|
RE: Avgustovke, kje ste 24.2.2006 10:20:10
|
|
|
|
Jessy
|
Dobro jutro! Pri nas je bilo kar pestro ponoči. Zvečer je mene začela boleti glava in sem se pred 23.00 že spravila spat, pred spanjem pa še k Neji zavila, da sem jo še lepše pokrila, nakar se je zbudila. Sem bila ful jezna nase. Ni bilo druge, kot jo priključiti na joško. Pol se mi je ob 4h spet zbudila, jaz pa z glavobolom šla k njej in tudi tokrat je mogla dobiti joško. Nakar pridem ob 4.15 spat in nisem mogla zaspati zaradi glavobola, zato sem ob 5h vstala in šla po tableto. Kot nalašč nisem našla nobenga Lekadola, pa dobro vem, da jih imam še 2 škatlici, sam niso bile tam, kot naj bi bile, zato sem obupala v iskanju in vzela kar Nalgesin S, kljub temu, da dojim. Jaz nisem mogla več trpeti. Po 20. minutah mi je tabletka prijela in potem sem zaspala. Ob 8.15 pa že auf, ker je Neja že tečnarila. Sem ji pa danes kar kašico dala za dobro jutro in joške sploh ni dobila in sem vidla, da je niti ni pogrešala. Zdaj pa že skor 1 uro kuham. Mi je tast prinesel kračo, da si jo je zaželel in če bi bila tako dobra pa jo spekla. Seveda to traja malce dlje, pa še ob 12.30 mora biti vse kuhano, ko pride mož na kosilo. Pol sem se pa še malce zaj , ko smo se pogovarjali glede zelenjavnih prilog, ki naj bi jih tašča pripravila, ker sem rekla, da jaz pa že ne bi vso zelenjavo direkt iz vode jedla, ampak bi bučke naredila še s papriko in paradižnikom, pa kolerabo bi na maslu prepražila s kumino....no, nakar dobim še celo skledo zelenjave dol, tako da kuham tudi bučke, kolerabo in brstični ohrovt. Tako pol to zgleda, če je človek preveč tečen glede okusov! Ampak, zdaj si še lahko privoščim izboljšave, ker naslednji teden je s temi dobrotami, ki so na maslu, več ali manj konec. Sem dovolj naložila? Ah, nisem še! Še malce bom težila! Pri nas je pa sneg! Jaz ga ne prenesem več! Ga imam kar zadosti za letos!!! Jaz hočem sonce in toploto!!! Včerej sem vidla, da že zvončki kukajo na plan! Meso: jaz ji pripravljam meso 2x na teden (tako kot mi je rekla patronažna, pediatrinja in tista že omenjena knjižica) in sicer je priporočljiva količina 30-35g. Jaz kuham izključno na vodi, kar med zelenjavo, ki jo pripravljam za tisti dan. Dam pa vedno puranji file ali pa kokošji file. Če bomo kdaj zajčka papcali, bom pa še tistega dala, ampak to je pri nas velika redkost. V glavnem ,da je "belo" meso. Potem pa kombiniram 2x meso in 1x rumenjak tako, da nekako papca vsak drugi dan eno stvar. Sem si pa meso narezala na manjše koščke, jih stehtala in zamrznila po koščkih, zdaj pa vsakič vzamem košček in ga vržem direkt v vodo in nič ne odmrzujem prej. Je pa res, da najprej meso kuham cca 20 min, potem pa še zelenjavo dodam in kuham še cca 15-20 min, odvisno, kolk časa se zelenjava kuha. Potem pa vse skup zmiksam s paličnim. Dokler ne bo imela zobkov, mislim, da ne bo mogla grizljati meska. Jaz ji pa sploh ne upam kupiti nobene kašice več. Vse sadne je zavrnila, od Frutka do Hippa. Sicer imam še eno Hippovo kašico, ampak že vem, kaj me čaka, ko ji jo bom ponudila. Glede na to, da ima zelo rada zelenjavo, ki jo sama skuham, mi niti na pamet ne pade, da bi ji kupila pripravljeno zelenjavno kašico. Nekak sem se sprijaznila s tem, da ji bom mogla vedno sama kuhat. Če kam gremo, pa zapakiram v Tupperwarevo posodico s pokrovom (jih imam prav te, ki so za otroke), tako da lahko nesem tudi s sabo tako zelenjavo, kot kuhano sadje - še vedno ne mara surovega jabolka. Jaz sem kavico že spila, zdaj je na vrsti pa Čokolino - joj, tega bom pa pogrešala naslednje 3 mesece!
|
|
|