Pikabu
|
Končno pet minut, upam... Maxica, te čisto razumem, kako si se počutila, spet smo na istem. Ema bolna, sicer precej potrpežljiva, ampak vseeno zahteva pozornost zase. Maks pa danes ne spi kot ponavadi in hoče biti v naročju. Sem že prav utrujena zdajle, pa komaj čakam, da pride možek domov. Si bom privoščila frej popoldne. Šla bom v Hoferja po plenice za Emo, pa malo pofirbcat, pa po darilo za očijev rojstni dan, pa mogoče bom šla morje rezervirat. Komaj že čakam, da se malo odklopim. Pri nas je noro lepo, sonček, nebo brez oblaka, pa zelo toplo. Sem zdaj po dvorišču sprehajala Maksa, da je zaspal in sem bila samo v tanki majčki, pa me je sonce tako prijetno grelo. Prav škoda, da ne moremo ven. Dajte mi tiste, ki tudi že imate starejše otročke nekaj povedat. Jaz sem bila že čisto prepričana, da ko porabimo ta paket plenic za Emo da ne kupim več novega in da spet poskusimo čez noč odvaditi. Zdaj je pa zbolela, pa ne upam še s tem eksperimintirat, pa še en problem se je pojavil. Ona se zelo rada preoblači, bi se po večkrat na dan. Pa ne zato, ker je umazana, kar tako. In ji pač ne pustim. Zdaj se pa naredi, da se čez dan polula. A je možno, da to naredi zanalašč, da se lahko preobleče? Dostikrat jo dobim že čisto nago in reče, se moram preobleči, sem se polulala. Upam, da tiste, ki imate šele prvega, ne boste hude, če še malo naše starejše otročke obdelamo. Piskot, jaz našemu že dvignem, da lahko gleda naokoli, pa roke mu dam ven iz kombinezona, da se lahko igra, pa tolče, pa prijema in je v redu. Gaya, čisto vem, kako se počutiš, pa upam, da te kmalu mine. Najhuje je, ko si želiš, da se ne bi tako počutil, pa si ne moreš nič pomagati. Res, pejt ven na sončka, v našem koncu je čudovito. Izkoristi. Hojica: je nismo imeli pri Emi in je tudi pri Maksu ne bo. Ni prostora, pa tudi navdušena nisem nad njo. mis, težko ti kaj svetujem, ker tudi pri nas lepo zaspi nazaj. Tudi, če ne zaspi, ga položim v košek, še malo debatira, potem pa zaspi nazaj. A imaš luč prižgano? Se z njo pogovarjaš? Če je na to odgovor DA, ti svetuejm, da se dojita v temi, da je nič ne ogovarjaš in ko neha jesti, samo položiš nazaj v posteljico. Mogoče bo na začetku jok, pomojem ne čuti, da še ni dan in da mora še malo spati. Red hranjenja: približno na tri do štiri ure. Ga opazujem, pa ponudim, ko se mi zdi. Včasih noče jesti, ker mu dam prekmalu, če je zaspan, tudi noče jesti, gre prej spat, ko se zbudi pa tudi noče takoj jesti, rabi ene pol ure, da pride k sebi, potem pa dojenje. Frrrr, HM-jeva oblačila so malo večja. Tudi pri nas so ta oblačila dlje časa prav kot ostala. Zato sem pa v taki dilemi, katero številko kupit. Nočno previjanje: pri nas ga ni. Zadnjič ga previjem okoli osmih zvečer, naslednjič ob pol osmih zjutraj. Zdaj že dolgo ni nič premočilo, tudi pokaka se sedaj kasneje, uporabljamo pa aktiv fit in res se jih da zdaj kupiti tudi v Merkatorju, za Spar ne vem, ker ne kupujemo tam. Ležalnik: pri nas je že ves čas privezan noter. Bi zlezel ven, če ga ne bi. Se pa spomnim Eme, ko je bila že malo večja, pa ga nismo več uporabljali, potem pa ne vem, kaj je že bilo, da smo ji ga za foro dali in jo privezali noter, pa je sama ven zlezla. Znala se je že plazit in je res prav ven zlezla. Če bom najdla sliko, vam jo bom dala. Zdaj jo že pol ure iščem, pa ne najdem. moci, v DM-ju lahko kupiš plenice za v bazen, ki so za enkratno uporabo ali pa kopalkice iz blaga. Mi imamo te iz blaga in so meni super. Pa to ne moreš verjet. Maksa sem šla zdaj že v tretje uspavat, oz. vozek trest, da je nazaj zaspal. Sploh ne vem, kaj mu je danes. Ponavadi tak čas spi po tri ure skupaj. Zdaj se je pa Ema zbudila, grem k njej, dokler Maks spi, če bo sploh spal.