vava
|
Dobro jutro tudi z moje strani. Kot sem obljubila, danes malce več o ra. Najprej to, da takle pregled gotovo ni modna muha. Jaz sem zanj zelo hvaležna. Res, da pred leti ni o tem nihče govoril, kaj šele izvajal, ampak roko na srce - pred 100 leti takega poroda, kot sva ga imela midva z Luko in še marsikatera od vas, od naju ne bi nihče preživel. Pred 50 leti, morda nekdo od naju, zdaj pa se pač ukvarjamo tudi s posledicami napora, ki sva ga dala čez in hvala bogu preživela. Tako kot so pred leti na veliko predpisovali zobne aparate (o čemer ste pisale) in imamo danes lepše zobe, kot so jih imele naše babice, tako so zdaj ugotovili, da lahko s pravilnim rokovanjem naredimo kaj dobrega za razvoj naših otročkov, da bodo še lepši in bolj zdravi. Sicer pa vsaka kot želi, ampak jaz priporočam. O tem sem veliko razmišljala in se pogovarjala in prišla do zaključka, da smo ljudje iz generacije v generacijo "lepši", pametnejši, boljši športniki, otroci se hitrje učijo štetja, abecede, naša življenjska doba se daljša .... vse to zahvaljujoč takimle priporočilom in smernicam, ki nam jih dajejo. Seveda ima to tudi svoje posledice o katerih zdajle ne bi filozofirala, ampak če pravijo, da je za dete nekaj dobro, in če se moja "zdrava" pamet s tem strinja, bom to upoštevala. Sploh pa mislim, da bi moral vsak dojenček (in starši) biti deležen toliko pozornosti, kot smo je bili mi včeraj. Zdravnica je Luko pregledala res od prstov do glave (in to ne tako na hitro kot naša pediatrinja). Sestra pa nama je ves čas kazala pravilne prijeme in zraven klepetala z malim, da se ji je smejal kot utrgan. Pogledala je tudi lupinico v kateri sva ga prinesla in pohvalila vložek, ki sva ga imela notri že od prej (naredil ga je moj stric še za svojega otročka), dodala pa je še en svitek iz kopalne brisače za pod kolena in mali je bil res kot car careva potem v svojem fotelju. Vam bom vse to poslikala in pokazala, samo da najdem čas. (Danes imamo še UZ kolkov) Luka je ful užival in bil v naročju sestre res povsem sproščen. Celo, ko ga je oblačila (in to v sede!!! kar priporoča sodobna pediatrija) ni niti pisknil. Punce moje - sploh tiste ki ste še napotene v RA, bodite hvaležne za takle obisk. Za ostale pa: tukaj na RR sem brala, da so nekatere, ki so pri svojem otročku opazile stegovanje ali asimetrijo kar zatežila pri pediatru za napotnico za RA. Sicer pa priporočajo vsaj obisk pri fizioterapevtu (ki so tudi privat, ra namreč ni) ali ogled dvd-ja od vzajemne (naročite ga lahko na straneh vzajemne). Upam, da zdaj ne bo preveč panike, vzemite vse skupaj samo kot dobronameren nasvet in samo en mali dodatek k zdravemu razvoju naših oktobrčkov. Zdaj vas pa v miru preberem (saj se vam je zmešalo včeraj!) in počasi spet pridem v korak z vami (upam)
|