|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Šola za starše ni obvezna, je pa zaželena

Helena Mlakar, 26.5.2015
Skozi nosečnost se bodoča očka in mamica počasi privajata na novega družinskega člana. Pri tem jima je lahko v veliko pomoč tudi šola za starše.

image
Šola za starše nudi pomembne informacije. (freedigital)
/11


Pogovarjali smo se s predavateljico Šole za starše ljubljanske Porodnišnice, Brigito Grum, diplomirano medicinsko sestro.

 

Kaj lahko Šola za starše da bodoči mamici in očetu? 

Priprava staršev na porod traja devet mesecev. Nosečnost naj bi ju ne bremenila, ampak naj bi ju radostila. V tem času zorijo trije: otrok zori v maternici, telesno in psihično dozoreva bodoča mamica in psihično dozori tudi bodoči oče. Starši naj se v času nosečnosti pripravijo na sprejem otroka : s skrbno pripravo na porod dosežemo,da je to res najlepši dogodek, ki družino še tesneje poveže.

 

Ali svetujete predavanja tudi v drugi, tretji nosečnosti? Zakaj?

V prvi nosečnosti je pomembno,da se nosečnica seznani s potekom nosečnosti, z bližajočim se porodom, s poporodnim obdobjem, z nego in prehrano dojenčka.


V drugi, tretji, ... nosečnosti je možnost, da nosečnica pride samo na tista predavanja, ki bi jih želela ponovno slišati. Glede na prvo izkušnjo nosečnosti, rojevanja, dojenja, materinstva, starševstva se vsebine predavanj posluša drugače oz. sliši druge informacije.

 

Obiskovanje Šole za starše ni obvezno, je pa zaželeno.

 

Če je mamica že drugič noseča, potem ne potrebuje več predavanj, ali pač?

V nekaj letih se res ne spremeni veliko, vendar se uvajajo spremembe, novosti ( klinična pot porod…) in od nosečnice je odvisno, kako se bo pripravila na izziv rojevanja.


Tudi bodoči oče oz. porodni spremljevalec naj se seznani s svojo vlogo. Kaj se bo dogajalo v času rojevanja, kako lahko aktivno pomaga porodnici, čas po porodu, kaj novorojenček pričakuje od očeta…

 

Ali je pri vas tečaj za porodne spremljevalce plačljiv?

V Ljubljanski porodnišnici je tečaj za porodne spremljevalce zelo zaželen in je brezplačen. Izobraževanje je vključeno v prispevek za rojevanje (20 evrov ).


Porodni spremljevalec lahko pride skupaj z nosečnico na tečaj predporodne priprave ali na tečaj za bodoče očete, ki traja tri šolske ure. Datumi so objavljeni na spletni strani Porodnišnice Ljubljana.

 

Kdo vse sodeluje v Šoli za starše?

V Šoli za starše sodelujemo različni strokovnjaki (medicinka sestra,babica, porodničar, zobozdravnik, psiholog, fizioterapevt, pediater, infektolog, anesteziolog ) in smo pripravljeni odgovoriti na vsa vprašanja bodočim staršem ter pomagati pri pripravi na rojstvo.

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
6
VIDEO: Devet mesecev nosečnosti v štirih m...
Oglejte si vse te fantastične spremembe pri nosečnici, pa tudi v njej - od spočetja do poroda.
6
Zunanji obrat v nosečnosti
Zunanji obrat v nosečnosti se izvaja, kadar plod ni v glavični vstavi. Izvaja se ga s prijemom na plod skozi trebušno st...
5
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
4



Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?