sazi
|
Čer, tole sem danes "spesnila". Sem bila kar dolga. Upam, da se vam bo dalo vse prebrati . Tole kar v Wordu že cel dan počasi sestavljam, ker sem s temami kar v zaostanku. No, pa najprej malo o tem kako smo pri nas; sva bila z Levom danes na kontroli. Je sicer je precej bolje, ampak ima ušesa in grlo še vedno malo bolj rožnata in ga moramo še naprej precej skrbno čuvat. Tako da kakega bazena še nekaj časa ne bomo obiskali – se moram pozanimat, kako je z zamujenimi urami na tečaju – upam, da me ne bomo kar odpravili, ker imam pač smolo in je Lev zbolel ob koncu in se ne da več nadomeščat. Sicer pa, samo da je bolje in da se tudi obnaša bolj veselo. Smo ga pa v teh zadnjih 5-6ih tednih, ko je bil kar naprej malo bolan tako zelo razvadili (oz. se je sam, ali kako s svojimi zahtevami), da sploh ne vem, kako bomo prišli nazaj na naše stare navade. Zaspi izključno in samo tako, da mu do onemoglosti (moje ali moževe) guncaš rito. Je že čisto koma, globoko diha in nehaš, pa dvigne glavo, pogleda gor, kaj je zdaj to in začne tako kričat, da se meni kar rola. No, zvečer sem ga zdaj 2x kar malo pustila (po 10 minutah guncanja in ko se je res umiril) in je potem nehal kričat v manj kot pol minute – samo izsiljevanje. Pa če kaj ni po njegovo – tisti hip tako kriči – niti proba ne kaj na »lepši način povedat« - samo kričanje. No, pa da ga ne bom samo grajala – končno je. In to dopoldne sadne kašice (kupljene, pa tudi doma pripravljene) in potem spije celo nekaj soka zmešanega z vodo – vode in čaja niti kapljice, razredčen sok pa. Na žalost sem mu prvič dala enega Hippovega s sladkorjem. Sicer je bil razredčen 1:3, pa verjetno še vedno sladek. Upam, da bo pil tudi takega brez sladkorja. Tudi zelenjavo je – enako; doma pripravljeno, pa tudi kako iz kozarčka – te so mu še posebej všeč. Pa sem zaenkrat vesela, da sploh poje. S tem, da ga navadim na samo domačo hrano se bom kasneje ukvarjala. Zaenkrat se mora navaditi na GH. Je pa tako, da mora biti VSE kar poje in popije pogreto na 37 stopinj – tudi ananasov sok z vodo – svašta. Tako da imam zaenkrat še vedno problem, saj ga večinoma lahko hranim samo doma. No, pa k temam. Marela: mi imamo speedija in bo čez zimo gotovo v uporabi ta, spomladi bom pa razmišljala o čem drugem. Mi je Zapp sicer zelo všeč, ampak me moti, da nima naklona in tudi cena mi ni všeč. Ursa_p, tisti Mutsy izgleda res super, ampak cena je pa še hujša. Sem gledala na E-bayu in jih imajo po 189 EUR Ezi – čestitke za podaljšano porodniško. Kako bi se mi prileglo biti še 3 mesece doma… No, pa saj Levu v varstvu ne bo tako hudo, pa še delala ne bom 8 ur in bo za vse lažje. Me pa čaka toliko dela, da se mi že zdaj rola. Spanje – pa ne naših otročkov, ampak naše. Pri meni katastrofa. Danes je bilo sicer malo bolje, ampak prej 2 noči nisem nič spala, pa je bil Lev tako priden. Je samo malo kašljal, drugače se pa ni zbujal. Ne vem, ampak očitno mi vsi tile moji zaostanki na vseh področjih res ležijo na duši in ne morem spat. Zadnji mesec je bil res naporen in enostavno se mi vse nabira (še najbolj pa me morijo moje študijozne zadeve, saj eno licenco nujno potrebujem za delo, pa ne uspem nič narediti na to temo – no, saj službo bom imela, ampak moj cilj je že ves čas, da si denar – sebi in podjetju – služim z opravljanjem moje bodoče osnovne dejavnosti. Mi manjka zaključna naloga in zagovor, pa vse to se zna po tistem, ko oddam vleči še več kot pol leta – in to vse za 2 licenci in še za magisterij – ni čudno, da ne spim). Pa tale december mi hodi s tega vidika malo narobe. Sploh se mi ne da ukvarjat z darili, praznovanji…. Bi res rada kaj »uporabnega« naredila. Sem po duši bolj praktik kot romantik. Darila – še nič. Katastrofa. Niti idej. Mi kar slabo rata, ko začnem razmišljat. Pa sploh ni fora v denarju (nisem ravno ustvarjalni tip), ampak sovražim gužvo, nabasane trgovine (no, pa tudi trgovin nasploh ne obožujem), ves ta pomp okoli obdarovanj – mi gre kar na bruhanje… Sicer imamo enkrat namen v mesto lučke pogledat, ko bo Lev res zdrav, ampak drugače me pa vse to kaj dosti ne pritegne. Petarde – pri nas že pokajo in čedalje huje bo. Še dobro, da bomo za silvestra v Bohinju, čeprav je tudi tam na kupu precej apartmajev in bo gotovo tudi pokanje, ampak tako hudo kot tu med bloki pa ne more biti. Eviii – upam, da te doktorat ne mori tako, kot mene tele zadeve. Ti pa želim, da ga čimprej uspešno odpraviš. Pa uživajte tam na severu. Izgubljeni kilogrami – čestitke vsem, ki se uspešno borite proti odvečnim. Sama imam sicer kilažo super – enako kot pred porodom in sem s kilami zadovoljna, ampak včasih sem imela kje kakšno mišico, zdaj je pa vse bolj tako tako. Sploh ne pridem na vrsto, da bi kaj migala, da o tem, da sploh nimam energije niti ne izgubljam besed. Raimond Lap – tole se sliši pravljično, tinkatonka. Sicer imam doma od njega vsemogoče, pa me vseeno zanima, kaj daš Aneju gor, da ti takole zaspi. Sleepy baby, mogoče? No, se itak bojim, da pri nas nima veze glasba, ampak d aima Lev probleme s spanjem, kot njegova mama – že od nekdaj ne spim kot bi bilo treba in kot bi bilo zdravo. Zobki – jih ima 6, ampak meni se zdi, da že cel mesec ven silijo zgornje trojke, pa nekaj se spodnje dvojke prebujajo Laski – ima že kar dolge in bi jih morala malo ostriči, pa se kar ne odločim. Kakanje – pri nas na vrsti načeloa 1x na dan. Včasih kak dan preskoči. Dedek mraz v podjetjih – na žalost sva z možem zaenkrat zaposlena v isti firmi, kjer otroci do 1 leta ne štejejo – pa tudi zelo zgodaj so že prestari za dedka mraza – pač velika firma, veliko otrok, potem pa gledajo, kje lahko prišparajo… Bi sama našla 1000 drugih možnosti, ki bi bile finančno bolj opazno, ampak najlažje je prišparat tistega jurja ali 2 pri darilih za otroke. No, pa ne bi o tem. Itak, da sem (bila) v tem podjetju zelooo nezadovljna. Sara – čestitke za napredek. Si Leva prehitela kar po desni. Zdaj, ko je malo bolje, se bom zmenila s tisto fizioterapevtko, da pride malo naokrog in skupaj potelovadimo. Sicer se zdaj vleče po trebuhu (se samo z rokami vleče naprej), ampak je dr. v razvojni rekla, da to ni kaj dosti – je bila pa zelo prijazna, če je mogoče prejšnji stavek malo čudno slišati. AD3 kapjice – do zdaj smo imeli D3 in je dobival 4 kapljice. Zdaj imava pa AD3 – po mojem, se je dr zmotila. No, itak ne bo nič narobe, če dobi še malo A vitamina, samo zdaj ne vem, koliko naj mu jih dam. No, za nekaj dni še imam D3. Mečave pa še nima zaprte – se jo kar močno čuti, da ni dr nič rekla na to temo. Kolikor več, je čisto normalno, da v tej starosti še ni popolnoma zaprta. Rezervacije v vrtcu – hja, po mojem ima vsak vrtec svojo politiko, vsi pa večinoma gledajo na denar, ker če bi lahko zdaj vzeli otroka in že 3 mesece dobivali plačilo… Bi ti privoščila Ezi, ampak se zna zgoditi, da ne bodo ZA. Pojdi in vprašaj. Sestra je spraševala v njihovem vrtcu, če bi ga lahko začel obiskovati kak mesec pozneje, kot septembra – namreč preselili se bodo šele konec zime in zdaj vozi malega tja čez pol LJ, pa so rekli, da bo mesto dobil kdo drug, ker je taka vrsta. No, pa ga vozi tja, čerpav bi bil drugače še nekaj mesecev v privat varstvu. Zamenjava za punčko – no, se mu je včasih kar pogosto dogajalo, zdaj pa ne več, čeprav se meni res zdi tak nežen fantek – je skoraj tak, kot jaz, ko sem bila majhna – pa so mene vedno imeli za fantka (in to še mnogo let – tam nekje do 8-9) in sem bila sama na to zelo ponosna. Mraz – smo bili v nedeljo v šopingu v BC in je Lev dobil zimsko vrečo – super stvar. Končno mi ni treba več skrbeti, ali ga mogoče kaj zebe. Pametni kuža – tudi mi bi ga, pa jih res ni več. Prodajalka v BC je rekla, da jih verjetno dobijo konec januarja – super za darilo za 1. rojstni dan. Ezi in petek – če bo Lev zdrav, potem lahko kam prideva. Albumi na RR – že dolgo si nisem pogledala nobenega, prav tako ne dodala nobenega. Sploh nimam nič slik od Leva od zadnjega meseca. Se bom potrudila in dala kaj gor. Vam sporočim, ko bo kaj – bodo pa bolj stare fotke. Taja27, sem si ogledala fotke – Ava je res navihana in lušna punca. Mi lahko še katera pošlje geslo na ZS? No, saj drugače vam bom pa na ZS pisala, če mi ga pošljete. Namreč čisto nobenega si nisem zapomnila, evidence pa ne vodim. Sneg – hja, mi je že všeč, samo ne, če ga je potrbeno kar naprej kidat, pa vedno »reševat« avtomobile iz te goldlje – si ne prdstavljam, da bi zapadlo pol metra snega, potem bi morala pa z Levom k zdravniku – ni šans, da odkopljem avto. Bi moral biti kar taxi v igri. Bom pa v Bohinju vesela snega. Bo treba še tiste ta zložljive sanke kupiti. Tami, bravo za samostojne korake. Depresija in jamranje – no, itak, da sem že bolje. Je pa tako, da če se tu gor nobena ne pritožuje, potem se mi motata po glavi samo 2 stvari (kadar nisem najbolj razsodna). 1. ali nimate problemov HAHAHAHAHA, ali pa sem samo jaz tista, ki se z njimi ne zna soočati. No, kot vidim, se tudi nekatere druge včasih malo težje spopadete z vsem skpuaj, pa mi je malo lažje – pa ne me narobe razumet. Bi vsem privoščila, da bi bili vsi super, samo včasih se imam za taklo strašno nesposobno. Grizenje postelje – pri nas ni prišlo na vrsto. Se Lev še ne zna usesti sam in sploh ne pride do roba, če ga sama ne dvignem. Drugače je pa rob oblečen v plastiko. Pitje soka – no, ker je že skoraj cel dan mimo naj samo še povem, da Lev pije tudi sok brez sladkorja. Lepo, da se vam je dalo prebrati do konca Lep pozdrav in lahko noč
|