|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Alkohol v nosečnosti je bolj škodljiv kot mislite!

M.H., 9.9.2019
Čeprav nekateri menijo, da kozarček vina v nosečnosti ne more škoditi, je študija, ki so jo opravili na Danskem, pokazala drugače. Že zelo majhna količina alkohola je lahko škodljiva.

image
Imejte zdravo nosečnost. (freedigitalphotos)
/11


Raziskava, ki so jo opravili danski strokovnjaki, je pokazala, da je lahko že zelo majhna količina alkohola v nosečnosti zelo škodljiva. Ta lahko zelo negativno vpliva na še nerojenega otroka.


Strokovnjaki so dokazali, da lahko že majhna količina popitega alkohola v nosečnosti privede do raznih zdravstvenih težav. Zato svetujejo, da se mu v nosečnosti popolnoma odrečete. Ta lahko preko posteljice zelo hitro pride v kri ploda, kar pa nikakor ni dobro.


Strokovnjaki so ugotovili, da vsaka ženska alkohol prenaša na drugačen način. Mogoče nekaterim nosečnicam škoduje nekoliko manj, spet drugim pa lahko pusti večje posledice. Vpliva lahko na telesni in duševni razvoj otroka.

 

PREBERITE TUDI: Nosečnice, proč s cigareto!


Najhujše, kar se lahko zgodi je, da alkohol v zadnjem trimesečju nosečnosti, izzove fetalni sindrom alkohola, kar lahko privede do razvojnih težav. Težave se lahko pokažejo na področju govora, pride lahko do mentalnih odstopanj, tudi do bolezni srca pri otroku.


Strokovnjaki so v svoji zadnji študiji ugotovili, da na nekatere nosečnice lahko tako vpliva že zelo majhna količina alkohola, zato so zaključili, da je bolje, da se mu popolnoma odrečejo.

 

PREBERITE TUDI: Koliko alkohola je varno med nosečnostjo?

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
22
Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, poko...
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse nepres...
21
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
5
Dovoljeno in prepovedano v nosečnosti
Nosečnost ni bolezen, kljub temu pa se je dobro nekaterim stvarem v nosečnosti izogibati. Preberite, kaj v nosečnosti la...
4



Zatekanje nog v nosečnosti
Pogosta nosečniška težava, še posebej v drugi polovici nosečnosti so otekli gležnji in noge. Ali lahko otekanje prepreči...
Kdaj te bom prvič začutila?
Od tistega dne dalje, ko se nosečnici na testu pokaže tisti magični plusek, komaj čaka, da bo začutila prve gibe svojega...