|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Reciklažni sistem v vašem domu

bodieko, www.bodieko.si, 23.2.2010
Preberite si, kako lahko doma na enostaven način sortirate in zlagate vaše gospodinjske odpadke.
Ključne besede:

image
/11


Naredite domačo nalogo

V vašem lokalnem zbirališču odpadkov ali na spletu ugotovite, kaj lahko reciklirate in česa ne.


Preučite vaše odpadke

Ugotovite, kaj največ uporabjlate in določite velikost reciklažnih smetnjakov - če vaša družina popije veliko pijače, potem je dobro imeti malce večji smetnjak za pločevinke in steklenice.

Poenostavite si stvari

Vaš domači ‘reciklažni center’ naj bi bil sestavljen iz dveh delov - prvi del vsebuje vsakodnevne odpadke, drugi del pa stvari, katere lahko imate shranjene dalj časa. Večino vsakdonevnih odpadkov navadno pride iz kuhinje, zato je dobro, da si v kuhinji ustvarite manjši prostor, kamor boste zlagali odpadke v različne zbiralne posode. Tako bo lažje na koncu znositi vse stvari v smetnjake pred vašo hišo, ali do najbližjega zbirnega centra.

Izberite si primeren prostor za skladiščenje

Če so se vaše zbiralne posode oziroma smetnjaki v kuhinji že napolnili, tisti pred vašo hišo pa so polni, potem je najbolje, da imate nekje prostor, kamor lahko začasno postavite sortirane odpadke. Seveda je tu govora o papirju, steklu, plastenkah, … in ne o organskih kuhinjskih odpadkih.

Smernice recikliranja

Naučite se, kako morate pravilno reciklirati papir, kovino, ličila, ogledala, porabljene baterije in žarnice … Dobro je, da označite kaj gre kam oziroma v kateri smetnjak je primerno odvreči pločevinke, in v katerega jogurtove lončke ali tetrapake.

 

www.bodieko.si

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Gojenje GSO v rokah držav članic EU
V skladu s predlogom Evropske komisije bi se države članice EU v prihodnje same odločale, ali bodo dovolile gojenje na r...
3
Fototoksična eterična olja in kaj to pomeni
Vsi smo veseli sonca in njegovih žarkov, ki nas toplo božajo! Po dolgi zimi smo ga komaj dočakali. Za vse vas, ljubitel...
3
Izmenjava igrač
Igrače se po naših domovih kar kopičijo. Po raziskavah jih vsak otrok dobi v povprečju več kot 70 na leto.
3
Pismo Eko Vile - Melisa, Lan, Tim in Marje...
Eko vila je v enem od zasneženih zimskih večerov sedela na zofi in srkala okusen domač čajček iz materine dušice, ki mu ...
3



Nakup akvarijskih in terarijskih živali
photo
Konec šolskega leta je čas, ko našim "odličnjakom" podarjamo razna darila. Preden se odločimo za nakup živali, ki ...
Ideje za praznovanje dneva Zemlje z otroki
22. aprila praznujemo svetovni dan Zemlje, planeta, ki ga starši zapuščamo otrokom in njihovim otrokom. Preverite nekaj ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?