sarazan
|
O, marička, odkar sem v službi, vas sploh ne dohajam. Toliko tem ste odprle, da sem že vse pomešala... Mi smo imeli sistematski pregled. Sara je bila cepljena in brez reakcije. Ima komaj 8,6 kg in 75 cm. S težo je še vedno pod spodnjo mejo. Natalia, "svaka čast" za tvojo Evo - je babnica in pol. Na testih je ponovno blestela. Pri nas ni bilo punčke, ki bi jo morala nahraniti s stekleničko. Ampak Sara to obvlada v nulo, ker vsemu, kar ima usta, vedno tlači otroško flaško v usta. Je že sama z žlico, razen kakšne juhe ne. Jo pa še sama dohranim, saj še vseeno ni tako zelo spretna. To veščino je osvojila v vrtcu, ker jih tam kar pustijo same, da jedo, potem jim pa še pomagajo, da so siti. Hodimo še ne, je ful previdna. Je pa že brez opore stala na mestu pol minute. Trenutno ji je velika zabava voziti se v triciklu ali s poganjalčkom po stanovanju. Izgleda, da je tudi ona pogruntala, da je tako lažje, kot hoja . Govori še vedno ata (kar je lahko glih kar koli), oci (oči), teta, am-am (ko vidi hrano), ba-ba (ko se gre indijance ) in zraven z roko tolče po ustih, dej-dej (ko je jezna) in še en kup zlogov, ki nimajo nekega pomena. Mama ali mami pa še ni v njenem besednjaku. Če hoče k meni, enostavno začne vreščat in se nardi totalno bogo . Umivanje zobkov pri nas ni muka. Ji je kar všeč. Ne uporabljamo paste. Ima pa zdaj že 8 zobkov (vse enke in dvojke). Copatki ... pri nas uporabljamo samo nogavičke z ABS. Je pa tašča kupila (se ji pač mudi ) copatke, na katerih piše "Little Friend". Sara jih ne mara preveč, ker v njih ful švica. Smo šli pa v Mass gledat in bomo kupili ene (mogoče so celo Superfitke?), ki so ful zračne in imajo kar mehek podlat. Cicibanovi nam niso všeč, so res tako trdi in za moje pojme neudobni. vrtec ... v začetku preteklega tedna je nehala jokat. Tudi zjutraj je prostovoljno šla k vzgojiteljici. Tinkatonka, če bo prehudo zate in posledično za Aneja, naj tvoj mož parkrat pelje Aneja, če se le da. Pri nas je to ful pomagalo, da sem se skulirala jaz in Sara je bolj mirno sprejela spremembo. Te pa boli srce, vem... sem dala sama to pred kratkim skoz. Ampak bo še vse dobro, boš videla. Še taki "mamini sinki" so slej ko prej navdušeni nad družbo vrstnikov. A ja, mama faza bo pa postala še bolj izrazita, vsaj pri nas je bila. Zdaj po 1 mesecu se je pa tudi to uneslo. Risanke ... niso zanimive za več kot minuto ali dve. Reklame... ene jo čist začarajo, druge pa ne. Zelo rada pa gleda TV, če nastopajo otroci. Maškare ... Sara bo zajček. Upam, da ne bo preveč protestirala, ker so ušeska na obroču za na glavo ("rajf" smo včasih rekli). Ko smo ji poskusno dali na glavo, je kar prenašala. Vsem novim enoletnikom želimo vse najboljše!
|