|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

Za boljši spanec

Uredništvo Ringaraja.net, 10.11.2010
Eterična olja so namenjena odišavljenju prostorov, kot dodatek masažnim oljem in prelivom za savne. Uporabimo jih lahko tudi za boljši spanec.
Ključne besede:

image
/11



Eterična olja so namenjena odišavljenju prostorov, kot dodatek masažnim oljem in prelivom za savne. Uporabimo jih lahko tudi za pripravo domačih kozmetičnih izdelkov in aromaterapijo.


  • Za boljši spanec kanite 1 do 4 kapljice sivkinega eteričnega olja na kocko sladkorja in jo pojejte pred spanjem.
  • Lahko si pripravite tudi čaj z baldrijanom in meliso. V vreli vodi pustite stati zelišča 10 minut, odcedite in popijte.
  • Baldrijan in pasijonka pripomoreta k boljšemu spanju – Baldrijan preskušeno deluje sproščujoče na telo in ga zeliščarji pogosto priporočajo kot naravno zdravilo proti nespečnosti.
  • Poskusite s pomirjevalnimi zelišči (npr. melisa, limonin balzam ali izvleček hmelja) – Dolgotrajna in redna uporaba uspaval namreč povzroči občutek nenaspanosti in utrujenost. Skodelica čaja pred spanjem (melisa, kamilica, meta, ...,) ali že pripravljene različne mešanice za boljše spanje, ki jih dobite v lekarnah in zeliščnih lekarna, pa deluje pomirjevalno.
  • Privoščite si sproščujočo kopel z dodatkom sivkinega eteričnega olja – Eterično olje sivke pomirja, blaži nemir, zaskrbljenost in stres ter vas zaziblje v miren in prijeten spanec. Kopel naj traja 20 minut.

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako razvijati otrokov čut za ekologijo?
Če želimo, da bo otrok skrbel za naš planet Zemlja zares "iz srca", mu moramo pomagati "začutiti" Mater Zemljo. Mu j...
8
Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu
Veliki duh je ustvaril cvetove, reke, borovce in cedre. Zanje skrbi. Skoznje piha njihov dih, da lahko dihajo. Daje jim ...
4
Umetnije iz prave buče!
Jesen in zima prinašata veliko praznikov – tradicionalnih in tudi tistih malo manj tradicionalnih. Prazniki pa po navadi...
3
VURS svetuje: Živali potrebujejo vodo!
Kaj vse lahko v teh vročih poletnih dneh ogrozi zdravje ali celo življenje hišnih in domačih živali? Preberite, kako jim...
3



Svetovni dan Zemlje
photo
Praznovanje tega prav posebnega praznika lahko približamo tudi našim otrokom. Skupaj lahko izdelamo zelo zanimive izdelk...
10 najbolj ogroženih živali na svetu
photo
London - WWF (World Wide Fund) je pripravil seznam desetih najbolj ogroženih živali na svetu. Na vrh seznama se je uvrst...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?