|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Zelo čustven posnetek novorojenčka, ki je prvič v maminem objemu

Metka Troha, 18.4.2023
Kako se počuti novorojenček, ko je prvič v objemu mamice? Poglejte odziv novorojenčice v video posnetku, ko so jo želeli vzeti iz maminega naročja. Še en dokaz, kako neverjetna so ta naša mala bitja že od prvih trenutkov življenja zunaj maternice.

/11


Sanje skoraj vsake ženske so, da bi enkrat postala mamica in moškega, da bi svojo moškost nadgradili z vlogo očeta. V času nosečnosti mora ženska prenesti marsikatero neprijetno težavo in tegobo, ki običajno spremljajo nosečnost, zato je zanjo še kako pomembna partnerjeva podpora. Vloga partnerja v času nosečnosti je, da stoji svoji nosečnici ob strani, ji pomaga, jo neguje, ko ji je težko, jo sprejema in ljubi tudi takrat, ko je zaradi nosečniških hormonov sitna, občutljiva in naporna.

 

Porodna bolečina je izjemna, vendar ženske to zmoremo.

Ko se približuje čas poroda, se ga po eni strani ženske veselimo, po drugi pa je povsem normalno, da ob misli nanj občutimo tudi nekoliko strahu. Porodno bolečino ženske občutimo različno, za posamezno porodnico je bila neznosna, spet druga vam bo rekla, da je bilo lažje kot je pričakovala. Nekatere ženske pravijo, da so porodni krči vsaj desetkrat močnejši in bolj boleči od menstrualnih. V resnici si je bolečino ob porodu težko predstavljati, dejstvo pa je, da smo ženske dovolj močne, da zmoremo in jo prenesemo.

 

PREBERITE TUDI: Verniks pustite vsaj 24 ur po porodu na novorojenčku


Občutek, ko otrok končno pride iz tebe, bi lahko opisali kot izjemno oljašanje in čeprav zveni malce klišejsko, ko prvič primeš svojega otroka v roke, je bolečina v isti sekundi pozabljena. Veliko žensk pa hkrati priznava, da brez podpore partnerja ob porodu, brez njegovih besed, tolažbe in spodbude bi bilo bolečino veliko težje prenesti.

 

Nepopisna sreča, ko prvič držiš otroka v svojih rokah

Ko dobiš prvič v roke malo dete, ki si ga pod svojim srcem nosila devet mesecev, ga ne bi izpustila nikoli. Kljub utrujenosti ne moreš odvrniti oči od otroka in ga prepustiti osebju, da preveri, če je z njim vse v redu. Že samo to, da lahko gledaš v drobcene oči, se dotikaš majhnih prstkov, izvabi solze sreče v oči vsake mamice in tudi očeta. To je resnično najgloblja ljubezen na prvi pogled. Kaj pa v tistih trenutkih občutijo novorojenčki? Odgovor si lahko pogledate v videu zgoraj.

 

PREBERITE TUDI: Tako v resnici izgleda porod 


Posnetek, ob katerem se boste raznežili

Ko je Brenda Coelho de Souza iz Brazilije rodila svojo punčko, se je počutila podobno kot vse mamice sveta: neizmerno srečno. Deklico je rodila s pomočjo carskega reza in v trenutku, ko so ji jo položili na golo kožo, se je zgodilo nekaj izjemnega. Brenda je z vso nežnostjo in ljubeznijo prvič objela svojega otroka, njena punčka pa je ovila roke okrog njenega orbaza in je ni želela več izpustiti. »Ko me je moja hčerka prvič objela, je bil zame neverjeten trenutek,« je povedala novopečena mamica. Posnetek, ki je ob tem nastal, je v hipu dosegel ogromno ogledov na družabnem omrežju in vsi so bili presenečeni, kako je lahko malo bitje tako hitro ugotovilo, kdo je njena mamica in jo tako močno stisnila v svoj objem. Poglejte si posnetek zgoraj, ob katerem se bodo zagotovo tudi vam ulile solze.


video

VIR: www.inspirationaly.net

 

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Otroška imena povezana z naravo
Preverite 30 čudovitih fantovskih in dekliških imen, ki izvirajo iz ljubezni do narave.
42
Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...
32
3 najpogostejša vprašanja: Vročina pri doj...
Pri kakšni temperaturi lahko pri otroku govorimo o vročini? Kdaj otroka z vročino peljati k zdravniku? Kaj narediti ob p...
22
Najlepša pomladna otroška imena
Prihaja pomlad in če ste v veselem pričakovanju, smo prav za vas pripravili seznam najlepših pomladnih imen za dekleta i...
19



Najlepše glasbene uspavanke za dojenčka
Klasika, pravljične uspavanke, uspavanke z zvoki iz narave, uspavanke s sproščujočo frekvenco 432 Hz in Mozartove uspava...
Lahki vozički za družine na poti
Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, da bo izbira otroškega vozička še enostavnejša.