|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 11 12 [13]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: endometrioza
30.12.2007 18:54:50   
Mijavček
Spyke, operirala me je dr. Ribičeva na GK v LJ, obakrat. Jaz ji kar zaupam, pravijo, da je strokovnjakinja za E. Je pa ful zasedena. Čakala sem 3 mesece, sam se mi zdi, da so me mal prej vzeli, zarad bolečin in tega, da sem tudi bila že na čakalni listi za 3. IVF, ker tud prav mlada nisem. Ne vem, meni se ni zdelo dolgo, sem pričakovala daljše čakanje.

Srečno!

(odgovor članu Barachiel)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: endometrioza
1.1.2008 17:21:30   
lejla007
Punce, pozdravljene!

Joj, kolk vas je novih - LEPO DOBRODOŠLE!!!
Torej, smo že v novem letu - letu, ki upam, bo za vse nas srečno! Držim pesti, da se nam uresniči želja po user posted image in bomo v tem letu vse veselo čvekale že na forumu nosečnost user posted image

SREČNO vsem, pa mislite pozitivno!

papa

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: endometrioza
1.1.2008 19:38:02   
lara light
Sem doma... še malo omotična in predvsem prijetno utrujena...srečno in veselo, dekline!!

Sedaj pa težko pričakovana naloga...odpiranje novega foruma na Upamo supaj: E-zmagovalke!user posted image user posted image user posted image
Vabljene tja! pa pa

(odgovor članu lejla007)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: endometrioza
2.1.2008 22:22:20   
Anonimen
Oprosti za pozen odgovor- šele zdaj sem videla vprašanje.

Meni so adenomiozo ugotovili po čiščenju- to sem imela sepstembra lani, adenomiozo so mi ugotovili novembra, z UZ.

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: endometrioza
14.1.2008 8:16:20   
Anonimen
Pozdravljene sem tzu nova,čeprav veliko berem vaša sporočila,probleme....Tudi sama jih imam.Tudi jaz sem imela endometrioze 5cm in 10cm,odstranjene z laparo... in zdaj se že 6 mesecev trudimo pa nič.Prvič je bila zanositev bp.Upam,da bo katera klepetala z mano.-----lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: endometrioza
14.1.2008 8:42:29   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: lara light

Sem doma... še malo omotična in predvsem prijetno utrujena...srečno in veselo, dekline!!

Sedaj pa težko pričakovana naloga...odpiranje novega foruma na Upamo supaj: E-zmagovalke!user posted image user posted image user posted image
Vabljene tja! pa pa

Draga anonimna, preselile smo se na upamo skupaj: E-zmagovalke: tu lahko vprašaš vse o endometriozi in seveda ostalih rečeh, vabljena!

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: endometrioza
14.1.2008 8:59:32   
spelka12
anonimna čakamo te na E-zmagovalke. Pridi.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: endometrioza
13.2.2009 11:55:14   
shyshy
Pozdrvljene punce,

upam, da vas je večina v veselem pričakovanju dojenčka, saj je tema že kar stara in je od zadnje objave že celo leto.

Imam pa eno vprašanje za vas, ki boste najbolje vedele kako in kajuser posted image

Januarja so mi odstranili čokoladno cisto iz desnega jajčnika, nekaj zarastlin, spihali jajcevode in sčistili vse kar je bilo zalepljenejga črevesja, jajčnikov... Zdravniku sem postavila kup vprašanj, pozabila pa sem ga vprašati, ali to šarenje po jajčnikih kaj vpliva na čas, ko naj bi dobila naslednjo menstruacijo. Zamuja že nekaj dni, pa si sedaj niti pregleda ne morem splanirati.

Ali je tistim, ki imate podobne izkušnje, menstruacija kaj zamujala? Meni so naredili laparotomijo, ampak kolikor vem sam način opercije nima nič vpliva na menstruacijo.

Hvala vam za pomoč in srečno vsem!

< Sporočilo je popravil shyshy -- 13.2.2009 11:56:45 >

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: endometrioza
14.2.2009 9:06:53   
Anonimen
ojla

mene pa neki zanima, čakam na operacijo, ker so tudi meni odkrili kar veliko čokoladno cisto na desni strani. ko sem ginekologa vprašala če lahko telovadim do operacije mi je dejal da ne bo nič vplivalo, sestra pa  mi je rekla da raje ne izzvajam areobike, pilatesa in podobno. a ste ve kej telovadle, ker jaz zdaj odkar čakam na operacijo sem se čist razvlekla, vse me boli in bi res vsaj malo pomigala zaradi boljsega počutja, pa me je strah ker me je prestrasila da mi lahko ta cista zaskoci.

pa odkar vem sem non stop lačna, moram prav ven bezat iz kuhinje, se vam to tud dogaja? pa je mogoče katera izzvajala dieto, ki se jo dobi na netu (http://www.svet-je-lep.com/prehrana/makrobiotika/endometrioza_in_crevesne_kolike.php),meni je ginekolog reku da se bova pogovarjala po operaciji, ce bo potrebna.malo sem prelistala pa veliko stvari ne smes jesti, pol jes zrak al kako ;)

hvala za odgovore :)

lep pozdrav

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: endometrioza
14.2.2009 10:33:19   
Kliki
Ti že kar na začetku povem da nisem brala kaj so punce pisale.
Pri meni se je začelo tako, da so se mi najprej pojavile neznosno bolece M. Sem šla k G in mi je dala navadne KT. seveda se je stvar omilila a sem imela razlicna nihanja v razpoloženju in sem jih prenehala jesti. Potem sem cirka tri do štiri leta trpela te M, k G sem hodila redno na pol leta pa vedno vse OK. Sem ene dvakrat imela vnetje to je pa tudi vse.
Potem pa je prisel 1.5.2008 ko sem imela tako bolečo M da nisem mogla iti v službo. Potam sem se nafilala s tabletami in je nekako šla mimo. Po Tej M pa se bolečia v spodnjem delu trebuha ni nehala, mi je blo skos ful slabo. Sem se odpravila k G in diagnoza endometrioza. Na vsakem jajčniku po ena( na levem 5cm, na desnem pa 3cm), sledil je pregled v LJ pri specjalistu ki je vse skupaj potrdil in me naročil za laparo.
Oktobra sem imela laparo in so mi odstranili. To ni nič bolečega je pa potem zelo OK ko ni več takih bolečin ko je M.
1.7.2009 sem bila tudi že na pregledu pri G in je bilo vse OK.
Kar se pa zanositve tiče pa prej ni bilo šans sta bile prevelike, zdaj pa čakam na +.

Lp in srečno

(odgovor članu spelka12)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: endometrioza
15.2.2009 8:49:21   
shyshy
Čau Anonimna

Veš kaj je smešno pri tej dieti? Da naj bi čokoladne ciste, žarišča in podobno kar se naredi pri endometriozi odpravila... Torej, nekatere ženske, ki so trpele za endometriozo potem niso sploh rabile na operacijo. Vsekakor je fino, da ne ješ preveč stvari, ki polenijo črevesje, sicer pa ne vem koliko lahko kaj vplivaš na to, da se ti ciste nebi pojavile če se imajo namen. Uradna medicina itak ne ve točno zaradi česa do tega sploh pride... Oni zadeve odstranijo operativno, neuradna medicina odkriva druge načine kako bi se je dalo znebiti.

Tudi jaz sem bila operirana nedavno in moram reči, da je strah popolnoma odveč. Ti posegi so postali tako rutinski in tudi poseg v telo je tako minimalen, da se nimaš česa bati. Laparoskopija tako ali tako včasih nadoemšča že ultrazvok in nekaterim pacientkam naredijo laparo samo zato, da vidijo kakšno je stanje pod kožo... Jaz sem čakala eno leto, poskušala stanje izboljšati z jemanjem kontracepcijskih tablet in podobne fore, ampak ta hudičica mi je v celem letu toliko zgage naredila v trebuhu, toliko ene packarije, zlepila črevesje, prilepila jajčnike na maternico... da če mene vprašaš, ni bilo vredno čakat. Če imaš endometriom in žarišča, je meni dr. Pušenjak rekel, da ta ne bodo izginila sama od sebe, ampak jih je treba odstraniti operativno. Kontracepcijske tabletke le zavirajo, da se ciste ne večajo, pa še to samo, če jih jemlješ brez prekinitve.

Jaz sem normalno izvajala pilates vadbo, veliko sem se sprehajala (vendar ne po asfaltu), tudi spolne odnose sem imela normalno, le da sva se izogibala globoke penetracije, ker me je v takem primeru bolelo. Pazi na prehrano če se ne gibaš toliko kot se sicer in več ležiš... S tem vsekakor ne delaš usluge niti sebi, niti bunki ki se je naredila v tebi. Endo je ena velika packa, samo na posteljo te pa res ne bo priklenilauser posted image  

Srečno.

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: endometrioza
29.10.2009 12:52:25   
bonča
Pozdravljene sotrpinke user posted image

sama imam že dolgo časa probleme z raznimi vnetji, kandido, zakisanostjo, danes pa sem bila na dežurni, ker imam že nekaj časa bolečine v spodnjem delu trebuha in v križu... ultrazvok je pokazal, da imam endometriozo, za kaj več bo pa potreben še en ultrazvok prihodnji mesec, nato sledi operacija...

za ta čas mi je ginekologinja predpisala kontracepcijske tabletke, ki naj bi zavrle nadaljnji razvoj... zanima me kakšna operacija me čaka - laparoskopija ali kaj drugega in kako hudo je? ginekologinja mi je na vprašanje, če je ta bolezen nevarna, odgovorila, da ne, tu pa berem, da ima veliko žensk težave z zanositvijo in da se bolezen rada ponavlja tudi po operaciji... kaj to pomeni, da se je ne da znebiti? kako je z endometriozo po porodu, ali se prav tako ponavlja, ker sem zasledila, da je zanositev najboljše ˝zdravilo˝ za to bolezen, če seveda lahko zanosiš...

hvala vam za vaše odgovore in nasvete...

LP


(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: endometrioza
29.10.2009 13:08:56   
Anonimen
pozdravljena bonča :) :)


glede tega kar sprasujes imamo vsaka drugače, vsaj tako mi je gin razložil....ti boš po moje imela tako laparoskopijo kot histeroskopijo, itak greš pa še enkrat na uz kar bo bolj jasno potem vidt....

pri meni je bilo tako, da sem imela neznonsne bolečine pri m po letu in pol pa čez cel mesec in potem so mi na ginekoloski kliniki v ljubljani odkrili endometriom blizu jajcnika velikega 9.7X 11.5, med operacijo mi je pa pol odstranil ta endometriom in najdel zarisce, center na črevesju....meni je bilo takole obrazlozeno, da je endometrioz več vrst, samo da se prvo najdejo endometriomi /ciste nato endometrioza...lahko imas tako sreco da ti prvo najde center in potem se te endometriome ali pa sploh nimas endometriome ampak takoj center....in baje se rado dogaja pogosto če imas endometriozo na jajcniku, na gk v ljubljani se trudijo obdrzat jajcnik kolikor se da, če pa ne gre ti ga odstranijo....meni je gin rekel, da me operacija lahko čaka do menopavze potem se umakne in je ni vidt, dokler pa imas m ti pa ne more napovedat ker lahko si med tistimi zenskami, ki niso podvrzene temu. lahko ti pa odstranijo zarisce npr na črevesju pa se ti bo po porodu po parih letih pojavila na jajčniku...nimajo zagotovila nič, je pa evropska unija v eni raziskavi da bi odkrila vzroke zakaj nastane....ko sem bila jaz v sobi z puncami sta imele dve podedovano, jaz pa se ena pa najbrz od bolecin od m....


glede neplodnosti sem bila pa sama tudi prestrasena sploh ko te tisočkrat vprasajo če si že kaj delal na otroku, če je želja....meni so rekli takole, da po operaciji me pustijo pri miru eno leto, če ne bo šlo drugače ti oni pomagajo, baje ti takoj pripada postopek za neplodnost....so pa punce pod drugo temo e + zmagovalke tam so pa ze vse mamice tako da za obupat ne gre :) :)

lep pozdrav

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: endometrioza
29.10.2009 13:21:57   
bonča
hvala za tako hiter in izčrpen odgovor ;)

najbolj me skrbi to, da sem svojemu ginekologu že pri zadnjem pregledu tarnala nad bolečinami med menstruacijo in med spolnimi odnosi (1 leto in pol nazaj)... sam je rekel, da je to zaradi vnetja in če naslednjič ne bo boljše, da bo preveril s kamero... od takrat dalje se je bolečina samo stopnjevala in jaz sem verjela, da je to zaradi vnetja... takrat sem tudi prenehala z jemanjem kontracepcijskih tabletk... upam, da se v tem času zasevki niso preveč razrasli in razširili, najbolj me boli na notranji strani - se pravi bolj pri črevesju, najhujše je pa v križu, kjer bolečina ne popusti :(

moj ginekolog je šel v drug ZD, zato sem danes izbrala novo ginekologinjo, datum pa sem dobila šele 4.2. - upam, da to ni pozno... ali mi na naslednjem ultrazvoku (drug mesec) dežurna ginekologinja lahko napiše napotnico za naprej, ker se bojim, da je že sedaj preteklo preveč časa in s tem ne bi rada odlašala še dlje...

ali bi bilo pametno poskusiti zanositi (če bi šlo) ali je bolje najprej opraviti poseg?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: endometrioza
13.11.2009 16:38:29   
Tejka28
Punce pozdravljene,

lepo bi prosila, če mi lahko katera pojasni, če se ji je zaradi prisotne endometrioze, endometrioma tudi dogajalo oz. se dogaja, da so prisotne hude bolečine v križu, ki sevajo tudi v noge. Da zaboli, ko se recimo usedeš na "tazadnjo" (meni kar zaseva naprej v trebuh).


Najlepša hvala za odgovore in za to, da delite svoje občutke tudi z neznankami!


T.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: endometrioza
14.11.2009 11:56:04   
bonča
pozdravljena!

Mene boli samo v križu, v nogah ne. Je pa res, da me včasih močno zaboli, ko se usedem - nekje v trebuhu oz. včasih se mi zdi, kot da bi bilo v črevesju...


(odgovor članu Tejka28)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: endometrioza
15.11.2009 19:50:59   
Buhteljcek
Pri endometriozi lahko boli "tazadnja"...odvisno, kje jo imaš...jaz jo imam tokrat nekoliko bolj v noznici, pred zadnjo operacijo pa me je bolelo bolj na zadnji pri levem jajcniku, crevesu in potem odzadaj (kot da bi me skoziskoz prebodel).

bonča, glede zanositve ne vem, kako bi ti svetovala. pri meni ni šlo. jaz sem najprej sla na laparaskopijo in po enem letu ni bilo še nič, razen tega, da se je endometrioza ponovila. potem sva pa zacela s poskusi umetne oploditve. po treh neuspesnih postopkih ivf v nadaljnem letu in pol, me je tista endometrioza ze tolk bolela spet, da sem zelela jo odstranit spet. pa mi je dr. ribičeva rekla, da naj se zamrznjencke prej porabim in bova potem operirali.in zdaj cakam na mojo zamrznjenko, da pride v moje narocje v naslednjih konec meseca!user posted image potem po porodu pa se bojim, da bo spet krizauser posted image , ze sam porod zna biti problem, je rekel moj ginekolog.

verjetno bi se jaz se enkrat isto odlocila - najprej odstranit to rec (pri tistih, ki se niso rodile sploh posebej pazijo, da ostane jajcnik in maternica v redu), tako da se ni za bat. mnogim potem tudi uspe zanosit kmalu.

srečno! 

(odgovor članu bonča)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: endometrioza
16.11.2009 15:42:00   
shyshy
Tejka28, mene je bolelo vse kar je pol metra oddaljeno od jajčnikovuser posted image  Tako da na začetku sploh nisem pomislila da me boli mogoče jajčnik. Šele ko so me par dni z antibiotiki sdravili za uroinfekt se mi je bolečina zlokalizirala samo na jajčnik in potem šele sem obiskala ginekologa. Vse me je bolelo, nisem mogla ne ležat zaradi hrbta, ne sedet zaradi rite... grozno. Do danes sem pogruntala, da me precej manj boli če se mi vsak dan redno sprazni črevesje, tako da sem skos na donatu ali pa odvajalih. Odvajala seveda v čimmanjši meriuser posted image  Po operaciji imam še vedno bolečine v okolici jajčnika, pa tudi ko se usedem na rito me velikokrat boli če sem malo bolj zaprta. Ful mam težave kadar imam vetrove, takrat že od želodca čutim to smotano bolečino zaradi lufta. Najbolj smešna situacija mi pa je, ko me začne grabit po nogah user posted image  Joj, meni je že vse tako smešno user posted image  A je še kateri že kar smešno vse to, ker jaz še vedno ne dojamem da se to vse dogaja meni. Tablet proti bolečinam sploh ne jem več, ker mi je brezveze da jih jemljem zato, da me pol ure ne boli user posted image

Na tistem jajčniku kjer sem imela cisto, pa sem ugotovila da čutim velko bolečino v času ovulacije.

(odgovor članu Buhteljcek)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: endometrioza
16.11.2009 15:55:48   
cacaca
ojla punce

no meni se isto dogaja kot shyshy...se kdaj počutim kot da sem stara 80 let...

drugače imam pa sama eno večjo težavo pa sam odštevam dneve od operacije...zaradi jemanja non stop kt sem dobila stanjsano sluznico in zdaj non stop krvavim, kot da bi imela en mesec in pol menstro...kak je pa to nadležno....

mah punce upam da bo tud pri nas kmalu bolje, sam kokr berem so to pobožne želje...upati ni greh :)

lep pozdrav

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: endometrioza
16.11.2009 16:13:49   
somic
da se priključim tudi jaz tej temi.

nikoli nisem imela nikakršnih težav, da bi na kakršen koli način opominjale na to, da bi bilo kaj narobe. samo to, da sem imela nekoliko neznosne menstruacije in se je zgodilo kar nekajkrat, da sem morala po enekcijo. zadnja ki sem jo imela je bila res user posted image user posted image user posted image user posted image ... ufff. cel dan v postelji in pri zdravniku dobila dve enekcije. čist sem bila konec. no potem kmalu pa smo ugotovili, da pričakujemo dojenčka! user posted image user posted image user posted image

na prvem uz pa mi je povedal da imam na desnem jajčniku tudi cisto, veliko 6x6cm. in v tistem trenutku je ogrožala rast in razvoj ploda. hodila sem od zdravnika do zdravnika. hec je bil v tem, da so mi vmes še nekajkrat spremenili mnenje glede tega, kaj točno naj bi to bilo, kri pa je kazala na to, da bi lahko bila ta tvorba rakasta. skratka, groza! sem pa imela neznosne bolečine tam nekje do 6 meseca na tisem predelu kjer je cista.

v 25 tednu sem prišla do dr. ribičeve na leonišču, kjer mi je leo vse razložila in potrdila da gre za čokoladno cisto in da bom po porodu pri njej imela laparoskopijo, je pa bila kar pošteno presenečena nad tem, da sva v tako kratkem roku zanosila, glede na to, da sem štiri mesece pred zanositvijo jemala kt in dojenčka niti nisva načrtovala.

rekla pa je še, da še dobro, da pričakujeva sedaj, ker vprašanje kako bi se širilo naprej, ker na vsakem pregledeu ki ga imam je nekoliko večja ta stvar.

no, še 10 tednov bomo zdržali, potem pa pride naš težko pričakovani baby!


< Sporočilo je popravil somic -- 16.11.2009 16:15:16 >


_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: endometrioza
17.11.2009 13:50:10   
shyshy
Somic, čudovito da si delila tole izkušnjo z nami! Če mene vprašaš je velik problem v tem, da ko izvemo da imamo endometriozne ciste in da je endometrioza ena velika tečka ko želi ženska zanosit, nam tako psiha dela, da že zato ne moremo zanosit. Saj nabrž res ovira, samo pomislite kako se sekiramo da ne bomo zanosile ko izvemo kaj imamo v trebuhu! Morale bi si govorit DA BOMO ZANOSILE KLJUB TISTIM BUNKAMuser posted image

Cacaca, če sem prav razumela si že bila operirana? Men so rekli prec po operaciji poskušat, pa se ni nič prijelo... po mojem tudi zato ker kao MORAŠ čimprej zanosit. To je res kar nekaj... Bolš da nebi nič rekli, pa sam povedali kdaj lahko sexat začnemo po operaciji user posted image

Mamo pa neki kar nam nihče ne more vzet aneuser posted image  Joooj, jaz se res že prav norca delam iz tega, samo kaj naj, drugače pa lahko kar obupam nad vsem user posted image

Bejbe, ne se ji pustit pa velik sexajte! Pa popestrite si sex, ker drugač je pol filing da se sexa sam zato da bi bil dojenček user posted image

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: endometrioza
17.11.2009 17:50:57   
cacaca
ojla

shyshy ti si ena velika borka pa ena velika pozitivka...meni je pa tvoj stil pisanja tako všeč :) :). vse pohvale....

drugače sem pa jaz bila operirana samo operacija ni uspela, ker sem imela predebelo sluznico in ni hotu poškodovat maternice, ker nisem še rodila...tak mi je bilo obrazloženo...samo zdaj imam pa pretanko sluznico pa upam da ne bojo kompliciral...pusenjak mi je odgovoru da ne bi smeli ker je bolj kriza če imaš predebelo kot pretanko :)

kdo je pa tebe operiral....ta ki mene ni nobeni reku, da mora takoj zanosit, samo na lep način da bi blo pa dober čimprej...meni je reku, da bova prvo sama poizkušala potem bodo pa oni mal pomagal :)

drugače sem se pa jaz kr sprijaznila s tem kar imam, je bil pa na začetku kar velik šok, me je pa dr. vogler zelo potolažu....moraš pri sebi kr veliko razčistit :)

mah sej bomo tud me enkrat nosečnice :), sam če berete uporabnice ki so dale že marsikaj skozi pa so ze mamice...so nam lohk za vzpodbudo :)

meni gre pa okolica na živce, že tko mal jih ve, kar imam, pol pa pametujejo  ej sej bo, ne sekiraj se, ne bit živčna škodi, sej boš tudi ti drugo leto nosečnica...pa sploh jim ne morem dopovedat da to ni nič takega in da sem sprejela tko kot je in tud bolečine ki so prisotne jih ne čutim več....te pogovori me pol ful obremenjujejo, ker prej se še spomnim ne pol mi pa s takimi ven mečejo in me spominjajo pol sem pa še cel dan tečna zarad tega...bomo že

lep večer pa uzivajte se naprej :)
pa jaz tud pravim ne obupat, čeprav ne vem če sem tolk vztrajna kokr ene

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: endometrioza
18.11.2010 16:19:16   
gerbara
IZVIRNO SPOROČILO: Tejka28

Punce pozdravljene,

lepo bi prosila, če mi lahko katera pojasni, če se ji je zaradi prisotne endometrioze, endometrioma tudi dogajalo oz. se dogaja, da so prisotne hude bolečine v križu, ki sevajo tudi v noge. Da zaboli, ko se recimo usedeš na "tazadnjo" (meni kar zaseva naprej v trebuh).


Najlepša hvala za odgovore in za to, da delite svoje občutke tudi z neznankami!


T.



tudi meni se to dagaja kar lep čas... ponavadi se začne z neznosno bolečo menstruacijo (ki je tako boleča že odkar pomnim) pred približno letom pa so se mi začele par dni po končani M bolečine kot jih opisuješ zgoraj. Takrat obležim za vsaj tri dni... Sicer so se mi te bolečine že pojavljale, tako približno na vake pol leta, vendar so tudi v enem dnevu izvenele. Takrat sem to pripisovala kakšnemu vnetju megurja, ovulaciji ali pa zaprtju...user posted image  Tokrat pa je povsem drugače. Bolečina ne popusti niti po ketonalu...
Glede na to, da je od tvojega posta minilo že leto dni, me zanima kako je zdaj kaj stanje pri tebi. Si bila na kakšni operaciji?

Hvala za odgovor.

(odgovor članu Tejka28)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: endometrioza
18.11.2010 22:03:08   
somic
je bil že čas da kaj napišem tukaj ...

moj malček je star že 10 mesecev!

ufff gre čas...

no, da malo napišem na temo

rodila sem nekaj več kot mesec dni prezgodaj, zaradi prečne lege pa sem imela carski rez. med carskim pa so mi odstranili tudi tole zadevo...

baje da uspešno, so pa dali tudi na citologijo in rezultat je prišel da je to tumor (rakav). zadeva naj bi bila uspešno odstranjena, ampak je na pregledu po porodu ugotovila, da se na tem istem jajčniku ponovno delajo zametki. za kaj točno pa je bilo prezgodaj da bi mi točno povedala. ćez nekaj tednov imam ponovno preglede pa bomo videli.

v najslabšem primeru je rekla ginekologinja, da mi odstranijo vse reproduktivne organe in to je to...

upam, da bo konec kaj bolj rožnat. sicer svojega malčka imam ki ga imam nadvse rada in je je moj mali čudež, bi si pa vsekakor želela še kakšnega user posted image

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu cacaca)
Neposredna povezava do sporočila: 324
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 11 12 [13]
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 11 12 [13]
Pojdi na:





To je najboljša starostna razlika med otroki
Strokovnjaki so ugotavljali, kako manjša, srednja in večja starostna razlika med otroki vpliva na mamo, otroke oziroma v...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?