|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Tako izgleda prvih 24 ur po porodu

Uredništvo Ringaraja.net, 24.10.2023
PRVI dan po porodu je za žensko, ki je pravkar postala mama, pravi vrtinec čustev. Tako izgleda prvih 24 ur za mnoge ženske, potem ko so rodile mali sveženj sreče.

image
Prvi trenutki z otrokom, ne glede na to kako težak je bil porod, se mamicam za vedno vtisnejo v spomin kot najlepša izkušnja v življenju. (Freepik.com)
/11


Takoj po porodu bo večina žensk lahko privila svojega otroka na gole prsi, da se bosta mama in otrok lahko spoznala. Stik koža na kožo je pomemben, zato dojenčke pripeljejo k mamicam tudi po carskem rezu. To ustvarja otrokovo navezanost na mater, hkrati pa spodbuja proizvodnjo mleka.

Morda ste mislili, da bo rojevanja konec, ko bo otrok prišel ven, vendar boste morali roditi še posteljico. Včasih potrebujete tudi šivanje.

Zdravniki bodo otroka naprej pregledali. Na Apgarjevem testu bo dobil oceno v razponu od 0-10. Ta test se izvede takoj po rojstvu in opiše srčni utrip, dihanje, reflekse, barvo kože in mišično aktivnost.

 

PREBERITE TUDI: Kako je biti mama po treh splavih

 

Če je mama rodila s carskim rezom v spinalni anesteziji, jo bodo odpeljali na oddelek za intenzivno nego, kjer bo z infuzijo prejela vse potrebno za organizem. Normalno je, da potrebujete nekaj časa, da se občutek v spodnjem delu telesa popolnoma vrne, ali da vas zebe in trese.

Malo kasneje bodo vašega otroka pripeljal na crkljanje in dojenje. Dojke nato tvorijo kolostrum, kremasto, rumenkasto tekočino, polno protiteles. Mamam, ki so rodile naravno, bodo verjetno nekoliko lažje steklo dojenje, piše parent.com.

Novorojenčki običajno spijo v prvih dneh življenja, zato se tudi matere trudijo počivati. Kljub temu prevelika utrujenost in navdušenje naredita svoje, zato se je včasih težko umiriti in zaspati. Ob rojstvu so mamice še zelo zmedene, zato so mnoge povedale, da so se šele po nekaj urah popolnoma zavedale, da je njihov mali čudež prišel na svet.

 

PREBERITE TUDI: 13 osupljivih fotografij, ki odlično ujamejo lepoto poroda

 

V naslednjih urah sledi pravi vrtinec čustev in sreče, pa tudi vse težave po porodu - od težav z zaprtjem do hudih bolečin, pretiranega znojenja, oteklin in močne krvavitve.

Kljub temu večina mamic pove, da so se jim prvi trenutki z otrokom, ne glede na to, kako težak je bil porod, za vedno vtisnili v spomin kot najlepša izkušnja v življenju.

 

VIR: Ringeraja.rs

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
5
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
4
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
4
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
4



Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...
Masaža teh točk pomaga pri zelo bolečem po...
Če se med porodom želite izogniti kemičnim sredstvom proti bolečinam, v članku preverite, masaža katerih akupresurnih to...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?