|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

S svežimi sokovi nad prehlade

Nika Dolenc, 24.1.2010
Za sveže iztisnjene sokove uporabimo vsakodnevno svežo zelenjavo in sadje ter dober sokovnik. Pomembno je, da sok zaužijemo takoj, ko je pripravljen, sicer vitamini izgubijo svojo moč.
Ključne besede:

image
/11


Zaužiti vitamini v sadju in zelenjavi so pomemben način blaženja prehladov v tem zimskem času, še večjo vlogo pa imajo kot preventiva, saj bi jih morali uživati v različnih oblikah v vsakodnevni prehrani. Dovolj tekočine je pomembno vsak dan, a ko smo bolni, ima ta še veliko večji pomen. Najboljša je seveda voda, ki mora predstavljati večino tekočine, sledijo pa ji nesladkani čaji in sveže iztisnjeni sokovi. Povsem pa bi se morali izogibati napitkom, ki vsebujejo kofein, saj ti telo le še bolj dehidrirajo.

 

Za sveže iztisnjene sokove uporabimo vsakodnevno svežo zelenjavo in sadje ter dober sokovnik ali mešalnik (blender). Sokovnik naj bo tak, da bo zahteval čim lažje čiščenje. Pomembno pa je tudi, da sveže iztisnjene sokove, tako zelenjavne kot sadne ali mešane, takoj zaužijemo, sicer vitamini izgubijo svojo moč oz. sok hitro oksidira in se pokvari zaradi toplote.


In kakšen sok bomo iztisnili danes, da ga bodo lahko pili tudi otroci?

Za 2 dl soka potrebujemo:

1 banano

2 pomaranči

1 kivi

1 jabolko

2 rdeča korenčka

Sadje in zelenjavo vedno operemo in očistimo, če je treba, tudi olupimo. Običajno jabolk in podobnega sadja ne olupimo, tudi korenje samo temeljito operemo, to je odvisno tudi od vašega mešalnika (blenderja).


Uporabljajte sezonsko sadje in zelenjavo

Sicer pa se pri pripravi svežih sokov ravnajte po načelu, da pripravljate sokove iz sezonskega sadja in zelenjave. V obdobju, ko je na vrtu rdeča pesa, jo obvezno dodajte soku. Zaradi njenega značilnega okusa in vonja uporabite le eno in ji dodajte še nekaj jabolk. Rdeča pesa je zelo zdrava tudi za nosečnice, predvsem med morebitno boleznijo s povišano temperaturo. Sok čiste rdeče pese je treba uživati dva- do trikrat na dan, sicer pa je nujno obiskati osebnega zdravnika.


Poskrbimo za naše zdravje, naj nam ne bo odveč vstati 20 minut prej in pripraviti zdrav zajtrk s sveže iztisnjenim sokom za vso družino.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

3 enostavni in drugačni recepti za velikon...
Velika noč lahko postane obred, ki si ga podarimo drug drugemu za druženje in skupno ustvarjanje. Skupno pospravljanje s...
27
Kako pripraviti velikonočne dobrote za naj...
Pred vrati je velika noč, praznik barvanih jajčk, šunke, potice/kruha, hrena in drugih dobrot. Kaj lahko pripravimo tudi...
13
Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
12
Pripravite dom na Veliko noč
Velika noč je posebna priložnost, ko otroke vzpodbujamo k sodelovanju pri okrasitvi doma s spomladanskim cvetjem in prip...
9



Zdrav zajtrk za šolarja – teden 2
V drugem tednu šole smo vam pripravili novih pet idej za zdrav zajtrk za šolarja. Preverite, jedi, ki jih lahko zjutraj ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?