|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem

7 trikov, da bo tudi zanositveni seks erotičen

Helena Primic, 9.8.2023
Preverite sedem trikov, ki vam bodo pomagali tudi v seks za zanositev pripeljati dovolj erotičnega vznemirjenja in seksualnega poželenja.

image
Tudi pri seksu se bolj kot na cilj raje usmerita na pot: na vse tiste dotike, poglede, besede, poglede, dražljaje in občutke, ki vaju korak po korak peljejo do cilja - tako orgazma in medsebojne duhovne povezanosti kot vajinega otroka. (Freepik.com)
/11


Seks brez zaščite z načrtom za zanositev je za nekatere pare dodatna seksualna stimulacija, ki jim obogati seksualno življenje

Po drugi strani pa lahko ta sicer skupaj načrtovana odločitev za otroka nekaterim parom povsem "ubije" erotičnost seksa.

Za pare iz druge skupine smo zato zbrali sedem trikov, ki vam bodo pomagali tudi v "zanositveni seks" pripeljati dovolj erotičnega vznemirjenja in seksualnega poželenja. 

 

1. Pozabita na urnik

Res je, niso vsi dnevi v ženskem menstrualnem ciklusu enako ugodni za zanositev. Toda, če sta se že ujela v zanko načrtovanega seksa za zanositev, vsaj za tri mesece pozabita na bolj in manj plodne dni ter se seksualnim užitkom prepustita le takrat, ko sta vidva najbolj pri volji za seks.

V teh treh mesecih je prepovedano računanje, ali je danes dober dan za zanositev ali ne, saj je prav spontana želja po seksu eden od največjih vzburjevalcev. In načrtovan seks po urniku eden od največjih ubijalcev vzburjenja in erotike.

In ne pozabite: vzburjenje in seks se začne v glavi. Zato brez slabe vesti partnerju pošljite SMS, v katerem mu povejte, o čem sanjarite in kaj bi radi z njim počeli zvečer, ko se vidita.

 

PREBERITE TUDI: Kateri del dneva je najboljši za zanositev?

 

2. Preizkusita seks tudi ob drugačnih urah kot sta navajena

Ko nam nekaj ne gre najbolje od rok, je dobro poskusiti tudi s kakšno spremembo. To seveda ne pomeni, da boste zamenjali partnerja, ker vajino seksualno življenje ni več tako polno strasti kot včasih. Konec koncev načrtujeta otroka!

Včasih pomaga že samo to, da se posteljnih užitkov ne lotevata samo ob istem času - zvečer v postelji. Kaj pa jutranji seks? V postelji ali pod tušem? Ali morda sredi belega dne? Na kavču ali na tleh? In ali sta že poskusila v banji med skupnim romantičnim kopanjem?  

 

PREBERITE TUDI: Povsem naravni afrodiziaki

 

3. Ponovno obudita zmenke

Saj vemo, že kar nekaj let sta skupaj in skupaj živita, pa se vama zmenki nekako ne zdijo več primerni. Morda bosta zelo presenečena, koliko vznemirjenja in poželenja lahko prinese zmenek tudi pri parih, ki se poznajo že vrsto let.

Ravno to, da točno vesta, kaj kdo skriva pod obleko, po čem partner hrepeni in kaj mu najbolj ustreza, je lahko izjemno intenziven vzburjevalec. Vajine besede in poteze bodo gotovo bolj drzne kot na prvem zmenku, ko sta se v osvajanju še lovila ter si šele risala erotične in seksualne zemljevide.

Zato povabite partnerja na zmenek (lahko je tudi doma ali na vikend izletu za dva) in poskrbite za čim večjo skrivnostnost, ki bo vznemirjenje le še dodatno stopnjevala. In prav nič ni narobe tudi, če se gresta igrico, da sta se šele prvič srečala ...  

 

PREBERITE TUDI: BLOG - Daš kdaj sebe na urnik?

 

4. Več časa bodita sama in to povsem sama vsak zase

Se spomnite tistega hrepenenja, ko s partnerjem še nista živela skupaj in ste komaj čakali, da mu skočite v objem? Takšno močno hrepenenje se je razvijalo ves čas, ko nista bila skupaj ter ste se lahko povsem v miru posvetili samo sebi in svojim sanjarjenjem, kaj vse bosta počela skupaj.

Prav zato včasih pari, ki preživijo premalo časa sami, kot da izgubijo zanimanje za partnerja, saj so ga nek način siti. V resnici niso preveč siti partnerja, temveč so lačni časa samo zase.

Zato si oba s partnerjem vzemita več časa samo zase, ko se vsak posveti tistemu, kar ga veseli in to najraje počne povsem sam. Ali s prijatelji in družino. Prav nič ni narobe, če ne gresta povsod skupaj. Tako bosta imela tudi veliko več zgodb, ki si jih bosta lahko pripovedovala ter drug v drugem ponovno podžgala življenjski in seksualni ogenj spoznavanja, razkrivanja ter odstiranja.  

 

PREBERITE TUDI: Središče ženskega cikla je ovulacija, ne menstruacija

 

5. Spoznajte svoj seksualni cikel

Besede ovulacija, bazalna telesna temperatura in plodni dnevi niso ravno besede, ki bi prebujale željo po seksu.

Zato k uspešni zanositvi ne spada samo to, da oba s partnerjem vesta, kako v ženskem telesu poteka menstrualni cikel in zanositev, temveč tudi to, da poznate svoj seksualni cikel in kako ga čutite v svojem telesu.

Zato spoznavajte lastno telo tudi v seksualnem smislu - kakšni dotiki vam v katerem delu menstrualnega cikla bolj ustrezajo, kdaj čutite več poželenja, kakšen seks vam ustreza kdaj ... K spoznavanju lastnega telesa lahko brez zadržkov povabite tudi partnerja.  

In še namig: Nekatere ženske tik pred menstruacijo zaradi povečane prekrvavitve in začetnih materničnih krčev čutijo občutek teže v medenici, kar jim prinaša tudi močnejše orgazme.

 

PREBERITE TUDI: Ženski orgazem ima devet ravni!

 

6. Osredotočita se na pot, ne na cilj

Res je, samo s predigro zagotovo ne bosta spočela otroka. Toda to še ne pomeni, da jo morata kar preskočiti.

Kot pri vseh rečeh v življenju se tudi pri seksu bolj kot na cilj raje usmerita na pot: na vse tiste dotike, poglede, besede, poljube, dražljaje in občutke, ki vaju korak po korak peljejo do cilja - tako orgazma in medsebojne duhovne povezanosti kot vajinega otroka.

Ali ste vedeli, da le 20 odstotkov žensk doživi orgazem med moško penetracijo? Še 80 odstotkov razlogov več za predigro in druge oblike seksualnosti, pa četudi direktno ne pomenijo spočetja. Ženski orgazem tudi močno poveča možnosti za zanositev, zato ga nikar ne podcenjujta, če želita čim prej postati starša.

 

 PREBERITE TUDI: Ali tvoj moški zna injakulirati?


7. Odvrzita predsodke in sram ter pogumno eksperimentirajta

Rutina v seksualnosti - pa čeprav sta pri njenem odkrivanju zelo uživala - lahko močno zmanjša seksualni ogenj tako pri moškem kot pri ženski. Še posebej, če se ji pridruži še "projekt" izdelave dojenčka.

Zato si raje omislila nov projekt: Glede na to, da sva v seksu že takšna mojstra (tolikokrat sva že seksala in točno veva, kaj in kako kateremu ustreza), kaj pa, če bi poskusila nekaj novega?

Morda poskusita nov seksualni položaj, se spomnita nove seksualne igrice, si omislita seks v prostoru, kjer še nikoli nista poskusila, začinita seks z novim spodnjim perilom ali seksualno igračko ... možnosti je nešteto. Pomembno je le, da sta zares oba "za stvar". Zato izkoristita vznemirljivost novega, ki vama bo zagotovo začinila seksualno življenje tako sedaj, ko načrtujeta otroka kot potem, ko bosta že starša.  

Ti je članek všeč? Klikni Like in podaj svoj komentar:

Kako pravilno prenehati z uporabo tabletk?
Več mesecev ste uporabljale kontracepcijske tabletke, sedaj pa ste se odločile, da bi želele imeti otroka. Kako prenehat...
5
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
4
Hrana, ki pomaga pri zanositvi
Ljubezen gre skozi želodec, pravijo in dejansko že stoletja določeni vrsti hrane pripisujejo učinek afrodiziaka. Vendar,...
3
Vama ne uspe zanositi? Postavita si teh 7 ...
Včasih so za neuspešno zanositev odgovorne zelo preproste reči, na katere pari pogosto pozabijo. V članku preverite, kat...
3



Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
7 lastnosti odličnega partnerstva
Preverite, ali ima vajino partnerstvo teh sedem ključnih lastnosti, ki vama bodo pomagale, da bo vajina sreča v dvoje tr...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?