|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2023
27.5.2023 17:30:43   
Gluck4
Lepo vas je brati... jaz večkrat kaj napišem, pa velikokrat ne objavi....  prej sem nestrpno prištevala tedne, zdaj jih pa odštevam 🙂🙃 Komaj čakam da spoznam končno našo bebiko.... trebuh se mi je ( končno) malo povečal, kg niso šli nikamor... 1.6. imam pregled..  me zanima če je še vedno obrnjen na glavo... s kislino imam težave ampak mi zaenkrat še vedno pomaga, če pojem jabolko.... počasi si bom pripravila stvari za porodnišnico, ker imam občitek, da jo bom morala obiskati ze junija... cerklaža drži, vnetij nimam več, počutim se ok, malo več spim čez dan... to je to...BB naša... nisem zasledila nobene tvoje novejše objave.... 4. mama boš imela voziček?

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
   RE: Julijke 2023
28.5.2023 8:01:45   
Anonimen
A se še pri kateri dogaja, da ji ponoči pri obračanju levi/desni bok rad otrdi trebušček? Tole obračanje me res tako moti… že obrnem se komaj, ker boli vse… potem pa še ta trd trebuh 😖 pa zadnje dnva dni md začne v določenem položaju bolet iz križa dol v nogo, kakor išias! Stopala pa zjutraj - komaj stopicam. Nimam zatečeno, samo bolijo ko hodim blazinice, peta pa sploh! Nevem zaradi česa bi to bilo, teža mogoče? 
Uglavnem jaz že komaj čakam, da se ta junij začne odvijat … tja od 12.6. dalje bom že navijala, da se začne dogajat 😂😝
Saša

(odgovor članu Gluck4)
  Neposredna povezava do sporočila: 1652
   RE: Julijke 2023
28.5.2023 21:45:35   
foxy_cat
Jaz se non stop zafrkavam da bom šla konec junija rodit (nooo če pridem do tja pustmo ppdrobnosti na strani ane), potem pa zadnjič razmišljam ma to je čez dobre 4 tedne, no.. pol mi pa kar malo slabo rata. Se mi zdi malo prehitro hehehe, nisem še pripravljena, no.. pomoje nikoli ne bom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 6:55:46   
Anonimen


IZVIRNO SPOROČILO: foxy_cat

Jaz se non stop zafrkavam da bom šla konec junija rodit (nooo če pridem do tja pustmo ppdrobnosti na strani ane), potem pa zadnjič razmišljam ma to je čez dobre 4 tedne, no.. pol mi pa kar malo slabo rata. Se mi zdi malo prehitro hehehe, nisem še pripravljena, no.. pomoje nikoli ne bom.



Foxy kdaj pa imaš rok? 😊 ful te razumem, jaz ga imam čez točno 5 tednov 😂 me je tudi grozna, hkrati si pa želim, da se dete rodi tja v recimo 37 ali 38t… in to je komaj 21 dni 😂 nevem vse bolj razmišljam o tem, kako ga bom spravila ven 😂 ubistvu komaj čakam, fa se začne dogajat, vem pa da nisem ready 😃 Saša

(odgovor članu foxy_cat)
  Neposredna povezava do sporočila: 1654
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 7:04:55   
Stella Marella
haha, smo nekje na istem z mislimi 🙈🙂 pred par tedni sem si rekla, evo v 37.,38.tednu bom nardila vse, da bo čimprej akcija. zdej sem pa 37/4,pa kr nekako odlasam... torbe se zdaj nimam spakirane 🙈 ma kaj, ko vem, da grem lahko spet skoraj 2 tedna cez rok.... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 8:31:31   
foxy_cat
Saša jaz imam rok 28.7., samo moj otrok je zame alergen heheh... on je Rh+ jaz Rh- zato hoče že od 16.tedna ven, tako da ti tedni meni nič kaj ne pomenijo, ker si non stop pod stresom, kdaj bo spet kakšen pretres. Jaz še nimam torbe pripravljene no razen zase jo imam ves čas napol, ker jo moram imet vedno s sabo.

(odgovor članu Stella Marella)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 8:59:56   
THeart
Pozdravljene, ena avgustovka tukaj , rok iman v prvi polovici, ker pa se mi zdite tukaj julijke stevilcnejse oz. Veliko debatirate sem se odlocila da se oglasim malo tukaj.

Ker se mi porajajo dileme in tegobe me zanimajo malo mnenja drugih nosecnic. Ali se kateri sanja zakaj so zenske ki so ze izkusile nosecnost tako neuvidevne zakaj ne pomislijo kaj so one zelele takrat in cesa definitivno niso zelele slisat. Morda smo zelo ralicne vendar jaz definitivno ne zelim poslusati o problemih predporodnega in poporodnega obdobja (ti. Porod, dojenje ipd.). Sem mnenja manj ves boljse je, ker ne pricakujes slabih stvari, ker 80% problemov nastane samo zaradi psihe ker smo to slisali in to pricakujemo. Sem mnenja, da imamo zenske najvecji dar, ki se imenuje mocna intuicija, to in pa zaupanje vase je vse kar potrebujemo. Vse ostalo pride ko je cas in ko to potrebujemo. Kaj pravite ostale, kako se izognete nezazeljenim debatam, ko imate polne uhe in nocete slisati nic na neko temo ker vam "gre na bruhanje" to poslusat, kako se izognete nadleznim zaslisevanjem po spolu otroka, po stanju otroka, po zdravstvenem stanju otroka, kot da je zdravstvena kartoteka javna revija. Skratka neke stvari mi gredo zelo v nos, je neprijetno poslusat, ceprav bi morala nujno nekako izrazit da se o tem ne zelim pogovarjat, ampak nevem kako to storiti na prijazen nacin. Pa dotikanje trebuscka... Od nekaterih oseb mi odgovarja da se dotaknejo od nekaterih pa ne, tudi pride cas ko mi od nikogar ne prija dotik, ker vcasih prav boli ali pa enostavno nisem razpolozena, zakaj ljudje to pocnejo brez da vprasajo. Skratka je nesramno, vsiljivo in nevljudno. Najveckrat pa so to zenske, ki so ze bile nosece in se sprasujem, mar njih ni motilo? Seveda ena od teorij je, da iscejo stik ker zelijo osvezit spomin svoje davne nosecnosti.. ampak se vseeno ni to razlog da se brezbrizno dotikajo tujega telesa brez dovoljenja. Zadnja stvar: HORMONI , vcasih se mi zazdi da se mi je zmesalo , nenormalno mocni obcutki za malenkosti, popenim za neumnosti, sem hitro razdrazljiva, tecna, nejevoljna, cmerava (jokava), sitna vcasih sama sebi. Se katera z podobnimi obcutki, kako se sooca? Ker me bo moz pocasi poslal nekam v tri krasne

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 9:17:42   
Anonimen
Foxy aha razumem - jaz sem bila oz vse 3 sestre smo bile tako alergene pri moji mami 😆 … no naj se vse lepo izzide, kar se itak bo! Ob pravem casu 😊👍🏻

(odgovor članu THeart)
  Neposredna povezava do sporočila: 1658
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 9:30:09   
Anonimen
Pozdravljena 😃 
IZVIRNO SPOROČILO: THeart
jaz definitivno ne zelim poslusati o problemih predporodnega in poporodnega obdobja (ti. Porod, dojenje ipd.). Sem mnenja manj ves boljse je, ker ne pricakujes slabih stvari, ker 80% problemov nastane samo zaradi psihe ker smo to slisali in to pricakujemo.
Zakaj pa bereš o tem? Saj vem, da je tega na vsakem koraku veliko, ampak če ti je to neprijetno pač preskočiš. Meni se to ne zdi tak problem, na katerega ne moreš vplivat. Tudi jaz načeloma ne maram teh porodnih zgodb, sploh če ni glih vse šlo super, ker potem tuhtam o tem, ampak sem pač firbec in potem vseen poslušam in mi je malo žal… ampak ja, sama se odločiš ali se spuščaš v to ali pa se izogneš 😃🤷🏼‍♀️

IZVIRNO SPOROČILO: THeart Pa dotikanje trebuscka... Od nekaterih oseb mi odgovarja da se dotaknejo od nekaterih pa ne

Kar je čisto normalno, da ti ni OK. Ali si si s temi, ki se dotikajo trebuha blizu? Če si in ti ni OK pač reči, da te moti… če si nisi blizu nevem zakaj bi sploh se te neznanec dotikal… 😃 sem imela izkušnjo, da me je v službi (zdravstvo) po trebuhu pobožala stara gospa, ampak pač kaj naj… ni me toliko zmotilo, da bi delala cel halo iz tega, ker pač, stari ljudje… 😃 no to je bilo edinokrat. Sicer pa jaz tem, ki so mi blizu kar sama rečem, da potipajo, ko mali brca 😂
Saša

(odgovor članu THeart)
  Neposredna povezava do sporočila: 1659
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 10:18:39   
4.mama
Gluck4 oprosti za tako.pozen odgovor, mi je prijateljica pripeljala svojega, tako da sem rekla, vseeno 100 krat hvala.
Mene tudi je začelo stiskati ker vem da sem blizu, verjetno bo carski.okrof 15.7. Seveda nič se pripravljenega😄
Ste vse vložile papirje na CSD? Jaz danes izpolnjujem, sem vse te pozabila kako gre. Kdaj pa pride izplačilo ob CSD ja?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 10:40:01   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: 4.mama
Ste vse vložile papirje na CSD? Jaz danes izpolnjujem, sem vse te pozabila kako gre. Kdaj pa pride izplačilo ob CSD ja?

Jaz sem jih oddala že 4.5., v 2 tednih dobila paperje user posted image
.. izplačilo pride 15. v mesecu user posted image

Saša

(odgovor članu 4.mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 1661
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 11:14:29   
foxy_cat
Včeraj sem se ravno z nečakinjo pogovarjala na kaj sem alergična, pa sestra reče "ona ima še alergijo na dojenčka zato pa hoče ven" hahaha.. no zato sem to napisala.4.mama jaz tudi danes nesem papirje na CSD, se že celo dopoldne spravljam izpolnit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 11:29:18   
4.mama
Foxy midva sva res usklajene 😄. Meni je rekla da ji lahko po maslu pošljem če ne morem priti. 

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 11:48:45   
foxy_cat
4.mama midva nisva poročena, morava it še očetovstvo podpisat, tako da moram vseeno tja. 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
   RE: Julijke 2023
29.5.2023 12:04:38   
4.mama
Aha, saj pomoje bo meni kaj manjkalo in bom tudi morala it.
Sedaj sem dobila reklamo od Lidla in imajo full za nosecke, modrček pižame za dojenje, bom morala it si kupit. 
Pa gugalnik mi izgleda kar lustkan

(odgovor članu foxy_cat)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
   RE: Julijke 2023
30.5.2023 7:13:11   
ironic
THeart.. Ne vem, jaz bi kar lepo direkt povedala, se najprej opravičila in rekla da je to moja zadeva.. Jaz to kar direkt povem, sem enako v službi naredila ker z nekaterimi se res razumem in s tistimi želim debatirati, z ostalimi pa ne, ko vem da samo firbcajo.. pa sem tistim rekla, ko so mi kaj začeli da je vse ok in se lahko tudi kaj drugega pogovarjamo, nisem edina noseča. Pa smo zaključili. Na splošno glede poporodnega obdobja pa sem jaz ravno kontra tebe. Podpiram da se čimveč o tem govori na glas, ker je zelo težko obdobje za žensko. Vse je na otroku in ah in oh, ženska pač sama s seboj.. zato pa tudi pride pri marsikateri do depresij. Tako da podpiram glasno govorjenje in opozarjanje. In ne vidim nič slabega v tem. Glede porodnih zgodb.. Vse vemo, da so lahko dobre in tudi slabe, nihče ne ve kaj nas čaka. Vseeno pa poslušam, ker nekako lahko odmislim določene zadeve. Je pa tudi point v tem, da veš kako odreagirati na določeno situacijo,ki je takrat tista mamica ni znala. Poskusi v dobro plat to obrniti, če ne poveš na glas da te zadeve motijo.  Ni prav nič narobe, da se izraziš. Dokler pa ne boš, pa ljudje ne morejo vedeti.. Božanje trebuščka pa tudi meni ni všeč. Žal..

Saša, jaz ko se zbudim tudi racam, komaj hodim! Mene pa cela stopala tak bolijo, prste komaj premikam.. groza! Sem kar aktivna, ker KONČNO da lahko, samo zdaj ko pa bi res lahko po teh mesecih hodila na daljše sprehode, karkoli storila pa me daje wc za vsako, ko tak pritiska 🤣🤣🤷🏼‍♀️ Zvečer mi zato tudi malo zatekajo noge. Ni hudo, vseeno pa ni več mojih gležnjev 😁😁 imam pa krče in sindrom nemirnih nog, groza! Tak da si s power gelom namažem, mi vsaj malo olajša pa namakanje nog.. noro.. ostalo pa mi je ok..Včeraj se mi je obrnila na desno stran, trebuh sem mela tak smešen, pa me tolk nabrcala v rebra da me je že res bolelo. Ni še takle bila. Pa še kar ne morem verjet da gre počasi vse h koncu. Noro.

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
   RE: Julijke 2023
30.5.2023 7:16:46   
ironic


IZVIRNO SPOROČILO: fracek

@Ironic, te bom brala, kaksna bo izkusnja poroda na Ptuju, jaz pa sem tu soseda. 🙃




Hvala 😊 Upam, da bo vse ok. Nisem toliko še z glavo tam 😁 pač bom se popolnoma prepustila babici, to ji bom tudi povedala, da me naj usmerja in pomaga. Tudi glede lajšanja bolečin da mi sama sproti priporoča.Sem bila proti epiduralni, samo če bi res bile bolečine in da bi vedela da ne zdržim, bom vzela. Drugače pa ja, bi bila rada malo zadeta, da si malo olajšam 🤣 plin + ultiva. Pa upam da bom jaz imela vso pomoč, da ne bodo še mojega morali oskrbovati 🤣🤣
Ko bo za menoj, pa bom napisala zgodbico 😉

(odgovor članu fracek)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
   RE: Julijke 2023
30.5.2023 7:25:06   
ironic
Aja, pa še to. Glede CSDja, jaz sem šla kar na enoto. Ni mi bilo za izpolnjevati, pa kaj če se kaj zmotim 🙄 pa itak sva z mojim morala še za očetovstvo urediti, da imava vsaj to prihranjeno (ker lahko tudi po porodu). Pa so mi kar sami pole izpolnili, sva samo podpisala 👍
Dobila pa sem v roku 6 dni. Tak da so res hitri. Vlagala sem 60 dni prej zaradi bolniške in mi je ravno izšlo, da se mi ni štela, samo plače 🎉🥳Edino kar je, ko še sama kar naprej pozabljam! Moram danes obvezno preverit. Dajte si preverit vse zneske po mesecih, ker so ženske pisale da so se jim ušteli tudi do 500€ bruto! Kar seveda ni malo.

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
   RE: Julijke 2023
30.5.2023 11:53:37   
4.mama
Ironic to je blo pa res brzinsko, jaz sem za otroski čakala 2 meseca in se če nebi težila nebi bilo nič .
Imam eno vprašanje, verjetno se bo kateri zdelo neumno a res u 12 letih sem vse pozabila 🙈.
Na oblekicah in posteljnina kjer piše pranje na 40, ste vseeno oprale na 60?

(odgovor članu ironic)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
   RE: Julijke 2023
30.5.2023 12:06:25   
ironic
Ja tja sem šla v sredo ko so uradne ure, v torek sem prejela domov Odločbo za materinski dopust in obvestilo o višini denarne pomoči (država). Delala pa sva še zapisnik o očetovstvu,kar pa je tak potem po rojstvu. Ampak ja, v 6 dneh sem dobila. Dva meseca? Ma resno ali kaj! 🤯🤯🤯

Jaz sem prala s Frosch, brez mehčalca in tudi kisa nisem dala.. vse sem dala na 40, tetra plenice pa sem na 60. Sem dala ven sušiti ker je zdaj res lepo vreme pa se fajn posuši, da nisem v susilca.. pa potem res vse zlikala. Samo omg, bodiji.. Tolk sem poleg prešvicala 🤣🤣 joj, to pa mene zanima.. sem se potem spomnila da iz bodijev nisem onih notranjih etiket odstranila.. pa če se pomisli lahk drgne kožo. Ve odstranjujte?

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
   RE: Julijke 2023
30.5.2023 12:53:57   
Anonimen
Jaz sem oprala s Persil Sensitive + kis (2x izpiranje) na 60C VSE, tetra plenice na 90C. Mi pa ni bil všeč vonj, ker imajo oblačila še kar tak vonj po trgovini… nevem zakaj. Najraje bi vse se 1x oprala ampak seveda ne bom. Bom verjetno tudi za naprej kupila Frosch 👍🏻
Etiket nisem dajala dol, sem pa isto razmišljala če treba. Bom videla - če bo dražilo kožo bom dala dol, če ne pa ne ☺️ … 
Kdaj boste pripravile posteljico pa te stvari? Jaz imam vse to pri tašči, ker ma gospa ful placa v hiši… midva se pa stiskava na 40m2 😂 (mogla sem) 😂 in bom verjetno zadnji teden pred rokom pripeljala, ali pa bo pripeljal moj, ko bom jaz v porodnišnici (posteljica, vozek, banja). Edino po lupinico bova šla te dni, da jo probava montirat ☺️ 
Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1671
   RE: Julijke 2023
30.5.2023 13:09:30   
4.mama
Tako sem mislila jaz oprati, kupla včeraj Persil imam frosch mehcalec bom dala čisto malo, pa tetra na 90 ostalo na 60, a povsod piše 40. In sploh ne vem kdaj bi začela s pranjem, ker ne vem kam bom zlomila ker nimam še predalnika.
Kako boste pa voziček in avtosedez prale?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
   RE: Julijke 2023
30.5.2023 14:01:11   
ironic
Voziček prale? To tudi nameravate? Jaz niti pomislila nisem 🤷🏼‍♀️Meni je Frosch najboljši, najmanj alergen. Od sodelavke mož nima več alergij, odkar sta za tega menjala, ker je hodil na testiranja pa niso mogli vedet zakaj.. pa sem ji za hec rekla, pa je dejansko to res bilo. Persil pa ne bi uporabljala.. Ker sem delala za njih pa vem kaj vse je noter 🤢Jaz nimam nobenega vonja na cotikah, mi je všeč da ni. Vsaj od začetka naj bo čisto brez. 
Jaz že imam vse sestavljeno in pripravljeno, samo moram še lepo zložit v omare (v ikei sem vzela razdelilnike pa noter naložila). Sem pa še pax omaro kupila in tak da ima gospodična že sedaj ogromno prostora 🤣 edino nastavek za previjalno bom sedaj naredla sama, ker nikjer ne dobim... Danes sem ravno z alija dobila še stekleničko za izpiranje presredka 😁 ma originalna je no. Haha...
Pa previjalnega nahrbtnika nimam..raje bi nahrbtnik kot torbo, lažje za na splošno nosit okrog... Pa mi je vse tolk drago da joj... Ene pa tud iste iz alija prodajajo

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
   RE: Julijke 2023
30.5.2023 15:09:36   
ŠeenaSanja
Jaz sem prala z Becutan praškom brez mehčalca ali kisa. Posušila vse zunaj na soncu, prelikala in ni blo več vonja ''po novem''. Prala sem pa vse na 60, razen te plišaste pajacke sem dala na 40.Listke sem pa vse postrigla dol da ga nebo dražlo. Glede posteljice.. Sicer imava že sestavljeno ampak je jogi prekrit z eno staro rjuho, za malega bom pa verjetno pripravla kakšen teden pred rokom, da nebo predolgo stalo. Ima katera mogoče izkušnje z podaljševanjem bolniške s strani komisije? So komplicirali? 

(odgovor članu 4.mama)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
   RE: Julijke 2023
30.5.2023 15:13:39   
Anonimen


IZVIRNO SPOROČILO: ironic

Voziček prale? To tudi nameravate?



Ironic jaz sem vzela vozek iz druge roke. Baje je bil opran ampak sem ga vseeno še sama. Tiste dele, ki se dajo sneti sem vrgla v stroj in je blo 😃👍🏻 Mislim, da od košare blago… ne da se pa vsega sneti itak. Tudi če bi kupila novega bi dala preprat snemljive dele, nevem. To mi je isto kakor ce bi malega obleka v cunje iz trgovine brez, da jih operem. Se vseeno to verjetno valja povsod 🙈🙈🙈 
Saša

(odgovor članu ironic)
  Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?