|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
12.12.2006 20:56:12   
sazi
Čer,
tole sem danes "spesnila". Sem bila kar dolga. Upam, da se vam bo dalo vse prebratiuser posted image .

Tole kar v Wordu že cel dan počasi sestavljam, ker sem s temami kar v zaostanku. No, pa najprej malo o tem kako smo pri nas; sva bila z Levom danes na kontroli. Je sicer je precej bolje, ampak ima ušesa in grlo še vedno malo bolj rožnata in ga moramo še naprej precej skrbno čuvat. Tako da kakega bazena še nekaj časa ne bomo obiskali – se moram pozanimat, kako je z zamujenimi urami na tečaju – upam, da me ne bomo kar odpravili, ker imam pač smolo in je Lev zbolel ob koncu in se ne da več nadomeščat. Sicer pa, samo da je bolje in da se tudi obnaša bolj veselo. Smo ga pa v teh zadnjih 5-6ih tednih, ko je bil kar naprej malo bolan tako zelo razvadili (oz. se je sam, ali kako s svojimi zahtevami), da sploh ne vem, kako bomo prišli nazaj na naše stare navade. Zaspi izključno in samo tako, da mu do onemoglosti (moje ali moževe) guncaš rito. Je že čisto koma, globoko diha in nehaš, pa dvigne glavo, pogleda gor, kaj je zdaj to in začne tako kričat, da se meni kar rola. No, zvečer sem ga zdaj 2x kar malo pustila (po 10 minutah guncanja in ko se je res umiril) in je potem nehal kričat v manj kot pol minute – samo izsiljevanje. Pa če kaj ni po njegovo – tisti hip tako kriči – niti proba ne kaj na »lepši način povedat« - samo kričanje. No, pa da ga ne bom samo grajala – končno je. In to dopoldne sadne kašice (kupljene, pa tudi doma pripravljene) in potem spije celo nekaj soka zmešanega z vodo – vode in čaja niti kapljice, razredčen sok pa. Na žalost sem mu prvič dala enega Hippovega s sladkorjem. Sicer je bil razredčen 1:3, pa verjetno še vedno sladek. Upam, da bo pil tudi takega brez sladkorja. Tudi zelenjavo je – enako; doma pripravljeno, pa tudi kako iz kozarčka – te so mu še posebej všeč. Pa sem zaenkrat vesela, da sploh poje. S tem, da ga navadim na samo domačo hrano se bom kasneje ukvarjala. Zaenkrat se mora navaditi na GH. Je pa tako, da mora biti VSE kar poje in popije pogreto na 37 stopinj – tudi ananasov sok z vodo – svašta. Tako da imam zaenkrat še vedno problem, saj ga večinoma lahko hranim samo doma.

No, pa k temam.
Marela: mi imamo speedija in bo čez zimo gotovo v uporabi ta, spomladi bom pa razmišljala o čem drugem. Mi je Zapp sicer zelo všeč, ampak me moti, da nima naklona in tudi cena mi ni všeč. Ursa_p, tisti Mutsy izgleda res super, ampak cena je pa še hujša. Sem gledala na E-bayu in jih imajo po 189 EUR

Ezi – čestitke za podaljšano porodniško. Kako bi se mi prileglo biti še 3 mesece doma… No, pa saj Levu v varstvu ne bo tako hudo, pa še delala ne bom 8 ur in bo za vse lažje. Me pa čaka toliko dela, da se mi že zdaj rola.

Spanje – pa ne naših otročkov, ampak naše. Pri meni katastrofa. Danes je bilo sicer malo bolje, ampak prej 2 noči nisem nič spala, pa je bil Lev tako priden. Je samo malo kašljal, drugače se pa ni zbujal. Ne vem, ampak očitno mi vsi tile moji zaostanki na vseh področjih res ležijo na duši in ne morem spat. Zadnji mesec je bil res naporen in enostavno se mi vse nabira (še najbolj pa me morijo moje študijozne zadeve, saj eno licenco nujno potrebujem za delo, pa ne uspem nič narediti na to temo – no, saj službo bom imela, ampak moj cilj je že ves čas, da si denar – sebi in podjetju – služim z opravljanjem moje bodoče osnovne dejavnosti. Mi manjka zaključna naloga in zagovor, pa vse to se zna po tistem, ko oddam vleči še več kot pol leta – in to vse za 2 licenci in še za magisterij – ni čudno, da ne spim). Pa tale december mi hodi s tega vidika malo narobe. Sploh se mi ne da ukvarjat z darili, praznovanji…. Bi res rada kaj »uporabnega« naredila. Sem po duši bolj praktik kot romantik.

Darila – še nič. Katastrofa. Niti idej. Mi kar slabo rata, ko začnem razmišljat. Pa sploh ni fora v denarju (nisem ravno ustvarjalni tip), ampak sovražim gužvo, nabasane trgovine (no, pa tudi trgovin nasploh ne obožujem), ves ta pomp okoli obdarovanj – mi gre kar na bruhanje… Sicer imamo enkrat namen v mesto lučke pogledat, ko bo Lev res zdrav, ampak drugače me pa vse to kaj dosti ne pritegne.

Petarde – pri nas že pokajo in čedalje huje bo. Še dobro, da bomo za silvestra v Bohinju, čeprav je tudi tam na kupu precej apartmajev in bo gotovo tudi pokanje, ampak tako hudo kot tu med bloki pa ne more biti.

Eviii – upam, da te doktorat ne mori tako, kot mene tele zadeve. Ti pa želim, da ga čimprej uspešno odpraviš. Pa uživajte tam na severu.

Izgubljeni kilogrami – čestitke vsem, ki se uspešno borite proti odvečnim. Sama imam sicer kilažo super – enako kot pred porodom in sem s kilami zadovoljna, ampak včasih sem imela kje kakšno mišico, zdaj je pa vse bolj tako tako. Sploh ne pridem na vrsto, da bi kaj migala, da o tem, da sploh nimam energije niti ne izgubljam besed.

Raimond Lap – tole se sliši pravljično, tinkatonka. Sicer imam doma od njega vsemogoče, pa me vseeno zanima, kaj daš Aneju gor, da ti takole zaspi. Sleepy baby, mogoče? No, se itak bojim, da pri nas nima veze glasba, ampak d aima Lev probleme s spanjem, kot njegova mama – že od nekdaj ne spim kot bi bilo treba in kot bi bilo zdravo.

Zobki – jih ima 6, ampak meni se zdi, da že cel mesec ven silijo zgornje trojke, pa nekaj se spodnje dvojke prebujajo

Laski – ima že kar dolge in bi jih morala malo ostriči, pa se kar ne odločim.

Kakanje – pri nas na vrsti načeloa 1x na dan. Včasih kak dan preskoči.

Dedek mraz v podjetjih – na žalost sva z možem zaenkrat zaposlena v isti firmi, kjer otroci do 1 leta ne štejejo – pa tudi zelo zgodaj so že prestari za dedka mraza – pač velika firma, veliko otrok, potem pa gledajo, kje lahko prišparajo… Bi sama našla 1000 drugih možnosti, ki bi bile finančno bolj opazno, ampak najlažje je prišparat tistega jurja ali 2 pri darilih za otroke. No, pa ne bi o tem. Itak, da sem (bila) v tem podjetju zelooo nezadovljna.

Sara – čestitke za napredek. Si Leva prehitela kar po desni. Zdaj, ko je malo bolje, se bom zmenila s tisto fizioterapevtko, da pride malo naokrog in skupaj potelovadimo. Sicer se zdaj vleče po trebuhu (se samo z rokami vleče naprej), ampak je dr. v razvojni rekla, da to ni kaj dosti – je bila pa zelo prijazna, če je mogoče prejšnji stavek malo čudno slišati.

AD3 kapjice – do zdaj smo imeli D3 in je dobival 4 kapljice. Zdaj imava pa AD3 – po mojem, se je dr zmotila. No, itak ne bo nič narobe, če dobi še malo A vitamina, samo zdaj ne vem, koliko naj mu jih dam. No, za nekaj dni še imam D3. Mečave pa še nima zaprte – se jo kar močno čuti, da ni dr nič rekla na to temo. Kolikor več, je čisto normalno, da v tej starosti še ni popolnoma zaprta.

Rezervacije v vrtcu – hja, po mojem ima vsak vrtec svojo politiko, vsi pa večinoma gledajo na denar, ker če bi lahko zdaj vzeli otroka in že 3 mesece dobivali plačilo… Bi ti privoščila Ezi, ampak se zna zgoditi, da ne bodo ZA. Pojdi in vprašaj. Sestra je spraševala v njihovem vrtcu, če bi ga lahko začel obiskovati kak mesec pozneje, kot septembra – namreč preselili se bodo šele konec zime in zdaj vozi malega tja čez pol LJ, pa so rekli, da bo mesto dobil kdo drug, ker je taka vrsta. No, pa ga vozi tja, čerpav bi bil drugače še nekaj mesecev v privat varstvu.

Zamenjava za punčko – no, se mu je včasih kar pogosto dogajalo, zdaj pa ne več, čeprav se meni res zdi tak nežen fantek – je skoraj tak, kot jaz, ko sem bila majhna – pa so mene vedno imeli za fantka (in to še mnogo let – tam nekje do 8-9) in sem bila sama na to zelo ponosna.

Mraz – smo bili v nedeljo v šopingu v BC in je Lev dobil zimsko vrečo – super stvar. Končno mi ni treba več skrbeti, ali ga mogoče kaj zebe.

Pametni kuža – tudi mi bi ga, pa jih res ni več. Prodajalka v BC je rekla, da jih verjetno dobijo konec januarja – super za darilo za 1. rojstni dan.

Ezi in petek – če bo Lev zdrav, potem lahko kam prideva.

Albumi na RR – že dolgo si nisem pogledala nobenega, prav tako ne dodala nobenega. Sploh nimam nič slik od Leva od zadnjega meseca. Se bom potrudila in dala kaj gor. Vam sporočim, ko bo kaj – bodo pa bolj stare fotke. Taja27, sem si ogledala fotke – Ava je res navihana in lušna punca. Mi lahko še katera pošlje geslo na ZS? No, saj drugače vam bom pa na ZS pisala, če mi ga pošljete. Namreč čisto nobenega si nisem zapomnila, evidence pa ne vodim.

Sneg – hja, mi je že všeč, samo ne, če ga je potrbeno kar naprej kidat, pa vedno »reševat« avtomobile iz te goldlje – si ne prdstavljam, da bi zapadlo pol metra snega, potem bi morala pa z Levom k zdravniku – ni šans, da odkopljem avto. Bi moral biti kar taxi v igri. Bom pa v Bohinju vesela snega. Bo treba še tiste ta zložljive sanke kupiti.

Tami, bravo za samostojne korake.

Depresija in jamranje – no, itak, da sem že bolje. Je pa tako, da če se tu gor nobena ne pritožuje, potem se mi motata po glavi samo 2 stvari (kadar nisem najbolj razsodna). 1. ali nimate problemov HAHAHAHAHA, ali pa sem samo jaz tista, ki se z njimi ne zna soočati. No, kot vidim, se tudi nekatere druge včasih malo težje spopadete z vsem skpuaj, pa mi je malo lažje – pa ne me narobe razumet. Bi vsem privoščila, da bi bili vsi super, samo včasih se imam za taklo strašno nesposobno.

Grizenje postelje – pri nas ni prišlo na vrsto. Se Lev še ne zna usesti sam in sploh ne pride do roba, če ga sama ne dvignem. Drugače je pa rob oblečen v plastiko.

Pitje soka – no, ker je že skoraj cel dan mimo naj samo še povem, da Lev pije tudi sok brez sladkorja.

Lepo, da se vam je dalo prebrati do konca
Lep pozdrav in lahko noč

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
12.12.2006 23:39:09   
taja27
vse ki imate speedija ... zanima me ali vaše bejbije kaj moti, ker se naslonjalo ne da dvigniti povsem pokonci. jaz imam občutek, da to mojo Avo zelo moti. tko da včasih rešim to težavo s kovinsko palico, ne zgleda pa nikakor. to varijanto uporabljam samo za doma. a imaste ve kakšno pametno rešitev???
sazi kakšno zimsko vrečo si kupla za Leva??? a niso zimske vreče samo za male dojenčke, ki so še čisto pri miru???? jst skoz razmišljam kaj ji naj dam v voziček, ko je mraz, da je ne bo zeblo.

drugač pa moram povedat, da se Ava ne vozi rada v vozičku; ne v speediju, ne v Zappu, ne v Peg-Peregu (preiskusila voziček od prijateljice). mam srečo, ni kaj. pa tud v avtu se ne vozi rada. jo mora eden skoz zabavati. če sva oba z možem še gre, če pa grem sama je za popuser posted image . večkrat bi šla rada v LJ ali ZG, Graz ali na Primorsko, pa mi kar naprej tečnari. me zanima kako bo, ko bomo šli januarja v Švico (9 ur vožnje), še dobro, da bomo prespali v Milanu pri moji sestrci, ker tako skrajšam pot kar za tri ure.

no danes pa jst jamram!! user posted image  sm prej gledala Montignacove knjige, pa 90 dnevno ločevalno dieto, pa sem spet slabe volje. me kr v želodcu peče.

lahko noč

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1652
13.12.2006 10:47:31   
Eviii
user posted image

sazi, glede spanja te popolnoma razumem. jst že dve noči ne spim nič. se samo premetavam in dojim dejana. in to na vsako uro al pa še manj. sem že čisto kronično utrujena. ne vem, kam me to vodi. upam, da bomo to noč končno spali. pa čestitke levu za napredek pri hranjenju user posted image .
dejan se je včiri cel dan skori samo dojil. pojedu je izredno malo. rezultat? vn mu vztrajno in počasi sili spodnja desna enkica. ga že vidim in po mojem bo vsak cajt prebil dlesen. prej se mi je celo zazdelo, da jo je že, pa nism prou prepričana. no, danes je dejan malo prej zmazal več kot pol frutkove kašice, kar je več kot včiri v celem dnevu. očitno je res zobek že skori zuni in ga manj matra.
taja, jst sm že napovedala, da januarja začnem z 90-dnevno dieto. se mi pridružiš? da ne bom sama...
dejan in možek lepo pančkata v postli. dejan je zaspal malo prej na joški (po frutki more še vedno dobit joško).
danes je tašča spet v službi in bom spet kuharca. bom nardila tortilje. njam user posted image .
no, lep dan vam želim. se grem malo sprehajat po netu, dokler imam še cajt (preden se moja fanta zbudita).

user posted image

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1653
13.12.2006 11:18:36   
Bonnie_RR
Ojla!user posted image

Punce, men dnevi kar letijo in imam vsak dan premalo časa za naredit vse, kar si zamislim. Potem pa Nik lepo spi in imam mir za faks in to, grem pa rajši na RR...user posted image

No, js sem se danes malo potrudila in dala gor že dolgo nazaj obljubljene slike stanovanja. Dodala sem pa še par novejših slik mojega pikca. Če katero zanima, si jih lahko pogleda.user posted image Geslo je isto.

eviii... Sm bila prepričana, da imam shranjeno tvoje geslo, pa ga nimam. Ziher je bilo tako naizi, da smo si ga brez problemov zapomnile, samo js skoz mimo udarjam.user posted image Dej mi, pliz, pošlji geslo na ZS. Hvala!user posted image

pametni kuža... Js sem bila tako jezna nase nekaj časa nazaj, da groza. Sem gledala reklame in ceno (BC je imel najdražjega), pa me sploh ni mikal. Se mi je zdela pač igrača kot igrača. No, potem pa so vsi povsod samo o tem kužku govorili in oh in sploh, in si js zamislim,da bi ga lahko Nik dobil za Miklavža. Jah, samo je bilo že prepozno, ker so ga izropali po vseh trgovinah po SLO. Zdaj mi je pa žal, da sem tako mencala...user posted image No, midva sva se zdaj odločila, da ga bo dobil za 1. rojstni dan. Bova naslednjič malo pohitela...

moje spanje... Js spim user posted image . Nisem imela, na srečo,  nikoli nekih težav s spanjem...user posted image

petarde... Js jih ne prenesem in glede na to, da smo zdaj bolj na obrobju mesta (13 km iz Celja) in v naravi, upam, da jih, razen na Silvestrovo, sploh ne bo za slišat.

kg... Mah, js sm nekaj časa nazaj (ko smo se začeli počasi seliti) opustila vadbo in to se mi zdaj pozna. Kg niti nisem gor dobila (mogoče mi pol kile niha gor in dol), se mi pa pozna na postavi. Trebuh, boki, rit... so se mi "razlezli"...user posted image Sicer sem na teži kot pred porodom, a postava še zdaleč ni ista...
Drugače pa bi mogla dol spravit ene 5 kg in bi bila s tem čist zadovoljna. Glede na to, da je decembra najtežje hujšat, začnem januarja...

kakanje... Nik zadnje dni kaka manj kot po navadi. Včasih je kakal 3-4x/dan, zdaj pa ene 2x. Je pa takrat zato toliko več čiščenja...user posted image

grizenje postelje... Imamo leseno (brez kakšne plastike) in Nik je svoja zobka že dodobra zbrusil na njej...user posted image

vožnja v avtu, vozičku... Nik se zelo rad vozi. V avtu večinoma zaspi, v vozičku pa z zanimanjem opazuje okolico. user posted image

pitje... Nik pije komarčkov čaj (ga ima ful rad), vodo ali pa razredčen sok. Spije pa 1-1,5 deci na dan.

brrrrrrrrr... Ko vidi avto ali se z njim igra, dela brrrrrrrrrrr! Oponaša avto...user posted image

kamera... Smo jo nabavili par dni nazaj in je super.user posted image Jo že pridno uporabljamo...

No, zdej grem pa res še kaj pametnega naredit...

Lep dan! user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1654
13.12.2006 11:31:16   
Eviii
punce, ravnokar so me iz službe kontaktirali z eno prošnjo.
naročnik je naročil raziskavo o sadnih sokovih. potrebujemo mamice stare med 26 in 40 let, ki pijejo sadne sokove. fokusne skupine naj bi bile danes in jutri (udeležite se enkrat) med 17. in 20. uro v ljubljani, na tržaški (bivša tobačna). nagrada za sodelovanje je bon btc v vrednosti 7000 sit. če je kira za, nej mi pošlje zs, pa bom poslala telefonsko, kjer se dobi več info.
hvala.
geslo za moje albume pa je dejan33.

< Sporočilo je popravil Eviii -- 13.12.2006 11:36:46 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
13.12.2006 14:51:04   
sarazan
IZVIRNO SPOROČILO: taja27

vse ki imate speedija ... zanima me ali vaše bejbije kaj moti, ker se naslonjalo ne da dvigniti povsem pokonci. jaz imam občutek, da to mojo Avo zelo moti. tko da včasih rešim to težavo s kovinsko palico, ne zgleda pa nikakor. to varijanto uporabljam samo za doma. a imaste ve kakšno pametno rešitev???

Enkrat smo Ljubljančanke že naredile pravo raziskavo, kako je s tem naklonom pri Speediju. Moj voziček je namreč tak, da Sara lahko čist pokonci sedi. Torej, naklon sedeža lahko nastavim na pravokotno. Je pa fora v tem, kje je tisti trakec, ki se potegne za dvig naklona. Pri meni je precej višje, kot pri drugih. Potem smo še ugotovile, da so očitno serije teh vozičkov krive za razliko. Jaz sem ga kupila letos konec aprila, ostale pa prej, še pred porodom.
Se pa da to zadevo rešit tako, da dodaš še en trak s sistemom zategovanja na ogrodje v višino cca 2/3 naslona. Tako se dobi bistveno bolj pokončen naslon. Mislim, da Sazi uporablja ta sistem.
No, upam, da sem tole kolikor toliko smiselno napisala.

pitje ... Sara spije vsaj pol litra zeliščnega čaja za otroke na dan. user posted image  A je to preveč? Je pa res, da ne pije mleka ne zjutraj ne zvečer. Prebavo ima pa super. Ko bi le jaz imela tako... Mogoče bi morala pa tudi jaz piti ta čaj.

kravje mleko ... tudi jaz bi ga najraje uvajala šele po 1 letu. Ampak Sara začne z vrtcem pri malo več kot 11. mesecih in tam bo dobila samo kravje mleko. Vsekakor moram prej videti, kako se bo nanj odzvala (sploh, ker smo imeli prej težave z adaptiranim mlekom). Tako sem ji včeraj dala pomursko mleko 4,6 % maščob redčenega na 1:3. Pa danes zjutraj ga je dobila. Vsega skupaj je spila zelo malo, nekaj 10 ml. Imela je nekaj flekcov na ličkih, ampak so zdaj že izginili. Ne vem niti, če so posledica mleka.
Mislim, da bi pri alergiji vse skupaj izgledalo bistveno drugače. Počasi ji bom kar dajala redčeno kravje mleko, pa bom videla, kako se bo odzvala.

sadni sokovi ... žal Evii, jih ne pijem, razen, če jih sama naredim. Sem bolj mahnjena na navadno vodo.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
13.12.2006 15:53:00   
sazi
speedi - kot je sarazan napisala - so različni vozički - očitno so pri novejših odpravili napako. Jaz sem gor namontirala kar en ročaj od ene stare potovalke, ki ima na obeh koncih kavelj in se da naštimat po dolžini. Ko želim čisto dvignjen naklon (se ga da res čisto pokonci) ga na zunanjem delu hrbtišča zapnem skupaj, drugače pa konca bingljata dol. Ko voziček zlagam, mora biti trak obvezno odpet, pa včasih se tudi na eni strani sname, pač naslednjič na novo zataknem, saj gre le za nekaj sekund. Bi bilo sicer bolj komot, če bi bilo kot pri sarazan, pa je žal starejši voziček.

zimska vreča - kupila sem original speedijevo v nedeljo. Je sicer kar draga, ampak res dobra. Mali ej ful topel, pa smo jo dobili malo ceneje, ker smo kupovali to nedeljo, ko je bila akcija za popust. Lev je v vozičku pri miru in ne vem, kaj naj bi počel, da bi ga vreča motila. Če ni zelo mraz, mu je ne zapnem do konca in ima rokice ven, v hudem mrazu (zadnje dni), pa ga kar do konca zavijem noter in se nič ne pritožuje. Gleda okolico in uživa na toplem. Je bilo pa zelo malo izbire, ker so že vse razgrebli. Sem bila najprej v BTC-ju v BC, pa so imeli samo grozne barve. Ena je bila sicer super oranžna, kot bi bila narejena za naš voziček, pa je bila notri podložena z močno roza in žal so bili v tej barvi tudi obrobe zadrge po celi vreči - neprimerno za našega Leva, pa še vreča je bila sicer iz nove kolekcije in mehkejšega materiala, ampak meni se zdi "starejši" material bolj trpežen. Prodajalka je rekla, da je vseeno, na katerega Quinnija gre vreča - so kompatibilne za vse, samo mi ni jasno, zakaj so potem cene drugačne. Zaradi zmišljevanja glede barve sem kupil aspeedijevo, ki je na žalost za 1000 sit dražja od enake Buzz. Vreča pa je menda primerna (po velikosti) za od 6 mesecev do dveh let, samo ko bo enkrat začel hiditi menda ne bo več v vreči, saj bo večinoma ob vlozičku (iz izkušenj pri nečaku, sicer pa vsak otork po svoje - Lev je tako komot, da se bo morda še celo večnost pustil prevažati naokrog).

sadni sokovi- tudi jaz živim bolj ali manj od vode. Soka ne spijem niti pol litra na teden. Je bolj mož odjemalec, po novem pa tudi Lev. Spije cca 3dcl zelo razredčenega soka na dan plus 3-4dcl mleka.

spanje - danes sem se pa približno naspala, čeprav je Lev začel ragrajati nekaj čez 4 in ni zaspal pred šesto, je pa zato potegnil skoraj do devetih in jaz tudi user posted image

Plavanje - ga ta teden izpuščamo, naslednji teden je pa samo za tiste, ki smo kdaj mankali - no, bom šla v sredo, pa tudi v petek, eno uro jim moram pa žal podariti. Pravijo, da se jih ne da izrabiti v naslednji rundi. Malo nefer. Ti otrok zboli ob koncu in ne moreš nič nadomeščat, če pa manjkaš na začetku inaš pa več kot 2 meseca časa, da notri prineseš. No, nima veze. Smo bili kar velikokrat in upam, da bo naslednji teden res popolnoma zdrav, da greva malo počofotat.

fizioterapija - sem se zmenila za ponedljek. Upam, da nama bo pokazala kaj novega. Se pri Levu pozna napredek, odkar telovadiva, ampak še vedno mu veliko manjka.

Lep pozdrav vsem

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1657
13.12.2006 19:39:23   
taja27
čer

Eviii jst sm za, da začnemo skupaj ločevalno dieto januarja. mi pridemo iz smučanja tam okoli 12. mislim, da mi na smučanju ne bo ratal. al pa ja. no user posted image

sarazan hvala za namige, kako se lotit poroblema glede naklona. je definitvino boljš kot pa ''štanga'' user posted image .

sazi bomo probali tud vašo varijanto glede naklona. pa hvala za info glede vreče. zdej razumem, da so lahko tud rokice zunaj, če je ne zapreš popolnoma. bova šle jutr z Avo v BC in preverle. mislim, da jo bova kuple, ker je enostavno preveč mrzlo brez nje. jo bom pa kr sprobala, če bo Ava zadovoljna.

je možek pripravil sirov fondi, grem papcat, pa se še kasnje oglasim.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
13.12.2006 21:24:34   
Kami
JOJ JOJ JOJ, punce, sploh vas ne dohajam! user posted image  Se vidi, da je mraz zunaj pritisnil... Meni pa dnevi tako hitro tečejo, da sploh ne uspem še ne RR priti. Prav izmika se mi čas....
No, da malo vseeno pokomentiram:

Zobki.... Dejan, čestitke! user posted image  Za drugi zobek verjetno čakaš vrnitev v Slovenijo, ne!? Mi smo na številki 2.

Pametni kuža... ali pametna mama user posted image . Sem ga naročila tašči za Novo leto ali rojstni dan za Evana, kar želi, tako da ga že ima pripravljenega.

Dieta... padanje kil se je ustavilo! Panika cela, ostajam na -7kg. Pa še prazniki pred nami. No, ta teden sem ultra pridna. Pa mislim, da po novem letu ne bom še nehala, tako da se vam morda pridružim po smučanju (smo v Kranjski od 13. do 20.1.). user posted image

Šoping... sem se pocrkljala in koristila 40% popusta v Maxiju. Kupila nove hlače in to številko 40!!! Nič več 42, 44...! Tako, da punce, kar na dieto. Kolk paše, ko so ti končno spet normalne cunje prav....user posted image

Ezi... čestitke za podaljšanje porodniške. Tudi sama čakam na odgovor, ki sicer ne bo spremenil bistveno  moje odločitve, da bom do septembra tako ali tako doma. Bom pa tudi jaz delala letos teranov liker za darila (ta vikend). Imam sicer malo drugačen recept z mal več cukra in borovnicami, ki jih potem precediš. Bojda je super.

Petarde.... Sazi, a ne živiš ti 2 bloka stran od mene?! Letos nisem slišala še nobene petarde in tudi lani je bilo zelo mirno. Bilo je veliko ognjemetkov, ki me ne motijo oz. so mi všeč, pa mulcem tudi, petard pa se mi zdi, da je bilo res zelo malo. No, evo, midve sva dokaz za čisto nasprotne vtise o isti soseski! user posted image user posted image user posted image

Mož... ravno me je klical, da se je poškodoval pri košarki in so ga peljali na urgenco. Bojda ima poškodovano koleno. Upam, da se bo zmazal brez česa hujšega. Če bo moral bit doma, se nam zna vsem zmešat! user posted image  Sicer pa, Taja 27, je bil v nedeljo na TV-ju. So me zaradi tega klicali ljudje, ki se že več mesecev še oglasili niso. user posted image user posted image  Eh, tale naša (pre)majhna Slovenija...

Speedy naslon... kot so že omenile predhodnice... vse imamo težave. Moje je rešila Tina, ki se nam včasih pridruži na forumu in v živo in mi je podarila en tak trak, ki ima regulator dolžine in ga pač poljubno zategneš. V bistvu je to trak za zavezovanje kovčkov, da se ne odprejo med potovanjem. Ful pomaga! Sem imela jaz prej leseno palico zataknjeno. user posted image  

Fax....naredila ta težek izpit, sicer z 8, ampak samo da je za mano. Zdaj imam do začetka  januarja mir, potem pa enega lahkega...user posted image  Komaj še diham od vsega...user posted image

Slabe volje, depresije... skoraj ni. Pri Liamu je bilo ful hudo, če pogledam nazaj. Sem bila pogosto slabe volje, jokava, vse je šlo narobe. Zdaj sem čisto druga, pa imam 2 otroka in še fax zraven.... Mogoče ravno zato... Ma ne, to je butasto rečt, ampak nekak drugačna sem, ko imam več obveznosti jih lažje obvladujem kot pa, če imam manj skrbi, pa veliko časa da pošteno kompliciram okoli njih.

Mleko... sicer je Evan včeraj dopolnil 11. mesec, ampak z mlekom bom počakala še ene 2 tedna. Potem pa tako kot pri Liamu malo dodajala normalnega, da vidim reakcijo.

Sicer pa Evan očtino sovraži vožnje, kakršnekoli. Avto, voziček.... nič mu kaj ne leži. Še v trip trapu ne mara bit, stolček za v banjo pa sem že pripravila za prijateljico.... Odkar sem ga pa za ven začela bolj oblačit pa še bolj sitnari. Mi je jokal, pa sva šla samo za pol urce ven. Čist je bil znerviran, ker je privezan (pa mu sploh ne dam čez rame jermenčkov, ampak samo okoli pasu), pa kombinezon, pa vreča.... Me kar skrbi kaj še bo...

Je pa tele dni nasploh bolj siten, se mi zdi, da ga matrajo tazgornji zobki (en razlog pač mora  imet, a  ne, mame!? user posted image ). Kar nekam jokav je. Danes mu je mož hotel dat večerjo, pa je tulil kot nor. Halo!? To je bilo prvič, da je tako sceno naredil. No, potem sem mu jo jaz dala, pa je bilo vse ok. Ti lump mali, skratka.

No, zdaj šibam še zvezdice lepit na čestitke pa kako stekleničko za teranov liker pripravit. Pa sadni dan imam danes in bi vas vse skupaj lahk pojedla, tako sem laaaaaaaaaaaaačna. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
13.12.2006 21:54:03   
Eviii
'čir...
dejan pančka (pa me prou zanima, do kdaj), tko da lahko izkoristim za rr.
po tv je trenutno american pie. se morem malo nasmejat user posted image .
drugače pa, jst definitivno začnem z dieto 15. januarja. 13. se vrnemo domov v slovenijo, pol pa en dan pavze, 15. je pa glih pondeljek. se izide user posted image .
kami, mi ne bomo čakali en mesec (da se vrnemo domov v slovenijo) na naslednji zobek. mislim, da je že zuni oziroma bo v zelo kratkem - kak dan pa bo že bolj občuten. zdej se mi zdi, da ga zasledim s prstom, pol mi pa spet zgine user posted image . ampak se ga res vidi, da sili vn. pa tudi tečnoba je za 100 user posted image .
kami, bravo za izpit user posted image user posted image user posted image . pa seveda evanu za 11 mescev user posted image user posted image user posted image . meni se zdi to še tko daleč. mi smo jih komi 9 praznovali, vi boste pa kmalu svečko pihali (je liam že kej zorganiziral zabavo za evana?).
mleko - alpsko - mu dajem že skori dva mesca. nobene reakcije. najprej sem malo redčla z vodo, pol pa tudi to ne več. in dejan se sploh ne prtožuje. zdej čakam samo še, da joško zamenja za alpsko mleko v celoti - pa mislim, da še ne bom dočakala user posted image .
drugače vam pa morem povedat, da so mojemu možeku danes sporočili, da je postal uradno član pga slovenije (profesionalno združenje golf igralcev). končno, po enem letu in pol prerekanja in raznih drugih muk mu je uspelo tudi to. bravo možek user posted image user posted image user posted image .
pametnega kužka pa še nism naročila. mogoče si ga bo dejan zaželel za rojstni dan. ne vem...
zdej si pa grem umit telesce, da bom lepa dišeča za možeka user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 1660
13.12.2006 22:33:22   
lolipop
Danes smo bolj pozno nazaj iz potepanja po Ljubljani.

Zobki - imamo št. 8. Zgoraj in spodaj po štiri. Upala sem, da je konec za nekaj časa, pa me kar ne neha gristi. Z vso silo se zažene vame, moj mali Hanibal. In potem mislim, da mi bo odgriznil en košček. Se derem, mu govorim, da ne sme. Sam me nekako ne šlivi. Mulc razvajen.user posted image  Mislim pa, da po dvojkicah ne začnejo rasti trojke, ampak najprej štirice.

Hoja - včeraj je začel s prvimi poskusi. Ob mizi se je dvignil, spustil eno roko, nato drugo, ter zakorakal proti meni. Po dveh korakih je izgubil ravnotežje in mi padel v naročje.

Grizenje postelje - v postelji spi. Ko se zbudi, hoče ven. Postelja ga ne zanima.

Kakanje - ponavadi 1-2 x na dan. Je že bolj gosto in bolj smrdi.user posted image

Raimond Lap - imamo. Naročili preko rr. Sam Sleepy baby iščem že nekako od porodnišnice. Ne vem, kje je.user posted image

Vožnja v avtu - odkar ima Tobija, je super tiho in gleda okoli. Prej se je pa samo  piuser posted image .

Marela - Buzz naj bi bil nekako do dveh let. Bomo videli, če bomo sploh rabili.

Dieta - začela sem se rediti.user posted image  Treba bo malo mišice razmigat. Samo dokler se ponoči še dojiva, nekako nimam volje.

Dedek mraz - predstava za otroke je bila enkratna. Lan je predstavo brez pripomb spremljal od začetka do konca (dobre pol ure). Če mu je bilo kaj jasno, pa ne vem.user posted image  Dobil je tudi dve darili- Tobyjevo piramido in tiste račke za v vodo. Oboje sem že sama hotela kupiti. Tako, da so zadeli žebljico na glavico. Hvala služba!

Kami - tvoj možiček je torej TV zvezda? Joj, sem radovedna! Torej?

Čakam.user posted image

Lahko noč.

< Sporočilo je popravil lolipop -- 13.12.2006 22:53:04 >

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
13.12.2006 22:47:46   
Eviii
pa še neki sm pozabla komentirat...
letos so me povabli v službi na dedka mraza. 20. decembra. pa ne bo nič od tega, ker smo na švedskem user posted image ... se morem pozanimat, če lahko dejan darilo prevzame kasneje. 21. decembra pa imamo novoletno žurko. in spet bom zamudila. pač letos ne bo nič slovenskega praznovanja. bomo šli pa na predstavo, ki jo bojo imeli v šoli pr mojih nečakih. bom poročala, kako se razlikuje od slovenskih šolskih predstav.
kakanje pride enkrat na dan. zdej ga je menjava okolja malo presenetila, tako da je danes kakal po komi 5-ih dneh. in se je zraven napenjal, tako da sm takoj vedla, da prihaja klobasa user posted image .
vožnja v avtu je še vedno zakon. zaspi čisto vedno.
no, zdej pa grem pogledat ameriško pito do konca, pol pa ovčke štet.

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 1662
13.12.2006 22:53:24   
taja27
bonnie_ sm si pogledala nove fotke. se mi zdi, da sta si Nik in Ava ful podobna v glavo, pa še frizuro imata isto, enako velike okrogle očke ... ličke. si zadovoljna s stanovanjem? meni se zdi kar veliko, pa teraso imate super. jst ful rada gledam stanovanja. sm falila poklic.

eviii zmenjeno. dieto začneva 15 januarja. huraaa, bom lahko jedla na smučanju. ne vem, zakaj sploh rečem smučanje. smučal bo ati, midve z Avo se bova pa sankale (mamici so namreč premajhne smučarske hlače. fuj, fej).

Evan user posted image  za 11 mesecev. Ava jih ima jutri 10.

uspavanje ... sem brskala po netu glede nasvetov za uspavanje. mi smo tle čist pogorel. Ava je imela prve 4 mesece ful krčev in sva jo revico seveda nosila, ji pela in plesala. tako sva jo lepo navadla / razvadla in se še vedno uspavamo s plesanjem, čez dan in zvečer. tako plešem 3-4x na dan na Slapove; Ne reci nikdar. se mi že meša od te muzike. v avtu funkcionira IL Divo, za spanje pa ne. pa sem jih poslušala celo nosečnost. kakšen Raimond Lap, Ava rata čist živčna od otroških pesmic. to ma verjetno po mami. zgleda, da bomo mogl začet prakticirat, tisto z jokom, a kaj ko se mi trga srce. pol si pa očita, da smo jo tolk dolg čakal, zdej jo pa puščam jokat. in smo spet na začetku. meni pa ostaja problem.

čelahko 'kopiram' eviii;

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
13.12.2006 22:55:25   
taja27
... sm prehitro pritisnila ....

če lahko 'kopiram' eviii; zdaj si grem pa telesce umit, da bom lepa in dišeča za možeka. jutri spet odhaja na pot, tokrat v Budimpešto, ampak pride že v petek domov user posted image

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
13.12.2006 23:41:26   
Bonnie_RR
Čer, punce!user posted image

Taja... Ja, stanovanje nam je zaenkrat super. Sicer je še kar nekaj stvari treba naredit, kupit itd., ampak sem glede na to, da smo se v bistvu v mesecu dni vselili vanj, res zadovoljna. Je manjše (dokler ne bo dokončano še zgornje nadstropje), ampak nam trem to zaenkrat čist paše. user posted image

Podobnost... Js sem tud zadnjič na to pomislila, ko sem gledala slike od Ave. Res se mi zdita ful podobna. user posted image

eviii... Dejan je pa pravi frajer v tem stolčku!user posted image Sem si prej malo predstavljala v glavi, kako bi ta stvar lahko zgledala, pa sem čist debelo pogledala, ko sem videla slike...user posted image Super zadeva...user posted image

zimski izgled rr-ja... A ni fajn? Meni prav paše malo spremembe...

Kami... user posted image za izpit! Ti pa res razturaš...user posted image

Evan... Čestitke za 11 mesecev!user posted image user posted image user posted image

Lan... Uf, vi ste pa že pri 8 zobkih... Js si zdejle sploh ne znam predstavljat Nika z več kot 2 zobkoma...user posted image Me prav zanima, kdaj bo spet kakšen po dolgem času ven pogledal. Smo namreč že od 6. meseca samo z 2 spodnjima zobkoma...

zimska vreča... Jo sicer imamo, ampak mu je še nisem dala gor. Sem ga samo z dekico pokrivala po nogicah (začuda je bil celo pri miruuser posted image ). Jo pa morem naslednjič, ko bomo pri mojih, vzet, ker je še kar tam...

Ljubljančanke... Boste imele v petek kakšno srečanje? Malo razmišljam, da bi vzela Nika s seboj v LJ, ga v času predavanj (slabi 2 uri) pustila pri moji babi, potem bi vas prišla pa malo pogledat. Prišla bi lahko okoli pol 1h (predavanja imam 10-12h).

V bistvu še nisem čist odločena, kako bom naredila, dokončno bom vedela jutri. Tud na podlagi tega, če ima katera takrat kaj časa...

Pa lahko noč!user posted image

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1665
13.12.2006 23:43:51   
ninaki
Evo se mene preden grem spat. Se mi ze kar megli pred ocmi od formul in vsega ostalega. Danes delam po obrokih od 6 zjutraj. Samo kaj, ko Enej ni prevec sodeloval cez dan.

Od vceraj je jokave volje. Mogoce ga kaksni novi zobki dajejo. Ne vem, saj ni nic videti. Pa tezave s spanjem ima. Zvecer noce in noce zaspati. Danes sem ga nosila, pa nic. Pa mu naredila mleko, pa ni pomagalo. Se je umiril in sem mislila, da ze spi, pa zacne jokati. Ga vzamem, pocrkljam, dam v posteljo. Mir, cez kakih 5 min pa spet jovo na novo. In to do pol 10... Pol pa kar naenkrat zaspal. Vceraj je bilo isto. Ne vem kaj mu je kar naenkrat.

Dejan, cestitke za zobke!!!!

Darila...letos bodo kar kupljena. Za vsakega ena pozornost, za moja fanta pa malo vecja pozornost. Unikatna pridejo na vrsto naslednje leto. Letos skusam izkoristiti vsako prosto minuto za fax. Edino potico bom spekla. Za Eneja bom kupila leseno gugalnico, ki jo bomo pritrdili na stok od vrat. Mogoce vam kaka moja ideja prav pride: etericno olje in svecke za v izparjevalnik tega olja (za prijateljice, ki to uporabljajo), piskote (imamo tukaj eno domaco pekarno in super piskote), domace klobase, domac speh, muslije (za prijateljico, ki jih obozuje), druzabne igre, komplet razlicnih svec (za tiste, ki radi prizigajo svece), domace olivno olje.

Sazi...danes sem brala tvoje sporocilo. Mogoce ti pa lahko moje izkusnje kaj pomagajo. Jaz imam tezave s spanjem predvsem takrat, ko me kaj mori. Takrat kar naprej nekaj premisljujem in meljem v glavi in sem na speedu 100/h. Posledicno tudi spanca ni. Po navadi imam takrat ze cisto krvave oci, pecejo me za ****, spanca pa ni in ni. Pa saj ni cudno, ce sem pa tako naspidirana, da se vcasih kar tresem. Zdravilo....ga v bistvu ni, ker se v tistem trenutku ne znam tako pomiriti, da bi zaspala. Vcasih bedim tudi po 2-3h, pa nic ne pomaga. Pol me pa se kako smrcanje zraven mene tako iz tira vrze, da drugi dan prav posteno lajam in rencim na vse zive. Moram pa priznati, da zadnje case ni prav veliko takih noci, saj me vse skupaj manj mori, odkar sem zacela delati za fax in telovaditi. Pa ceprav vcasih po par dni nikamor ne pridem (kar se faxa tice, ko iscem kako resitev), me vseeno manj mori, saj sem vsaj zacela delati. Cetudi samo pol ure na dan. Sicer mi gre po polzje naprej, a se vsaj premika. Je pa res, da ce ni spanca, je zacaran krog, saj mi ne gre prav veliko v glavo, a se vseeno skusam prisiliti, da vsaj v pol ure kaj preberem. In pol sem na koncu dneva kar ponosna nase, da sem uspela vsaj nekaj narediti. Sem pa na racun tega crtala kar veliko stvari, ki sem jih prej pocela. Telovadim kar doma, zjutraj in zvecer po 20 min + vsakodnevni sprehod z Enejem. Ni ne vem kaj, ni pa cisto nic. Sem pa tudi jaz zadovoljna s kg, nisem pa zadovoljna z dejstvom, da nimam niti ene misice vec. Samo vsaj nekaj naredim zase s telovadbo doma, tako da me vsaj to ne mori vec.  Zaenkrat je prioriteta fax, ostalo pride, ko pride. Aja, pa da ne delam non stop vsak dan, si npr. torke vzamem zase, ko pogledam dr. Housa in NYPD, vmes se pa tudi malo ucim. Je pa res, da bi vcasih zjutraj se takooo spala, pa se prisilim in vstanem ob 6, da lahko vsaj kako uro delam (odvisno koliko Enej sodeluje). Zvecer je po navadi lazje, saj lahko vcasih delam tudi do 3h. Cez dan pa odvisno koliko Enej spi. Zaceti je bilo tezko, zdaj sem pa ze cisto notri in mi vsaka na novo napisana stran in ko kaj pogruntam da motivacijo za naprej. Aja, pa ne smes nehati. Pol ure na dan, pa pol ure na dan. Bolje kot nic.
Kar se tice decembra...sploh nisem komplicirala. Za vse, ki jih bom obdarovala, sem napisala seznam daril. In sem vecino ze nakupila prejsnji teden, ko smo sli v trgovino. Stanovanja ne bom krasila, le smrekco bomo postavili. Pa samo potico bom spekla. Gre pa tudi meni blazno na zivce ves ta rompompom in ho, ho, hoji (ze od nekdaj), tako da se bom letos temu se ognila. Naslednje leto bo pa Enej ze vecji in bomo krasili stanovanje, sli ven na razne sprevode, itd, itd, itd. Tako da je tudi to ena motivacija za cimprejsnje koncanje starih grehov user posted image Aja, pa kuhanje sem skrcila na minimum. Pospravljanje tudi - 1x na teden. Sicer sem pa skoraj cel dan sama z Enejem doma, tako da tudi ne razmetavava ne vem koliko. Na koncu dneva pospravim njegove igrace, to je pa tudi vse. Pa pometam in brisem sproti, tako da ni sile. Likanje in pranje konec tedna. Skratka, vse, kar ni nujno, sem trenutno crtala. Za fax delam, ko Enej spi. Ko je buden, pa vse ostalo delava skupaj - se igrava, kuhava, pospravljava. Prej sem npr. kuhala, ko je Enej spal. Zdaj pa se njega v to vljucim in nama hitreje mine.
Aja, pa se nekaj - zelo dober recept za dobro spanje je dober sex pred spanjem user posted image Samo je treba paziti, da vmes misli ne pobegnejo k stvarem, ki morijo user posted image
No ja, mal heca mora biti.
Upam, da ti bo zgornje kaj pomagalo. Sem pa tudi jaz vcasih cisto na tleh in imam obcutek, da mi vse uhaja iz rok. Samo pol se vedno spomnim, da sem takrat ravno na dnu sinusne krivulje in da grem lahko samo se gor user posted image

Zdaj grem pa v posteljo, da bom jutri spet lahko zgodaj vstala. Lahko in mirno noc vam zelim.

Nina

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1666
   RE: Februarčki in februarčice 2006
13.12.2006 23:50:06   
zmajči25
Se vam lahko pridružim tudi jaz?user posted image
Sicer vas redno berem že nekaj mesecev, vendar do sedaj mi ni ratalo kaj napisat. Pa sej ne vem zakaj....user posted image
Sicer imam eno vprašanje za Evii: Glede na to, da ste pred kratkim dali skozi kar nekaj poti (potovanje na Švedsko) in imamo enako stare user posted image  (moja je rojena 25.02.) me zanima kako ste vse skupaj preživeli? Nas namreč čez dva tedna tudi čaka ena daljša pot (cca. 7 ur vožnje) pa me zanima kako je pri vas vse skupaj potekalo. Kaj ste jedli, koliko in kako ste vmes med potjo spali, se zabavali... Moja user posted image   se namreč ful hitro vsega naveliča, v avtu bolj težko zaspi pa se bojim da bomo imeli po poti 7 ur dretja in tečnobe user posted image   
Ima mogoče še katera februarčica kakšen nasvet? Kakšna finta?
Drugače pa na kratko, kaj se pri nas dogaja...

Zobki - nimamo še nobenega, niti ni videt da bo kaj ven pokukalo....Smo bili v ponedeljek v posvetovalnici pa nam je pediatrinja rekla, da se nič sekirat, bodo pa bolj zdravi, ker jim bo prišparano pol leta stika s hrano. Pri meni je to držalo, saj sem dobila prvi zob pri 13 mesecih, do sedaj pa imam samo tri plombe in upam da bo tako še dolgo ostalo.

Hoja - moja user posted image  je čisto nora na hojo in bi skozi korakala po hiši, a kaj ko jo je treba še držat...Me križ boli ko user posted image . Upam, da bo kmalu shodila. Plazi pa se itak že tako hitro, da se včasih moram za njo kar zašibat.

Spanje - je doooooooooooosti boljše kot v prvih mesecih, ko smo se zbujali vsako uro in pol in sem mislila, da me bo konec. Do 5 meseca pa smo itak imeli hude krče in že po defaultu nismo nič spali. Ko pa sem ji začela dodajat GH in ukinjala joško (po dopolnjenem 6. mesecu) pa se je spanje bistveno izboljšalo, tako da ponoči spimo od 9. zvečer do 8. zjutraj. Čez dan pa je druga pesem..... težko zaspimo, če nismo v vozičku in čeprav smo utrujeni, se branimo spanca. Kdo bi razumel te naše male škratkeuser posted image  

Kilogrami - sicer sem nazaj na teži, ki sem jo imela pred porodom, vendar še vedno preveč! Bila sem celo že 6 kg lažja kot pred porodom, pa sem se začela že spet nazaj rediti, groza user posted image . Bo treba ukinit večerje, tudi ločevalna dieta bi prav prišla. A jo je katera že kdaj probala? Deluje?
Vreme - tukaj na Obali je krasno te dni user posted image . Sončno, toplo, danes tudi pihalo ni nič in te kar vabi ven. Danes sem skoraj 2 uri šetala naokrog. Sem se vsaj malo razmigala.

Sej sem za prvič kar precej naložila, da vas ne zamorim že takoj na začetku. Lepo pančkajte in se še kaj pišemo!user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
14.12.2006 0:09:44   
wallery
OJla punce!

Mi tudi še vedno ne spimo ponoči se Taja kar naenkrat začne jokat čeprav ima v večini primerov zaprte oči, ne vem ali se ji sanja al kaj , ji ponudim stekleničko naredi nekaj požirkov in se obrne včasih je potem tišina in zaspi včasih pa kar joka.Res ne vem kaj ji je .

Kakanje najmanj 4-krat na dan

Vožnja z avtom podnevi ni problem ko pa pade mrak ali je že noč pa nastane jok,enako je bilo pri tavečji pa je s časoma prerasla, najbrž da se boji teme

Grizenje:posteljico zjutraj dokler jo ne vzamem ven, stajico je že čisto obgrižena včasih pa jih dobi tudi mami

Zobki: smo še vedno pri 8-ih ne kaže še nič da bo kakšen nov kmalu  

Pametni kuža:ga je Miklavž prinesel je Taja ful navdušena

Mleko :ga ne mara ne vem če ga ves dan poje 3dc

Hoja :od 10m in 2dni hodi že sama sprva je nekaj dni še malo padala sedaj pa prehodi že razdaljo od dnevne do kuhinje cca 10muser posted image user posted image user posted image (sem ful ponosna da sta obe shodili pri 10m Nika je še dva dni prej kot Taja)Nisem pa nobene nikoli silila da bi hodila  

se beremo papa

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
14.12.2006 7:14:51   
tinkatonka
Hojla!

Budna sem že od pol sedmih, ker morava z Anejem na fizioterapijo. Jaz sem že zrihtana, on je pa še v deželi sanj. Naj še kr malo spi, potem ga pa samo na hitro zrihtam in greva.

Kako pa kaj naše nosečke? Wallery, Valentina, pa še ena se je zadnjič oglasila, katera že???  Malamisha???

ČESTITKE za vse, ki so shodili. To je pa res hitro. No za varne korake pa eno pikapoko.

Pametni kuža…ga nima. Niti ga nimamo namen kupit v kratkem.  

Mleko…po novem letu začnem z uvajanjem kravjega mleka. Ima pa Anej nasplošno rad mlečne zadeve. Mlečne kašice, jogurti, skute in mleko po flaški.

Vožnja z avtom…ni problema. Mogoče se mi je dvakrat zgodilo, da je tulil. Ampak je bil res ornk ornk zaspan in slabe volje. Drugače ni problemov.

Kakanje…1× na dan. Ponavadi je pokakan zjutraj, ko ga vzamem iz postelje.

Zmajči25…dobrodošla med nami čvekami.

Bonnie….super stanovanje!!  - Srečanje….sem za!

Zdaj pa šibam zbudit Aneja. Odgovorim še na druge teme ko prideva domov.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1669
14.12.2006 9:15:18   
sarazan
petek - srečanje ... naju najverjetneje ne bo. Imamo ob 9h plavanje, ob 11.30 pa pediatra. Kdaj bo spala, pojma nimam. Če pa Sari uspe odspati svojo rundo pred pediatrom, se pa lahko namalava v Koloseju (?). Pomoje je ta lokacija najboljša, ker je parking, kofe, "igrišče", pa vse smo na toplem user posted image . A ura bi bila kar 12.30?

zmajči25 ... dobrodošla! Pa kar večkrat se opogumi in kaj napiši. Je bilo že več padalk, pa so spet kar nekam poniknile. user posted image

spomini ... včeraj sem si po veliki neumnosti izbrisala vse poste, ki sem jih napisala na naši temi na forumu Nosečnost (sem jih enkrat zbrala za spomin).
Potem sem pa včeraj še enkrat vse kopirala in malo brala svoje in vaše poste. A veste, da so mi tudi solze prišle na oči!? Tako lepo nam je bilo v pričakovanju, pa taaakeee probleme smo imele user posted image  user posted image  user posted image .
Saj zdaj je tudi zelo lepo, samo drugače. Je pa en kup žensk, ki so takrat veliko čvekale, zdaj jih pa ni več z nami. Upam, da je razlog, da imajo internet samo v službi, pa se bodo spet oglasile, ko bomo na forumu Otrok. Ali so pa tako zelo zaposlene, da ne najdejo časa za čvek user posted image . Kakorkoli, samo, da jim je dobro in so vse ok.

vožnja ... tudi Sara se ne mara voziti. Sploh v Tobiju. Lupina ji je še prav in je v njej v mojem avtu. Tam se še kar zamoti, v Tobiju je pa kriza.
zmajči25, jaz ti svetujem, da se na tako dolgi poti večkrat ustavite in user posted image  vzamete iz sedeža in potelovadite. Seveda jo ne budit, če bo spala, sicer pa je miganje kar priporočljivo, tudi za vas. Srečno!

pametni kuža ... ga nimamo in ga tudi ne nameravamo kupiti.

Kami ... ti si carica. Jaz pa najdem 1000 razlogov, da se mi ni treba spravit k obveznostim za doktorat. user posted image  

ločevalna dieta ... jaz zaključim prvih 90 dni 7. januarja. Potem pa nadaljujem naslednjih 90 dni (da bo od te diete sploh kaj koristi in ne bom vsega dobila nazaj!) in se res lahko skupaj spodbujamo.
zmajči25, najprej si malo preberi o njej. Nekaj je na netu, nekaj na forumu Hujšanje (smo februarčice aktivne pod Vztrajne 2), pa knjigica z jedilniki obstaja - izdala revija Rina. 

"razvajeni otroci" ... (za tajo27)
Takole bom rekla. Trdno sem prepričana, da več, ko bomo dale otrokom zdaj, bolj bodo samostojni in pridni kasneje.
Neštetokrat sem že slišala in brala, kako so mamice jamrale, da jim vsi pravijo, kako so v prvem letu razvadile in crkljale svoje user posted image . So ponoči vstajale, nosile user posted image na rokah, nikoli jih zanalašč pustile jokat.... Potem so pa ti user posted image  zrasli v pridne otroke, nikoli se niso metali po tleh v trgovini,... Mamice so sicer "trpele 1 leto, potem pa imele za vedno mir. Seveda je obratna zgodba pri otrocih, ki so morali na hitro postati "samostojni".
Pa ne želim vse metati v isti koš, da ne bo kakšna narobe razumela. Otroci so si tudi različni in eni rabijo nekaj, drugi pa nekaj drugega.
Mislim, da je najbolje, da ravnamo po lastnih instinktih in ne nasedamo tistim, ki nas prav začudeno sprašujejo: "A tvoj user posted image  pa ne prespi noči?", "A vi pa še ne hodite?!", "Naš je pa že pri 9. mesecih sam jedel!" user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
14.12.2006 9:57:59   
Eviii
jutro user posted image .
mi smo danes že pokonci. zadnje dni smo malo dolgo spančkali in nas ni blo nikoli pokonci pred deveto. no, danes smo se pa že vsi pošlihtali, pa umili, pa pokakali user posted image  in zamenjali pleničko, pa oblečeni smo že in pojedli smo tudi. pripravljeni na začet nov dan.
naša noč je bla spet ena manša katastrofa. dejan se je zbudu petkrat in je rabu joško. sm pa začela zdej z novim načinom. po dojenju ga ne pustim več v najini postli, ampak ga odnesem v njegovo postlco. in kot zgleda lepo funkcionira. prej je bil tečen, ko sm ga premaknla nazaj v svojo postlco, zadnje dve noči pa ne protestira več.
enej, fajn opravi danes na fizioterapiji. pokaži, da si fajn fantina in vse obvladaš (kar si dejanu že itak zadnič v koloseju pokazal).
sarazan in sazi, ja ta podiplomski študij je ena prava muka. sej obiskovanje predavanj ni tak napor. pa pol ti rečejo, da moreš seminarsko nardit za izpit... ni ga hujšega. rajši imaš en rok in veš, da se moreš neki naučit. v nasprotnem primeru samo prelagaš. jst sm od poletja naprej (pa tudi precej poleti, ko smo bli na švedskem) žrtvovala noči, da sm spisala doktorat do konca. ni šlo drugače. ko se je dejan zbudu okoli štirih, sm jst vstala, dve urci pisala, ga podojila, spet dve urci pisala, šla spet dojit in pol je dejan počasi vstal, mojega študiranja pa je blo večinoma konec. no, ko je začej jest gosto hrano, sm ga dostikrat pustila mojim, jst sm pa nad nalogo lahko tudi med dnevom spravla. upam, da bo moj tru kmalu poplačan. ko začnem delat konc januarja, se mi res ne da več s tem mojim doktoratom ukvarjat.
potovanje je pr nas zgledalo takole. letalo iz benetk smo imeli ob 14.15. do letališča je približno dve urce vožnje z avtom. jst sm rada dve urce prej na letališču, da mi ni treba pol noret. od doma smo šli malo pred deseto. prej sm dejana fajn nafotrala, da je bil mir tiste dve urce v avtu. eno uro je bil buden, pol ga je pa zmankalo. se je zbudu glih par metrov pred prihodom na letališče. pol smo rabli 15 minut, da smo vse razpakirali, pa dejana odpravli. potem smo šli proti check-inu. naš let še ni imel razpisanega okenca, zato smo izkoristli za kosilo (ura je bla 12). dejanu sm dala kašico (kr kupljeno), midva sva pa pojedla neki sadja, pa jogurt. šli smo tudi na wc. pol so pa glih odprli check in. ko smo tam odpravli, je možek hotu it na en košček pizze na letališču in smo šli. pol pa proti kontroli pasaportov. s sabo smo imeli dva velika kufra (sta šla zadaj na letalo), pa pregrinjalo za taščo (ima rojstni dan drugi teden; pregrinjalo je tudi šlo zadaj na letalo), pa dva rukzaka stvari za dejana, pa rukzak z računalnikom, pa rukzak s hrano in pijačo. to vse je šlo z nami v kabino (smo bli natovorjeni ko osli user posted image ). po kontroli pasaportov smo šli proti letu in tam čakali ene pol urce na vkrcanje. dejana sm spet malo nafutrala, ker je bla ura že skori dve. pol smo se vkrcali (dejana smo z vozičkom peljali do vhoda na letalo). na letalu je bil dejan super priden. stevardesa nam je prnesla knjigico z živalcami (ki je pol ostala dejanu za darilo) in dejan se je celo pot ubadal z njo. enkrat vmes sm ga podojila, ker je postal malo tečen, zaspat pa ni hotu. ko smo pristali, smo šli najprej po vso prtljago in pol na vlak (k sreči je letališče v kopenhagnu res funkcionalno, ker je takoj pod letališčem železnica, ki pelje vsepovsod). na vlaku smo bli circa 20 minut (dejan je ta del poti spal). žal nismo dobili takoj vlaka proti domu, ampak smo mogli dve urci čakat na železniški na švedskem. dejan je tam postal malo tečen, ker ga je že začelo malo mučit od celega dne. spet sm ga malo podojila, malo je pa dubu mlečne kaše, ki sm jo prnesla od doma. midva sva tudi v tem cajtu pojedla vsak en sendvič. ob sedmih smo imeli vlak. štiri ure je blo za dejana malo naporno (vsaj zadnje pol urce). vmes sm ga enkrat podojila, pa je dvakrat zaspal za enih 20 minut. prispeli smo ob enajstih. tast in tašča sta nas peljala domov (15 minut vožnje z avtom). dejan je bil malo tečen, ker je bil utrujen, ni pa hotu zaspat do dveh... skratka, mi nismo šli z avtom in se nam je itak dogajalo, ker smo menjali prevozna sredstva, pa tudi dlje cajta nismo bli pri miru. dejan se je zamotu že samo s tem, da smo se premikali. hrana za dejana je bla kupljena (razen mlečne kaše). verjamem pa, da je vožnja v avtu, ki traja več kot dve ure, naporna.
zmajči, dobrodošla med nami user posted image .
zdej pa grem v ikeo user posted image .

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 1671
14.12.2006 10:34:24   
tinkatonka
No da nadaljujem….

iTIVI…prvič slišim zato. Zadeva se sliši dobro, ampak kaj ko ni časa za gledanje TV-ja. Mogoče kasneje, ko bodo otroci večji J

Barve v sobah….mogoče se katera izmed vas spozna na to. Midva z možem sva si namreč zamislila, da bodo sobe v našem novem stanovanje zelo pisane. Npr. ena soba rumena, druga zelena, v tretji mogoče modra…. Zdaj me pa zanima, če katera ve katero barvo se priporoča imeti v spalnicah, delovni sobi, dnevni sobi. Vem da ene barvo so priporočljive za spalnico, spet druge pa ne, za katere barve gre se mi pa ne sanja. Mogoče se pa katera izmed vas spozna na to. Drugače sem bo pa še na kak drug forum »obesila«.

Anej je ravno zaspal (vsaj mislim, ker je kar naenkrat utihnil), jaz grem pa mal po spletni strani bodoče službe brskat, da vidim, če je kaj novega.   

Lp Tina

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 1672
14.12.2006 14:02:11   
tinkatonka
sem vidla da sem še nekaj tem izpustila...

raimond Lap...ja v bistvu sploh ne vem kateri Cd od njega imam, ker je "domača proizvodnja". Gor so mislim da različne pesmi iz različnih albumov. Ampak mislim da ni štos v Lapu. Anej je imel tud blazne probleme z dnevnim spanjem. Odkar pa obvlada stanje, spuščanje, sedenje, vrtenje preko obeh bokov, s tem nimamo več takih težav, ker se je sposoben utrujen v postelji igrati tudi več kot pol urce, potem pa počiva in zaspi. Včasih pa zaspi, še preden zapustim sobo. Odvisno od stanja utrujenosti. No pa da ne bo slišati talo idealno.  Včasih nam še vedno zagode in je samo moje naročje "spalnica".

moje spanje... če se ponoči zbudim zaradi Aneja in mu dam flaško, se uležem nazaj v posteljo in zaspim v sekundi nazaj. Seveda to ni najbolj fino, ker se dostikrat Anej, ko popije tistih nekaj ml, spet predrami in začne jokat. In če se ponoči zbudiš in zaspiš nazaj 10× si pomojem ravno tako utrujen, kot če vmes med Anejevimi bujenji ne bi spala. Je pa še ena stvar. Odkar namreč v spalnici nimava TV-ja (kak mesec pred Anejevim rojstvom sva ga preselila ven iz spalnice), spim 10× boljše. Zaspim v kakih 10 minutah potem, ko se uležem v posteljo in tudi spanje je kvalitetnejše. Mogoče pa tud Dormeo pomaga. user posted image user posted image user posted image
vrtec...v pon grem podpisat pogodbo za vrtec. JUHUHU!!!  user posted image user posted image user posted image  Ampak 29.januarja bova pa oba jokala. Anej v vrtcu, jaz pa doma. user posted image user posted image user posted image  Meni gredo vsakič, ko se spomnim in govorim o tem vrtcu solze v oči. Zadnjič, ko sva se z možem pogovarjala, sem se pa celo zjokala. Sej vem da pretiravam. So what!

petarde...živim na vasi in ni prevelike panike s petardami. Ponavadi je sosed bil čisto divji. Odkar ima sam majhnega otroka je malo manj. 

No zdaj pa mislim, da sem na večino odgovorila....

Lev...kar tako naprej pri hranjenju. user posted image

Bolančki.....veliko vitaminčkov. user posted image

LP Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
14.12.2006 14:19:57   
Bonnie_RR
Dan!user posted image

Samo, da vas na hitro pozdravim in sporočim, da naju jutri žal ne bo. Sem se že ful razveselila, ko je tako lepo vreme zunaj, potem sem pa z mojo babi govorila in ima jutri dopoldne ene nujne opravke, tako da ga ne more pazit, ko sem js na faksu. Žal...user posted image

Se bom probala zmenit za naslednji teden in vam še sporočila...

Morem it, ker mi Nik skoz po tipkovnici tolče.user posted image

Se beremo zvečer...

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 1674
14.12.2006 14:24:07   
tinkatonka
Aja še to...(danes pa samo moji posti, me imate že dost a neuser posted image )

Sem dodala nekaj slikic v album. Geslo je enako.

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z Oki doki izdelki do napolnjenih šolskih ...
Z nakupom izdelkov Oki Doki v trgovinah Spar in Interspar med 1. in 26. avgustom pomagate omogočiti 100 napolnjenih šols...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?