|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarčki in februarčice 2006
6.2.2007 16:58:57   
Eviii
no, najprej, da nam malo osvežim spomin na slavljenčke:

- natalia – 2.1.1980

- suky – 5.1.1981

- petra.horzi – 20 let (11.1.1986): – Jan - 6.1.2006

- petra.horzi – 11.1.1986

- kami - 34 let (10.3.1972): - Liam - 12.7.2002, Evan - 12.1.2006

- BaGSi - 31 let (1.11.1975): - Bor - 20.10.2001 , Anja - 20.1.2006

- sarazan - 31 let (6.12.1975): - Sara - 29.1.2006

- Wallery – 29 let (15.3.1977): - Taja - 29.1.2006, Nika - 14.9.2003

- ursa_p - 25 let (19.12.1981): - Gal - 30.1.2006

- sazi - 30 let (16.8.1976): - Lev - 31.1.2006

- trdozimc - 30 let (31.8.1976): - Jan - 31.1.2006

- čuko - 29 let (7.9.1977): – Gal - 2.2.2006

- pika-poka - 23 let (5.5.1983): - Klemen - 3.2.2006

- Natalia - 26 let (2.1.1980): - Eva Zala - 4.2.2006

- Karin412 – 29 let (4.12.1977): - Ajla - 5.2.2006

- Štručka – 26 let (5.7.1980): - Benjamin - 6.2.2006

- petra81 – 25 let (18.3.1981): - Tami – 12.2.2006

- Taja27 - 34 let (27.6.1972): - Ava - 14.2.2006

- bonnie – 21 let (7.11.1985): – Nik – 15.2.2006

- Ezi - 29 let (29.9.1977): - Nejc - 23.2.2004, Rok -15.2.2006

- suky - 25 let (5.1.1981): - Gaja - 16.2.2006

- Ursi - 29 let (11.6.1977): - Nejc - 18.2.2006

- lolipop - 33 let (3.9.1973): - Lan - 18.2.2006

- CERT – 27 let (14.11.1979): - Gašper - 19.2.2006

- malamisha - 31 let (11.6.1975): - Mojca - 19.2.2006

- Tina76 - 30 let (30.5.1976): - Jošt - 20.2.2006

- SašaR - 26 let (21.3.1980): - Neja - 21.2.2006

- tinkatonka - 24 let (30.3.1982): - Anej - 23.2.2006

- Petrina28 - 30 let (28.5.1976): - Domen - 1.11.2003 , Mija - 23.2.2006

- Ezi - 29 let (29.9.1977): - Nejc - 23.2.2004, Rok -15.2.2006

- jasnica - 23 let (25.7.1983): - Rebeka - 25.2.2006

- MjaV – 31 let (14.9.1975): - Jona – 25.2.2006

- Marty5 - 27 let (14.6.1979): - Jernej - 28.2.2006

- eviii - 33 let (22.8.1973): - Dejan - 3.3.2006

- sasa30 – 32 let (25.9.1974): - Matic – 8.10.2001, Zala – 5.3.2006

- kami - 10.3.1972

- wallery – 15.3.1977

- petra81 – 18.3.1981

- SašaR – 21.3.1980

- tinkatonka – 30.3.1982

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
6.2.2007 17:15:45   
Eviii
voščit moremo najprej galu od čuko, pa klemnu od pike-poke, pa evi zali od natalie, pa ajli od karin in benjaminu od štručke

user posted image

sm vidla, da ste se kr razpisale v teh par dneh.
meni je čisto kul, če nadaljujemo kr to temo. kot ste zapisale, smo mi med zadnimi na seznamu za upihnit svečko (samo še zala od saše30 je za nami) in se mi zdi prou, da zaključimo eno obdobje v isti temi.
čestitke vsem otročkom in malčkom za očitne napredke user posted image user posted image user posted image . pa seveda sazi, ker si tako zasluži podaljšanje porodniške, ker je bil lev to leto precej bogi in hočemo, da napreduje skupi z nami.
jst sm prejšni teden začela s službo. ok zaenkrat. me ne obremenjujemo preveč. sm bla v ljubljani v pondeljek, četrtek in včiri. in ne boste verjele, na mizi me je čakala pogodba za nedoločen čas user posted image user posted image user posted image . sm prou vesela. pa tudi z doktoratom mi gre ok. sm bla včiri pr predsednici komisije, ki mi je rekla, da je naloga ok in da bo kr kmalu zagovor. ene par stvari nej popravim, da ne bom znižala njene vrednosti in to je to. je pa drugače ona tudi mama od mojega sošolca, pri katerem sem zdej zaposlena in sploh ni vedla, da sm tam user posted image ...
no, danes sm pa ornk zbolela. najprej me je proti jutru začelo grlo praskat. pol sm pršla v izolo, ker sm imela neki namen nardit (sej neki tudi sm), pa mi več kot tolko ni uspelo. sm se pre zadekala, vzela lekadol in je vročina končno padla. očitno sm fasala kako virozo user posted image . no, pa sej bo bolše.
drugi teden dobimo obiske. v petek pridejo možev brat in dva nečaka k nam za pet dni, pol pa gremo skupi v milano na tekmo...
naš babi servis deluje brezhibno. dejan sploh ne opazi, kdaj grem v ljubljano. ko pa delam od doma, so itak cel cajt z njim naokoli in se mu itak dogaja user posted image .
v službi je za dedka mraza dubu ene fajn kocke mega blocks. in to mu zdej predstavlja neizmeren vir zabave. jih gleda in sestavlja in se pogovarja z njimi cel cajt user posted image .
kar se tiče balkona. pr nas je to full uporabna zadeva. imamo kar velikega. ograja je polna (niso deščice, ampak zidek). itak smo v prvem štuku, da ni velike panike. dejana smo v toplem vremenu tam kopali v svoji banjici. pol smo kupli še žar in imamo namen prirejat kake piknike. pa balkonska garnitura nam tudi prou pride. kadilci tam najdejo svoj plac tudi pozimi. je pa vsekakor odločitev na vaju z možem, sazi. če rabita nujno, vzemi. drugače počakaj, ker se vedno kej najde...
mi smo v petek dobili še tretji zobek (zgornjo enkico) in zdej počasi rine vn. v usta si pa itak ne pusti pogledat. tako da ne vem, če ni še sosednja enkica zuni. pa vse do štirke ima popolnoma otečeno. mogoče bo res, tako kot jst, dubu vse zobke v zelo kratkem cajtu.
hodimo še ne. dviga se pa non-stop. zdej trenira črko m user posted image  in mami je vsa ponosna nanj in čisto v devetih nebesih, ko to počne user posted image . rad tudi bere knigice (predvsem najine). kot zgleda, bo šou po mamici, ki je nora nad knigami...
zdej pa sm dovolj nakladala. lep dan vam želim. se beremo kmalu.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
6.2.2007 19:50:56   
taja27
Tinkatonka in marty5 upam, da vajina sončka čimprej nehata jokat, da vama bo lažje. ma pa kar stiska, ker se tudi nam kmalu obeta vrtec user posted image .

sazi sm ti mislila odgovorit glede balkona, pa sm ugotovila, da bi te samo dražla user posted image . želim ti, da najdeš lepo stanovanje, z lepim balkonom ali vrtom (če boš v pritličju) in z ugodno ceno.

Eviii user posted image  za pogodbo za nedolečen čas. a ni fajn, ker je ena briga manj. kako pa kaj vaš internet v novem stanovanju? te žekr mal pogrešam, ker si tko mal ON. pa čimprej se pozdravi.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
6.2.2007 22:11:46   
tinkatonka
No evo pa je spet minil en dan in jutri naju čaka spet vrtec (zadnjič ta teden). Ko bi ve punce vedele kako je hudo, ko veš da puščaš otroka nekje, kjer joka, ker te pogrešauser posted image , kako grozen je občutek, ko veš da je hud nate, ker si ga "zapustil", razočaral, kako utrujene so oči od solz,.....user posted image user posted image

Rada bi se naspala, pa polovico noči tolažim Aneja, ker joka. Rada bi ga objela in mu razložila, da mu ni tam hudo, da je luštno, samo prepustit se mora in začeti uživat,  pa me ne razume, rada bi......

Se opravičujem ker vam travmiram. Samo mam občutek kot da me samo "mame", ki so na "istem" lahko razumejo.

user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 6.2.2007 22:15:05 >

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
6.2.2007 22:33:32   
Kami
Čao punce in dojenčki, slavljenčki in slavljenke še sploh! user posted image

Mi smo precej bolje, jutri gremo en krog z avtom (ker bo dež), če ne jih bom začela skoz okno ven metat. Imam namen jih pelat v Bauhaus (to obožujeta, sploh Liam, ko gleda stroje in vrtalnike in šraufe je čist nor) ker rabim ene par stvari. Sam da gremo ven! user posted image  Sem že od petka zaprta v stanovanju (razen izhoda k zdravniku in enkrat v knjižnico) in se bo sfrtajčkal man in obema otrokoma. user posted image

Vrtec...Tinkatonka, draga moja, naj ti bo v tolažbo to, da je danes npr. moj Liam jokal, ker ga ne pustim jutri v vrtec, ker je komaj danes brez vročine. Ob sredah ima telovadbo in jo obožuje, zato sva imela hud prepir zakaj ni dobro, da bi šel jutri v vrtec. Ja, od unega joka in trganja mojega srca do obratnega je v bistvu silno kratka pot. Je pa hudo, verjamem. Bolj kot boš izžarevala svojo žalost, svoj dvom, svojo bolečino, težje bo za Aneja. Premagaj se, bodi pozitivna, nasmejana, predvsem pa ODLOČENA, da je to prav in da sta imela krasno leto za sabo, da pa je čas za nove zmage. Predvsem moraš biti ti sama prepričana v to. Potem bo tudi za Aneja lažje, ker ne bo videl in ne čutil dvoma in neodločnosti v najmanjši pori tvojega telesa (ker otrok zazna tudi stvari, ki jih ne kažemo, vendar nas ČUTI). Kar pogumno!

Eviii... čestitke za bližnji konec študija in pogodbo! Si pa res dobro začela tole leto! user posted image

Risanke.... pri nas so zakon. Je pa seveda to vpliv starejšega bratca. Nodi rulz. Evan ga kliče "aja" (ker pojejo "prihAJA Nodi", sklepam). Pa Telebajski. Gleda kt pribit (sam tistega dela ne, ko so otroci). Je čist usekan na njih. Sem mu naredila iz napihljivih barv vse bajske in nodija in sem mu dala na steklo v kopalnici. Ful ima enih pogovorov z njimi.

Govor... goflja po svoje. Najlepše reče "ata" in sicer na najbolj nežen možni način, ko ati potrka, ko pride domov. Je tak, da bi ga človek pojedel, ves nežen in ljubek. Mami ni v njegovem slovarju. Liama kliče "gaka". Mojo babi kliče "mama" (ker jo kličemo vsi mama) in to čeprav jo vidi ful malo. Jo ima pa zelo rad in točno ve, kdo je mama. Pa babi je tud "baba", tako da kar gre v pravi smeri.

Kahlica... Liama smo v tej starosti že dajali gor. Uspešno. Pri Evanu tud pomislim ne, da bi ga dala gor, ker je čist drug karakter in bi mi zbrisal dol. Se mi zdi, da je to zanj še prezgodaj. Imam namen s tem začet poleti.

Smučanje... upam, da nama uspe z Liamom kak dan uit še na smučišče. Potem je tako konec zame, ker bom imela praktično vsak vikend šolo...

Sicer pa je najbolje za vse, da se tudi zdaj posvetim malo pripravam nanjo...user posted image
Uživajte punce in MALČKI (oh, pa tako mi je bilo ljubo pisat "dojenčki"....). Zakaj pa nimamo znakca za malčke?

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
7.2.2007 0:12:57   
Bonnie_RR
Hellou!user posted image

Ja js še kar strašim ob tejle uri... user posted image

Dragi že nekaj časa smrči na kavču ob ugasnjeni televiziji (moje delouser posted image ), js sem pa do zdejle za knjigami sedela in samo še tole napišem in grem spat...

Danes sem bila v LJ in sem čist uničena. Letanje sem in tja, vreme čist depresivno, popoldanska predavanja, bedna vožnja... skratka, dobesedno padla bom danes v posteljo!user posted image

Jan od petre.horzi... Čestitke za samostojno hojo! user posted image user posted image user posted image

eviii... Zdej pa finiširaš, a? user posted image Pa čestitke za pogodbo za nedoločen čas. user posted image

risanke... Js Niku ne dovolim kej preveč še gledat TV-ja. Pa mu ni niti ne vem kako zanimivo. Razen, če se kaj poje, potem pa pogleda in zapleše zraven... user posted image

balkon... Mi smo ga imeli prej doma, pa smo veliko več časa preživeli zunaj za in pred hišo, kot pa na balkonu. Zdej imamo pa prostorno teraso in že odkar smo se preselili, sanjam o tem, kako bomo poleti jedli zunaj, pili kavico, se hladili v senci, imeli obiske...user posted image No, v tem času je fajn, ko lahko gre kakšen kadilec ven na cigaret.
Ne vem, za hišo se mi zdi balkon oz. terasa kar nepogrešljiva, za blok pa ne vem, ker nisem nikoli živela v bloku. Opažam pa pri ostalih, da si veliko ljudi raje zastekli balkon in pridobi na prostoru ali pa ima ta prostor za odlaganje nepotrebnih stvari...

tinkatonka in marty... Kami je zgoraj tako lepo napisala, da se pridružujem njenim besedam. user posted image

No, zdej mi je pa počasi že začelo še tisto malo energije zmanjkovat, zato se bom odpravila spat.

Pa lahko noč vsem!

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
7.2.2007 7:40:40   
lolipop
Hitro še eno od mene.

Tinkatonka in vrtec - ne vem, kako bi se naš obnašal v vrtcu. Zagotovo bi bilo hudo, ker je prav tako "mamin sinek". Varuška ga je že pogruntala in ve, kdaj ga more dvignit v naročje, ker je drugače hudič. Poleg "maminega sinka" je on tudi veliki boss in vse more bit takrat kot on reče (beri: se dere).user posted image  Zjutraj je seveda jok obvezen, ampak se hitro potolaži. Joka se tudi, ko ga zjutraj podojim in grem ven iz sobe. Čez dan ni nič jokav, popoldne pa tudi mene ignorira. Sicer hoče v naročje in joškico, potem pa gleda vse naokoli, samo mene ne.

Mislim, da ima Kami prav, ko pravi, da otrok čuti tvoje razpoloženje. In če čuti, da si žalostna, je on seveda še bolj. Zjutraj hitro smukni čez vrata, ne oziraj se nazaj, popoldne pa bodi vesela, ko ga prideš iskat.

Kahlica - je še nimamo. Ena od redkih stvari, ki je v nosečniškem rush-u nisem kupila.user posted image  Bi pa bilo to eno super darilo za mojega malega.

Se vrnem.

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
7.2.2007 12:02:24   
lolipop
Da nadaljujem.

Bliža se naš 1. rojstni dan, zato že delam seznam stvari, ki bi jih rada videla, da mu jih prinesejo. Nekako v stili liste mladoporočencev.user posted image  Legic ima za zdaj dovolj. Itak so dobre samo za metanje iz škatle. Armaturno ploščo meče po tleh, da fajn poka, zato sem mu jo vzela. Edino žogo malo brca naokoli. Na pametnega kužata ni več ljubosumen, ga pa ne šmirgla kaj dosti. Najraje ga vleče za sabo za uho. Zdaj vem, zakaj vsem odpovejo ušesa.user posted image   Seznam daril bo naslednji: gugalnica, tricikel, peskovnik in KAHLICA!

Samostojno lulanje in kakanje - do poletja po moje ne bo nobenih dramatičnih sprememb. Se pa vidi, da se že pripravlja na čas brez plenic. Ko ga kdaj odvijem, veselo nori po sobi, se drži za lulija in si ga vleče (user posted image ). Zanimiva zadeva, tale luli, a ne? Ga je vmes že nehal zanimati, zdaj je pa spet aktualen. Potem se kar naenkrat ustavi in začne lulat. Na tla! Vse skupaj opazuje, potem bi se pa fant malo igral. Na tej točki ga hitro umaknem in pobrišem lužico. 

Nove besede - adi (=ati), ani (=Lani). Mame še nikjer.user posted image

Balkon - meni se zdi kar pomemben.  Čim večji je, tem bolje. Se spomnim tistega od Evii, ki je naravnost ogromen.  Midva imava sedaj teraso in ne bi je dala za nič na svetu. Pri hiši se mi zdi balkon popolnoma odveč. Samo za sušenje gat. In za pucanje.

LP

< Sporočilo je popravil lolipop -- 7.2.2007 12:03:26 >

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
7.2.2007 12:12:46   
Eviii
'dan user posted image .
no, jst sm še vedno vsa boga. včiri mi je popoldne vročina narasla na 38,6 in sm jo še pred spanjem mela tolko. pol sm pa neki bluzla ponoči. sm sanjala (ampak full žive sanje), da se je moj mož zmenu z mojimi šefi v službi, da morem pripravit tečaj statistike na golf igrišču user posted image ... me je vročina popolnoma zdelala. nism spala skori celo noč. zdej je malo bolše, ampak ne vem, do kdaj...
kar se vrtca tiče, imam jst kr srečo, da bo dejan še kr neki cajta pr moji mami in sestri v varstvu. tko da ni panike. si pa ne morem zamišljat, da bi ga zdej dala v vrtec. ni še dovolj samostojen za kej takega. po mojem bi se jokal do onemoglosti.
risanke tudi dejan rad gleda. karkoli, samo da so barve in muzika. zdej mu z neta pobiram nodija in traktorja toma in podobno. pol bom pa dala še moji sestrični za njene tamale.
kar se tiče našega čveka, bom držala obljubo in bom vse naše poste skopirala v en fajl, ki vam ga bom pol nekako tudi posredovala. to je moj naslednji projekt.
kahlice še nimamo. mogoče si jo bomo zaželeli za rojstni dan.
neta v stanovanju še kr nimamo. in to me neskončno jezi. se morem vsak dan vozit k mojim, da lahko delam. komi čakam, da ga dobimo. mogoče konc mesca.
no, samo tolko zaenkrat. grem malo počivat, ker že čutim, da mi zmankuje moči.

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
7.2.2007 12:54:40   
sazi
Dan,
Lev mi je v avtu zaspal in je spal še celo, ko sem ga prinesla v stanovanje. Zdaj spi v svoji posteljici, ni pa od zjutraj pojedel še ničesar (zjutraj je malo mlečne kašice in čez niti 1dcl mleka). Ko se bo zbudil bo zelooooo lačen, takrat pa še manj mara jestuser posted image  No, bova že nenako napolnila želodček.
Čestitke za nove dosežkeuser posted image .

Eviii, ti želim, da se čimprej pozdraviš, pa čestitke za skorajšnji doktorat in novo pogobo, pa še za odločitev, da kljub zasedenosti urediš naše čvekanjeuser posted image . Ti želim, da čimprej dobiš internet, da boš lažje delala. Sama sem čisto izgubljena, ko sem brez interneta - mi kar nekaj manjka (odvisnica).

Smučanje - že 2 leti nisem bila na smučkah. Spet se za ta podaljšan vikend odpravljamo v Bohinj, pa je napovedano slabo vreme, naslednji vikend imam pa predavanja. Mi bo sploh uspelo kaj smučati letos?

stanovanje in balkon - se strinjam, da so pri hišah bolj neuporabni, saj se da čas preživeti v okolici hiše. Za stanovanje je pa tako, kot pravite - če je okolje čudno in še balkoni neuporabni, si jih res večina zastekli in poveča bivalni prostor. So pa tudi stanovanja z uporabnimi balkoni in terasami, kjer si jaz predstavljam, da bi lahko spila kakšno kavico, sedela zunaj, ko bi se mali (ali več njihuser posted image ) igral, da bi se dalo zunaj tudi jesti, da o peki kakšnih čevapčičev ne govorim. Torej včeraj ogledano stanovanje (sva šla popoldne z možem še enkrat) je reeees fantastično, ampak to, da nima nič zunanjega res deluje malce klaustrofobično. Še malo raziskujem in brcam v tej smeri, ampak za tako ceno, kot je zdaj, ga zagotovo ne bova kupila. Je pa tovrtne ponudbe zelooo malo. Gledava stanovanja že več kot pol leta (takorekoč vse oglase, ki so na netu) in je to eno redkih, ki sem jih štela za uporabne - smo izbirčni, kar je za tak denar tudi treba bit. Hvala vsem za komentarje, mi bomo pa verjetno kar še čakali. Saj mudi se nam ne, ampak glede na to, kako malo je dobre ponudbe nikoli ne veš, kdaj/če bo naslednja in za kakšen vesoljki denar (npr. nedosegljiv duplex v Bežigrajskem dvoru se ponuja za vrtoglavih 119 mio sit!!! - tu mi niti sedmica na lotu ne pomaga).

Uživajte kolikor se le da v tem sivem dnevu.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
7.2.2007 13:06:27   
tinkatonka
HOJ!

Najprej HVALA za tolažbo. Ja včeraj sem malo »travmirala«, se potem še pošteno zjokala v moževem objemu in je bilo danes za malenkost bolje. Z uvajanjem nadaljujeva v ponedeljek,  ko bova prvič jedla zajtrk tam, potem ga bom pa pustila kake dve urci in pol. Sem pa danes doživela še jok doma. Ko sem šla samo na WC, Anej in dedek sta bila pa v dnevni, se je Anej tako zjokal in ga sploh ni mogel pomirit, dokler nisem prišla nazaj. Anej je res en občutljivček in kot pravijo je treba z »ribicami« delat v rokavicah. Oh ja. Naslednji otrok definitivno ne bo ribica, ampak kakšen samostojen ovniček/ovčka.

Eviii…čestitke za pogodbo. Jaz tud upam, da bom enkrat v bližnji prihodnosti to dočakala.  Pa pozdravi se čimprej.

Maškarce…jih boste kaj našemile? Jaz ga ne bom nič mazala in posebej kupovala. Imam pa en tak igralni pajacek, ki je v bistvu KLOVN pajac in mu bom najbrž to gor nataknila, da bo en tak miniaturni klovnček. Ampak to bo samo za v vrtec. Da se bodo malo poslikali. Pa baje jih bodo tam eni študentje namazali, če bodo otroci pustili. Samo se bojim da bo Anej koga ugriznil, če bo preveč vanj silil.

Vreme…ma sranje. Tile prazniki pa tako sranje od vremena. V nedeljo gremo pa najbrž vtoplice (laškO) obiskat taščo, ki je tam na rehabilitaciji, pa se bomo mogoče še mi vrgli v bazen. A se je katera že tam kopala? Kako je???

Anej je buden…šibam

Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
7.2.2007 14:24:58   
mufek
Preveč aktivna nisem na forumu, ker sem mati samohranilka in enostavno nimam časa, vas pa berem in naša Eneja bo ta mesec 26.2. stara eno leto. Vau je šel ta let prehitro naokrog.
Lep dan še naprej

Neposredna povezava do sporočila: 2137
7.2.2007 16:30:25   
tinkatonka
HOJ!

No da se še malo razpišem, ko je šel Anej ravno spat, v hiši je popoln mir in mi prav paše sedet tukaj pred RR-jem in malo »nakladat«, pa še šalca kave mi dela družbo.user posted image

Darila za RD….lolipop tudi jaz ponavadi napišem seznam kaj bi Aneju kupili, za npr Božič, Dedka Mraza, RD in potem me ponavadi najožji člani vprašajo, če kaj potrebujem in jim lahko takoj povem, kaj sem imela v mislih. Midva mu bova kupila Čuha Čuha vlak od Tomy-a. Na vlakce je nor in samo da ga začnem oponašati se začne smejati. Upam da mu bo všeč. Pa še en komplet za peskovnik (grabljice, lopatka, vedro, kanglica), da bova lahko že zdaj v lepem vremenu zalivala rožice in travico na vrtu, pa mogoče pogrebla listke na travniku.  Mogoče bo pa kak prijazen »možic«prinesel peskovnik

Mufek…dobrodošla. Iz katerega konca Slovenije pa si???

Kahlica.....poleti bomo probal ostat suhi. Če bo šlo seveda, ga ne bom nič silila.

Smučanje…sem rada smučala, ampak zdaj pa že vsaj dve leti nisem. Letos in naslednje leto tudi ne bom, potem bom pa najbrž spet noseča in spet ne bom. user posted image  Opremo imam staro kot zemlja in ko bomo Aneja postavili na smučke, bo pa še mami dobila novo opremo.  user posted image

Stanovanje in balkonsazi upam da najdeta primerno stanovanje za vas, z velikim balkonom, pa po možnosti ne preveč drago (če je to sploh mogoče)user posted image . Jaz bom imela sicer teraso (pred vhodom), pa še to po prigovarjanju moža, ker jaz najprej nisem bila za. Sicer pa če ne drugega se bo dobro obnesla pri poletnih piknikih, sušenju perila, pa še otroka (otroci) se bodo lahko igrali na svežem zraku, pa vseeno pod nadzorom.

Fizioterapija…sem vam pozabila povedat, da sva končala. user posted image V ponedeljek sva imela zadnjo »seanso«. Anej lepo hodi, samo še kontrolo imava konec meseca v razvojni amb. In upam da je potem konec teh težav.

Govor….ja v svojem jeziku je zelo zgovoren, v »našem« jeziku pa obvlada ata, mama, kaka, taka (oponaša uro), tata (teta).  

No zdaj sem pa dost »naložila«. Grem se malo prebirat. Še vedno ljubi mir.

Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu mufek)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
7.2.2007 21:54:03   
trdozimc
Čestitke vsem enoletnikom in Janu za prve korakeuser posted image user posted image user posted image

Tinkatonka, upam, da bo tvoja ribica čimprej vzljubila vrtec.

Televizija: ga ne zanima skoraj nič oziroma definitivno ne več kot kako minuto, zato ne prakticiramo.

Balkon: pri nas doma ni bil veliko v uporabi (blok, 7. nadstropje), je pa fino rpi Boštjanovi sestri, ki ima travnato teraso v pritličju - super!!!

Jan se je prvič sankal in neskončno užival, ko je začelo letet.

Aja, od včeraj naprej sem mamauser posted image  in ne več ehuser posted image !

Lepe praznike vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 2139
7.2.2007 23:08:53   
natalia
zdravo,

balkon - se mi zdi kar pomemben, mi ga veliko uporabljamo, če ne drugega za kramo.
Evii - lepo od tebe, da si boš vzela čas in nam uredila naše čveke..user posted image pridna!

Tinkatonka - saj bo bolje, sčasoma se navadiš - upam, ker jaz bom ista, ko bo šla moja v vrtec.
Benjamin - vse najboljše ( z manjšo zamudo)

in mi:

- smo bili na sistematskem pri enem letu in imamo naslednje mere: 13 kg in 80 cm, dobro, ni kaj.
- niso je cepili, ker je imela pred nekaj časa 6. bolezen in bomo počakali še dva tedna.
- opravljala je neke teste: dala ji je dojenčka in flaško in ocenjevala ali jo bo nahranila ( moja jo je samo gledala, potem pa vtaknila glavo dojenčka v usta, potem pa še flaško) potem je sicer pogruntala, da to gre v usta za pupiko in ji je flaško tiščala v uho user posted image
potem je, vprašala, če pije iz skodelice, če je s priborom
potem pa je še kocke zlagala v skodelico
vmes je uspela še obrnit blazino, ki je bila na mizi...
zdravnica je bila zadovoljna, jaz pa tudi. zrasla je za 4 cm, zredila pa za 1300 g.

po novem kličemo mucike: jaz rečem muc, muc, ona pa mn,mn
zna izgovorit svoje ime: ejaaa (to bi naj bilo eva user posted image )
danes smo pokasirali buško na čelu.

imamo pa spet mama sindrom in to takšen, da se me drži za hlače in hodi z mano.

risanke: so zakon, najraje gleda Nodija, traktor tom, želejčki, Fifi in pa reklame. Ko pa je Nodi pesmica pa ji lahko porežem vse nohte na rokah in še nogah!!

aja, mam še dve vprašanji:

- smo kupili čevlje, vredu št., vse o.k. in ji jih zelo težko gor obujemo, ker ima visoko nogo (ne vem, kako naj opišem) ali obstajajo kakšni čevlji, ki se lažje obuvajo?
- ali vaši tudi tiščijo noge med lesene deščice na posteljici in če imate trakove okrog posteljice?

-aja, pa zanima me še, kako kaj vaši spijo zdaj,ko so večji? pri moji ni razlike, se še zbuja x-krat na noč, pa sem mislila, da se z enim letom vse konča user posted image -

malo sem zatežila, pridne bodite, se beremo...

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
7.2.2007 23:24:26   
natalia
zasebni album vabi, geslo je evica.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
8.2.2007 0:08:52   
ursa_p
Zivjo!

Ze dolgo se vam nisem oglasila, pa tudi prebrala vas nisem! Bom vsaj preletela, da bom priblizno na tekocem.

Novice:

Gal je 17.1. zbolel. Je seveda od mene dobil, ampak povod za to je bil pa verjetno zobek, ki je na plano pokukal 18.1. - dvojka desno spodaj (mu je verjetno odpornost padla), tako da imamo trenutno 8 zob (vse enke in dvojke), ampak ga ze kaka 2 tedna mucita spodnji stirici ... ima take balone v ustih, da se mi posteno smili ... nama pa ni bilo jasno, zakaj Gal ponoci tako joka in kaj hudica ga boli - se je kar metal od bolecine. Ko je dobil Calpol je v miru zaspal nazaj do zjutraj. Revcek mali.

Naslednja stvar je, da obvlada po stopnicah gor in dol (ze kake tri tedne), tako kot z kavca. Prepleza kolikor zelis stopnic. Ce mu jih zmanjka, se spravi spet malo nizje in so spet stopnice za preplezat. Ce ga "odstranis" iz stopnic je cist zalosten.

Galovo zdravje je trenutno kar v redu. Kasljati je nehal (dobival je vrsickov sirup, prizgan cuker, zajbljev caj, przgan cuker (z mlekom in zajbljem), mazala sva ga s smrekovo mastjo, mu vlazila sobo, na mokro brisaco na radiator sem kapljala Olje31, ... ) in po treh tednih je bolje. Samo iz noska mu se tece, kar pa se verjetno do pomladi ne bomo pozdravili. Se ponoci sprazni nosek zaradi olja 31, cez dan se pa spet nabere, ampak nikoli ne zabase. Ni pa vec zeleno.

Galov rojstni dan. Moj zlati srcek je prvo svecko upihnil sele v cetrtek 1.2., ker prej ni bilo casa. Na njegov rojstni dan sva imela plesne vaje (po novem hodiva na plesne in je SUPER), pred tem se tortica se ni ohladila, ko sva prisla domov je pa ze spal. V sredo imam jaz vedno solo, tako da je "pihal" sele v cetrtek.
Sem mu pa naredila tortico iz pudinga iz vrecke in mleka, vse skupaj sem zlila v okroglo posodico, zgoraj pa dala baby piskotke. Ko se je vse skupaj strdilo, smo jo obrnili okoli in vanjo zapicili svecko. To je bila samo Galova tortica in je imel dovoljenje, da pocne z njo karkoli si zazeli. Jedel je z zlico, z rokami, direktno z usti, metal po tleh, ... bilo je ENKRATNO!!! Btw: srajica je bila cela roza user posted image . Prav neverjetno je bilo ... in kako je uzival (midva pa tudi user posted image  )!
Pravega praznovanja se ni bilo zaradi bolezni. No, jutri pa se zacne. Jutri mu naredim prvo ta veliko tortico! user posted image

Mleko ... danes je dobil prvic mleko s polento in ni bilo nobene reakcije. Je ze prej parkrat dobil puding iz vrecke, doma narejen, pa v pireju mleko, tko da ni bilo glih prvic.

No, naprej!

GAL JE VCERAJ SHODIL. In ravno, ko sva bila na plesnih!!! user posted image  No, nama je svoje prve korake pokazal sele danes! user posted image  Ampak, vam moram povedat, da se hoja steje, ko otrok naredi samostojna 2 do 3 korake ... to je sigurno prava informacija, ker je prebrana iz knjige. Gal dela nekje po 5 korakov. Gre pa vedno sam samo, ce je cilj nekje blizu, drugace ne.

Nocno spanje ... kar v redu ... vcasih se malo predrami za dudo, ampak zdej jo ze sam najde in si jo da v usta in spi naprej. Ga zobje mucijo, kot sem ze napisala, tako da vsake toliko malo slabse spi. Se pa ful premetav in se zjutraj skoraj vedno  zbudi cisto na drugem koncu, ali pa stlacen nekje na vrhu postelje.

Ponujanje stvari ... tako rad ponuja vse kar ima. Dudo, piskot, kruh, igracke, ... vse bi ti rad dal. Se ko sva bila zadnjic pri zdravniku in je mimo prisla puncka, ji je na vsak nacin hotel dati svojo dudo. user posted image

Tomijeva igraca vstavljanje likov ... sva mu jo kupila in je ful fajn. Njemu so najbolj vsec zogice in se jih je naucil vstavljati ze 2. dan, ostalo ga pa ne zanima kej dost ... vrze noter, pol pa rajs kroglice vzame. Pa ful je smesen, ko si z vsako roko prime eno zogico, potem pa leze po stanovanju kot vojak, ker zogice tako drsijo, da se ne more samo na njih opirat in se opira se na komolce. user posted image

Moj moj ... to obvlada, pa prov rad se stiska ... ob medveda pando, ki jo imamo na tleh ali pa ob naju.

Lubcke ... joj, kako je meni vsec, ko mi kar sam od sebe da lubcka!!! user posted image user posted image user posted image

Trma ... trmast je da je groza ... ce ne doseze kar zeli se kar ob tla mece ali pa krici na ves glas. user posted image user posted image  Sploh zdej, ko bi on hodil. Mi je Tina od Zana rekla, da se ga, ce ze, mora drzat pod pazduho, ne za roke in ker ga nocem prijet za roke rajs ne bo hodil, kot pa da ga tam drzim. No, ne vedno, ampak kar velikokrat je tako. Drugace pa je ful bolj stabilen odkar sva ga zacela tako drzat. Pa po treh dneh takega drzanja je shodil, ker se je navadil ravnotezje drzat, ne se na naju opirat.

Tepe ... ja, Gal me vsake toliko kar udari. Se posebaj, ko me cel dan ne vidi, potem takoj dobim eno po obrazu. Vcasih res ne vem ali bi bilo bolje ignorirati ali pa povedati, da se tega ne sme. Ce mu Matic rece NE, pade v cist hud jok, ce mu pa jaz recem, se mi pa smeje.

DM-ovo darilo za rojstni dan. Dan pred rojstnim dnem je dobil od DM-ja knjigo z Oskarjem. Cisto takoj mi je pokazal Oskarja in ko sem mu povedala, da mu je ime Oskar, mi ga je pokazal cisto na vsaki strani, edino soncek ga vcasih zmoti in ga pokaze namesto Oscarja. Takoj je dojel. user posted image

Razumevanje ... meni se zdi, da ze ogromno razume. Nesi ociju dudo. Vzemi kuzku igracko in jo vrzi. Kje ima mami nos, kje ima Aika usesa. Kje je koledar z Galovimi slikicami. Kje so skatle in medvedek panda. Kje imas pospravljene igracke. Kje imas avto, zogo, ... Kje mami kuha. Zapri omaro, vrata. .... res ful ze razume, sam govori pa se nic, razen svoje spekudravscine. Edino NM NM NM, pa MA MA MA, pa TO TO TO, pa AM AM (redko).
Pa ce mu reces AAAA, ti da dudico v usta.

Ko se zbudi ... ko prides v sobo, zacne TO TO TO TO TO in kaze na dudo ali pa kaj drugega kar je vrgel ali pa mu je padlo iz posteljice. user posted image user posted image user posted image

Za rojstni dan je dobil poganjalcek in je danes kar nekaj obvladal kako se je treba naprej porivat, ampak se nima dovolj moci in dolgih nog.

Darilo od naju ... ga se ni dobil, ker nimava ideje kaj mu kupit. Ko sva le dobila idejo, pa tega nisva mogla kupit - lesen otroski meter v katerega lahko vstavljas slikice, pa mislim, da je bil se v obliki zirafe ... ce katera ve kje se ga dobi, bi prosila za info. Je pa od ene firme iz Ankarana, tko da ce boste primorke to kje nasle, mi sporocite. No, ce tega ne bo, bo dobil pa peskovnik.

Moja sola ... ah, katastrofa tole s sportno vzgojo ... ze drugic sem padla. Se je profesorica odlocila, da pri njej letos tega izpita ne opravim, ker me na zacetku prevec casa ni bilo in da je to to ... mi je povedala v obraz. Enkratno, ne?
No, bom zaprosila za drugega profesorja pa bo, ker bi rada letos naredila solo do konca. Ze tako prevec zamujam pri Galu, se najhuje je pa to, ker ga kak dan (zaradi sole) vidim samo za 5 minut!!!

Ta teden sem imela dopust, ker za Gala nisem imela varstva, drug teden se pa uvajava v vrtec, ampak ne vem kdaj bova zacela, ker greva sele v ponedeljek k zdravniku.

Vam pa vsem slavljencem zelimo VSE VSE NAJBOLJSE IN NAJLEPSE, pa predvsem ZDRAVJA. Upam, da ste lepo praznovali. Bom vsa praznovanja prebrala, ker me zanima kako je bilo. Na zalost za nekatere ze malo pozno, a je od srca!!!

No, toliko zaenkrat. Zdej imam polno dela, pa pozna ura je ze, tko da vas do konca tedna vsaj preletim in preberem zanimivo.

Lahko noc, Ursa

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
8.2.2007 0:23:40   
petra81
Čer!

natalia; je pa velika in težka Eva! Jaz sem cca dva tedna nazaj merila Tami in ima kakih 75cm in 9,5kg! Se mi zdi drobižek v primerjavi z Evo!
Sem se tako nasmejala zgodbici o dojenčku in flaškli!!!user posted image user posted image user posted image  
Če vprašaš Tami, kako dela muc, ti reče mav!!!
Glede vprašanj: reče se visok nart, je pa bila debata na tej tem, ampak ne vem pa kdaj. Mogoče kak mesec ali več nazaj!?user posted image
Tami kdaj dobim, ko tišči nogice in rokice v špranje med paličke na postelji! Obrobe pa nimamo!
Tami se pozna, odkar se ponoči več ne dojimo, da lepše spi ponoči! Se pa zbuja ponoči, če ji gredo zobki ven!
Malo še potrpi, mogoče bo kmalu kakšna sprememba!

Risank ne gledamo! Sploh ji še nobene nisem dala za pogledat! Po moje ni nič narobe! Sej bo imela dovolj časa, ko bo večja!

Maškare; jaz jo bom verjetno kaj našemila, ampak imam probleme dobit tako majhen kostum! Ga še nisem dobila!

Sazi; čestitke za podaljšanje

Eviii, čestitke za vse kar se ti pozitivnega dogaja!!

Tinkatonka; vse bo še dobro boš videla!

Se beremo!

Lp, Petra

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
8.2.2007 0:29:17   
petra81
Ej, ursa p, napiši kaj, ker te pogrešamo!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
8.2.2007 1:32:40   
ursa_p
Sem dodala nekaj Galovih rojstnodnevnih slik:
Vse slikce si lahko ogledate tu:
http://www.moj-album.com/album/6699803/

Nekaj pa vam jih prilimam sem:

Takole zacudeno sem gledal lucko na mizi pred menoj:

user posted image

In kako sem je bil vesel:

user posted image

Pa sem jo dobil in ... "napadel" z zlico in usti ...

user posted image

Z zlico in rokami ...

user posted image

Kaj sem pa jaz nasel?

user posted image

Mmmmm ... kako je dobro!

user posted image

Jaz ne morem vec .. bi se kdo?

user posted image

In se moje prvo darilo!

user posted image

Zdej pa lahko noc ... morm jutri zgodaj vstat in dat pect torto!

Ursa

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
8.2.2007 14:36:53   
ninaki
Hej punce,

fino je, ker je danes praznik, tako da se bo prvi delovni teden bolj umirjeno zacel user posted image   Enej ze samostojno hodi. Ven mu sili druga dvojka, tako da je prisotna temu primerna sitnoba. Glede na to, da po novem ne spimo vec do pol 10 zjutraj, se tudi ob praznikih zbuja bolj zgodaj in se ga ne da nastimati, da bi vsi skupaj se malo polezali user posted image
Jaz sem se ze cisto navadila na sluzbo. Se par dni, da preberem aktualne stvari, pa bo ze vse po starem. Enej je pa tudi zadovoljen v varstvu, kar je veliko vredno, saj je to ena skrb manj zame. Danes sva z dragim mislila spet mal na smuce stopit, pa nama je vreme zagodlo. Pa drugic.

Govor...se nic, oz. po svoje. Bolj ali manj je vse EEEEE, samo v razlicnih frekvencah. Zadnjic sem se mu smejala. Je bila na radiu pesem z refrenom da, da, da, pa Enej ponovi ba, ba, ba. Pa spet refren da, da, da, Enej pa ba, ba, ba.

Tole vam se moram povedati. Pred dnevi sva bila v kopalnici in je s pralnega stroja dol potegnil vse cunje, odprl vrata pralnega stroja, dal pol pizame notri (nikakor ni mogel cele stlaciti) in zacel pritiskati knofe user posted image
anu
Cestitke Janu za prve korake, Galu in Benjaminu za prvo svecko, Eviii za pogodbo za NC!!! user posted image user posted image user posted image

Risanke
ga sploh ne zanimajo. Pri reklamah je pa cisto zacaran in kar notri pade. Ostalo ga ne zanima. Aja, pa Petra Kercmar in una ta blontna vremenarka na popu (se ne morem spomniti imena) ga tudi zanimata user posted image

Tinkatonka, kar pogumno. Anej se bo navadil, ti bodi pa mocna. Ne se bati, da bo samotar. Enej je tudi meni zameril, ko sem ga pustila pri babici. Sploh me ni smirglal. O kakih objemih in sreci pri mojem prihodu ni bilo govora. Je pa vsakic bolje, tako da se bomo vsi pocasi navadili.

Balkon/terasa
...bi kar pogresala, se posebej, ce je majhno stanovanje. Mi imamo teraso in je res fajn. Je pa moje mnenje tako. Ce imas cas in se ti ne mudi kupiti, ce mislis, da lahko za priblizno isto ceno dobis tudi balkon, ce kupujes veliko stanovanje (torej bo npr. vsaj za kakih 10 let, ce ne celo do konca), potem se ti splaca pocakati, da dobis res nekaj dobrega in ugodnega. Pri majhnem stanovanju se balkon ZELO pozna (ce ne zaradi drugega, zaradi perila). Pri velikem pa samo toliko, da si lahko na zraku, torej naceloma nima funkcije "rumpl kamre". Ce je cena dobra, se vam mudi potem go for it. V nasprotnem pa pocakaj. Jaz sem bila v garsonjeri (20 m^2) brez balkona in sem ga zelo pogresala. Ko sem gledala naslednje stanovanje je bil balkon pogoj (ce bi kupovala npr. 70 kvadratov, mi ne bi toliko pomenil). Sicer sem gledala tudi take brez, a ko sem na koncu imela izbiro z ali brez, sem izbrala s teraso. In mi ni zal.
Zadnje case pa sanjam, da bom zadela na lotu in imela hiso. Ker takole v bloku imam ze poln kufer vsega. Se najbolj pa misljenja kot je "meni streha ne zamaka in ne dam soglasja za popravilo". Groza!!!!!

Eviii, hitro se pozdravi!!!

Natalia....
1. cevlji: po moje je najbolje, da gres v kako otrosko trgovino in prodajalke vprasas kateri cevlji so za nogo z visjim nartom. Enej se ne hodi zunaj, tako da cevljev se nisva kupovala in pojma nimam kateri bi bili taki.
2. Ja, noge, roke, vse vmes vtakne. Pa imam trakove, samo Eneju je najbolj vsec, ce spi na trakovih.
3. Odkar sva zacela z uvajanjem spi vsaj del noci pri naju. Vceraj je bila edina noc, da ni, danes je bil precejsen del noci. Se zbuja, joka, se ga ne da potolaziti, pol ga dam pa k nama, sicer ne bi nihce od naju funkcioniral naslednji dan v sluzbi.

Toliko od nas. Uzivajte,

Nina

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
8.2.2007 20:21:02   
ninaki
Tinkatonka, sem se spomnila, da si pred kratkim napisala, da Anej ne pusti vec umiti zob. No, pri nas se je tudi to zacelo, pa zaenkrat uspesno resujem tako, da dam Eneju eno krtacko, da si sam umiva zobe, hkrati pa mu jih se jaz z drugo umijem. Je popolnoma zadovoljen in s siroko odprtimi ustmi caka, da mu jih umijem user posted image

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
8.2.2007 20:41:38   
trdozimc
Naš Jan je nocoj pogruntal zakaj ima svoje noge kadar sedi na trikolesniku in se je cele pol ure veselo poganjal po dnevni sobiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Je bil pa tako ponosen nase, da je sedel kot Tito in mahal poleg. Očitno pa hoja pri nas še ni na vrsti, čeprav z oporo hodi že skoraj 3. mesece, je zdaj očitno iznašel neke vrste hojico in spet ne bo nič user posted image .
Lepo nočko punce!

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
8.2.2007 21:26:42   
Bonnie_RR
Čer! user posted image

Bom kar bolj na hitro...

eva zala... je pa res že ornk babnica! user posted image Meni deluje ful starejša... Res že prava punca! user posted image

visok nart... ima Nik tud. Js sem mu kupila že nekaj časa nazaj čeveljčke, ki so na ježke in jih lahko fajn "odpreš". Copatke ima tud na ta princip. Skibucke (ki jih še nismo uporabili, jih bomo pa kmaluuser posted image ) imajo pa zadrgo po celem na notranji strani in nogica z lahkoto zdrsne noter.

spanje... Ni bistvenih sprememb. Spimo celo noč vsi ko ubiti!user posted image Se je pa zadnje čase tako navadil, da zjutraj, če noben še ne bedi, ko se on zbudi in ga potem tud noben ne šmirgla ko se on z nama pogovarja, nazaj zaspi. In tako potegne včasih tud do pol 10h, 10h. Takrat potem samo 1x spi cez dan. In vse obroke imamo pomešane...user posted image

posteljica... ima oblogo iz blaga okrog, ampak Nik sploh ne daje nogic in rokic med rešetke.

besede... Je sicer strašno zgovoren, ampak cel dan večinoma žlobudra samo v dojenščini.user posted image Govori pa: mama, ati (ne ata), teta, baba, deda, ostalo je pa že težko razumet.user posted image

razumevanje... Nik tud že ful velik razume. To vsak dan znova ugotovim...user posted image

Gal... Čestitke za prve samostojne korake! user posted image user posted image user posted image Pa upam, da je bila tortica zelo dobra...user posted image

Toliko...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
8.2.2007 21:40:50   
lolipop
Praznik je za nami. No, popoldne vsaj deževalo ni, tako da sva šla na en sprehod. Zadnje čase mi popoldne sploh več noče zaspati. Samo še svež luft ga zmatra. Jutri me torej čaka prava kriza.

Danes smo tudi mi prvič (1) gledali risanke. Neke nemške o dinozavrih. Rajši bi mu dala gor Nodija, sam nimam blage veze kdaj ga predvajajo. Sicer ga ni še preveč zanimalo. Ene pet minut sem pa le imela mir!user posted image

Danes smo prvič (2)zaplesali. Kot sem že napisala, imamo pri hiši Pametnega kužija, ki predstavlja največji vir zabave za "tavelikega fanta". In danes je moj pritiskal nanj tako, da so non stop igrale pesmice. Lan nekaj časa le gleda, potem pa začne plesat, t.j. poskakovat gor in dol, se obračat za 180 stopinj na eni nogi in ploskat z rokicami.

In prvič (3)uspeli potegniti prt dol z mize. Še dobro, da smo krožnike že odnesli v kuhinjo. Pa da ni bilo gor kakšnega noža. Ga je ati kregal, Lan pa user posted image . Sem ga vzela v naročje in ga tolažila. Sam ni kaj pomagalo, ker je vsakič ponovno planil v jok, ko ga je moj grdo pogledal. Če ga jaz, se mi itak samo smeje. Že zdaj ve, da me lahko obrne.user posted image

Ponujanje stvari - včeraj mi je prvič (4)dal kocko, ko sem ga zanjo prosila. In to večkrat. Eppur si muove!user posted image

Čevlji za visok nart - mislim, da je bil govor o Superfitkah. Mi smo kupili Nike-ice, ki pa so mu ravno zaradi tega še malo prevelike. Manjših nismo spravili gor.

Obroba okoli posteljice - sem jo že dala dol, pa spet nazaj gor. Malo pomaga, da noge in roke ne štrlijo ven.

Lubčki - izgledajo tako, da Lanibal na široko odpre usta in me nežno zagrabi s svojimi zobki ter seveda poslini.user posted image

Trma - se začenja kazat. Npr. danes se mi je vrgel vznak in jokal tako močno, da so mu tekle solze. Ker sem kuhala in ga nisem mogla non stop držat v naročju.user posted image  V trgovini se je začel dret, ker ga nisem pustila odkurit tja, kamor se je namenil. Prej je seveda vse škatle s spodnjimi  hlačami s polic zvlekel. Ene mu je uspelo še iz škatle dat. Sem hitro šla, preden bi opazili in me nadrli.user posted image

Umivanje zobk -a sem že povedala, da sem mu kupila ščetkico? Spodaj ima ročaj razširjen in luknjo v sredini, da jo lažje držiš. Dvakrat podrgnem po zobkih, pa mi jo že vzame in jo začne gristi. Največkrat pa itak pozabim nanjo.

Mleko - bp. Odkar ga uporabljam, Lan spet je kašice. Uporabljam kar Alpsko 1,6. Sem že večkrat kupila 3,5, potem pa vrgla stran, ker ga nihče od naju ne pije.

Sem še enkrat prebrala, kar sem napisala in vidim, da je veliko stvari prvič. Aja, prvi RD se nam bliža, pa je treba pohitet.user posted image

Enej - pa ne preveč samo bjonde gledat. Se bomo mi rjavolaske preveč
zapostavljene počutile.user posted image

Jan in Gal - user posted image user posted image user posted image  za prve korake!

Čestitke tudi vsem, ki ste že praznovali 1. RD!user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil lolipop -- 8.2.2007 22:07:03 >

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kako disciplinirati otroke, mlajše od treh...
Postavljanje meja, spodbujanje želenega vedenja in odvračanje od nezaželenega se lahko začne že, ko je vaš otrok še doje...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?