|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Otrok naj ne bo ob vodi NIKOLI SAM!

Uredništvo Ringaraja.net, 10.7.2021
Otroci obožujejo vodo, kopanje v kadi ali bazenčku. Privoščite jim, vendar se držite enega pomembnega pravila: med kopanje BODITE VES ČAS ZRAVEN in ne puščajte otroka samega niti za sekundo!

image
Otroka ob vodi ne puščajte samega niti za sekundo!
/11


Čofotanje v bazenčku in kopanje je zelo zabavno, vendar morate starši pri tem upoštevati eno pomembno pravilo: Otroka NIKOLI ne smete pustiti samega v bližini vode in vedno morate biti pri kopanju zraven! Ko so majhni otroci, neplavalci ali polplavalci v bazenu, jih imejte vedno na takšni razdalji, da jih lahko zgrabite z rokami oziroma vedno naj bodo tako blizu vas, da se jih lahko dotaknete z roko.

 

Napihljivi bazenčki so lahko zelo nevarni za mlajše otroke

Če imate na vrtu bazen (bodisi, da je to montažen ali fiksen), naj bo z vseh strani ograjen z ograjo, ki je otrok ne more preplezati ali se splaziti pod njo.

Ko otrok konča s čofotanjem oziroma plavanjem, obvezno iz bazena poberite vse igračke. To velja tudi za napihljive bazenčke, saj lahko plavajoča igračka premami otroka, da jo poskuša ujeti tudi ko vas ni v bližini in takrat se lahko zgodi nesreča.

 

PREBERITE TUDI: Nevarnosti, ki prežijo na otroke ob vodi

 

Pogosto se starši ne zavedajo, kako nevarni so lahko napihljivi bazenčki za otroke, mlajše od petih let. Tega bazenčka namreč ne morete ograditi, zato ob takšnih bazenih otroka nikoli ne smete pustiti samega in brez nadzora. Niti za pet minut, niti za pet sekund, niti za eno samo sekundico! Po kopanju bazenček izpraznite.

Tudi rokavčki in plavalni obroči otroku ne zagotavljajo popolne varnosti, če vas ni v bližini.

 

Otrok se lahko utopi v manj kot pol minute!

Otrok se lahko utopi v plitvem bazenu ali kadi v manj kot 25 sekundah. Dovolj je le nekaj centimetrov vode. Značilno je, da se otrok utaplja precej neslišno, brez mahanja z rokami in pljuskanja po vodi, zato NIKOLI ne puščajte otroka v bližini vode brez nadzora.

Otroka naučite plavati, saj ta veščina ni zgolj nekaj, kar je pač dobro da otrok zna, znanje plavanja je življenjsko pomembna stvar, ki bi jo moral obvladati vsak otrok.

 

PREBERITE TUDI: Učenje plavanja novorojenčkov

VIR: Ringeraja.rs


Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
7
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...
6
BLOG: Kaj pa, če nočem biti "samo"...
Sem slaba mama? Prevec delam? Premalo dam sebe otrokom? Sem sebična, ker uživam še v toliko drugih stvareh in ne samo v ...
6
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.
4



Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zakaj ima otrok afte?
Afte so razjede na ustni sluznici, ki se lahko pojavijo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih. V hujših primerih ...