|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
5.3.2015 21:00:20   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA
In še ena stvar se je zdaj spremenil v primerjavi s prej. Če se slučajno zgodi, da oba z možem umreva, obstaja dejanska možnost, da moje otroke posvoji homoseksualni par. In to JE stvar, ki je zame moteča. Pa če izpadem še tak homofob. Pa da se vsakič v vrtcu in v šoli, ko je na programu družina, vsiljuje nekdo, ki ima diametralno nasprotne vrednote mojim (in verjemite mi, 100 % bodo LGTB otrokom prijazni programi, učbeniki in podobna literatura v zelo kratkem času povsod prisotni), TO me tudi MOTI. To pa že ni več samo živi in pusti živeti. Ampak je že grobo vtikovanje v moj način vzgoje in moje vrednote. Da o teoriji spolov sploh ne bom začela. Tako. Pa popljuvajte.


ti, si me zdaj spomnila - to se tukaj že dogaja. sem bla zadnjič prav slabe volje, ko so tukaj v prvem razredu ukinili wc ločevanje po spolih. in zdaj je tko poscan po vseh wc-jih, da tamala skor noče na wc. bela cesta pa ta "enakopravnost" - ko majo mulci lulčke in glih na pamet strelajo uno školjko. enakost my ass...

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
5.3.2015 21:00:29   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


IZVIRNO SPOROČILO: patrino




IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*


IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Patrino, kaj pa potem Lukka in njegova družina? Razvoja psihologija pa to?



Da ne bo spregledano vprašanje, kopiram in čakam na odgovor.

Joj Ankica- ne vem kako bi ti tole povedala, da ne bi preživela prehudega šoka. user posted image Pa ravno jaz moram biti tisti sakramenski nosilec slabih novic. Bom poskusila povedati čim bolj narahlo- Anči- Lukkec je bil izmišljen veš. K sreči jaz pravim, kajti po neprijaznih komentarjih nekaterih zakompleksanih žensk tule gor bi bil po mojem tako ali tako v komiuser posted image




Ne se zdaj izmikat, to si zvedela šele na koncu, prej je bil pa povsem realen oziroma si se še razburjala, kako smo lahko tako grdi, da nekomu mečemo pod nos, da je izmišljen.


Sej ne dojame, da se da mal pobrskat, pa ji nametat njene nebuloze, ki jih je pisala. Zdaj se vidi, kdo je res homofob in kdo nima nobenih težav s tistima dvema besedicama v družinskem zakonu.


Anica- Ne vidim bistva v tem, kar praviš- ne nisem vedela da je izmišljen, In tudi če bi vedela, ga ne bi nič drugače obravnavala. V virtuali je tako logično, da imamo takšne in drugačne maske in krinke. To mi v bistvu ni bistveno. Bistveno je to, da nikoli nisi 100% kaj je nekdo v resnici, dokler ga v reali ne spoznaš. Kaj si torej hotela od mene izvedeti? Povedala sem ti že, da bi ga tretirala enako. Kaj bi še rada. Vprašaj, pa ti povem. Nikoli se ne izmikam- to je tvoj stil, ki je meni izpod časti.


Lukec - Patrino dojame, vendar se glede tega ne sekira vešuser posted image In tudi ti se ne sekirat zame- nisem homofob ( če bi bila, bi to tudi povedala- mislim, da sem dostikrat povedala že kaj hujšega, tako, da bi tudi to) , zato, ni treba skrivat svojih nagnjenj. Bodi to kar si- nič se ni treba nazaj držat user posted image
Drugače pa - vidim, da si ljubitelj tujk, pa jih žal pol ne razumeš ( če nimaš nič proti homoseksualcem, ne podpiraš pa posvajanja otrok iz strani istospolcev nisi homofob temveč pač realist in se ne delaš kulskega na račun otrok ). Kaj če bi se ti pogovarjal kar tako po domače. Nekoliko sitno zna biti včasih to, da ti mora človek razlagati besede, ki jih ti navajaš mimo kontekstauser posted image



Lukec? Se midva poznava? Ker če se, potem sva si očitno blizu, ker me tako kličejo samo ljudje, ki so mi blizu. Tako da dokler si patrino sem zate kalbo, razumeš?


Ne ne razumem user posted image Šur da se poznava. Vsak dan te vidim, če le hočem. Naslednjič te žoknem, ko grem mimo tebe. Samo dokler se obnašaš takole, se bom delala, da te ne poznamuser posted image .
Glede Lukca pa- Ne more biti dečko brez hrbtenice Kalbo- to je vzdevek za prave dedce , ki se ne spravljajo tako grdo na uboge nebogljene ženske ( kot sem npr. jaz) kot se ti . user posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
5.3.2015 21:05:16   
patrino

IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu


IZVIRNO SPOROČILO: patrino


In po tvojem, bo to, da se vsi strinjamo s tem, da istospolniki posvajajo otroke, tistim revčkom v pijanskih in nasilnih družinah kaj lažje in bolje?


ne, sploh ne razumeš kaj sem napisala

Kar razloži,Lulu. Jaz sem se potrudila in sem ti že.


jaz bom tvoje pisanje komentirala, s tabo pa ne bom debatirala
lep pozdrav

Ohoho, Lulu- spet smo tam. Ko ne vemo kaj odgovoriti , pa glavo v pesek.Nikoli me ne razočaraš user posted image Drugače pa - ti kar komentiraj- samo tako, da bo kaj pametnega. Drugače je bolje , da tudi komentiraš neuser posted image

_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 0:46:22   
Vijoličarka

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Obratno pa je pri homoseksualcih. So ljudje, ki bodo avtomatsko mislili, da če je nekdo homoseksualec, potem je avtomatsko slab, nevaren ali vsaj nekaj neprijetnega. In so tudi ljudje, katerim bodo predočeni popolnoma jasni dokazi o dobrih lastnostih in dejanjih tega človeka, bo še vedno ostal samo homoseksualec in kot tak slab in nevaren ali vsaj nekaj neprijetnega.

Mogoče je pravi izraz predalčkanje?

V bistvu mislim enako kot Martin Luther King, ki je upal, da bodo nekoč njegovi otroci živeli v svetu, kjer jih ne bodo presojali po barvi njihove kože, ampak po njihovem značaju. Samo namesto 'barvi kože' vstavi 'spolni usmeritvi'. Sicer ne vem, če bi se on strinjal z mano, ampak tudi takrat so obstajale hude 'znanstvene razprave', kako so črnci biološko in umsko manjvredna in nevarna bitja, tako da upam, da bi se strinjal.

Pišuka, tisti šal z luknjicami bo postal počasi mala malca. user posted image


Jaz mislim, da ne gre toliko pri ljudeh, da ne marajo homoseksualcev, ampak gre bolj za to, da jim je ob homeseksualcih neprijetno, se ne znajo "obnašati" ob njih, ne znajo kako bi "pravilno reagirali" ob njih......da jim je recimo neprijetno, ker se dva moška ali dve ženski držita za roke in poljubljata.......si tega ne znajo in ne morejo predstavljati, kako je to.....recimo podobno kot pri invalidnih ali tako ali drugače prizadetih osebah......"ne marajo" jih, ker jim je ob njih neprijetno, ne znajo se obnašati ob njih, ne znajo kako naj pravilno reagirajo ob njih, jih naj tretirajo kot invalidne oseba ali jih morajo tretirati kot sebi enake.....zato se jih raje izogibajo in jih ne iščejo v svoji bližini.....načeloma pa proti njim nimajo nič......


To nelagodje, se mi zdi, da je kar normalno. V končni fazi, mi, no, vsaj jaz, nismo bili tekom odraščanja prav nič seznanjeni z obstojem homoseksualcev. Potem je pa čisto stvar človeka, kako reagira. Lahko se mu zdi da je to blazno huda reč in ovira, lahko pa v glavi sprocesira, da v končni fazi s tem ni nič narobe. Sama se spomnim, da so se mi predvsem strašno smilili, ker bi najbrž, kot jaz, radi svojo ljubezen izrazili tudi javno, pa si ne upajo ali celo ne smejo.

Če gre samo za nelagodje in pomanjkanje izkušenj, se to s prakso, tekom življenja izboljša. Sama se sploh ne poglabljam v človekovo spolno usmerjenost, se mi ne zdi tako pomembna, opažam pa, da si ljudje dajo kar precej opravka s tem, pa četudi potem zaključijo, da 's tem ni nič narobe'.

Meni je sploh tako lepo gledati zaljubljene pare, ker so pač zaljubljeni in mi je popolnoma vseeno, v kateri kombinaciji bi jih videla. Če se imajo radi, se imajo pač radi.

Če se vrnem k temu nelagodju. Mislim, da se bo to v precejšnji meri v prihodnosti spremenilo, ker bodo izkušnje tekom življenja opravile svoje in se ljudem ne bo zdelo več tako nenavadno.

So pa, seveda, tudi ljudje, ki za to nelagodje krivijo homoseksualce, ker sploh obstajajo. So tudi homoseksualci, ki so stalno na preži, kako ljudje reagirajo nanje in dramatizirajo. Ti bodo težje premagali svoje probleme.

Sovraštvo pa tudi obstaja. Sovraštvo do dejstva, da sploh kaj takega obstaja in da si celo upa to javno povedati in celo hoče, da ostali to sprejmejo. Tu mislim na Primc&company. Zabubljeni v svoje in edino svoje in karkoli drugega jih ogroža. Nobeno sredstvo ni preveč umazano, da zaščitijo svoj mali svet. Ti ljudje pač hočejo podstaviti palico pod kolo napredka in sprememb, ker bo kar svet propadel, če bo šlo naprej. In kar je hecno, ti ljudje menijo, da so konservativci in tradicionalisti, vendar bi jih konservativci izpred npr. 200 let imeli za razvratneže in celo heretike. In današnji konservativci absolutno ne bi hoteli živeti tako, kot konservativci pred 200 leti. Predsednica Nsi ne le ne bi mogla biti predsednica, tudi voliti ne bi smela oziroma se ne bi smela šolati in ne bi smela opravljati poklica. Pa so bili protiargumenti svoj čas praktično enaki – propad morale, civilizacije in ne vem kaj še vse.

Homoseksualci so samo ljudje. Taki in drugačni. Nekateri so v redu, nekateri so zoprni. Homoseksualnost ni bolezen, ne more se jo zdraviti. In 'Bog ve', kakšne tragedije so se dogajale, ko so to poskušali.

Večinoma bi oni samo radi uredili svoj status. Precej je primerov, kot je npr. Rija omenila, da so v skupnost pripeljali otroke od prej in bi radi, da partner, ki že sedaj opravlja vse naloge starša, tudi uradno postane starš. Potem so lahko primeri, da bi morda kakšna sestra, če se ji kaj zgodi, raje videla, da ji otroke prevzame njen brat in njegov partner, kot pa njeni starši. Ta zakon bo pomagal, da bodo ljudje, ki so že zdaj prisotni v življenju otrok in je ta prisotnost pozitivna, lahko ostali prisotni ali celo odgovorni tudi potem, če se kaj zgodi. Pa da bo lahko partner v raznih zdravstvenih zadevah po pooblastilu odločal, kako in kaj, v skladu s pacientovimi željami, ne pa kakšni odtujeni starši.

Propaganda ustvarja neko paniko, da bodo zdaj homoseksualci najmanj vdirali v poštene krščanske domove in trgali materam otroke iz naročja. Medtem pa pravzaprav nekega velikega interesa, da bi ti pari posvajali otroke, niti ni. Če pa ga bodo izrazili, pa bo zanje veljalo enako: morali bodo čez vsa vprašanja in teste, kot gredo heteroseksualni pari. Zelo žaljivo mi je tudi zatrjevanje, da so vsi homoseksualci že po defoltu pedofili.

Par let nazaj je bil na TV SLO dokumentarec, o starših homoseksualnih otrok, ki so storili samomor. Marsikateri starši so bili po tem dejanju sposobni spoznati svojo zmoto, se poučiti, a je bilo prepozno. Oni zdaj iščejo nek smisel in neko poslanstvo v tem, da razsvetljujejo starše, katerih homoseksualni otroci so še živi. So pa tudi starši, ki so izjavili, da imajo mrtvega otroka, kot pa živega homoseksualca.

In pa, tale 'za naše otroke gre', tudi meni pritisne na žilo. Ampak v končni fazi, res gre tudi za 'njihove' otroke. Imeli bodo informacije in lahko se bodo nekam obrnili in zatekli, če bodo ugotovili, da so homoseksualci. Ne bodo, vsaj upam, trpeli postopkov 'zdravljenja', se grizli zaradi krivde, zaradi nečesa, česar sploh niso sami krivi.


_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 7:47:10   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Ne ne razumem user posted image Šur da se poznava. Vsak dan te vidim, če le hočem. Naslednjič te žoknem, ko grem mimo tebe. Samo dokler se obnašaš takole, se bom delala, da te ne poznamuser posted image .
Glede Lukca pa- Ne more biti dečko brez hrbtenice Kalbo- to je vzdevek za prave dedce , ki se ne spravljajo tako grdo na uboge nebogljene ženske ( kot sem npr. jaz) kot se ti . user posted image


Dokler si patrino sem zate kalbo, ko boš pa pokukala iz vzdevka, bom pa Luka, OK?

Uboga nebogljena ženska, da si. Res? Ja bogaboga.

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 9:12:24   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

ko boš pa pokukala iz vzdevka,



u wish user posted image
user posted image

da se podere slika "perfect patrino"?

ni mrtva, če mene vprašaš user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 9:23:50   
kalbo
Največji hec je, da to sliko o perfect patrino vid sam ona.

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 10:56:36   
skuštrana
Chezana, hm, kaj pa ce tvoj post obrnemo? Recimo, da se mozu in meni kaj zgodi bi lahko moji neversko vzgajani otroci pristali v goreci verski druzini, ki bi jih vzgajala v skladu s svojimi ( ne mojimi) naceli. Sorry, ce se mene vprasa bi rajsi izbrala normalen homo par. Ampak na zalost je to rizik ki ga sprejmeno ko imamo otroke. Nikoli ne ves kaj ti zivljenje nosi.

Pa se tole - obe opciji sta mi veliko bolj sprejemljivi kot pa dom za nepreskrbljene otroke!

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 6.3.2015 10:59:10 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 11:00:39   
skuštrana
Duplip

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 6.3.2015 11:01:38 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 11:03:17   
skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA
In še ena stvar se je zdaj spremenil v primerjavi s prej. Če se slučajno zgodi, da oba z možem umreva, obstaja dejanska možnost, da moje otroke posvoji homoseksualni par. In to JE stvar, ki je zame moteča. Pa če izpadem še tak homofob. Pa da se vsakič v vrtcu in v šoli, ko je na programu družina, vsiljuje nekdo, ki ima diametralno nasprotne vrednote mojim (in verjemite mi, 100 % bodo LGTB otrokom prijazni programi, učbeniki in podobna literatura v zelo kratkem času povsod prisotni), TO me tudi MOTI. To pa že ni več samo živi in pusti živeti. Ampak je že grobo vtikovanje v moj način vzgoje in moje vrednote. Da o teoriji spolov sploh ne bom začela. Tako. Pa popljuvajte.


ti, si me zdaj spomnila - to se tukaj že dogaja. sem bla zadnjič prav slabe volje, ko so tukaj v prvem razredu ukinili wc ločevanje po spolih. in zdaj je tko poscan po vseh wc-jih, da tamala skor noče na wc. bela cesta pa ta "enakopravnost" - ko majo mulci lulčke in glih na pamet strelajo uno školjko. enakost my ass...


Mislim, tole pa sploh nima veze s temo ampak z vzgojo!


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 11:58:19   
malaMravljica
Jaz sama sebe niti nimam za mega tolerantno ampak to od chezane se mi bere pa res hudo. Mogoce, ker sem vceraj brala uni famozni govor od Martina Luthra Kinga.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 12:10:11   
chezAnA

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA
In še ena stvar se je zdaj spremenil v primerjavi s prej. Če se slučajno zgodi, da oba z možem umreva, obstaja dejanska možnost, da moje otroke posvoji homoseksualni par. In to JE stvar, ki je zame moteča. Pa če izpadem še tak homofob. Pa da se vsakič v vrtcu in v šoli, ko je na programu družina, vsiljuje nekdo, ki ima diametralno nasprotne vrednote mojim (in verjemite mi, 100 % bodo LGTB otrokom prijazni programi, učbeniki in podobna literatura v zelo kratkem času povsod prisotni), TO me tudi MOTI. To pa že ni več samo živi in pusti živeti. Ampak je že grobo vtikovanje v moj način vzgoje in moje vrednote. Da o teoriji spolov sploh ne bom začela. Tako. Pa popljuvajte.


ti, si me zdaj spomnila - to se tukaj že dogaja. sem bla zadnjič prav slabe volje, ko so tukaj v prvem razredu ukinili wc ločevanje po spolih. in zdaj je tko poscan po vseh wc-jih, da tamala skor noče na wc. bela cesta pa ta "enakopravnost" - ko majo mulci lulčke in glih na pamet strelajo uno školjko. enakost my ass...


Mislim, tole pa sploh nima veze s temo ampak z vzgojo!



Ima vezo. Navezuje se na teorijo spola. In ima še kakšno vezo.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 12:15:53   
chezAnA
Kar pa se tiče mojega prvega posta, pa samo tole. Priznam, sem nestrpna do homoseksualcev. Vendar žal ne na pamet in ne brez vzroka. Žal. Bi raje videla, da bi bila sposobna na njih gledati v stilu: Naj oni živijo po svoje, imajo vse pravice, mene s svojim življenjem ne ogrožajo. Pa so me sami naučili, da to tako ne gre.
Da me ne bo kdo narobe razumel. Sem 100 % za to, da jim je priznana pravica do skupnega življenja, do dedovanja en po drugem, do prejemanja zdravstvenih informacij ali odločanja ko pride do zdravstvenih težav in dilem. Pa da lahko ta drugi naprej živi v stanovanju, če eden umre (in temu podobnih reči).
Absolutno pa sem proti uvajanju takele spolne vzgoje v vrtce in šole in v možnost posvajanja otrok.
To je vse.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 12:16:24   
skuštrana
To da so wc-ji poscani ima vezo s teorijo spola? Izgleda da je meni v tem postu nekaj pobegnilo oz. nisem prav razumela...
:-/



_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 12:18:27   
chezAnA
Ne, ima pa vezo s tem, da se je ukinilo ločevanje otrok po spolu pri uporabi stranišča.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 12:24:43   
chezAnA
Na tvojo hipotetično stisko ob morebitni smrti vaju in posvojitvi otrok v verno družino pa odkrito povedano ne vem kaj naj ti rečem. V takem primeru sva obe očitno posthumno tam, kamor sonce ne posije. V riti. In si nobena od naju ne more nič pomagati. V tolažbo ti je lahko samo, da se (kolikor vem) možnost posvojitve ponudi vajini širši družini, s čemer si verjetno lahko vsaj malo pomirjena. V mojem primeru ni ravno tako.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 12:34:42   
skuštrana
No, pri nas v soli nimajo locenih wc-jev pa do sedaj ni to se nikogar zmotilo. Jih pa navajajo na higieno in da se wc za seboj pocisti. Ceprav, po mojih izkusnjah so zenski wc-ji bolj umazani od moskih ( ja, jbg vcasih grem tudi v moski wc, sploh ce je nuja ali pa ce moram s katerim od sinov ;-).

Glede drugega dela pa - tudi pri meni ni ravno tako kot bi si zeleli ampak meni bi bilo glavno da otroci dobijo ljubeco druzino pa bila ona homo ali verska ( ampak priznam da bi rajsi prvo).

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 12:37:38   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA
ti, si me zdaj spomnila - to se tukaj že dogaja. sem bla zadnjič prav slabe volje, ko so tukaj v prvem razredu ukinili wc ločevanje po spolih. in zdaj je tko poscan po vseh wc-jih, da tamala skor noče na wc. bela cesta pa ta "enakopravnost" - ko majo mulci lulčke in glih na pamet strelajo uno školjko. enakost my ass...


Mislim, tole pa sploh nima veze s temo ampak z vzgojo!


Ima vezo. Navezuje se na teorijo spola. In ima še kakšno vezo.


ja, ima. povezano je z idejo, da otroci sami izbirajo spol in eno novo besedo, ki se je pojavila pri nekih ubrisanih ekstemistih - za "nedolocen spol" pri otrocih (to govorim za svedsko btw).
nekako takole: ona (hon), on(han), hen(nedolocni spol za otroke)

zacne se pa z nelocevanjem po spolih. prvo zgleda na wc-ju. in potem je samo korak do skupne telovadne garderobe, tusiranje...

< Sporočilo je popravil mateyka -- 6.3.2015 12:38:23 >

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 13:07:19   
chezAnA

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Glede drugega dela pa - tudi pri meni ni ravno tako kot bi si zeleli ampak meni bi bilo glavno da otroci dobijo ljubeco druzino pa bila ona homo ali verska ( ampak priznam da bi rajsi prvo).


Tudi jaz bi si za svoje otroke žela ljubeče družine, ki bi moje otroke sprejela in skrbela za njih. Da bi se počutili ljubljenje in varne. In za to je po mojih izkušnjah vseeno več možnosti v versko fanatični družini, kot si jo označila (čeprav raznorazni fanatiki ne bi smeli priti skozi cedilo CSDja, tam toliko natančno preverijo vse in izprašajo vse, da jim kaj takega ne bi smelo uiti) in v krogu podobno mislečih ljudi kot pa v homoseksualni družini in njihovem krogu somišljenikov. Da o sprejemanju in reakcijah okolice ne bi (ja, vem, da predstavljam tisto, tahomofobno okolico)
Ponavljam, takšne so pač moje izkušnje in po njih se odločam in presojam stvari in si oblikujem mnenje. In tole moje mnenje me postavlja v vlogo homofoba. Vaše izkušnje so drugačne, nismo ista oseba. In na podlagi vaših izkušenj vi ustvarjate svoja mnenja. Imamo vsi pravico do tega.

To vprašanje o homoseksualni družini mi je pomembno, vendar pa ni nekaj, zaradi česar bi se s komerkoli skregala na žive in mrtve. Nekje enaka tema mi je kot je vprašanje vere ali pa politične usmeritve. Sem sposobna povsem normalne in nežaljive komunikacije v vsakdanjem življenju s ljudmi, ki mislijo drugače. Bi se pa tudi v primeru vpeljevanja politične (pa za katerokoli stranko, lahko tudi za »mojo«) ali pa verske vzgoje ali ideologije v šole in vrtce oglasila. Še posebej, če bi me kdo kaj vprašal, kot ste vprašali v tej temi. Želela bi si medsebojnega spoštovanja. Živi in pusti živeti tudi mene, ne samo za druge.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 14:14:31   
skuštrana
Chezana, z drugim delom se strinjam,sploh zato ker ti lahko povem iz izkusenj. Recimo, pri nas je v soli verouk in moji otroci so v veliki manjsini ker ne hodijo ( srednji je sploh edini) in mi ne bi bilo vseeno ce bi jih okolica zaradi tega stigmatizirala tako kot se stigmatizira otroke iz gay druzin. Malo se vprasaj glede tega si ti ( vi) manjsina in potem malo razmisli kako bi se ( oz. mogoce se) pocutila ce bi zatadi tega bili stigmatizirani s strani okolice ( tipa, a joj, glej njih oni pa to in to....). Kot si napisala - zivi in pusti ziveti, tu noter pa spadajo tudi pravice ( in seveda dolznoati) vsakega cloveka, tudi tistih ki predstavljajo manjsino.

Vsak mora zaceti pri sebi pa bo zivljenje v druzbi veliko lepse... Sicer pa, z majhnimi koraki se dalec pride - kot sem ze prej napisala se par deset let nazaj je bilo biti invalid nekaj zelo stigmatiziranega, da ne govorim o pisanju z levo roko, to je bilo fuj in fej, danes pa so nam taksne stvari cisto normalne. Ker tudi so. In tako bo ( na sreco nekaterih in na zalost drugih) tudi z gay druzinami. Sicer pa, (tudi to je ze bilo napisano), veliki vecini gay parov sploh ne pada na pamet imet otroke, vsaj tisti ki jih jaz poznam, so cisto paf ko omenis pokakane in polulane rite... Ni njihov stil zivljenja. Ma, ste se dvignali v luft kot da bo sedaj 1000 taksnih posvojitev na leto :-/..

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 14:22:39   
Leela

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana


Vsak mora zaceti pri sebi pa bo zivljenje v druzbi veliko lepse... Sicer pa, z majhnimi koraki se dalec pride - kot sem ze prej napisala se par deset let nazaj je bilo biti invalid nekaj zelo stigmatiziranega, da ne govorim o pisanju z levo roko, to je bilo fuj in fej, danes pa so nam taksne stvari cisto normalne.


se strinjam. Družba se spreminja. Stigmatizirane so bile še ne dolgo nazaj mame samohranilke, v Švici so ženske šele leta 1971 dobile volilno pravico...Če nekaj verjameš, da ni prav še ne pomeni da to res ni prav. to je tvoje prepričanje.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 14:29:40   
Leela

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

To da so wc-ji poscani ima vezo s teorijo spola? Izgleda da je meni v tem postu nekaj pobegnilo oz. nisem prav razumela...
:-/




to pomeni, da nimajo bideja v wc-ju. Tudi jaz ne maram, da gre moj sin na poscano školjko na no.2.

Kar se tiče spolne vzgoje v šoli je za moje pojme pomembna samo toliko, da se otroke seznani kako se naredi otroka oz. pomembnost zaščite, če nočeš otroka. Spolne prakse se ne rabijo učiti, ne take ne drugačne. To da se jim pove, da obstajajo vse sorte družin se učijo že zdaj, ker pač tako je.

Zdaj, če bo prišlo do posvajanja pri homo parih (kar po moje še dolgo ne bo) mislim, da bi otrok umrlih staršev prej prišel v hetero družino, rejniško družino oz. sorodnikom kot pa gej paru. Na koncu seveda v dom za nepreskrbljene otroke. Mislim, da se lahko zaščitiš s tem, da prej napišeš, če umraš komu gredo tvoji otroci.
Tako, da mislim da so te skrbi odveč.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 14:34:59   
Leela

IZVIRNO SPOROČILO: chezAnA

.
Sem 100 % za to, da jim je priznana pravica do skupnega življenja, do dedovanja en po drugem, do prejemanja zdravstvenih informacij ali odločanja ko pride do zdravstvenih težav in dilem. Pa da lahko ta drugi naprej živi v stanovanju, če eden umre (in temu podobnih reči).


saj nisi tako nestrpna, če to odobravaš.

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 14:53:42   
LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana
Ma, ste se dvignali v luft kot da bo sedaj 1000 taksnih posvojitev na leto :-/..


preko medijev jih drugi tako pumpajo, ...da so hude nevarnosti, grozne katastrofe in ... konec družine! Če ti vsaj ti ne bi pretiravali...

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: Evo, Sprememba zakonske zveze je potrjena
6.3.2015 14:54:18   
Leela

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka



zacne se pa z nelocevanjem po spolih. prvo zgleda na wc-ju. in potem je samo korak do skupne telovadne garderobe, tusiranje...


potem pa tudi enakopravnost pri plačah, za isto plačilo isti denar, enakost pri delu doma... po moje sem pes taco moli?? glede na to je švedska bolj napredna in hočejo začeti že pri otrocih. Garderobe in tuširanje so pa meni tudi samo ženske neprijetne, ker sem bolj privat oseba.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?