Kami
|
Čer, punce še od mene. Predno se spravim kaj bolj produktinega počet. Crknjena sem do amena po tehle točno 10ih dneh bolezni v hiši. Jutri preženem moža v službo, Liama v vrtec, z Evanom pa bova šla v miru na čvek in kavo k sosedi. RAJSKO! Sicer potem šibam na govorilne za diplomsko, ampak to mi je v bistvu prijeten opravek. Sploh sem ugotovila, da tole zapiranje v stanovanje vsem škodi. Danes sem samo še vpila. Res. Sama sebi sem šla na živce. Pa še sonce se je pokazalo točno za 15 minut pa še to ful pozno popoldne. Sranje živo. Smučanje, ki sem ga planirala za te dni mi je šlo pa tudi po vodi... Zdaj imam pa tako vse vikende šolo tako da spet ne bo nič. Ah, pa kaj bi. Zdaj ko sem se skašljala sem kar boljš. Sploh ne brat! Podivjani otroci.... v bistvu niso nič kaj sami krivi, ampak predvsem vzgoja, ki so jo deležni. Čeprav jih je v bistvu težko ne obsojat, ko kaj grdega ušpičijo. Jaz, če vidim, da starši ne reagirajo, odreagiram kar sama. PRI NAS TEGA NE POČNEMO! Pika, konec in mi je vseeno kako me gledajo obiski. Sicer takšnih primerov skorajda nimamo, ker v glavnem imamo podobno razmišljujoče prijatelje, ki imajo podobna stališča do vzgoje. Srečaš pa takšne in drugačne primerke kje drugje: dopust, igrišče, vrtec, igralnice, rojstni dnevi. Na to se kar pripravite! Jaz sem bila na začetku velikokrat tiho, pa sem kar preusmerila svojega otroka kam drugam. Zdaj to skorajda ni več mogoče. In zato kar povem svoje. Lahko se igraš znami, ampak peska ne mečemo po zraku, ker je to nevarno. Lahko se žogaš z nami, vendar žoga ni tvoja in ti je sedaj ne moremo posoditi. M i se med sabo ne tepemo, zato pojdi stran. In tako naprej. Kar oštro, skratka. Pa so tudi kaki drugi starši zraven. Me ne zanima, punce, resno. Jaz sem absolutno za demokratično vzgojo, ampak zame nevzgojen otrok ni plod demokratične vzgoje. Do sedaj še eden ni nič rekel, ker nisem krivična v svojem obnašanju. Vedno toleriram druge otroke zraven in mi jih ni problem vklopiti v igro (čeprav to Liamu v glavnem ne paše), ampak vse ima svojo mero. No, to bo še poglavje, ki ga boste morale vzeti.... (tiste, ki imate prvega). Zdaj pa na učenje! Lep teden, punce in čestitke vsem novim slavljenčkom! AJa, hvala za komplimente na lepega fanta! Je res cukrast, nežen in hudičkast hkrati. Moj mož pravi, da če kaj, znava pa res lepe fante delat. Mu vedno rečem, da naj počaka, da bosta stara ene 15, ko imajo tako čudna telesa, predolge roke in noge, pa ene 200 mozoljev po frisu!
|