Evik
|
ooooooo babe čao! dan za popi.....dit! vava - ja tole pediatrinjo imam poln kufr mene vsakič do solz pritera s tem svojim odnosom in potem imamo vsi dan uničen - jaz ker se cmeram, dragi ker me mora prenašat. Ne nisem zadovoljna - in to zaradi odnosa. vedno izbiram ljudi s katerimi sodelujem in delam tako, da imam oseben odnos - tudi s prodajalci v trgovini recimo. imaš občutek, kot da je popolnoma ravnodušna in komaj čaka, da se pospraviš. prvo me je vprašala -a vi pa niste še nič bolani. ne da bi vedela - sem rekla- no ja, to je bila čisto prijetna šala. ampak potem - a tolk je zrastel - sem se gotovo zadnjič zmotila (je zrastel 6cm tako da ima zdaj 61!). ne, sem rekla, ste zadnjič dvakrat merili. potem smo ga stehtali - no zredil se je pa tokrat samo za 820g (tako da ima 5820) - v šestih tednih... koliko pa dojite -sem rekla, da zadnje noči kar pogosto - verjetno ker premalo spije čez dan ko ves čas okoli gleda. kaj pa če imate premalo mleka - je bilo naslednje vprašanje - no in ve veste, kaj se zgodi z evik če jo kdo to vpraša, a ne? po.....di in naredi se ji tema in potem joče, joče, joče. in potem ugotovi da tako nič ne bo dosegla in gre iskat način da preveri in potem se odloči, da po dojenju še s črpalko izčrpa da vidi če je kaj ostalo in potem je spet iz sebe, ko ni kaj dosti ostalo in zvečer tamauček ne zaspi, ampak joče in Evik je prepričana, da ji je zmanjkalo mleka in hoče odmrzniti rezervo - ampak ne ve kako se to naredi in od kdaj se šteje 24 ur, kolikor naj bi ga imela v hladilniku (a ima katera prosim izkušnje s tem - imam namreč zamrznjeno eno flaško mleka pa bi jutri zvečer preizkusila, če je morda problem v tem, da ga imam premalo in zato tamauček joče in ne se doji na tri ure ponoči)in potem se dragi spomni, da je to morda reakcija na cepljenje - ne punce po cepljenju pri meni ni spal ampak bedel ves dan. no da ne govorimo o tem, da je normalno da otrok joče dve uri na dan (prosto po p.) in da sva ga očitno preveč nosila po rokah in da bova verjetno morala iti na kompromise. no tamauček je jokal (oh a joka še preden mu bom dala cepivo), že ko ga je sestra na bok obrnila). a veliko joka? ja, ko mu oblačim roke v rokave. da ne govorim o vprašanjih ki sem jih hotela postaviti pa mi potem niso šla z jezika. pa včasih imaš občutek, kot da dela reklamo za razne stvari. no pa tukaj imate recept, če bo imel kdaj vročino... saj morda je to ok, mah...(pa če bi se cepili proti rota virusu - kaj ve pravite o tem- midva načeloma nisva za, ker ne veva kje ga lahko stakne???) potem pa sestra - a nimate s sabo tistega pildka, na katerem so napisane mere, da jih pripišem. mislim, jaz pa shranjevanje nekih pildkov. vzemi novega pa mi napiši, jaz si to potem prepišem v koledar. mislim - odšla sem od tam, kot da sem polita... no takole bo bolje če rečem kot da so me fino pognojili. dan v glavnem zj...ban. in jaz koza neumna tako čakala na ta dan, ko da se mi bo marija prikazala - saj sem res trapa, da iščem neke potrditve o tem, da mi gre ok pri pediatrinji. kar se tiče pa dojenja - mislim pa mi naj pomaga, naj reče - če tamauček ni dovolj zalit, da ga tehtamo na teden dni ali kaj drugega. dragi pravi da morda preveč z negativne strani vse vidim. morda pa res. morda pa ima p. občutek, da se čisto znajdem in mi nič kaj ne pove. ampak vava ima isti občutek, ne. no, saj je rekla, tako mimogrede, ja glavco pa že dobro držimo, lahko ga posedate. pa, no vidim da kravice pa kar pridno pasete. pa občutek imam da si ga sploh ne zapomne - no verjetno si je dojenčke res težko zapomniti... tko al tko je otrok za njihove starše najbolj pomemben, za ostale pa malo manj... to je to. kriza... no mali je ob osmih končno zaspal - je bil revček, se nikakor ni mogel umirit... jaz sem pa trapa, ker se tolk brez veze sekiram. ko sem ja srečna, imam čudovito družinico. se pa res kar ne znajdem kadar nisem pod pritiskom, si ga sama iščem. mislim, da sem zdaj vse povedala. oooo,kolk je že ura. dobro spite. stara mama od nočnega strahca