tasha23
|
Pikabu sožalje IZVIRNO SPOROČILO: mis Mam pa nekaj vprašanj. Tako sproti sem razmišljala, pa bom vesela če bo katera odgovorila. Mogoče bo tudi kateri drugi pomagalo. 1.) Naša Tina se v večini primerov čez dan zbudi z jokom. Le redko se zbudi tako, da odpre oči. Začne si mencat obraz, nato jok. Jo vzamem ven, slečem če je oblečena, stisnem, jo mirim, ji prigovarjam... ona tuli. To je kar precej dolgo. Miži, oči ne odpre in tuli. Potem jo malo premetavam po rokah, da pogleda, pa spet malo joka... no ponekaj poskusih se umiri. In ko se tako zbudi je večinoma potem bolj nataknjena. Saj se smeji in je dobrovoljna, vendar ne dolgo. Kaj bi to bilo? Izkušnje? Gael ima obdobja, ko se 'zbudi' v joku - navednice sem uporabila zato ker mali začne tuliti očke pa ima še vedno zaprte, drugače pa se ponavadi preden se dvigne začne malo premetavati in nato se dvigne na rokice (poza pašenje kravic) in zavriska: 'Hej' 2.) Včasih se mi res zdi zahtevna. Koliko so vaši malčki na rokah? Če so npr. med rundami spanja budni uro do dve. Kaj počnete? So skoz dobrovoljni, potem pa naenkrat tečni in zaspani? Naša se še kar smejčka, vendar ponavadi je po pol ure konec lušnega. Pol bi bla pa samo na rokah al pa še to ne. Včasih jo zamotim tako, da jo dam v stolček, pa muziko, pa plešem pred njo, pa je kar ok. Maxica, mislim da si ti pisala, da morate imeti Lana skoz po rokah. zahtevnost: to pa smo iz dneva v dan bolj: zadnje čase mu na trenutke nič ne paše niti po rokah; lahko se smeje in igra in minuto kasneje plane v tak histerični jok, da ne vem kaj: krči ne izgledajo ker se , kako naj razložim: steguje se, telo naredi trdi, da ga težko držim in z nogicami začne bracati , po dolgih poskusih pa uspe samo meni ga pomirit Drugače pa se zelo rad smeji in igra z njegovimi igračami. Včeraj je napr. palilo samo to, da sem ga slekla do pampersk in se je nato pomiril 3.) Meni tako noro izpadajo lasje. Vem da je to po porodu normalno, samo če bo šlo tako naprej bom kmal plešasta. lasje: še dobro, da imam zelo goste lase, upam, da ne bom plešasta, saj tako kot mi zdaj izpadajo je OBUPNO, upam, da bo to obobje kmalu mimo, ker če ne se bom morala ostrič, jaz pa si želim dolge lase do pasa. 4.) Ko dam Tino zvečer spat lepo zaspi, z dudo. Pride večer (npr. danes), ko se v eni uri potem ene 5x začne jokat, dam dudo nazaj in je ok. Pa spet... dudo mi imamo samo kot tolažilko in za zaspat - še to ni veno potrebno, saj jo takoj ko ga položim v posteljico jo pljune ven Uf, bom vesela če bo kera sploh prebrala... Sem prebrala zobki: pri nas so že X-files v smislu, pisala sem vam že da se zobki vidijo in se tudi čutijo na dotik, zdaj pa so kar naenkrat 'izginili' , izgleda kot da mu je dlesen tako otekla, da so ponikenli. Mislim, pa da Gaelovo tečnarjenje in kakanje 5-7-x na dan ima tudi pri zobih vzrok . altati WB mtina WB Čestitke AKI in Andražu, Evik in Matjažu pa psaša in Miha termometri: mi imamo kombiniranega za ušesa in čelo od Lanoform GH: torej jaz sem se malo informirala in kar nekaj prebrala, saj sem se po pravici povedano tudi malo ustrašila glede vaših kriti in ugotovila: v knjigi mati in otrok piše, da je sicer materino mleko res z biološkega vidika najbolj primerna hrana za novorojenčka. Vendar pa je ugotovljeno, da je predolgo in izključno hranjenje z mlekom ( naravno ali umetno) škodljivo za rast in zdravje novorojenčka. Zato so nastale kronološko dnevne sheme prehrane dojenčka po katerih nakatri svetujejo že po drugem tednu življenja otrok naj bi začel dobivati pomarančni sok in jajčni rumanjak, med tretjim in četrtim mesecem pa počasi z cerealijami , ribami in kokošjim mesom, kuhano zelenjavo in sadje. Frrrr, upam, da ste ok, meni je Gael včeraj skoraj iz naročje padel na tla - odrinil se je od mene... že tako sem se zeloooo prestrašila, na tvojem mestu pa bi bila čisto iz sebe sedenje: naš nima več miru, ko je v delno ležečem položaju, on bi samo sedel, jaz pa se ne upam, da še posedati - kaj ni še malo prezgodaj???? Nošenje v lupinici: Gael mi je PRETEŽEK z lupinico, tako, da ga tudi jaz kot Arabela nosim v naročju in ga ko pridemo tam položim na previjalno mizo. likanje? Kaj je to AJa verjetno tisti kup cunj čaka na mene in moj likalnik vbližnji prihodnosti se bom morala res spravit, saj ni , da ne bom