|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

10 minut za plesni pilates: 2. del

Anja Oman, inštruktorica pilatesa, 5.9.2015
Da bi se nosečnica izognila bolečinam v križu in nepravilni drži, mora v času nosečnosti nadaljevati z vadbo, ki pa mora biti sistematična, varna in zmerna. Predstavljene vaje z žogo bodo nosečki pri tem pomagale.

image
Vaja Poteg lopatic - slika 1
/61


V telesu se med nosečnostjo dogajajo velike hormonske spremembe, ki spremenijo stabilizacijo telesa. Posledica so lahko bolečine v križu, pojav inkontinence in sprememba telesne drže. Da bi se nosečnica naštetim težavam izognila, mora v času nosečnosti nadaljevati z vadbo, ki pa mora biti sistematična, varna in zmerna. Z naslednjimi vajami bo nosečka na varen in zdrav način ohranila moč, ravnotežje in kondicijo.

Posebnost Plesnega Pilatesa je, da se vaje izvajajo na glasbo, v ritmu, s tem pa se nosečnica še dodatno sprosti. Zavrtite si glasbo, ki vam je pri srcu in vas pomirja in se lotite naslednjih vaj:

 

Ogrevalne vaje

  • POTEG LOPATIC (slika 1 in 2)

Začetni položaj: Na gimnastični žogi, nogi pokrčeni v pravi kot, roki v predročenju

Vdih: Skozi nos, v začetnem položaju

Izdih: Skozi usta, lopatici potegnemo skupaj in navzdol

Ponovitve: 7x

 

Vaja za krepitev trupa

  • DVIG ŽOGE (slika 3 in 4)

Začetni položaj: Stoje, nogi v širini bokov, rahlo pokrčena kolena, predročenje (poleg tega, da žogo držimo, jo še malo stiskamo skupaj)

Vdih: Dvig žoge (ne dvignemo preveč, pazimo, da vso težo nosijo roke in ne hrbtenica!, trebušne mišice so aktivirane, ramen ne dvigujemo.)

Izdih: spustimo nazaj v predročenje.

Ponovimo: 5-8x 

 

  • POČEP OB OPORI (slika 5 in 6)

Začetni položaj: Stoje, nogi v širini bokov, predročenje

Vdih: Pokrčimo noge, teža na petah (pazimo, da ne gredo kolena čez prste na nogah, poskusimo z nogami tvoriti pravi kot)

Izdih: Aktiviramo trebušne mišice in mišice medeničnega dna in vrnemo v začetni položaj

Ponovimo: 8-12x

 

Plesni del

Zavrtite se na svojo najljubšo plesno glasbo. Pazite na utrip srca, ki naj ne bo prehiter, vseeno pa malo hitrejši. Zibajte se v ritmu in prepevajte. Telo, duh in trebušček vam bodo hvaležni.


Vaja za sproščanje

Prav tako zelo pomembna vaja! Postavite se v udoben položaj, osredotočite se na svoje telo in dihanje. Lahko naredite še nekaj keglovih vaj.


Anja Oman je inštruktorica pilatesa in prva inštruktorica Plesnega Pilatesa. Obenem je tudi ustanoviteljica Mamine maze (www.maminamaza.si).

plesno mesto

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Tuna – ena najbolj cenjenih rib na svetu
Tuna je lahko prebavljiva, okusna plava riba, ki vsebuje malo maščob in je dober vin proteinov, vitaminov, mineralov in ...
3
Vadba za nosečnice – 2. del
Naše darilo samo za vas – ker ste nam pomembne - VADBA V NOSEČNOSTI IN NJEN VPLIV NA NOSEČNICO IN OTROKA
2
Vadba za nosečnice - 3. del
Naše darilo samo za vas – ker ste nam pomembne - OSNOVNA PRIPOROČILA ZA VADBO V OBDOBJU NOSEČNOSTI
2
Vadba za nosečnice – 1. del
Ženska, ki nadaljuje z vadbo tudi v obdobju nosečnosti, ima več energije za vsakodnevne dejavnosti. In tudi če ste že ve...
2



Krepitev trebušnih mišic v nosečnosti
V nosečnosti je odsvetovano ležanje na trebuhu, prav tako ležanje na hrbtu po prvih treh mesecih. Zaradi tega ste pri iz...
Vadba za nosečnice – 1. del
photo
Ženska, ki nadaljuje z vadbo tudi v obdobju nosečnosti, ima več energije za vsakodnevne dejavnosti. In tudi če ste že ve...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?