pred dobrim tednom je bila Sara nekaj dni v družbi svoje 3,5 letne sestrične in jo je ta čisto okužila s to igro. Hvala bogu, pravim, ker prej smo se igrali pa z avtomobilčki, vlakci, kockami in brali knjige. Sem že mislila, da je Sari pozabilo kaj zrasti med nogami . Ko smo zunaj, pa seveda pobiranje kamenčkov, pa mivka, pa tobogan in gugalnica. Če je vreme, ji pa še v bazen natočimo vodo in ima dela do večera. Ampak čist najboljša igra ji je pa plesanje ob otroški glasbi, še posebej, če je kakšna pesmica, ki jo pozna. Takrat morava tudi midva z možem zraven migat in se prav nasmejimo. Toliko bo kar dost, da ne bom preveč dogočasna. Uživajte!
|