|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Najden denar na bankomatu
3.11.2010 7:40:03   
hariba
Izpostavila sem samo denar. Sem pa izgubila marsikaj drugega (denarnica, telefon ipd) in nikoli nisem postudirala, pre*let naj bo tisti ki je nasel pa ni vrnil... ampak pre*leta naj bom jaz, ki sem zafurala tisto stvar. In ves kaj, ja, denarnico sem dobila nazaj...! Pa zato nisem nic bolj prizanesljiva do tistih, ki denar pozabijo na bankomatu... ker jaz ne razumem tega!


A ti pa nisi nikoli raztresena, da ne raszumeš tega, da lahko nekdo na bankomatu pozabi vzeti denar. Očitno pa si, če si pozabila denarnico. A v njej pa ni bilo denarja? A to ni isto kot denar na bankomatu, le kako si jo lahko pozabila vzeti.
Seveda je tisti, ki je pozabil vzet denar iz bankomata sam kriv in ne ti, vendar denar še zato vseeno ni tvoj. Ker te zanima tudi zakaj je lahko nekdo tako zelo raztresen ti naj povem, da je lahko zato sto vzrokov. Tistemu se nekam zelo mudi, v glavi ima sto misli kaj še vse mora postoriti , kupiti, kam iti, ali v tistem hipu zazvoni telefon in pozabi na denar ali pa skoči za otrokom ravno, ko prihaja denar, ki hoče steči čez cesto, no to slednje se je pred leti zgodilo meni in zato nisem vzela ven majnšega zneska na srečo. Ko sem čez par minut prišla nazaj po denar pa ga ni bilo več.

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Najden denar na bankomatu
3.11.2010 8:20:07   
špelin@
Že včeraj sem prebrala tole temo in vse poste, ampak mi je začelo it na bruhanje in sem se zadržala, da nisem komentirala. Danes sem žalostna user posted image Kot je že 1x v neki drugi temi napisala ena forumovka: "socialni čut je mit". Sama dodajam, da sta očitno mita tudi vest in morala.

Moja zgodba izpred 10 let: našla denarnico z dokumenti in takratnih 100.000 SIT. Po dokumentih poiskala lastnika in mu vse skupaj vrnila. Ma ne bi mogla zadržati denarja, niti pod razno. In ne zaradi kakšnega straha pred kaznovanjem - saj nihče ne bi vedel. Ampak JAZ bi vedela in JAZ ne bi mogla mirno spati!

karmen83, user posted image za vajino ravnanje.


IZVIRNO SPOROČILO: hariba
Seveda je tisti, ki je pozabil vzet denar iz bankomata sam kriv in ne ti, vendar denar še zato vseeno ni tvoj.

In basta! Tu ni kaj debatirati.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Najden denar na bankomatu
3.11.2010 8:26:46   
Oceania
Sem se pomnila primera, ki se je zgodil pred leti. Klošarka je na policijo prinesla najdeno denarnico, v kateri je bilo okoli 400 000 sit. Seveda ji je srečni lastnik, prepričan v to da denarja ne bo več videl, pravično dal nagrado od zneska, mislim da okoli 10 procentov.
Socialni čut torej je. Bolj izjema kot pravilo.





< Sporočilo je popravil Oceania -- 3.11.2010 8:27:03 >

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Najden denar na bankomatu
3.11.2010 19:00:18   
Anonimen
Že včeraj sem prebrala tole temo in vse poste, ampak mi je začelo it na bruhanje in sem se zadržala, da nisem komentirala. Danes sem žalostna user posted image Kot je že 1x v neki drugi temi napisala ena forumovka: "socialni čut je mit". Sama dodajam, da sta očitno mita tudi vest in morala.


Zato pa imamo finančno krizo.
Ne zaradi pomanjkanja denarja, ampak v osnovi zaradi pomanjkanja zaupanja. Ker denar temelji na zaupanje, pogoj za zaupanje pa je moralno vedenje.

Zato tudi kraja na dolgi rok ne more zdržati.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
   [Brisano sporočilo]
3.11.2010 19:21:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Najden denar na bankomatu
3.11.2010 20:38:04   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

v takem primeru je najboljš denar pustit v bankomatu, ker ga, kot npr pozabljeno kartico, bankomat po določenem času popapa nazaj (in potem afaik lahko izsledijo lastnika). Sicer pa banke nimajo NIČ z bankomati, ampak ima bankart, zato če so problemi je potrebno klicat tja in ne na banko. torej - policija in bankart, če že kdo. aja in bankart dela 24/7, tko da lahko pokličeš takoj: http://www.bankart.si/si/ponudba/procesiranje_prometa_placilnih_kartic/klicni_center_bankarta/


Ne drži več, ker je Bankart to funkcijo na bankomatih že pred časom izklopil. Vem iz prve roke user posted image SIcer pa: v takih primerih se ne kontaktira Bankart, ker so lastnice bankomatov banke. Najbolje, da kontaktiraš kar svojo banko, lahko pa tudi tisto, ki je lastnica konkretnega BA (itak piše na mašini). Vedeti pa moraš točen čas dviga in na katerem BA se je to zgodilo.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Najden denar na bankomatu
4.11.2010 12:08:48   
poli*
Moj mož je par let nazaj izgubil denarnico z vsemi dokumenti in nekaj malega denarja. Tisti, ki je denarnico dobil je pobral denar ven (ok, to mogoče razumem) in odvrgel denarnico v smetnjak na eni **** bencinski črpalki (bedak!). Potem so očitno smetarji opazili to denarnico z dokumenti, jo predali policiji in potem mu je policist prinesel denarnico na dom.


(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 107
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?