|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarčki in februarčice 2006
11.2.2007 16:12:23   
tinkatonka
Evo pa še ena fotka, kako Anej raziskuje po našem novem stanovanju, ki je (sej je videti) še vedno v delu user posted image . Stanovanje čisto sam obhodi. Pozna že vse vogale, pa tud kje je njegova sobica že oblada, ker je tko luštno gledat čez njegov okenček. user posted image  Ima najlepši razgled v stanovanju.

user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
11.2.2007 17:45:32   
Eviii
čaw vsem.
tinkatonka, kot zgleda je anej pravi mali raziskovalec user posted image . sej tako je tudi prou. pa se boš vidla, da se bo tudi vrtca prej ali slej navadu.
no, jst sm malo bolše. sm še v petek imela malo vročine, pol pa ne več. mi je pa posledično v petek proti vičiru zakuhal še dejan. sm ga filala s calpolom (v celi noči je dubu dve doze, najprej dvakrat po pol, proti jutru pa še eno celo žličko). je imel celo noč okoli 39 (tudi do 39,3). in je bil čisto vroč. to je blo prvič, da je tko zakuhal. včiri je imel čez dan neki malega čez 37, danes pa sploh ne več. upajmo, da je šou res tako hitro skozi in da se je pozdravu. je pa očitno na pohodu tudi kak nov zobek. slina se kr cedi in vrjetno je tudi zaradi tega imel včiri malo vročine. sicer pa ima čisto vnete dlesni, spodaj in zgoraj. se prou vidi, da mu kr dosti zobkov sili na plano. bomo vidli v naslednjih dneh...
drugače je meni uspelo uredit naše čveke približno do srede decembra 2005. do takrat smo napolnile celih 500 strani v wordu. bom zdej šla mogoče spet še malo nadaljevat s tem opravilom. se mi ne da brat doktorata. joj, kako so mi zoprni tej zadnji popravki. še čisto vsakič najdem kako napakico. imam že vsega polno glavo user posted image .
jutri bo pa svečko pihala tami od petre user posted image user posted image user posted image .

user posted image

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

Neposredna povezava do sporočila: 2177
11.2.2007 22:16:37   
Kami
Čer, punce še od mene.
Predno se spravim kaj bolj produktinega počet. user posted image  Crknjena sem do amena po tehle točno 10ih dneh bolezni v hiši. Jutri preženem moža v službo, Liama v vrtec, z Evanom pa bova šla v miru na čvek in kavo k sosedi. RAJSKO! user posted image  Sicer potem šibam na govorilne za diplomsko, ampak to mi je v bistvu prijeten opravek.
Sploh sem ugotovila, da tole zapiranje v stanovanje vsem škodi. Danes sem samo še vpila. Res. Sama sebi sem šla na živce. Pa še sonce se je pokazalo točno za 15 minut pa še to ful pozno popoldne. Sranje živo. Smučanje, ki sem ga planirala za te dni mi je šlo pa tudi po vodi... Zdaj imam pa tako vse vikende šolo tako da spet ne bo nič. Ah, pa kaj bi. Zdaj ko sem se skašljala sem kar boljš. Sploh ne brat! user posted image

Podivjani otroci.... v bistvu niso nič kaj sami krivi, ampak predvsem vzgoja, ki so jo deležni. Čeprav jih je v bistvu težko ne obsojat, ko kaj grdega ušpičijo. Jaz, če vidim, da starši ne reagirajo, odreagiram kar sama. PRI NAS TEGA NE POČNEMO! Pika, konec in mi je vseeno kako me gledajo obiski. Sicer takšnih primerov skorajda nimamo, ker v glavnem imamo podobno razmišljujoče prijatelje, ki imajo podobna stališča do vzgoje. Srečaš pa takšne in drugačne primerke kje drugje: dopust, igrišče, vrtec, igralnice, rojstni dnevi. Na to se kar pripravite! Jaz sem bila na začetku velikokrat tiho, pa sem kar preusmerila svojega otroka kam drugam. Zdaj to skorajda ni več mogoče. In zato kar povem svoje. Lahko se igraš znami, ampak peska ne mečemo po zraku, ker je to nevarno. Lahko se žogaš z nami, vendar žoga ni tvoja in ti je sedaj ne moremo posoditi. M i se med sabo ne tepemo, zato pojdi stran. In tako naprej. Kar oštro, skratka.  user posted image  Pa so tudi kaki drugi starši zraven. Me ne zanima, punce, resno. Jaz sem absolutno za demokratično vzgojo, ampak zame nevzgojen otrok ni plod demokratične vzgoje. Do sedaj še eden ni nič rekel, ker nisem krivična v svojem obnašanju. Vedno toleriram druge otroke zraven in mi jih ni problem vklopiti v igro (čeprav to Liamu v glavnem ne paše), ampak vse ima svojo mero. No, to bo še poglavje, ki ga boste morale vzeti....user posted image  (tiste, ki imate prvega).

Zdaj pa na učenje!

Lep teden, punce in čestitke vsem novim slavljenčkom!

AJa, hvala za komplimente na lepega fanta! user posted image  Je res cukrast, nežen in hudičkast hkrati. Moj mož pravi, da če kaj, znava pa res lepe fante delat. user posted image  Mu vedno rečem, da naj počaka, da bosta stara ene 15, ko imajo tako čudna telesa, predolge roke in noge, pa ene 200 mozoljev po frisu! user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
11.2.2007 22:51:09   
natalia
user posted image user posted image  

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
11.2.2007 23:30:46   
taja27
Tami vse najboljše in dobro upihni svojo prvo svečko user posted image user posted image user posted image

Podivjani otroci ... Kami se popolnoma strinjam s tabo. tud jst ponavadi ustavim otroka, če počne stvari, ki se ne smejo. ampak kaj takega še nisem doživela. sm bla tolk šokirana, da sm ostala brez teksta. ja, pa to niso naši prijatlji. oni si ne bi tega nikoli dovolili. so pa ljudje, ki bojo vedno nekje blizu nas. sicer pa kot je rekla lolipop, težave s fantkom bodo ostale njihove. do zdej sm vedno rekla 'to pa ne smeš'. se vidi da je Ava naša prva. mi je res tolk všeč tole tvoje 'tega pa pri nas ne delamo'. sva se pa s tole gospo ravno včeraj pogovarjale  (po dogodkih) in sem rekla, da mene pač moti, če starši svojim otrokom vse dovolijo (pretepanje drugih otrok, ...) njen odgovor je bil, da ona svojmu sinu to nikol ne dovoli. zdej pa ne vem al ni dojela al je pa ... nočem bit nesramna, bom pa od zdaj uporabljala Kamijine besede, njim pa ne rečem več nič. se mi zdi, da je vse bolj v stilu 'in potem svizec zavije čokolado'

Kami vaš otrok je pa res lep. se že kr bojim, če bo šla Ava v LJštudirat user posted image

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
12.2.2007 7:59:07   
sarazan
Tami...Čestitke za 1. rojstni dan tudi od nas. user posted image

Čez vikend sem se odločila, da neham dojit. Saj kaj veliko se tako ali tako nismo več - beri: ponoči smo se crkljali, da smo hitro nazaj zaspali user posted image .
Počasi sem se naveličala teh polnih jošk in, da ne morem ležat na trebuhu. Mleka sicer nimam več za izvoz, ampak vseeno glih dost, da mi ni prijetno v čem bolj oprijetem user posted image .
Zdaj moram pa samo še Saro prepričat, da se lahko crkljava tudi drugače. To noč mi je kar uspevalo user posted image .

Včeraj si je Sara prvič prebila ustnico. Je tako nerodno padla naprej, da je samo še kri špricala. Jaz sem se najbolj ustrašila, da si ni pregriznila jezika. Po 10 minutah joka in mrzlih obkladkov je bila spet en sam vražiček.
Zdaj izgleda, kot da je bila na fronti. Na čelu ima veliko buško in še prebito ustnico. Upam, da ne bo kdo mislil, da jo tepemo user posted image .

Včeraj sem bila tudi na obisku pri sestri in mali dojenčici Lauri. Sploh ne vem, kako jim znese živet v tistem direndaju. Ob pogledu na vse, sem resno pomislila, če bomo mi sploh še kdaj kaj naročili.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
12.2.2007 14:14:25   
marty5
Kar zatišje, a, odkar smo večinoma že začele delat? No, jaz pa imam ravno zdaj več prostega časa user posted image

Danes sem se zmenila za 7urni delavnik. Odziv ni bil ravno topel, ampak bodo že preboleli.....Moj Jernej je vreden to in še mnogo več.

Pri nas ni nič novega - Jernej raca po stanovanju, vsak dan je bolj pogumen. Buške so tudi pri nas del vsakdana, pa tudi ustnice so že večkrat doživele bližnje srečanje s tlemi. Se pa vidi, da je kobacal dobrih 5 mesecev, ker se zelo dobro ujame pri padcih.

Danes smo božansko spali - zbudil se je le 1×, pa še to je zaspal takoj nazaj. odkar smo uvedli le eno dnevno spanje in ukinili mleko tik pred spanjem (po večerji, sem mu vedno dala še flašo mleka), je noč veliko lepša. Morda mu je pa tole mleko ležalo na želodcu user posted image

Tami - vse najboljše za 1. rojstni dan user posted image user posted image user posted image  

Sem se samo na hitro oglasila, grem še kaj postorit preden se delovnik konča.

LP

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
12.2.2007 21:24:59   
petra.horzi
se pa res pozna, da nas večina dela. jz mam ponavadi lih tolk časa, da preberem vse, pol pa že moram it preden lohk kej napišem
prov en dan si moram frej vzet, da bom vse zrihtala kar mam za zrihtatuser posted image

Jan že ful dobr hodi, tud v štumfih ki drsijo. pada še zmeri, sam vedno na rituser posted image če je lih pokakan je to pol zanimivo, k mu do pol hrbta vse razpaca.user posted image

sploh ne vem kaj vse sm hotla napisat k je tolk stvariuser posted image

začenja jest sam-oziroma drži žlico, jz mu pa roko držim in usmerjam. tko največ poje. pa pije tud že sam in to iz čist navadnega plastičnega kozarca. mu pa čist mal natočim, ker se dostikrat spomne da bi ga okol obrnuuser posted image

aja, bonnie, nism vedla da si tolk stara kot jaz-oz. par mesecev starejša
lepo to da je še kakšna tolk mlada.

zdej pa moram odpeketat:)

aja, pa sm dala tud par fotk v albume. geslo je jan.
lp

moj sonček je že "velik fant"

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
12.2.2007 21:40:07   
Bonnie_RR
Hoj! user posted image

Danes pa niste kej preveč zgovorne tule...user posted image Malo se hecam...user posted image

Tami... Čestitke za 1. rojstni dan! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

marty...
Fajn, da so ti odobrili 7-urni delavnik. user posted image

pust...
Nik ne bo letos nič našemljen, ker bomo takrat ravno na smučanju, pa se mi zdi brezveze. Naslednje leto...

prehlad... 2 dni mu je iz noska teklo, danes je bilo pa že veliko boljše. Upam, da bo že čist ok do rojstnega dneva in na smučanju...

žlica... Js sem danes Niku pokazala, kako se je z žlico in mu je bilo kar všeč. Je precej sam pojedel (tako, da sem mu pomagala napolnit žlico, v usta je pa sam neseluser posted image ), pa niti ni bilo nekaj popackano naokrog. Pa vedno je lepo počakal, da je najprej pojedel do konca, potem si je pa šele žlico ponesel k ustom.

Ful je fajn, ko tukaj izvem toliko stvari. Sama npr. še nekaj časa tega ne bi poskusila in bi ga še naprej samo js hranila, tako pa vidim, da že lahko poskusimo in mu gre...user posted image

buške in prebite ustnice... Morem potrkat, da kakšnih bušk in česa podobnega še nismo imeli. Enkrat se je edino zgodilo (ko je še vstajal ob opori), da mu je na robu v dnevni zdrsnilo in je imel manjšo prasko na ličku. Sem pa ugotovila, da kljub temu, da precejkrat pade, se kar zna ujeti, da ne pade s celega.

nevzgojeni in podivjani otroci... Joj, Taja, js bi tud verjetno popuser posted image na tvojem mestu. Na srečo v krogu sorodnikov in znancev nimamo kakšnih takšnih "primerkov", jih pa vsako leto vidim kje na dopustu, pa v kakšnih restavracijah, trgovinah ipd. Npr. moj dragi je nekaj časa nazaj delal v Koloseju in so mu včasih kakšni majhni otroci oštarijo skoraj naokoli obrnili, starši pa ne bev ne mev, pili v miru svojo kavico in se niso pustili motit. Jih je moral sam opozarjat, česa ne smejo delat in uničevat, potem so pa njega stari butast gledali, ali pa še celo napuser posted image . Mislim...user posted image user posted image user posted image Liberalna vzgoja, ja... user posted image

tinkatonka... Upam, da napredujete z uvajanjem. user posted image

No, pridne bodte pa lepo spite!

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
12.2.2007 22:07:49   
lolipop
user posted image  Tami - čestitke za prvo svečko!user posted image user posted image

Kako naj bodo otroci vzgojeni, če so njihovi starši kot krdelo slonov. V soboto smo praznovali en cel kup RD (sami januarčki v moji širši familiji, smo se prav bali, da bo Lan pohiteluser posted image ). Sva z mojim čakala v avtu, da se prestolonaslednik zbudi. Se pripelje ena družinica z velikim avtom in hopla, parkira gospod čez dva parkirplaca. Sem kar odprla vrata in mu rekla (zelo vljudnouser posted image ), če lahko avto lepo parkira. In ga je. Čeprav ga očitno boli...... za ostale, ki pridejo za njim.

No, zdaj sem se tudi jaz skašljala.user posted image
Se beremo. LP

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
12.2.2007 22:26:24   
natalia
Tami vse najboljše!user posted image

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
12.2.2007 23:02:51   
sazi
Čer,
Tami vse najboljšeuser posted image
Samo na kratko sporočam, da sem "še tu". Smo preživeli 4 dni v Bohinju, zdaj pa smo spet v LJ in se vam kmalu spet kaj pridružim. Sem vas komaj uspela prebrat, ko b o naslednjič kaj časa, pa spet kaj napišem.
Bolančki, pozdravite se, pa uvajalčki se hitro navadite na nove razmere (lažje reči, kot zares narediti - sem Leva pustila 2 uri pri varuški - je bilo sicer vse v redu, ampak ko sem odšla od tam, je jokal ko dežuser posted image , ampak se je menda hitro pomiril.
lahko noč

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
13.2.2007 17:56:42   
tinkatonka
Hojla punce!

Tami….VSE NAJBOLJŠE ZA 1.RD. user posted image

Najprej kratko poročilo kako smo mi…Danes je bilo v vrtcu malo bolje. Je manj jokal, pa tudi na tleh se je igral. Se je pa večkrat spomnil name in začel jokati. Se je tolažil s flaško in pleničko in popil res ogromno. Se je baje kar nalival, ko je postal žalosten. No posledično sem seveda tudi jaz boljše volje. Drugače sem pa ful vesela, da se je vreme izboljšalo. Anej je čist navdušen nad hojo zunaj, jaz pa samo šibam naokoli za njim in prestregam padce z glavo ob tlakovce, pa na cesto mi hoče švignit, pa rože pohodit,…lump na kubik.. Danes sem trobila na trobentice, pa se je najprej skoraj zjokal, ko je zaslišal da piska,user posted image potem mu je pa všeč postalo in je hotel še in še, a je žal zmanjkalo trobentic. user posted image

Razgrajaški obiski…meni nikoli ni bilo preveč všeč, če so otroci razgrajali, ko so prišli na obisk. Ampak vem, da je žal od majhnega otroka težko pričakovati, da bo na miru 1 uro, kolikor dolgo ponavadi so obiski. Mi je pa fajn razmišljanje od kami, ki pravi »tega pri nas ne delamo«. Se mi zdi pa prav, da kot starš opozoriš otroka, če se vede neprimerno.

Zdravje…..upam da ste vsi zdravi.

Sarazan….pomojem se pa na direndaj kmalu navadiš. Meni kar nekaj manjka če Aneja ni doma. Je vse preveč nekam tiho. Tako pa skoz nekdo žlobudra, se dere, joka, smeje,…. Pa tud tak tip sem, da ne rabim imet vse tipi-topi pospravljeno. In mi kaos kar enkako paše. Seveda vse do neke mere. 

Zdaj pa šibam. Sem dala Aneja počivta, ker je že utrujen pa ni preveč navdušen nad idejo. Mislim da hoče da se mu pridružim.

Lp Tina

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2188
13.2.2007 19:31:12   
taja27
sm vas samo na hitro preletela ... se opravičujem, ampak iz Avinega kašlja se je razvil bronhitis user posted image . pa ravno zdaj user posted image  saj Ava jutri praznuje svoj prvi rojstni dan, pa god (krščena je namreč Ava Valentina) pa še Valentinovo je.

zabava oz. zabavi v soboto in nedeljo sta odpovedani, odpovelada sem tudi torti. pa mi je gospa ponudila, da mi jo naredi do jutri. user posted image user posted image  za zlato gospo. mi kr paše, da bo imela Ava jutri torto, ker ne bi rada, da jo ima šele žez en teden ali celo dva. drugač sva pa ji pa kupla za rojstni dan mizico in štiri stole iz serije Mamut iz Ikeje (sva ji dala že nocoj in je bla ful navdušena, predvsem, ker je atiju pomagala vse to sestavit). za god bo dobila Tommijeve delfinčke za v banjo, za Valentinovo pa kakšnga srčka. sva ji dala rd darilo kar danes, drugače bo jutri vsega preveč. jutri ji pridejo čestitat člani moje in možekove familije. ob tortici se bomo poslikali, ji zapeli in se posladkali. ostalo in zabava s prijatelji sledi, ko se Ava pozdravi.

mah me kar stiska, ker je samo še nocoj moja Avi dojenček. potem pa vrtec, služba ... pa saj veste, saj vas je že večina dalo to čez.

zmajči sm ti poslala na ZS odgovor glede stolčka.

Neposredna povezava do sporočila: 2189
13.2.2007 23:48:41   
zmajči25
Da se še jaz na brzino oglasim....
Tami, vse najboljše za prvi roj dan (čeprav malce pozno, a vendar)!
Sarazan - kako je s tvojim odvajanjem od dojenja? Kako je user posted image  prenesla dneve brez joške? Kako pa je s tabo? A si imela težave s polnimi joški oz. zaradi mleka? Midve  s user posted image  se tudi še dojiva 2x na dan in sicer zjutraj in zvečer pa razmišljam, da preden grem marca v službo nehamo z jutranjo dozo, potem pa postopoma še z večernim dojenjem. Mleka imam sicer manj kot prej, ko sva se izključno dojili, me pa malček skrbi zaradi raznih mastitisov.
Tinkatonka - upam, da se bo Anej kmalu navadil vrtca. Ti pa verjamem, da mora biti hudo pustiti otroka v vrtcu ko veš, da bo jokal user posted image  in da te pogreša.
Igranje z drugimi otroci - moja user posted image  se drugih otrok ne boji, ni pa ravno navdušena nad njimi. Jih pogleda, to pa je tudi vse. Da bi se pa igrala s svojimi vrstniki to pa ne. Je rajši z večjimi otroci in se z njimi igra. Kaj pa vem ali je to samo faza ali pa je res vrstniki ne zanimajo user posted image  Kako je z vašimi user posted image ?
Drugi otrok - a že kaj planirate še enega user posted image ? Mi načrtujemo še vsaj enega pa se nikakor ne moremo odločit, kdaj da ga naročimo. Kaj se vam zdi, koliko je najprimernejša razlika v letih? Včasih se mi zdi, da je boljše, da je čimmanjša razlika, včasih pa da bova raje počakala še kakšne tri-štiri leta za drugega. Se mi zdi, da imata obe varianti pluse in minuse....user posted image
Taja27 - še enkrat hvala za stolček, upam, da se hitro pozdravite pa jutri vseeno lepo praznujte! Sem ti tudi poslala ZS.
Lolipop - ja sem res nekaj zabluzila glede starosti (le kam sem gledalauser posted image ), ampak sej nisi jezna, kajne? Rajši, da te pomladim, kot pa postaram. user posted image
Bonnie - ja potem pa tebi zavidam na rosnih 21 letih. Bravo mlada mami user posted image ! Res poznam malo žensk, ki so se tako zgodaj odločile za naraščaj. Kje sem bila jaz z glavo pri 21., ko so mi same neumnosti lezle po glavi user posted image ! Pa sej ne da sem zdaj kaj boljša user posted image .....
Petra81 - sem nabrala še par kod od čajev zate, jih dobiš še ta teden.

Ženske, lepo se imejte in se kaj beremo.

Neposredna povezava do sporočila: 2190
14.2.2007 7:42:10   
lolipop
Dobro jutro!

Pri nas nič novega. Z izjemo ene praskice na ličku, ko smo ob steno podrajsal.user posted image
Copatke obožuje, ker lahko v njih nori naokoli, brez bojazni, da bo odletel. Pri nakupu nama je prodajalka svetovala, da kupimo malo večje, ker da je tako prav. Zdaj mi pa varuška govori, da so mu prevelike, ker se mu spredaj "vihajo".user posted image  

Kako ste vi izbrale copatke? Ali ima vaš user posted image  kaj lufta spredaj?

Zmajči 25 -  Midva se tudi še dojiva, zjutraj in takoj, ko pridem iz službe. Problemov nimam, razen če jutranji obrok prespi, kar se mi je zgodilo včeraj. Popoldne sem že imela vse mokro. Jaz ga drugače nič ne nameravam odstavljati. Bo že sam nehal. Malo mi gre dojenje na živce čez vikend, ko non stop visi na meni. Kot bi se bal, da mu bom drugače pobegnila.user posted image  Pa hvala za pomladitev. Se priporočam.user posted image

Vse najboljše Ava! user posted image user posted image user posted image

LP

nof = nos
mama, nona = telefon
vala = hvala
vion = avion

(odgovor članu zmajči25)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
14.2.2007 9:40:34   
Bonnie_RR
Samo na hitro...

AVA... Čestitke, valentinčicauser posted image ,  za 1. rojstni dan! user posted image user posted image user posted image Pa še tako lep dan je...user posted image Lepo praznujte!user posted image user posted image user posted image user posted image

Tako, več pa verjetno zvečer...

Lep dan!user posted image

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu lolipop)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
14.2.2007 10:30:23   
sazi
Ava, vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image

Čestitke Galu za prve korake.user posted image user posted image user posted image

Razgrajaški obiski - večinoma sploh nimamo obiskov. Se dobivamo kje zunaj ali pa gremo na obisk mi - smo pri nas precej utesnjeni. Se pa spomnim iz svojega otroštva, kako smo hiteli pospravljat in umikat stvari, ko sta se najavili 2 družini da prideta - sta imeli res "posebne" otroke - divje za znoret in nobenemu se ni dalo nič dopovedat. Zdaj so ti otroci sicer čisto umirjeni odrasli - jih sploh ni za prepoznat. Se pa strinjam, da je treba staršem dat vedet, da je treba, če že drugače ne, vsaj na obiskih malo bremzat. Lev sicer še ne šiba naokrog in ne povzroča nobenih problemov in upam, da jih tudi ne bo - se bom vedno trudila v tej smeri.

Drugi otrok - vsaka starostna razlika ima svojo prednost. Če imaš prvega otroka dovolj zgodaj se mirno lahko zmišljuješ, kakšno razliko bi imela, če pa začneš bolj pozno, pa take večje razlike odpadejo. Midva sva si nekako zamislila razliko 2 leti oz. kak mesec več, potem bomo pa videli, kdaj nam bo uspelo. Bo treba nekje v začetku poletja veselo na delo user posted image .

Igranje z drugimi otroci - jih gleda, se jim nasmehne, igra se pa ravno ne. Amapk koliko je meni znano, se tako mali otročki itak najbolj zabavajo sami in raziskujejo, da se pa še bolj malo igrajo z vrstniki - nasplošno. Da si želijo družbe in skupnega igranja malo kasneje.

Žlica - kaj je to? Lev z njo igra hokej po mizi in kar je hrane ospešno zrine z mize. Ne znam mu dopovedat, da je to za jest in da to ni hokejska palica. Pa nič ne pusti, da mu pokažem. Npr, sploh mu ne morem pokazat, kako naj si nese v usta, ker znori.

pust - meni je takoooo odveč. Lev zagotovo ne bo našemljen. Za prihodnje bom pa še videla, če bo pokazal kak interes ali pa maska "potrebna" zaradi "zlivanja" z okoljem (ko bo v vrtcu ali kaj takega) - če bi bilo pa po mojih željah pa... (nikoli nisva maškari in jih ne maram) - uživajte v maškarah, vem, da je to mnogim v veselje

No, lep dan vsem

Neposredna povezava do sporočila: 2193
14.2.2007 10:30:28   
marty5
Jutro user posted image

Najprej seveda vse najboljše naši Valentinki Avi user posted image user posted image user posted image . Kak lep datum za rojstni dan user posted image . Mi imamo tudi enega valentinčka v familiji, ki danes praznuje. Ava - lepo praznuj, pa hitro se pozdravi user posted image

Drugače pa sem danes res židane volje - razlog - naredila sem prvi izpit an podiplomcu user posted image . Samo še 12 pa bo user posted image .

Kdaj drugi otrok - ja, midva z možem nisva soglasna glede tega. On bi že zdavnaj, jaz pa kr ne. Včasih me popade želja, da bi res takoj začeli delat na tem, ampak pamet pravi drugače. Nekje sva se odločila, da do jeseni ne razmišljava o tem, potem pa bo diskusija ponovno odprta. Zdaj se imamo tako lepo - Jernej je postal res priden fant (prvo leto je bilo kar hudo naporno, da sem mislila, da bo edinček....) in smo zdaj res fajn "ulaufali" življenje v troje.Kot praviš, zmajči25, tako za majhno kot veliko razliko je nekaj + in nekaj -. Iskreno, pa ne mine dan, da ne bi razmišljala o tem  - se mi zdi, da Jernej precej pogreša družbo, obenem pa je kr zahteven po pozornosti, tako da ne vem, če je zdaj ideja o bratcu ali sestrici sploh na mestu....No, sem zabluzila - kot vidiš, si sploh nisem na čistem, kaj bi in kaj ne. Najboljše, da bi se kr zgodilo user posted image . Ups, trkam hitro na les user posted image

Pust - Jernej bo nosorogec user posted image .

Toliko na kratko - lepo se imejte user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 14.2.2007 10:32:33 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

Neposredna povezava do sporočila: 2194
14.2.2007 19:52:45   
trdozimc
user posted image user posted image user posted image Vse najlepše Ava!user posted image user posted image user posted image  In čimprej se pozdravi!

Čestitke tudi vsem za prve korake - našemu Janu se še vedno ne da user posted image .

Cepljenje pri enem letu. Jaz kar nekako odlašam, ker se moram sama naročit. Jan je še vedno malo alergičen na beljak in me je malo strah posledic. Ali ga je katera že dala skozi? Je bilo hudo?

Drugi otrok. Tako kot pravi Sazi. če začneš pozno, nimaš kaj dosti izbire, če hočeš več kot enega. Tudi mi, bomo kar začeli počasi user posted image , še nekaj so me zašili s prijavo teme doktorata, tako da bo, če nam uspe, porodniška prav super izgovor, za malo podaljšanja statusa.

Marty, čestitke za izpit. Saj hitro mine, kar tako naprej!

Pust. Tudi meni preveč ne leži, v soboto imamo pa še poroko, tako da pustna sobota itak odpade. Bomo še videli.

Razgrajaški obiski oz. nevzgojeni starši, so po mojem nočna mora vsake kolikor toliko mirne družine. Se je tudi nam že zgodilo, da smo imeli ene dvakrat take, da je Jan kar obsedel in jokal, ker so skakali čez njega, ga suvali (''po nesreči''), kričali, polivali in raztresali hrano po celem stanovanju -  otroci in starši pomagali, da ne bo pomote. So mi šli še kak teden lasje pokonci.

Lep večer vsem!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
14.2.2007 20:52:35   
sazi
Drugi otrok. Tako kot pravi Sazi. če začneš pozno, nimaš kaj dosti izbire, če hočeš več kot enega. Tudi mi, bomo kar začeli počasi , še nekaj so me zašili s prijavo teme doktorata, tako da bo, če nam uspe, porodniška prav super izgovor, za malo podaljšanja statusa.

Potem bova na naslednji porodniški spet skupaj? Mogoče nama bo pa takrat uspelo, da se bova kaj več videli - če le ne bova preobremenjeni z vsemi temi nalogami - mene kar dušijo, naredim pa vseeno ne kaj dosti.

Kar se pa cepljenja tiče - meni je pediatrinja rekla, da zimske otročke, sploh če ne grejo v vrtec cepijo bolj pozno. Mi je rekla, naj pokličem enkrat okoli 15. meseca.

Danes sem končno dobila odločbo za podaljšanje porodniške (prej so mi povedali samo po telefonu), v petek pa greva spet na fizioterapijo. Danes se je celo kar nekajkrat postavil na vse 4 in se nekaj trudil premakniti rokico. Še malo, pa mu bo uspelo skobacati - vsaj upam. Na noge se pa še ne trudi postavljat - je res prešvohcen - bo že še prišlo na vrsto.

Lep večer vsem

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 14.2.2007 21:46:33 >

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
14.2.2007 21:41:19   
taja27
najlepša hvala za vse čestitke ob Avinem rd. sploh ne vem, kam bomo šli z vsemi temi igračami. pa še dve zabavi sledita, ko ozdravimo. je dobila od vseh po dve darili, eno še za god. najbolj pa ji je bil všeč voziček z vsemi dodatki (košara, torba, kengirujček, dojenček, prekrivalo za sprehod v dežju). je paradirala po stanovanju, kot kaka ponosna mamica. samo ona ma srečo, njen sin (gosti so mu izbrali tudi ime Aleks) je tko priden v vozičku. niti enkrat se ni zajokal. torej ni podoben svoji mamici Avi, ki se je kar naprej drla. imela je torto v obliki dalmatinčka, v spomin na našega Maxa. ko jo je moja mami zagledala je začela ful jokat. pol pa seveda še jaz. nas je pa Ava kar hitro spravila v smeh, ker je imela v momentu obe roki v torti in veselo vriskala. ko smo pa prižgali svečko je bla pa prava umetnost, da smo jo sploh lahko slikali s torto, saj je bila le ta na sredi mize. zaradi varnosti.

user posted image marty za izpit. 12 to go.

drugi otrok tud midva razmišljava o drugem otroku. morva pa začet delat na tem čim prej, ker mi biološka ura že čist preveč naglas tiktaka. moj možek bi kr zdele, ampak jst moram še mal k sebi prit. v tem momentu se ne vidim z ogromnim bušijem in Avo na rokah. ko bo ornk shodla pol pa hitr user posted image .

igranje z drugimi otroci Avo obožuje otroke in se zelo rada igra z njimi. je pa res, da so ponavadi kakšno letostarejši od nje. ampak jih je treba skoz met na očesu. mi je pa zelo všeč, ker rada da igrače iz rok tudi drugim otrokom. prav tako kekse, kruh, ...

žlica je Avi najbolj všeč, ko je v roki njene mame user posted image

pust Ava bo princeska. darilo njene tete, ki ji itak vedno reče princeska.

sm pozabla povedat, da je Ava v nedeljo naredila sama šet korakov. ker ni mogla spati, zaradi zamašenega noska, smo se ob enajstih zvečer obmetavali z poušti v dnevni. ona se kar naenkrat obrne, dvigne rokice in naredi šet korakov proti atiju. je mel čist solzne oči. zdaj ji rata le nekaj korakov, pa še to je zelo nesigurna. a to pomeni, da je že shodla? jst mislim, da otrok shodi takrat, ko hodi povsem samostojno. ali se motim?

lahko noč

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 2197
14.2.2007 22:14:06   
natalia
Cepljenje pri enem letu. Jaz kar nekako odlašam, ker se moram sama naročit. Jan je še vedno malo alergičen na beljak in me je malo strah posledic. Ali ga je katera že dala skozi? Je bilo hudo?

Trdozimc; a je možna alergija na beljak? ker jaz sem moji zadnjič dala celo jajce (pečeno) pa je bila ful pikasta po ličkih in okrog ust..?

Ava- vse najboljše in pozdravi se čimprej, mali škratek!user posted image

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2198
14.2.2007 22:39:10   
wallery
Čer !

Najprej TAMI in AVI za 1. RDuser posted image user posted image vse najboljše.

Mi smo imeli pa včeraj ceplenje pri 1 letu najprej jo je pediater pregledal, če je zdrava,ker je imela v nedeljo še vročino pa je bilo na srečo vse OK, tako da je dobila pikico v roko,ni nič jokala samo prav grdo ga je pogledala že iz navade izpod čela res grdo pogleda.Še prej jo je pa sestra stehtala ima 9750 kg obseg glavice pa je 47 cm, višine ji pa ni izmerila bomo pa sami.Nato jo je posadila na stol in dala za mizo v roko pa kocke in je "morala ponavljati za sestro" tolkla z dvema kockama pa v lonček naj bi jih dala pa jih ni hotela jih je raje dala v usta in pa žogo je metala.To je bilo to .
Zopet nam teče slina v potokih in kot kaže bo Taja dobila dva nova zobka spodaj desno (mislim da bo 4 )in zgoraj levo se špički že vidita je že skrajni čas ker ta dva sta ji pa res povzročala preglavice da je bila tako boga (vročina 39,5 C-40C, razdražljivost nonstop jok -14dni, 2dni tudi driska ) Sedaj pa že veselo pleza na  stol odpira omare zlaga ven posodo in se zraven smeji čeprav ve da ne sme to delat.
Mami je pa zmeraj bolj utrujena se bo v soboto začel 33 t user posted image ma gre tako hitro da sploh ne morem verjet.Sem že dobila papirje na CSZ  +1 m  mi bodo podaljšali porodniško ( a ni bilo včasih 3 m )ker bo to 3. otrok mlajši od 8 let

zaenkrat pozdravljene

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
14.2.2007 23:14:13   
wallery
Ni bilo namenoma tudi ostalim ki so že praznovali 1.RD želim vse naj naj
Gal  od Čuko, Klemen od pike-poke, Eva Zala od Natalije, Ajla od Karin412, Benjamin od Štručke upam da nisem zopet koga pozabila še enkrat vse user posted image user posted image user posted image najboljše

Da pa ne bom pozabila pa že danes voščim Nik-u od bonnie in user posted image user posted image Rok-u od Ezi ki jutri praznujetauser posted image vse najboljše za 1 RD

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?