|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Kaj pomenijo sanje bodočih očetov?

M. T., 17.9.2023
Preverite, kaj najpogosteje sanjajo bodoči očetje, in kako si določene sanje bodočih atijev, očkov in tatijev razlagati.

image
Nosečnost lahko povzroči poplavo sanj tudi pri bodočih očetih. (Foto: Freepik.com)
/11


Ste sanjali, da varate svojo partnerko? Mogoče vas skrbi, da bo nosečnost vplivala na vajino spolno življenje. Sanjate o starih staših? Dejstvo, da boste postali oče, vas verjetno sili k premišljevanju o svojih koreninah.

Očetovstvo, vzhičenje, pričakovanje, strah in skrb lahko pri bodočem očetu povzročijo pravo poplavo sanj.

Vaše sanje pa bodo verjetno razkrile še nekaj: vsa pozornost se bo kmalu povsem preusmerila na nosečnico in njen naraščajoči trebušček, zato se boste mogoče počutili zapostavljeni. Takšna rekacija je povsem normalna, pravijo psihologi in raziskovalci sanj, pomembno je le, da te sanje in občutke delite s svojo partnerko.


Erotične in seksualne sanje

V prvih mesecih imajo moški, katerih partnerke so noseče, veliko več seksualnih sanj kot običajno, je s študijo dokazal psiholog Alan Siegel iz univerze Berkeley (Kalifornija). Stiegel predvideva, da vloga zaščitnika, ki jo občuti bodoči oče do partnerke in nerojenega otroka, lahko ogroža njegovo moškost, erotične sanje in drugi "mačo" prividi (na primer zmaga na nogometni tekmi) pa zadovoljujejo to njegovo potrebo po občutku moškosti.

Bodoči oče najpogosteje sanja o zaščiti in skrbi za svojo partnerko, erotične sanje pa se običajno pojavijo, ko partnerka vstopi v drugo trimesečje nosečnosti. 

 

Zaščitniške sanje in sanje o družinskih koreninah

V drugem trimesečju imajo očetove sanje manj erotičnih podob in so bolj zaščitniške narave. Lahko se zgodi, da oče razmišlja in sanja o svojem izvoru, družinskih koreninah, lahko celo sanja o tem, da je sam noseč in da rojeva, ker želi to izkušnjo deliti s svojo partnerko.

Bodoči očetje se v tem obdobju nosečnosti pogosto počutijo izločeni iz partnerkine nosečnosti in osamljeni. Pomembno je, da moški zaupa svoje negativne sanje partnerki, saj mu to pomaga premagati občutek osamljenosti in obenem pripomore k še večji povezanosti ter utrditvi odnosa. Če pa z njo deli tudi lepe sanje, se med njima povečuje tudi medsebojno zaupanje in intimnost.

 

PREBERITE TUDI: Razvozlajte svoje sanje med nosečnostjo

 

Sanje o dojenčku in praznovanju rojstva

Prav tako kot rojstvo otroka težko pričakuje mati, tako težko to pričakuje tudi bodoči očka, kar se kaže tudi skozi njegove sanje. Pogosto tako očetje sanjajo o tem, da so nekje našli dojenčka ali da jim je bil dojenček podarjen oziroma položen v njihovo naročje. Medtem ko ženska proti koncu nosečnosti sanja predvsem o delu, ki ga bo morala opraviti pri porodu, je v središču sanj njenega partnerja praznovanje otrokovega rojstva. Takšne sanje pravzaprav kažejo na to, da oče sprejema tega otroka in ceni vlogo, ki ga čaka.

Karkoli že se vam bo sanjalo v pričakovanju otroka, bodoči očetje ne pozabite, da so sanje le odraz vašega počutja ter pričakovanja sprememb in radosti, ki jih prinaša novo življenje. Nedvomno pa vas čaka več kot ste o tem lahko sanjali, predvsem lepih in srečnih trenutkov!

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Prisrčne ideje, kako razkriti, da si noseča
To je osem prisrčnih načinov, kako lahko s svojimi najbližjimi in celotnim svetom deliš, da se bo družini pridružil nov ...
5
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
5
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
4
Brezplačno: Čudovita nosečnost (e-knjiga)
Povsem brezplačno vam je na voljo e-knjiga Čudovita nosečnost, polna korisnih nasvetov za vitalno, fit telo v nosečnosti...
4



Tudi S-P.-ji imajo plačan očetovski dopust
Očetovski dopust za nego in varstvo otroka v najzgodnejšem obdobju, pripada tudi očetom, ki si plačujejo prispevke kot s...
Kaj pomenijo sanje bodočih očetov?
Preverite, kaj najpogosteje sanjajo bodoči očetje, in kako si določene sanje bodočih atijev, očkov in tatijev razlagati....




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?