|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

VIDEO: 7 najboljših položajev pri porodu

Uredništvo Ringaraja.net, 28.9.2023
Zakaj je pomembno, v kakšnih položajih rojevamo? Kateri so najboljši položaji za porod? Poglejte si v videu, katerih sedem položajev vam bo pomagalo, da boste hitreje in lažje rodili.

/11


Pri porodu je pomembno, da je porodnica sproščena in čim bolj posluša svoje telo ter za porod poišče položaj, ki ji najbolj ustreza. Gravitacija (sila teže) je lahko v veliko pomoč med porodom. Otroku pomaga pri prehodu na svet, zato jo je dobro izkoristiti. Spreminjanje položajev naravno omili bolečino in pomaga otroku, da se med porodom dobro namesti za prehod skozi medenico.

 

PREBERITE TUDI: Dula svetuje, kateri položaji za najboljši za lažji porod


Položaj na hrbtu je v bistvu najslabša izbira. Na boku otrokova glavica manj pritiska na presredek, položaj na vseh štirih je priporočljiv, ko so otrokovi srčni utripi upočasnjeni, ker maternica ne pritiska na veno cavo, tudi takrat, ko se otrokova glavica ne spušča pravilno po porodnem kanalu, čepeč položaj razširi medenico, s tem tudi porodni kanal. Polsedeč položaj je boljši kot leže na hrbtu, vendar porodna pot ni tako razširjena kot pri čepečem položaju.

Poglejte si v videu zgoraj, katerih sedem porodni položajev je najbolj priporočljivih in vam bodo precej olajšali porod. Pri vsakem položaju babica navaja prednosti in slabosti posameznega položaja, samo pa boste pri porodu lahko preizkusili, kaj vašemu telesu najbolj ustreza. (Video je v angleškem jeziku)

 

PREBERITE TUDI: Majhne skrivnosti za lažji porod

 

Svojo željo, v katerem položaju bi radi rodili, lahko zapišete v svoj porodni načrt, jo poveste ob prihodu v porodnišnico in tudi izrazite med samim porodom, če boste začutili, da vam položaj, v katerem trenutno rojevate, ne ustreza. Ne bojte se preizkusiti še kakšnega drugega položaja v procesu rojevanja, saj vam lahko bistveno olajša porod, omili bolečino in prepreči morebiten prerez presredka. 

 

VIR: youtube.com/mandyirby 

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Okrogli trebuščki: Zadnje druženje za nose...
Tako kot vi nestrpno pričakujete novega družinskega člana, se ekipa Okrogli trebuščki intenzivno pripravlja na dogodek, ...
4
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
3
30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
3
Lažni ali Braxton-Hicksovi popadki
Braxton-Hicksovi ali lažni popadki pomenijo, da maternica »vadi« za porod. Ti popadki niso znamenje, da bi se porod lahk...
3



Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?