|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Nosečnice, jejte stročnice, ribe in oreščke!

Helena Mlakar, 16.3.2015
Zdrava prehrana je v nosečnosti zelo pomembna za pravilen razvoj otroka in za zdravje matere. Zato je takrat še bolj pomembno, kaj jeste. Hrana naj bo raznolika, sestavljena iz zdravih živil.

image
jejte zdravo hrano. (freedigitalphotos)
/11


Med nosečnostjo dnevno potrebujete od 200 do 300 kalorij več, da se lahko še nerojeni otroček pravilno razvije. Z zdravo prehrano pa boste poskrbele tudi, da se ne boste prekomerno zredile, vaše počutje bo odlično, polni boste energije in pripravljeni na porod.


Jejte čim več organske hrane. Na krožniku naj bo vsak dan sveže sadje, zelenjava. Izogibajte se predelani hrani, takšna vsebuje veliko aditivov in ostalih nezdravih dodatkov.


Jejte hrano, ki vam daje energijo. Če jeste hrano, ki ima prazne kalorije, se boste počutile utrujeno, brezvoljno, hitro boste spet lačne. S hrano, ki daje energijo, pa vaše telo dobi kalcij, železo, kalij in cink.


Kalcij je zelo pomemben za zdrave kosti, zobe, lase. Blaži tudi krče v nogah in preprečuje nespečnost. Kalcij boste našle v mleku, mlečnih izdelkih, sezamu, soji, tofuju, mandljih, pomarančah, figah, brokoliju in v listnati zelenjavi.


Tudi folna kislina je med nosečnostjo zelo pomembna. Zato jejte žitarice, pšenične kalčke, banane, robide, jagode, stročnice.


Omega 3 maščobne kisline so pomembne za zdrav razvoj dojenčka, za normalen razvoj živčevja in za imunski sistem. Zmanjšuje tudi možnost za nastanek preeklampsije, poporodne depresije, zmanjša možnost prezgodnega poroda. Jejte ribe, oljčno olje, lan, sezam, bučna semena, orehe, stročnice, postrvi, sardele in zeleno listnato zelenjavo.


Železo je pomembno za nastajanje hemoglobina v krvi. Če imate premalo železa, lahko pride do anemije. Jejte pravi kakav, ribe, koprive, regrat, stročnice, posušeno sadje, oreščke.


Tudi proteini so zelo pomembni za še nerojenega dojenčka. Jejte pusto meso, ribe, jajca, mleko, stročnice in oreščke.


Ne smete pozabiti pa tudi na zadostno količino tekočine, najboljša je voda.


Če se boste zdravo prehranjevali, dovolj pili in se gibali, bo vaša nosečnost lepa, zdrava in polna energije!

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Obogatite praznično mizo z velikonočno ple...
Pletenica je značilen praznični kruh, narejen iz mlečnega testa, ki mora biti za pletenje ravno prav čvrsto in pravilno ...
12
To so naravne sestavine za čudovito obarva...
Tudi naravno obarvani pirhi so lahko čisto prave umetnine. Preverite, kaj vse iz kuhinje in vrta lahko uporabite za leto...
11
Pirhi v naravnih barvah
Barvanje jajc otroke navdušuje. Preberite, kako ste lahko ustvarjalni pri barvanju jajc z naravnimi barvami.
8
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
6



Idealen obrok za veliko železa v nosečnosti
Železo je nujno potrebno in ga je ob primanjkljaju v nosečnosti potrebno dodajati. Pri povečanju zaloge železa si lahko ...
Najboljša hrana za nosečnice
Pravilna, uravnotežena prehrana je zelo pomembna, ko pod srcem nosimo novo življenje, pa še toliko bolj. O tem, kako in ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?