|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Resnično materinstvo je tudi popoln kaos, ki pa ga na družabnih omrežjih ne boste videli

Uredništvo Ringaraja.net, 31.3.2022
V tem resničnem in ganljivem zapisu mame Emme se bo zagotovo našla marsikatera mama. Ker Emma niti približno ni edina, ki doživlja takšne trenutke in dneve.

image
Oblečena sem v možev pulover in jem ostanke iz otroškega krožnika, spet. Jem z otroško žličko, ker so vilice umazane v pomivalnem stroju. Spet. (Instagram)
/11


Zapis te mame, ki smo ga našli na Instagramu, je tako navdihujoč, da ga z veseljem delimo tudi z vami.

In upamo, da vas bo Heaphyjeva spodbudila, da tudi vi na socialnih omrežjih objavite kakšno "manj lepo" fotografijo iz svojega materinskega in družinskega življenja.

V spodbudo drugim mamam, ki jih je strah, da samo njim ne gre in so edine, ki se vsake toliko znajdejo povsem izgubljene.

 

"V naročju držim dojenčka, ki hoče biti na rokah, medtem ko opazujem drugega malčka, ki počne nekaj, česar ne bi smel. Ponovno.

Oblečena sem v možev pulover in jem ostanke iz otroškega krožnika, spet. Jem z otroško žličko, ker so vilice umazane v pomivalnem stroju. Spet.

In spet pozabljam dihati, medtem ko jem. Pa niti približno dovolj vode nisem popila danes. Ponovno.


Danes se tudi še nisem uspela stuširati. Spet. To me spomni, da še vedno nisem poklicala vodovorja. Ponovno. Moram se spomniti, da si to zapišem na seznam nujnih opravil. Spet.

 

PREBERITE TUDI: 33 pozitivnih afirmacij za mame

 

Moja kuhinja je v totalnem neredu. Spet. Ne, počakaj - vse je v neredu. Spet. Pa tudi dojenčkov ležalnik bom morala očistiti. Ponovno. Ker so na njem ostanki hrane. Spet. Toda ne, ne bo šlo, ker mi je zmanjkalo čistila. Spet.

In iskreno - ne morem se pripraviti do tega, da bi otroke spravila v avto in šla v trgovino. Ponovno. Ker bi to pomenilo, da bi morala urediti vse težave, omenjene zgoraj, za kar pa nimam dovolj energije. Spet. Tako zelo sem utrujena. Ponovno. Pa je šele čas za kosilo?! Spet. 


In ponovno delim ta del materinstva. In spet je seveda ta del povezan z nebleščečo fotografijo. Ker ponovno je to mama, ki jo moji otroci vidijo veliko časa. Ko delam reči vedno znova in znova za njih ter pred lastnimi potrebami. In včasih ne delam reči znova in znova zase; tudi potem ne, ko poskrbim za njihove potrebe.

Ker to pomeni biti mama.


In na ta del materinstva bom vedno ponosna. Zato hočem to dokumentirati prav tako kot vse tiste lepe fotografije popolnih družinskih trenutkov in spominov na sicer redke, toda pomembne trenutke, ki sem jih posvetila sama sebi. 

Ker otroke vedno znova in znova postavim na prvo mesto in to ne bi smela biti zadnja stvar, ki jo proslavljam. Te fotografije zato ne smejo biti zapuščene na spominski kartici telefona ali celo izbrisane, da bo več prostora za vse tiste popolne fotografije.  

 

PREBERITE TUDI:  Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!

 

O tej fotografiji se ne sme govoriti ali jo jemati kot še eno pritoževanje mame. Ta fotografija si v resnici zasluži prostor v okvirju in albumu. Zasluži si prostor v dnevnikih in knjigah.

Ker bo nekega dne služila kot opomin, da sem bila tam za njih, vsak dan več let. Težkih, toda lepih let. Zato ne želim pozabiti nobenega trenutka. Želim si zapomniti čisto vsako podrobnost. Znova in znova. In spet.

Emma Heaphy"

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...
7
Kako dojenčku in malčku čistiti ušesa?
Ušesno maslo ali cerumen izločajo žleze, ki obdajajo bobnič. Je mastno in rumeno rjave barve, običajno ga starši vidimo ...
5
6 predlogov za izlet z nosilkami
Se vam zdijo izleti z majhnimi otroki nemogoči? Nikar ne skrbite. Nošenje otrok v nosilkah vam omogoči pohajkovati po vo...
5
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
4



Si DOBRA MAMA, tudi če imaš SLABE DNEVE
Verjemite mi, vse mame imamo slabe dni. Dnevi, ko smo razočarane, čemerne in se počutimo, kot da ne zmoremo več.
Poporodni krči oziroma krčenje maternice p...
Za starša je porod končan, ko se dojenček rodi. Za porodno osebje pa, ko se porodi tudi posteljica. A za mamico še ni po...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?