|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nasveti za navajanje na pitje iz kozarčka

Petra Počkaj Rosa, Skrbenstars.si, 6.12.2022
Kako dojenčka naučiti piti iz kozarčka korak za korakom, dojenčku in mamici prijazno in obenem še razvojno ustrezno? Nasvete najdete v naslednjih vrsticah.

image
Ob ustreznem navajanju in potrpežljivosti mamice pa bi od enega leta dalje otrok že lahko pil samostojno. (Freepik.com)
/11


Ko pričnete z uvajanjem goste hrane, moramo običajno uvesti tudi vodo ali nesladkan čaj, pred tem namreč poLno dojeni dojenček, po priporočilih strokovnjakov, dodatne tekočine ne potrebuje.

Tukaj lahko naletite na težavo. Dojenčki, ki so bili do tega trenutka izključno dojeni in nikoli niso poznali stekleničke in morda niti dude ne, lahko stekleničke ne sprejmejo. Kaj zdaj?

 

Ne skrbite! V bistvu in čisto zares sploh ni potrebe, da bi dojenčka, ki nikoli ni jedel ali pil po steklenički, nanjo navajali v času uvajanja goste hrane. Posezite raje po kozarčku in otroka naučite piti iz kozarčka ali/in po slamici.


PREBERITE TUDI: Gremo za mizo - zakaj se izogibajte čaju komarčka vse do 4. leta starosti

 

Kako dojenčka naučiti piti iz kozarčka korak za korakom, dojenčku in mamici prijazno in obenem še razvojno ustrezno? Nasvete najdete v nadaljevanju.


1. Potrebujete ustrezen “kozarček” - majhen, mehkejši lonček, ki ima dovolj prostora za nosek in je prozoren. 

 

2. Uvajanje nato izvedemo brez pritiska in hitenja.

 

3. Otrokove glavice ne nagibamo, ampak pazimo, da ostane v sredinskem položaju. Enako velja za kozarček, ki naj bo poravnan in naj vedno prihaja iz sredine ter je tudi sredinsko usmerjen,

 

4. Med požiranjem ne umikamo kozarčka od ustnic, le tekočino spustimo malce nazaj v kozarček. 

 

5. Bodite potrpežljivi!

 

Še bolj izčrpne nasvete za učenje pitja iz kozarčka boste našli TUKAJ >>


Navajanje na pitje iz kozarčka ali s pomočjo slamice je proces učenja, ki zahteva svoj čas. Vsak otrok mejnike v razvoju dosega s svojo hitrostjo, ob ustreznem navajanju in potrpežljivosti mamice pa bi od enega leta dalje otrok že lahko pil samostojno. 

 

VIR: www.skrbenstars.si

 


Uvajanje goste hrane naj bo čim bolj hitro, enostavno in zabavno – tako za mamo (očeta) kot za dojenčka, pravijo strokovnjaki. Sliši se lahko, kajne?

 

Kako se v čim krajšem času čim bolje pripraviti ter posledično znebiti stresa zaradi uvajanja goste hrane? Pomaga vama lahko spletni tečaj Gremo za mizo – Uvajanje dojenčka v zdravo družinsko prehrano, ki vama bo enostaven in sledljiv način predstavil vse smernice glede prehrane, vsebuje pa tudi zelo pomemben vidik psihologije in baby handlinga med prvimi posedanji za mizo. 


uvajanj goste hrane


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Vrhunski kulinarični dogodek
Na povabilo podjetja Proconi, ki je najbolj znano po pripravljenih jedeh Pogrej in pojej, se je na obisku na murskosoboš...
2
Kakšne so naše prehrambene navade?
Slovenci počasi osvajamo načela zdravega prehranjevanja, kar kažejo podatki najnovejše raziskave o naših prehrambenih na...
2
Vsak je lahko kuharski mojster!
S paštetami Argeta lahko pripravite izredno okusen in hranljiv zajtrk, malico ali popoldanski prigrizek. Ker jih ni potr...
2
Fantasia
Nič narobe, če si mal’ Fantasia.
2



Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Kdaj so vaši otroci prespali celo noč?




pred 3. mesecem (34%)

med 3. in 6. mesecem (20%)

med 6. in 9. mesecem (12%)

med 9. in 12. mesecem (5%)

med 12. in 18. mesecem (11%)

po 18. mesecu (17%)


Število vseh glasov: 366

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!