|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
anonimna nosečka
Uporabnik še ni nastavil statusa.




ponedeljek, 3.9.2012

Prvo trimesečje je za mano01

Najbolj rizično obdobje zaradi možnosti spontanega splava. Uau. Bravo. To je dober razlog tudi za dober posladek. A sem sploh že omenila, da sem zelo vesela, da si zdaj lahko privoščim vse, kar mi zadiši (ko mi zadiši). Saj vem, da ne smem jesti za dva, vem pa, da so to redki meseci v življenju, ko se lahko redim brez slabe vesti.

 

Zadnjič me je moj najdražji peljal v kino. Tokrat sem lahko izbirala jaz. Cel film sem prejokala in dojela sem razsežnost hormonov, saj ob istih scenah pred nosečnostjo nisem potočila niti solzice. Verjetno pa nekaj prispeva tudi novo dojemanje mene kot bodoče mame. Opazila sem, da ženske veliko hitreje dojemamo razsežnost materinstva kot očetje očetovstvo. A verjetno je prav tako. Vsak mora starševstvo doživeti po svoje. Z mojim najdražjim pa se zadnje čase večrat pogovarjva o času, ko sva bila sama otroka. Očitno je nastopil čas, ko bolje razumem svoje starše in njihovo razmišljanje. Moram se večkrat dobiti z mojimi, da jima to tudi povem. Da potrdim njune besede, ko sta včasih nemočna rekla: »Saj boš razumela, ko boš sama imela otroke.«

 

V tem obdobju z mojim najdražjim že doživljava izzive nosečniške spolnosti. Saj je res, da naj se ne bi nič spremenilo, razen nekaterih položajev, a vsaj jaz začenjam vse skupaj doživljati drugače. Super je, da ni treba skrbeti za kontracepcijo in da je otroček zelo varno zaščiten. Samo nihanje hormonov je nepredvidljivo. Zaenkrat še ni skrbi glede položajev, saj trebušček še ni velik. Bo pa zabavno opazovati, kaj se bo dogajalo v naslednjih tednih.

 

Zadnjič sem se odločila, da v času nosečnosti preizkusim tudi pilates. Prebrala sem, da naj bi bila ta vadba zelo dobra za hrbtenico in križ. In res. Po vadbi sem se počutila odlično in še vaje za medenično dno so me naučili. Naslednjič pa bomo dihali. Tako, kot baje najbolj pomaga ob porodu. Sicer moram še veliko vaditi, ker pri zadnjem pregledu ginekologinja ni bila ravno zadovoljna nad »močjo« mojih mišic tam spodaj nekje notri. Pri pilatesu pa sem spoznala spet nekaj zelo zabavnih nosečnic. In ena ima celo rok en dan pred mano. Sva ugotovili, da imava že obe svoj profil na www.ringaraja.net in da si bova lahko pošiljali zasebna sporočila in opomnike. :)



Klikni tu in ustvari svoj spletni dnevnik!
Edinstveno obdobje, nepozabni spomini! Zabeleži vse mejnike in pomembne dogodke vaše družine v spletnem dnevniku. Deli jih z Ringarajino skupnostjo ali zakleni le zase.
Prijavite se ali pa se registrirajte, da boste lahko objavili komentar.







Zaenkrat še ni komentarjev.


Klikni tu in pokukaj v druge javne dnevnike!
Skupaj upamo, se veselimo, jočemo, rastemo...