|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: prostovljno samohranilka
6.1.2008 14:01:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: solatja

ker vem, da otrok potrebuje očeta in srečno družino za svojo srečo,


Pa veš koliko otrok je potem nesrečnih user posted image ...v popolnih družinah?

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: prostovljno samohranilka
6.1.2008 14:13:59   
solatja
govorim o tem, kar lahko sama nudim otroku in kar mi je pomembno. vem, da je ogromno otrok nesrečnih v "popolnih" družinah in vem, da je še več otrok takih, ki so nesrečni v nepopolnih družinah.

upam, da nisi hotela reči, da moj otrok ni srečen v moji družini.

umikam se iz te debate.


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: prostovljno samohranilka
6.1.2008 16:38:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: solatja

ni mi težko razumeti, da si nekdo želi otroka. težko mi je razumeti, da si ga nekdo želi imeti ne glede na vse. da se ljudje ne znajo včasih sprijazniti in se ustaviti pred zidom, ampak rinejo še naprej. ampak to je pač moda današnjega časa. za vse je tu mastercard, tudi za nakup otroka. user posted image


Torej vsi invalidi, bolni, tisti ki nimate popolnega partnerja, popolno rešenega stanovanjskega in socialnega problema..., ustavite se pred zidom?
Žal mi je, da tako situacijo vidiš le kot nakup otroka...

Sicer pa, dokler nisem samska ženska blizu 40, se me ta problem itak ne tiče... pa dokler nisem gej, lezbijka, črna, rom, revna... me ne zanima tudi nič drugega... user posted image

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: prostovljno samohranilka
6.1.2008 17:14:11   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: solatja

zame ni sprejemljivo, da kar tako seksasš vse povprek, zato ker imaš to v genih. in ker imaš potrebo po tem, pa hajdi za grm s prvim... to zame ni. človek, ki seksa, se mora zavedati posledic in pika. in noben splav ne pride v poštev, vsaj pri meni. za seks potrebuješ glavo, ne samo gene in gon.  je že prav tako, da je spolnost nekaj najlepšega, po drugi strani pa za sabo potegne daleč največjo spremembo v življenju.




Kdo pa je govoril, da moraš seksati vsepovprek? Napisala sem ti, da moški razmišljajo drugače. Sama sem ženska, razmišljam nekako tako odgovorno kot ti zgoraj. Vendar je to razmišljanje bolj kot ne ženske narave, ker v končnbi fazi je večinoma ženska tista, ki mora poskrbeti za svojega mladiča, v 99%. Če boš pa po nesreči pri 50. zanosila, zraven boš pa imela še neko hudo neozdravljivo bolezen (bog ne daj sicer, da bi bilo res), potem se bova pa pogovarjali, kaj tedaj misliš o splavu.

IZVIRNO SPOROČILO: solatja

ne vem, no. še vedno mislim, da si vsak otrok zasluži, da je vsaj v trenutku spočetja ljubljen, da ima vsaj to, kot pravi tudi Enolla. jaz bi se počutila precej slabo, da bi bila spočeta zato, da moji mami na stara leta ne bi bil dolgčas. in razni "darovalci" (prostovoljnih ali ne), kjer je vsa očetovska vloga, vse, kar lahko oče da otroku, zminimirano na vrednost enega seksa, ne pridejo v poštev. mene bi tudi razneslo od radovednosti, zakaj sem jaz igrača za mojo mamo, kdo je moj oče, zakaj ravno on in mi podatki tipa : belec, med 20 in 40 letom, srednjeevropejec grejo na bruhanje. o tistih izkoriščenih pa sploh ne bi, res.

ljudje živijo, kakor živijo. moje razmišljanje ne bo nobenega odvrnilo o svojih namenov. ampak zame je očetovska figura nekaj nedotakljivega. in se mi zdi krivično otroku to vzet. meni se zdi škodljivo otroku vzet očeta in mu že v samem bistvu povedat, da je oče neuporaben. tudi pri razpadli družini gre za to, da otrok pri tem trpi, ampak takrat gre po liniji manjšega zla. pri kapricah ženske v srednjih letih pa ni nobenega manjšega zla. in ja, res se odločamo po svoji volji, kajenje, kava, blabla, ampak  otrok je pa stvar dveh, ki vpliva na obstoj tretjega in bistveno spremeni obstoj vseh treh. ni primerljivo s cigareti.



Veš, vse je v glavi. Kako lahko nekdo ve, ali je bil ljubljen v trenutku spočetja ali ne? Kako lahko realno pogledano to sploh vpliva nanj? Nek dogodek izpred toliko in toliko let, trenutek v življenju prednikov, samo to, kako so ga takrat doživljali? Nikakor. Edino če si v glavo naslika, da bo edino tako srečen v lajfu. A ni to malo bolno? tvoja sreča ne more biti odvisna od tega, niti od tega, zakaj so te imeli. Morda si bila "nesreča", morda so se tvoji starši presekirali še pa še, ker se te niso veselili, morda pa ne, pojma nimamo nikdar. In čisto vseeno je, važno je zgolj to, kako te dojemajo, kao s teboj ravnajo, ko si dejansko na svetu, ko funkcioniraš in se zavedaš, da si. Seveda ni tolk fajn, če sploh ne veš, kdo je tvoj fotr, vendar je to v končni fazi zgolj zadovoljitev neke firbčnosti. Istovetiti z nekom, ki ni skrbel nikdar zate, se sploh najbrž ne moreš. In itak da se istovetiš z ljudmi, ki so vpleteni v tvoj lajf, ki vplivajo nate tako ali tako. In v življenju je namenjeno, da srečaš točno tiste, ki jih moraš. Se pravi boš srečal tudi svojega očeta, čeprav morda ne boš z njim v sorodu. Če pa ne, pa je tudi tako namenjeno. Vseeno je, nimaš vpliva, kot nimaš vpliva, če ne srečeš pravega v pravem hipu, do določeni starosti.

Ne vem, če poveš tako otroku, da je oče neuporabna figura. Mogoče, če si ne najdeš ustreznega deca niti kasneje. Vendar ta pot ni zaprta, do konca življenja lahko iščeš, pa ni vrag, da ga ne boš enkrat našel. Poveš pa s tem otroku, da si bil nesposoben najti pravega do tedaj. Pa kaj? A moramo biti vsi sposobni najti tistega, ki je ok ravno isti čas? A smo zato zanič? A nimamo pravice biti zgolj in samo ljudje z vsemi nesposobnostmi vred? Poveš otroku tudi to, da je življenje pač malce krivično in da se mora naučiti sprejeti tudi ta del življenja, če hoče preživeti, ne da ga kap že pri 30. letih od vsega hudega.

Še nekaj, tukaj ne gre za kaprice. Gre za osnovno biološko potrebo, kot je hrana in pijača. Res pa je ta potreba očitno pri nekaterih zelo zakrnela, če tega ne razumejo in povezujejo. IN če imam pravico do hrane in pijače, imam pravico tudi do otroka. Brez nadaljnega.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: prostovljno samohranilka
6.1.2008 18:57:05   
marcela
Moj mož je sin prostvoljne samohranilke. Njegova visoko  izobražena na vodilnem položaju,po govoricag drugih razčarana v ljubezni si je pri 37 letih zaželela imeti vsaj otroka, če ji že mož ni bil sojen. Pri teh teh letih imeti prveg otroka in še to nezakonskega je bilo nezaslišano. Ona je si je željo izpolnila in za svojega oplojevalca izbrala nekoga, ki je delal takrat v Nemčiji in je ob praznikih prihajal k svojim staršem na obisk. Da ima otroka mu ni povedala, Preživljala in vzgajala ga je sama. Problem je bil le v njeni posesivnosti, ker ga vzgajala tako kot bo zmeraj ob njej. On je njej predstavljal moža in sina hkrati. Nekako ga je izolirala od vrstnikov. Sošolci niso smeli k njemu na obisk, on pa k njim ne. to je utemeljevala, da hoče preprečit, da bo arzočaran, da se mu kaj zgodi. Še v študentskih letih ga je zasledovala, če je šel s prijatelji ven ali pa ga zaklenila v hišo. Ko je spoznal me in ko sva se odselila je bil to za njo ogromen šok, ker ona je pričakovala, da bo celo življenje z njo, saj se je zanj tako žrtvovala. Odselitev je bil za njo hud šok, preprečit ga je celo hotela z grožnjami  z samomorom.
Ja z načeloma nisem proti prostovoljnim samohranilkam, le problem je če se zaradi tega, ker imajo le otroka na celem svetu potem preveč navežejo nanj, seveda v škodo otroka.

_____________________________

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: prostovljno samohranilka
6.1.2008 19:48:48   
Gina
Samo to ni odvisno od tega, al je ženska sama ali ne. To delajo ravno tako tudi pari. Imam v službi enega od staršev maltretiranega otroka, vendar take reči niti na socialno ne moreš prijavit. kaj češ reči: Preveč skrbni, overprotecitive starši, ki ga ovijajo okrog sebe in mu dihat ne dajo niti sekundo na dan? Pa tale konkretni otrok bi bil po moje čist normalno gor vzgajan, če bi fotr odpadel iz familije. Tako pa bo je v resnici deležen hudo izmaličene vzgoje, starši so pa prepričani, kako krasno z njim ravnajo. Niti ne razumejo, če jim poveš. Tako da v resnici je vse odvisno od staršev. Če je samo eden od staršev v to smer ubrisan, bo drugi težko kaj dosegel. Kaj šele kdo zunanji.

A je tvojemu žal, ker ga je mati imela, marcela? Bi zamenjal, pa se raje nikdar rodil?

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 156
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 6 [7]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?