sarazan
|
Tako, jaz sem že pol ure v službi, pol ure na RR s šalco kave v roki (doma ni časa sploh ) in sem vas vsaj približno prebrala. En kup novih tem, en kup novih dosežkov in dojenčkov, ki se levijo v malčke. Pri nas je Sara tik pred tem, da shodi. Sicer jo prav nič ne spodbujam, ker mi kar paše, da je še ni treba loviti po stanovanju. So mi prijatelji rekli v soboto na Sarinem RD praznovanju, da je "talušten let" za nami . Zdaj se pa začnejo vragolije, male poškodbice in škoda v stanovanju. Skratka, bolela nas bo glava . Tudi Sara se že zavestno odziva na moja vprašanja - ve, kaj pomeni ne, ja, še. Tako mi je olajšano prehranjevanje, saj mi sama pove, kdaj ji je kaj všeč in kaj ne. Sicer je pridna jedka. Poje vse - ni nič izbirčna. Zelo se trudi uporabljati žlico, vendar je še kar nespretna. Mislim, da je to ena dobra stran vrtca, ki otroke (ne)hote spodbuja k samostojnosti. Sara je sicer prava klepetulja, ampak nimam narejenega tečaja dojenščine in jo nič ne štekam . Pametni kuža je zdaj tudi pri nas doma. So ga podarili Sarini prijateljčki. Sara ga kar obrajta, še bolj pa je nad njim navdušene triletna nečakinja. Meni je tudi luškan, ampak ga bom kmalu imela polna ušesa . Sistematski pregled imamo v sredo. Sara naj bi bila tudi cepljena (OMR), ampak bomo pomoje prestavili, ker še vedno malo kašlja in smrka. Me prav zanima, koliko je težka. Naša vaga je premalo natančna, da bi imela verodostojen podatek. Upam, da smo že na 9 kg, ker zdaj smo lupinco dali moji sestri za malo Lauro. Ja, še v petek sem našo bejbo vozila v lupini in ji ni bila še nič premajhna.... Imamo tak mali drobižek doma . Kahlice še nimamo in se nam še ne mudi z njo. Pomoje sploh še ne bi dojemala, čemu služi. Da se bo pa igrala z njo, se mi pa ne zdi ok, ker potem mi bo pa čez eno leto polno kahlo na glavo obrnila. Voziček ... ostajamo na Speediju SX. Vedno manj ga uporabljamo, ker Sara noče biti več v njem. Zdaj bomo kupili nahrbtnik in upamo, da ji bo všeč, sicer ne vem, kaj bomo. Jaz imam roke že do kolen, ko jo nosim na sprehodih (pri očku se pa noče nosit ). Ninaki ... tudi pri nas se je pojavila crkljivost, cmeravost in "ne vem, kaj bi rada" takoj, ko sem jo začela puščati samo v vrtcu. Pa spi tudi več kot pol noči pri nama. Ko jo hočem prestaviti v njeno posteljo, se takoj prebudi . Ne vem, kako bomo tole zrihtal. Kakšen mesec bom še počakala (da ji pride vrtec malo bolj v kri), potem jo bo pa treba spet navaditi na njeno posteljo. Previjanje ... no comment! Laura ... moram še enkrat načet to temo . Sem bila včeraj v porodnišnici pri sestri in videla to malo bitjece. Saj je nikjer nič ni. Tako je majhna, da se je nisem upala niti prijet. Sestra pa izgleda po tretjem porodu, kot da je šla tja na kavo. Rodila je v 46. minutah. Še dobro, da živi čisto zraven. Zdaj je pa še pol ure mimo in bi bilo dobro, da res začnem kaj delat . Se beremo... Pa vsem slavljenčkom vse najboljše!!!
|