|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
4.12.2006 18:27:12   
mmijau
Anonimna, dnevi, ko bo hudo in težko za po..... še pridejo, jih bo pa sigurno vedno manj. Prisili se na sprehod, idi na čaj s prijateljico, mamo,... Ne zapiraj se vase i ne misli preveč na "to stvar", ker v bistvu izraza za takega tipa ne najdem.  Uživaj nosečnost, to je res lep čas in razvajaj se koliko se lahko. user posted image user posted image



_____________________________

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
4.12.2006 18:28:56   
F*S*M
ej anonimna če nimaš nikogar ki bo s tabo pri porodu, se javim če želiš piši na ZS,

kar pa se tiče tega tvojga deca pa upam, da ga boš obrala do kosti, zahtevaj najvišjo možno preživnino glede na njegovo plačo, naj pa trpi po denarni plati, če je že mamina maza in ne želi uživati v najlepši stvari na svetu to je ob otroku.

lp


_____________________________

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
4.12.2006 18:57:59   
SISI25
Kot je rekla teja. boš čez čas lažje gledala na vso stvar in tudi lažje se boš odločala glede stvari. Zdaj so še vedno vmešana čustva in ko se odločaš o določenih stvareh še verjetno nekje v ozadjo pomisliš na to, da bi pa mogoče lahko bili nekoč spet skupaj kot družina (mogoče se motim).
Zdaj ne razmišljaj mogoče bo pa to, mogoče pa to. Ti si organiziraj kako boš sama, če pa bo on kaj pomagal pa toliko bolje. Ne zanašaj pa se na njega (očetovski dopust in podobno) da ne boš razočarana. In te bo vedno znova potrlo. Zdaj se moraš zavedati, da sta z otročkom na prvem mestu in sta samo vidva, njega daj na stranski tir.
Če misliš, da ti bo pri porodu lažje, če bo on zraven, ga vzami s seboj, če je seveda on zato, ampak tu moraš biti trdno prepričana o situaciji, ne vzami ga samo zato, ker  boš potem upala, da bo pa drugače ko bo otroka videl in podobno. Tu se moraš sama zavedati koliko si trdna in kakšno upanje za vaju še imaš v sebi.
Verjamem, da ti je v šoli za starše hudo. Jaz sem se sprijaznila s situacijo in sem čisto zadovoljna, ampak ko vidim kakšno srečno družino me še vedno stisne, ko pomislim, kako bi lahko bilo nam lepo, če bi otroka imela očeta. Ampak tako je in konec. Nobenih utvar.
Drugače pa se kar obrni na njega. Daj mu priložnost, da je dober oče, tudi če ni bil dober partner. Če pa to ne gre, pa ima otrok še vedno tebe.
Ja padci in vzponi, teh bo še nekaj. Ampak saj veš, čas vse prinese.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
4.12.2006 21:23:25   
Anonimen
Draga anonimna, vse to, kar si do sedaj doživela je bilo grozno! Od sedaj naprej, predvsem ko se bo rodilo dete, pa bo vse drugače...Tudi naju je zapustil oče mojega otroka in obnašal se je zelo podobno kot tvoj bivši! Moj sonček se je sicer že rodil in bo kmalu dopolnil 5 mesecev ampak nikoli ni dober čas za takšne stvari! Boš videla, da boš zmogla veliko večino stvari, ki se tičejo otroka sama, vendar ne pozabi nase...kakšen dan naj ti mami popazi na sončka, ti pa pojdi...npr na pilates...to sem ti predlagala, ker jaz hodim na pilates...lahko pa karkoli drugega...kar te razbremenjuje...verjemi mi, da bi bilo s prihodom otroka samo še slabše!!!Takšni tipi moških niso pripravljeni na kakršnokoli odgovornost, ko pride pa otrok, se pa še toliko bolj ustrašijo!!!Vem, da ti je zdaj hudo, pa bo jutri boljše, pa bo spet prišel grozen dan, ampak tvoj sonček te bo držal pokonci! Bodi močna zaradi njega!!!Sama sebi ne boš verjela, česa vsega si zmožna, ko pride otrok!!!Jaz še danes sama sebi ne verjamem, da sem sposobna sama, popolnoma sama skrbeti za moj najdragocenejši zaklad!!
Srečno!!!

PS: Želim ti hiter in lahek porod, zdravo dete ter veliko srečnih trenutkov zetetom! d

(odgovor članu sneška_)
  Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
4.12.2006 21:35:49   
Anonimen
Anonimna hvala za te tople besede. So kot luč na koncu tunela. SISI hvala tudi tebi, zelo lepo si napisala. V bistvu je na trenutke tako boleče, da mislim, da ne bom zdražala. Čeprav je bistveno bolje, kot je bilo pred tednom dni. Pridejo user posted image , pride tudi kaka user posted image .
Verjemem, da je čas najin zaveznik. Čez kakšen teden imam tudi obisk pri psihologinji, vendar se mi zdi, da mi ta forum skoraj bolj pomaga. Ljudje z izkušnjami in ljudje, ki imajo srce ti lahko največ povejo v uteho.

Lep večer in lahko noč.


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   [Brisano sporočilo]
4.12.2006 22:09:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sneška_)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
4.12.2006 22:39:04   
soncek&luna
anonimna, lahko ti napisem kako je biti sama z otrockom...

dozivela in prezivela dokaj podobno situacijo.... nosecnost je bila custveno zeloooo tezka, vmes v 7. mesecu nosecnosti sem se morala se selit v drugo stanovanje , bolj primerno zame in otrocka... porod prezivela sama... to je samo moja izkusnja in ni mi zal, da sem jo prezivela sama...
na sreco imam ob sebi prijatelje, kateri mi pomagajo, ko je bilo res najhuje... ze med nosecnostjo sem se odlocila, da bom za soncka cisto sama skrbela, tudi domov k starsem se nisem hotela preselit... po vrnitvi domov iz porodnisnice je moja mami bila pri meni teden dni, pomagala predvsem pri pospravljanju in kuhanju, skrb za otrocka sem prevzela takoj... po tednu dni sva se odlocili, da poskusim kako mi bo slo sami... od takrat naprej sva s sonckom sama...in gre... sploh ni tako tezko... priznam da me je na trenutke se vedno strah... vendar sem ponosna na to, da ga vzgajam v prijetnega fantka, pravega soncka, dobrovoljcka, zadovoljnega nasmejanega otrocka, kateri se vsem prikupi... in to mi dviguje samozavest in veca mojo moc

spoznala sem, da sem mocnejsa kot sem mislila, ceprav se vedno pridejo trenutki, ko si zelim, da bi bilo drugace... samo ti trenutki se cedalje krajsi

zelim ti, da bi tudi ti nasla moc v sebi oz. prepricana sem, da jo imas skrito v sebi... samo spusti jo na plano user posted image  

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
5.12.2006 8:49:44   
Anonimen
Soncek&luna, zelo lepo si to napisala. Upam, da bo tudi moj soncek lahko vesel. Ko smo sli na 3D UZ, je zdravnica rekla, da je tako resen, da se nic ne nasmejcka in me je prav zaskrbelo. Res ima skoraj na sveh slikicah ustka dol povesena user posted image , kot da bi ze ves cas samo trpel v trebuscku. Saj z mamico je veliko pretrpel in prejokal, ampak upam, da bo z rojstvom vse pozabil :). On si res ni zasluzil takega zacetka zivljenja. user posted image

pozdrav, user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
5.12.2006 20:14:54   
soncek&luna
anonimna, tale tvoja G ga pa pihne.... kaj misli, da mora otrok pozirat pred UZ? naj te to ne gane anonimna.... ce se e moj skratek smejal ne vem, ker sem vedno imela navaden uz.... jaz sem tut med nosecnostjo ogromno prejokala, kot se nikol v zivljenju (pa nisem rosno mlada) pa je otrocek prav vesel fantic...

ne skrbi user posted image

lahko mi tut zs posljes, ce zelis

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 7:54:47   
Anonimen
Soncek&luna ja res je bila se malo neizlusena ta zdravnica...Je bila se na zacetku z 3D UZ prakso. Me je kar potolazilo ko si to rekla.
Danes imam pa podpis ocetovstva, se vidim z njim po 14 dneh. Vceraj sem imela takega macka, da sem msilila, a ne bom mogla nic spati. Bolela me je glava, jokala sem na vsake 3 sihte... Misli in obcutki so bili zelo mesani. v bistvu sem se pocutila kot bi podozivela vse kar se je napisalo na tem forumu. V vsaki izjavi vidim resnico, v vsem kar kje preberem spet vidim resnico. Totalno sem zmedena, ne vem kaj je najbolje, katero taktiko ubrati (hladno racionalen odnos, ali pokazati, da sem šibka). Ponoči se mi je seveda sanjalo od njega in to zelo nezno in custveno. Kaj pa drugega. user posted image user posted image
Kar se tiče preživnine ste imele prav. Zbrala sem vse račune in šla preverit izpiske za stvari, ki sem jih že kupila za dojenčka. Skoraj me je na rit vrglo. Če bi mi nekdo rekel, da bo tak znesek, bi mu rekla, da zelo pretirava. Sedaj ne bom nikoli več nikomur ugovarjala, ki pravi da te otrok že v štartu stane 1M. Mene je kar groza. Ampak saj mi tudi on ne bo verjel!

user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 9:39:55   
jade1
Anonimna, s tabo gre lahko "rodit" tudi tvoja mama ali kakšna prijateljica. Enako gre lahko s tabo na tečaj kot partner.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 10:06:53   
Strawberrie Cherrie
Anonimna, pa ne bodi skromna pri stroških, dejansko je tudi on starš vajinega otroka -> tako da mu moraš prikazati dejansko stanje!!!

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 10:17:09   
srki
Razumljivo, da si zmedena, po vseh tolikih odgovorih, takšnih in drugačnih. Mogoče bi bilo dobro, da se posvetiš sebi, izključno sebi in pozabiš na to temo za nekaj časa, dokler si vsaj misli ne urediš in tako boš pozabila na vse in ne boš jokala. Tako pa vsak post, ki prebereš, jočeš. In vedi, otrok joče s tabo. Čuti, da si napeta, potrta, nervozna.

Kot ti je svetovala predhodnica, pojdi nekam, da se sprostiš, misli na otročka, kako bo lepo, ko bo privekal na svet, vzemi sabo mamo, prijateljico....

user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 14:38:37   
Kinokija
Anoninma- NE JOKAJ ZA NEKOM, KI NE JOKA ZA TABO!

Kako je šlo danes?

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 15:02:43   
SISI25
Res je ne jokaj! Pomisli na vse lepo, ki te še čaka in daj si priložnost. Pomisli na to, da ti bo brez njega lepše in boljše. In da te nekje nekoč čaka sreča. Zdaj si ta vrata zaprla in si odprla nova vrata, ki ti bodo prinesla več veselja, sreče, ljubezni. Pojdi naprej! Saj boš videla, čez čas boš razmišljala drugače in nič več en bo tako črno kot s ti zdaj zdi.

(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 21:47:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kinokija

Kako je šlo danes?


Zdravo,

danes je šlo zelo zelo težko. Najprej sem imela gromozanski knedl v želodcu, sem mislila, da ne bom pripešačila do CSD (2km peš), ker me je tako zvijalo. Potem še ust nisem mogla odpreti, ko sva se videla, ker sem  mislila, da bom kar jokati začela. S seboj sem imela v roki en kamen, ki sem ga na srečo vzela za tolažbo in je bil dovolj velik, da sem ga stiskala v pesti in je šla vsa energija vanj, tako da sem premagala jok. Ko je bilo podpisano mi je precej odleglo. Potem sva šla še na čaj, da se zmeniva glede preživnine. Pri stroških se nisem zmotila, enostavno ni verjel, da je možno toliko zapraviti za otroka in pripomnil, da sem bila verjetno zelo potratna in bom morala bolj paziti na denar. To je tipično moški pogled, kajne? No o preživnini se bova naprej po rojstvu pogovarjala, ker prej itak ni možno.
Drugače pa je bilo tudi njemu hudo in potem so se nama solze obema kar izlivale. Povedala sem mu vse kar mi je ležalo na duši, kar mu prej velikokrat nisem mogla, ker sem bila kot zaprta školjka. Sedaj je bilo tako kot bi se sprijaznila s tem, da sem čisto na tleh in bolj ne morem več pasti v brezno, zato sem povedala vse kar mi leži na duši. Pa je pomagalo, glava me ne boli več. On je pa tak tip človeka, da si ne bo nič očital zaradi tega. Lepo bo zaživel sedaj v svojem kraljestvu, zadihal s polnimi pljuči in se zabaval do neskončnosti. Malo bo še žaloval, ampak bo imel vsaj mir pred mano, pred mojimi problemi, pred otroškim jokom, pred neprespanimi nočmi, pred težavami novorojenega življenja nasploh. Tudi taki živijo na svetu, samo ljubezen je slepa in kratkovidna, potem pa takole nastradamo nekatere. Jaz šele sedaj vidim kako grozno naivna sem bila, da tega nisem predvidela. Pa za tako pametno se imam user posted image ! To sem povedala tako, kot bi rekla stari frendici...
Tolaži me samo to dejstvo, da ima vsak pravico do svoje sreče. Mogoče bo pa res vsaj kot oče dober.
Rada vas imam!
A.user posted image

(odgovor članu Kinokija)
  Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 22:03:46   
Anonimen
Mogoče bo pa res vsaj kot oče dober.


Podobnega karakterja sem kot tvoj bivši (?). Otrok mi je zelo težko padel. Ko sem bila noseča, sem bolj ali manj jokala. Ko se je rodil ni bilo nič boljše. Kako je danes, več ne govorim. Ni upanja, da bi kdaj bila dobra mama.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 22:12:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mogoče bo pa res vsaj kot oče dober.


Podobnega karakterja sem kot tvoj bivši (?). Otrok mi je zelo težko padel. Ko sem bila noseča, sem bolj ali manj jokala. Ko se je rodil ni bilo nič boljše. Kako je danes, več ne govorim. Ni upanja, da bi kdaj bila dobra mama.  


Joj ka pa zdaj to? Kaj hočeš reči s tem? Zakaj si se jokala? Kako ti je težko padel? ALi si morda očitaš, da nisi dovolj dobra mama? Si želiš biti dobra mama? Potem se lahko odločiš biti dobra mama. Na nekem predavanju so rekli: vsak starš je v vsakem primeru dober starš, če se le trudi, ne more pa vedno delati 100% prav, ampak otroci potrebujejo tudi napake staršev, da dobijo svojo izkušnjo. Pred vsem ga starši ne morejo obvarovati in zato se ne obremenjuj  za vsako, če delaš prav. Ali si pa ti tista, ki ima težave s sprejetjem starševstva (sem brala nekje na forumu)? Če si, potem moraš zelo trpeti. Ko bi le vedela kako ti lahko pomagam, mogoče bi se pa obrnila na kako posvetovalnico. Bogve kaj je vzrok temu.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 22:27:40   
Anonimen
S seboj sem imela v roki en kamen


Aja, da ne bo kdo mislil kako velik je bil ta kamen... ko sem še enkrat za sabo brala, je bilo videti kot, da sem ga prinesla, da mu ga bom v glavo vrgla user posted image user posted image user posted image . Ne ne, to je bil tak malo vecji poldragi kamen (1,5cmx4 cm) in sem ga kupila za srečo in po občutku, ko sem izvedela, da sem noseča. Takrat si niti mislila nisem zakaj bo šrišel prav user posted image . Torej tudi, če bi mu ga v glavo vrgla ne bi bilo hujših posledic, ker je res majhen v bistvu...user posted image .

Zdaj se malo izživljam, ampak v bistvu niti ene negativne stvari nisem naredila danes (žal besede ali kaj takega). Sicer pa komu pa to sploh kaj koristi?

Zdej pa dosti...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
6.12.2006 22:30:06   
Anonimen
potem moraš zelo trpeti.

Ne trpim, ne čutim nič več. Bog že ve, jaz še ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
7.12.2006 20:09:35   
Anonimen
Aja SISI, sem pozabila napisat. Včeraj je sam izrazil željo, da bi bil rad zraven pri porodu in da bi bil rad zraven tudi ko rodim, se pravi vzel očetovski dopust in mi pomagal. Še razmišljam o tem ali bom psihično pripravljena sprejeti ponudbo. Občutek imam, da medek bi lizal (tako mkot je nekdo napisal - najbolj čarobni trenutki so, ko se ti rodi otrok), ampak potrpel pa ne bi malo z mano. Pravi, da me ima rad, ampak ali me ljubi? Ljubiti in imeti rad ni enako, kajne?
Tako zelo si želi zaživeti sam v novem stanovanju, da me je kar brrrrrr. Imam pa še zelo močna čustva do njega, jaz mislim, da ga zelo ljubim. Ampak se bojim prihodnosti z njim. Na tem forumu sem našla dve slični temi, kjer se popolnoma identificiram z njima, oziroma najdem notri odgovore za svojo zgodbo, ker gre za podobne moške kot je moj. Po drugi plati, pa je moj spet čisto nekaj posebnega, ljubeč, pozoren, čustven, pripravljen stati ob strani. Ampak ne za vsako ceno in ne tudi ves čas. Potrebuje ogroooomno svobode. Ogromno.

Spet sem na začetku poti user posted image . Ne vem kaj je najbolj prav, kaj ne. Ampak verjamem, da bo čas pokazal svoje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
7.12.2006 21:21:02   
crci06
GO GIRL!!!!

Priznam, da sem prebrala smao prvo stran, naprej pa (še) ne, ker sem se takoj začela jokat.... ampak it prvega posta jaz razberem veliko optimizma in moči.
In žalosti, seveda, ampak sem ena izmed tistih, ki smo mnenja, da je treba solze izjokat in jih ne zadrževat v sebi.

malo začetnega poguma in zadovoljstva, naprej pa mislim, da ti bo dojenček pomagal....

Po eni strani se mi zdi zelo fino, da sta šla do časa narazen... ti si boš lepo organizirala življenje v dvoje in kasneje, ko boš hotela, v tvoj domek mogoče še koga sprejela... 

Skrbijo me edino tvoje opazke, da bivšega še ljubiš... Ne vem, če ga res ljubiš (zasluži si 100% ne, samo kaj ko vemo, kakšne smo ženske)- jaz mislim,  da gre bolj za navajenost in da iščeš bližino, toplino, občutek varnosti....  Na napačnem mestu!!

Skratka  -  bodi srečna, sreča pa se skriva v tebi... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
7.12.2006 22:35:54   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

S seboj sem imela v roki en kamen


Vse prelomnice v zivljenju so bolece, tako tudi ta, ki jo prezivljas. Pisalo se je o krivdi - nihce ni kriv, saj se ni zgodilo nic tragicnega. Pravzaprav se je zgodilo nekaj zelo lepega. Vec lepih stvari. Rodil se bo otrok. Imela bos otroka s clovekom, ki si ga imela in ga imas se vedno v neki meri rada. Zivljenje z njim te obremenjuje. Njega obremenjuje zivljenje s teboj, torej ne bosta zivela skupaj - odlicno, zakaj pa bi si otezevala zivljenje. Se vedno ga ljubis/ga imas rada - lepo, saj ti je podaril najlepse darilo, kar ti ga je lahko. Za skupno zivljenje sta se potrudila oba, vsak kakor je znal im umel. Ni se obneslo - bolje sedaj kot pozneje. Ja dragica, noseca si, podrle so se sanje in upanja... dajejo te hormoni, boli te in prizadeta si - normalno. Skrbi te porod in biti sama na porodu - ne rabis biti sama. Nekdo se je ponudil, da gre lahko s teboj. Grem lahko tudi jaz s teboj. Prav lepo bi bilo biti zraven pri cudezu rojstva, pri tistih trenutkih ko zivljenje dobi eno popolnoma novo dimenzijo, popolnoma nov smisel. Ce se ti joka, jokaj... veliko bos se prejokala zaradi slabih , se vec zaradi lepih trenutkov.. oh, kako sem jokala, ko mi je nasa smrdibuba prvic rekel mama... pa ko je sestavil prvi kompletni stavek : mama brise mizo.... Od srece, od srece... pa prvi koraki, pa ponos v majhnih okicah, ko mu kaj novega uspe.... Res je vcasih tesko, tesko, naporno in obremenjujoce, vendar, na vse pozabis ko se ti nasmehne in ko se k tebi stisne.
Nic tragicnega se ni zgodilo, prav nasprotno - draga anonimna, dobila bos najlepse darilo, kar ga bos lahko kadarkoli dobila. Uzivaj v njem in z njim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
8.12.2006 7:13:09   
srki
Če bi jaz hotela nekoga prebolet, da ne bi spuščala več v svojo bližino. Drugo je, če bi bila tvoja čustva do njega že hladna. Vendar niso.

Res je lepo, če je očka pri porodu, vendar misli nase, če bo zraven, boš spet samo raznežena in potem, ko bosta z dojenčkom sama, spet žalostna. Ob porodu se ti bodo zopet prebudila čustva.

Verjamem, kako ti je, ker ga imaš rada in bi bila rada z njim in bi rada, da je pri porodu....ampak potem te bo pa spet pustil. In kaj boš imela od tega. Nič, spet boš jokala in jokala, otroček pa te bo vendarle potreboval, ampak ne objokane in žalostne, temveč vesele.

Kakorkoli se boš odločila, odločitev je itak tvoja.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Razšla sva se v nosečnosti
9.12.2006 8:29:07   
Anonimen
Srki mislim, da imaš prav. Medtem, ko sem sama še kolebala o tem kaj naj storim itn, sem se danes zjutraj zbudila in doživela kot duhovno spoznanje tole: na porod moram sama, naprej moram sama. Ne smem sprejemati kompromisov. Midva s sinkom si zasluživa samo najboljše in ne polovičarsko življenje. Vse sem mu dala (svoje srce, svojo prihodnost, sebe popolnoma vso). Dala sem najboljše od sebe, čeprav sem bila morda res tudi tečna, posebno sedaj pod vplivom nosečniških hormonov, ampak mislim, da to ni zadosten razlog, da lahko nekdo pobegne stran v odločlilnem trenutku. Zavedam se, da sem delala napake, ampak ali naj pričakujem, da bom idealna v bodoče, zatirala vsa svoja člustva, pričakovanja in venomer samo dajala?

Bog ve kako težko mi je ob takih odločitvah, vendar ne morem sprejeti manj kot najboljše zase in za svojega otroka.
Veš Srki, on mi je ponudil sedaj vse: pomoč pri gospodinjskih opravilih, če ga bom potrebovala, pomoč ob rojstvu, prisotnost ob porodu, vendar ni ponudil najpomembnejšega kar bi moral: sebe. On je ostal on, njegova sreča je njemu v tem trenutku najpomembnejša. Živi za svoje novo stanovanje in sanje kako bo svoboden v njem.

Prijateljica mi je dala zelo dober nasvet: "Vzemi na porod nekoga, ki ti bo v uteho, nekoga, ki bo tam zaradi tebe ne zaradi sebe". kako enostavno, pa tega sploh nisem videla prej...Normalno, da je to lahko le mama.
Moja mama zelo trpi te dni, včasih jo še jaz kaznujem z očitki, da ima tudi on zasluge, ker sem tako zelo občutljiva. Nekaj časa me je obtoževala, da ona sedaj trpi, ne more spati in ima more, ker sem si jaz takega sopotnika izbrala. Mater sem bila jezna. Do sedaj mi še nikoli ni obrnila hrbta, vendar ne zna povedat konstruktivno in prizanesljivo nečesa kar misli. Ko ji rečem kaj nazaj, je najbolj užaljena na svetu, da se bo ona umaknila, da če je tako slaba mama in ne vem kaj...Joj še tega se mi je  sedaj manjkalo. Dve fronti moram peljat.
Danes odhajam ven iz rodnega kraja, ne zdržim več. Grem h kolegici k njenim domov. Moram stran, drugače se mi bo zmešalo.
Če bi vedela kaj vse bom morala prestajati zaradi te svoje velike ljubezni do otrok, bi z večjim prepričanjem čakala na primernega človeka. Čeprav ljudje se zmotimo o drugih. Ljubezen je slepa.
Edino kar danes vem je to, da je samo najboljše dovolj dobro za mojega dojenčka in zame. Zato žal ne morem sprejemati kompromisov na ta račun. Vse ali nič. Ali si z nami ali nisi z nami? Vmesne poti ni....

Lepo se imejte, lep vikend in malo bolj mrzel december, pa SNEG!

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?